1. Home
  2. Merken
  3. Alabastine

Alabastine

Alabastine

Het maakt niet uit of je een ervaren klusser bent of dat je af en toe thuis iets moet opknappen; met de producten van Alabastine slaagt je klus altijd! Alabastine heeft een zeer breed assortiment en helpt je om je hout, steen, metaal, tegels en voegen zo te behandelen dat ze weer als nieuw zijn en voor jaren meegaan!

Alabastine MuurGlad

Heb je beschadigde muren omdat je bijvoorbeeld behang hebt verwijderd? Zit er een structuur in je muur waar je dolgraag van af wilt? Of bestaat de muur uit kaal (cellen)beton en weet je eigenlijk niet wat je ermee aan moet? Geen paniek! Alabastine MuurGlad biedt uitkomst. Dit vullende product is heel eenvoudig aan te brengen met de speciale MuurGlad roller en kan vervolgens glad afgewerkt worden met de MuurGlad strijker. Je kunt 2 mm in n laag egaliseren en mocht je meer laagdikte nodig hebben, dan breng je gewoon nog een of meerdere lagen aan! Dit is een veel eenvoudigere manier van egaliseren en je krijgt een groot oppervlak in een mum van tijd perfect glad. Al na ongeveer 10 uur droogtijd kun je de muur makkelijk schuren en vervolgens afwerken met een muurverf of (glasweefsel)behang van jouw keuze!

Alabastine Voorstrijk

Steenachtige ondergronden zoals muren kunnen zuigend zijn, waardoor muurverf in de muur wordt getrokken en de muurverf niet goed dekt. Hierdoor kan het resultaat vlekkerig zijn of heb je een onnodig groot aantal verflagen nodig om een fatsoenlijk resultaat te krijgen. Alabastine heeft diverse producten om dit probleem op te lossen. Met een Alabastine Voorstrijk zorg je voor een mooie ondergrond voordat je gaat verven. Kies bijvoorbeeld voor Alabastine Voorstrijk Sneldrogend. Dit product heft de zuigende werking van steenachtige ondergronden op en is daarmee de ideale voorbehandeling voordat je start met jouw muurverfklus. De muurverf trekt door het gebruik van deze voorstrijk minder in de muur, waardoor het eindresultaat egaler is en je ook nog eens veel minder muurverf nodig hebt. Alabastine Voorstrijk is al na 3 uur volledig droog en over te schilderen met iedere gewenste soort muurverf. Je kunt dus snel weer verder met je muurverfklus! Het is het makkelijkst om Alabastine Voorstrijk aan te brengen met een blokkwast. Wil je toch graag een roller gebruiken? Dan is Alabastine Rolbare Voorstrijk Sneldrogend een beter product voor jou. Het enige belangrijke verschil is dat dit product speciaal is om aan te brengen met een roller.

Alabastine Voorstrijk Sneldrogend is verkrijgbaar in transparant, wit en grijs. Alabastine Rolbare Voorstrijk Sneldrogend is verkrijgbaar in transparant en wit.

Alabastine Muurvuller

Snel kleine scheuren en gaten zoals spijker- en boorgaten vullen? Dan is Alabastine Muurvuller een uitstekende keuze! Kies bijvoorbeeld voor Alabastine sneldrogende muurvuller. Het hecht perfect op pleister- en stucwerk, gipsplaten, steen en beton. Kortom, het is geschikt voor vrijwel iedere muur of plafond! Het is een heel eenvoudig product, want het is krimprij en heel makkelijk schuurbaar. De reparatie wordt zo goed als onzichtbaar. Omdat Alabastine Sneldrogende Muurvuller al na 15 minuten droog en overschilderbaar is, kun je snel weer verder met je klus. Het is dan daarnaast ook boor-, spijker- en schroefvast. Voor het beste resultaat adviseren wij je om het aan te brengen met het speciale Alabastine Steen Plamuurmes.

Alabastine Voegenfris

Zien je voegen er niet meer zo mooi uit, maar wil je ze niet vervangen? Geen probleem, Alabastine heeft er een perfect alternatief voor. Alabastine Voegenfris is speciaal voor het omkleuren en opfrissen van voegen. Uiteraard kun je dit product ook gebruiken in vochtigere ruimtes zoals de badkamer of de kelder. Omdat het daarnaast goed schrobvast is, kun je de voegen eventueel later probleemloos schoonmaken. Door het handige ingebouwde sponsje is Alabastine Voegenfris heel eenvoudig aan te brengen en hoef je verder geen hulpmiddelen aan te schaffen. Let er wel op dat je dit product alleen aanbrengt bij een minimale temperatuur van 5 C. Het product is na 1 uur droog, maar het heeft wel 3 weken de tijd nodig om uit te harden voordat je het probleemloos kunt schrobben of overschilderen.

Alabastine Voegenfris is verkrijgbaar in de kleuren wit en lichtgrijs. Met een tube kun je ongeveer 8 m verwerken.