menukleuro.nl
inloggen
inloggen
kleuro.nl
 Voor 23:59 uur besteld, volgende dag in huis!*
 Voor 11:59 uur besteld, vandaag nog in huis!*
 Geen verzendkosten vanaf €20

AdviesCustomer ServiceAanbiedingen
verf.nu
 1. Home
 2. >
 3. Merken
 4. >
 5. Epifanes
 6. >
 7. Epifanes antifouling

Epifanes Antifouling

Filter:
> (inhouds)maat in ml
> Glansgraad
> Kleur
> Soort verf
> Ondergrond
> Eigenschappen
> Droogtijd (tot overschilderbaar)
> Rendement per liter (m2)
thuiswinkel.org9.2 rating
9.2
kiyoh
98% beveelt kleuro.nl aan
Meer dan 3860 klantbeoordelingen
vraagtekenHulp nodig bij uw keuze?
Wij helpen u graag!
FAQEmailContact formulierBel of Whatsapp naar
+31(0)172 - 423 323
LiveChat & telefoon direct bereikbaar:
maandag t/m vrijdag - 09:00 - 17:00 uur
BLACK BOTTOMEpifanes black bottomEpifanes black bottom

Epifanes Black Bottom is een hoogwaardige, conserverende, teervrije zwarte coating/scheepslak die zowel onder als boven de waterlijn kan worden aangebracht. Door de dichte oppervlaktestructuur is deze coating goed bestand tegen continue waterbelasting en daarnaast biedt dit product een uitstekende hechting en is het zeer geschikt voor het overschilderen van teerlagen en directe toepassing op kaal staal en hout. Het is eenvoudig te verwerken, kleurvast en bestand tegen de inwerking van ultraviolette straling en de wisselende invloeden van water en lucht. Het bezit geen aangroeiwerende eigenschappen en zal, net als teer, na verloop van tijd aangroeien. Om aangroei tegen te gaan kunnen 5 dagen na het aanbrengen van de laatste laag Black Bottom twee lagen Werdol kopervrij worden aangebracht. Het is overschilderbaar na ca. 12 uur met zichzelf en na ca. 5 dagen met antifouling. Verbruik: ca. 8 m per liter.

vanaf18,11
bekijk productBekijk product ▸
FOUL AWAYEpifanes foul awayEpifanes foul away

Epifanes foul-away is een zelfslijpende aangroeiwerende onderwaterverf op basis van gemodificeerde harsen. Het bevat geen koper, koperverbindingen of tin. Door het zelfslijpende karakter blijft het onderwaterschip glad. Het kan zonder gevaar voor galvanische corrosie worden toegepast op aluminium en andere metalen en kan zonder problemen tot 6 maanden voor de tewaterlating worden aangebracht. De eigenschappen van deze onderwaterverf worden niet nadelig benvloed indien het schip gedurende langere tijd uit het water is. Het is, in combinatie met de juiste primers, geschikt voor hout, staal, aluminium en polyester. Het is geschikt voor zoet water en voor tijdelijk verblijf op zout water. Het is tevens geschikt voor het overschilderen van bestaande (koperhoudende) zelfslijpende, chloorrubber en vinyl antifoulings. Zachte antifoulings dienen eerst te worden verwijderd voordat het kan worden aangebracht. Verbruik: ca. 10 m per liter.

vanaf44,37
bekijk productBekijk product ▸
UNDERWATERPRIMEREpifanes underwaterprimerEpifanes underwaterprimer

Epifanes underwaterprimer is een onderwaterverf op basis van bitumen en aluminium voor toepassing onder de waterlijn. Het biedt bij voldoende lagen uitstekende roestwerende en conserverende eigenschappen. Het is geschikt als nieuw beschermend onderwatersysteem voor hout en staal. Het is tevens geschikt voor het onderhoud en de reparatie van bestaande koolteerlagen en toepasbaar als barriercoat over traditionele systemen en restanten van bestaande (teer)antifoulings. Door het hoge aandeel aluminiumpigment heeft het een remmende werking op het doorbloeden van bestaande teerlagen. Het is na 24 uur overschilderbaar met zichzelf, en na 5 dagen met zowel klassieke (zachte) antifoulings als zelfslijpende antifoulings. Het kan niet worden overschilderd met harde antifouling op basis van chloorrubber of vinyl. Verbruik: ca. 9 m per liter.

vanaf18,96
bekijk productBekijk product ▸
COPPER CRUISE ANTIFOULINGEpifanes copper cruise antifoulingEpifanes copper cruise antifouling

Epifanes Copper-Cruise is een effectief werkende koper- en biocidehoudende high performance antifouling met de nieuwste koper release technologie voor een optimale koperafgifte. Het is geschikt voor alle type schepen (behalve aluminium schepen), varend tot 30 knopen (55 km/u). Het biedt een uitstekende aangroeiwerende werking op zoet, brak en/of zout water. Verbruik: ca. 10 m per liter.

vanaf39,10
bekijk productBekijk product ▸

Over Epifanes Antifouling:

Je hebt er vast wel eens mee te maken gehad; aangroei op je vaartuig. Onder de watergrens is je boot of schip een magneet voor allerlei micro-organismen die zich heel graag willen hechten aan jouw vaartuig. De gladde ondergrond van de romp maakt het een perfecte basis voor algen, mosselen en zeepokken. Deze aangroei kan ervoor zorgen dat je meer weerstand krijgt tijdens het varen en dat hierdoor je brandstofverbruik stijgt. Ook heeft het invloed op de snelheid van je vaartuig en de manoeuvreerbaarheid. Om dit natuurlijke proces te vertragen is het van belang om je vaartuig onder de watergrens goed te behandelen met een antifouling systeem. Bij Epifanes kun je terecht voor zeer hoogkwalitatieve producten voor je antifouling behandeling. De antifouling coatings van Epifanes zijn zelfslijpende onderwaterverven. Dit houdt in dat tijdens het varen de verflaag langzaamaan slijt waardoor de beschermende stoffen vrij komen en er geen aangroei plaats kan vinden. Dit maken de antifoulings zeer geschikt voor wanneer je regelmatig met je boot of schip vaart. Op deze manier blijven de eigenschappen goed werken. De antifoulings van Epifanes zijn geschikt voor vaartuigen die tot maximaal 15 (27km/u) en 30 knopen (55 km/u) varen. Omdat je te maken hebt met een zelfslijpende antifouling is het belangrijk om deze behandeling bij te houden. Zo kun je blijvend genieten van de optimale voordelen van een antifouling en blijf je beter manoeuvreerbaar in het water, heb je minder brandstofkosten, betere weerstand en is het gemakkelijker om je boot te onderhouden met minder inspanning.

Epifanes Antifouling Producten:

Een goede antifouling wordt mede mogelijk gemaakt door een goede Epifanes primer. De onderwaterprimers van Epifanes hechten op verscheidene ondergronden, zoals staal, hout, aluminium en polyester. Hierbij is het wel belangrijk dat de ondergrond vrij van verontreinigingen en aangroei is. Wanneer je op bestaande verflagen werkt kun je eventueel loszittende antifouling los schrobben, krabben of schuren. Een antifouling in slechte staat kun je het beste volledig verwijderen. Een goede antifouling primer voor op bestaande verflagen of kale ondergronden is Epifanes CR Antifouling Primer. Deze zilverkleurige primer is een universele onderwater- en antifoulingprimer op basis van chloorrubber. Door de chloorrubber is het mogelijk om voldoende flexibiliteit en taaiheid te bieden en eventuele werking van de ondergrond op te vangen. Bij voldoende laagdikte (minstens 5 lagen) is het ook nog eens uitstekend roestwerend en conserverend. Epifanes Interimcoat is daarentegen een 2-componenten primer/intermediate coat op basis van epoxy- en vinylhars. Dit maakt deze witte primer zeer geschikt als hechtlaag voor diverse antifoulings op polyester en 2-componenten (epoxy)ondergronden. Deze primer bevat kwarts, waardoor het uitstekende mechanische hechting kan bieden voor de daaropvolgende lagen. Het mag echter niet geschuurd worden. Daarnaast is het een hechtingsverhogende laag in polyesterlaminaat bij osmose-reparaties. Ook kan het dienen als afsluitende hechtlaag over epoxysystemen.

Wanneer je een goede basis hebt kun je de ondergrond afwerken met een antifouling laag. Zo is Epifanes Copper Cruise een zelfslijpende antifouling met de nieuwste koper release technologie voor een optimale koperafgifte. De biocidehoudende high-performance antifouling is geschikt voor alle typen schepen (behalve aluminium) die een vaarsnelheid hebben tot 30 knopen (55 km/u). Het biedt een uitstekende aangroeiwerende werking in zoet, brak en zout water. Voor vaartuigen met een vaarsnelheid tot maximaal 15 knopen (27 km/u) kun je ook kiezen voor Epifanes Foul Away. Deze, wederom zelfslijpende, antifouling biedt een perfecte wering tegen aangroei in zoet water en tijdelijk verblijf in zout water middels het gebruik van gemodificeerde harsen. Deze verf voor onder de waterlijn bevat geen koper, koperverbindingen of tin. Hierdoor is het ook mogelijk om het zonder gevaar voor galvanische corrosie op aluminium en andere metalen toe te passen. Waar zelfslijpende antifoulings meestal niet geschikt zijn voor een lange blootstelling aan droge omgevingen (omdat hierdoor de verflaag ng sneller slijt) heeft dit bij Epifanes Foul Away geen nadelige invloed op de verflaag. Ter onderhoud kun je per vaarseizoen 2 lagen antifouling aanbrengen. Op delen met meer wrijving, zoals de waterlijn, de boeg en het roerblad kun je voor een perfecte bescherming nog een extra antifoulinglaag toepassen.

Bestel Epifanes Antifouling bij Kleuro:

Bij Kleuro vinden wij het belangrijk dat je kunt profiteren van een zon voordelig mogelijke service. Wij bieden de snelste levering in de markt! Twijfel niet langer en maak gebruik van de vele voordelen die Kleuro.nl te bieden heeft.

Als je Epifanes Antifouling producten bestelt bij Kleuro.nl kun je profiteren van de volgende voordelen:

 • Met het gebruik van Epifanes producten is je vaartuig boven n onder de watergrens voorzien van een zeer hoogkwalitatief eindresultaat met een prachtige kleurintensiteit en glansbehoud.
 • Epifanes Antifouling biedt optimale bescherming tegen aangroei van micro-organismen onder de watergrens.
 • Met zelfslijpende antifoulings biedt Epifanes meerdere onderwaterverven die zeer geschikt zijn voor alle voertuigen met een vaarsnelheid van minimaal 15 tot maximaal 30 knopen.
 • Epifanes Antifouling is beschikbaar in meerdere kleuren. Zo kun je k onder de watergrens je kleurkeuze afstemmen op de rest van je vaartuig.
 • Combineer met Epifanes Bootlak voor boven de waterlijn
 • Producten die s ochtends voor 11:59 uur besteld zijn worden vaak dezelfde dag al bezorgd.
 • Is het product voor 23:59 uur besteld? Dan zorgen wij ervoor dat het de volgende dag in huis is.
 • Bij een besteding vanaf 20 rekenen wij geen verzendkosten. Voor het buitenland gelden andere tarieven, maar ook daar kun je korting krijgen.
 • Ben je niet thuis tijdens de geplande bezorgtijd? Bij Kleuro.nl kun je zelf een ander bezorgmoment kiezen.
 • Bestellingen zijn in de winkel af te halen. In dit geval betaal je dan helemaal geen bezorgkosten.
BLACK BOTTOMEpifanes black bottomEpifanes black bottom

Epifanes Black Bottom is een hoogwaardige, conserverende, teervrije zwarte coating/scheepslak die zowel onder als boven de waterlijn kan worden aangebracht. Door de dichte oppervlaktestructuur is deze coating goed bestand tegen continue waterbelasting en daarnaast biedt dit product een uitstekende hechting en is het zeer geschikt voor het overschilderen van teerlagen en directe toepassing op kaal staal en hout. Het is eenvoudig te verwerken, kleurvast en bestand tegen de inwerking van ultraviolette straling en de wisselende invloeden van water en lucht. Het bezit geen aangroeiwerende eigenschappen en zal, net als teer, na verloop van tijd aangroeien. Om aangroei tegen te gaan kunnen 5 dagen na het aanbrengen van de laatste laag Black Bottom twee lagen Werdol kopervrij worden aangebracht. Het is overschilderbaar na ca. 12 uur met zichzelf en na ca. 5 dagen met antifouling. Verbruik: ca. 8 m per liter.

vanaf18,11
bekijk productBekijk product ▸
FOUL AWAYEpifanes foul awayEpifanes foul away

Epifanes foul-away is een zelfslijpende aangroeiwerende onderwaterverf op basis van gemodificeerde harsen. Het bevat geen koper, koperverbindingen of tin. Door het zelfslijpende karakter blijft het onderwaterschip glad. Het kan zonder gevaar voor galvanische corrosie worden toegepast op aluminium en andere metalen en kan zonder problemen tot 6 maanden voor de tewaterlating worden aangebracht. De eigenschappen van deze onderwaterverf worden niet nadelig benvloed indien het schip gedurende langere tijd uit het water is. Het is, in combinatie met de juiste primers, geschikt voor hout, staal, aluminium en polyester. Het is geschikt voor zoet water en voor tijdelijk verblijf op zout water. Het is tevens geschikt voor het overschilderen van bestaande (koperhoudende) zelfslijpende, chloorrubber en vinyl antifoulings. Zachte antifoulings dienen eerst te worden verwijderd voordat het kan worden aangebracht. Verbruik: ca. 10 m per liter.

vanaf44,37
bekijk productBekijk product ▸
UNDERWATERPRIMEREpifanes underwaterprimerEpifanes underwaterprimer

Epifanes underwaterprimer is een onderwaterverf op basis van bitumen en aluminium voor toepassing onder de waterlijn. Het biedt bij voldoende lagen uitstekende roestwerende en conserverende eigenschappen. Het is geschikt als nieuw beschermend onderwatersysteem voor hout en staal. Het is tevens geschikt voor het onderhoud en de reparatie van bestaande koolteerlagen en toepasbaar als barriercoat over traditionele systemen en restanten van bestaande (teer)antifoulings. Door het hoge aandeel aluminiumpigment heeft het een remmende werking op het doorbloeden van bestaande teerlagen. Het is na 24 uur overschilderbaar met zichzelf, en na 5 dagen met zowel klassieke (zachte) antifoulings als zelfslijpende antifoulings. Het kan niet worden overschilderd met harde antifouling op basis van chloorrubber of vinyl. Verbruik: ca. 9 m per liter.

vanaf18,96
bekijk productBekijk product ▸
COPPER CRUISE ANTIFOULINGEpifanes copper cruise antifoulingEpifanes copper cruise antifouling

Epifanes Copper-Cruise is een effectief werkende koper- en biocidehoudende high performance antifouling met de nieuwste koper release technologie voor een optimale koperafgifte. Het is geschikt voor alle type schepen (behalve aluminium schepen), varend tot 30 knopen (55 km/u). Het biedt een uitstekende aangroeiwerende werking op zoet, brak en/of zout water. Verbruik: ca. 10 m per liter.

vanaf39,10
bekijk productBekijk product ▸

Over Epifanes Antifouling:

Je hebt er vast wel eens mee te maken gehad; aangroei op je vaartuig. Onder de watergrens is je boot of schip een magneet voor allerlei micro-organismen die zich heel graag willen hechten aan jouw vaartuig. De gladde ondergrond van de romp maakt het een perfecte basis voor algen, mosselen en zeepokken. Deze aangroei kan ervoor zorgen dat je meer weerstand krijgt tijdens het varen en dat hierdoor je brandstofverbruik stijgt. Ook heeft het invloed op de snelheid van je vaartuig en de manoeuvreerbaarheid. Om dit natuurlijke proces te vertragen is het van belang om je vaartuig onder de watergrens goed te behandelen met een antifouling systeem. Bij Epifanes kun je terecht voor zeer hoogkwalitatieve producten voor je antifouling behandeling. De antifouling coatings van Epifanes zijn zelfslijpende onderwaterverven. Dit houdt in dat tijdens het varen de verflaag langzaamaan slijt waardoor de beschermende stoffen vrij komen en er geen aangroei plaats kan vinden. Dit maken de antifoulings zeer geschikt voor wanneer je regelmatig met je boot of schip vaart. Op deze manier blijven de eigenschappen goed werken. De antifoulings van Epifanes zijn geschikt voor vaartuigen die tot maximaal 15 (27km/u) en 30 knopen (55 km/u) varen. Omdat je te maken hebt met een zelfslijpende antifouling is het belangrijk om deze behandeling bij te houden. Zo kun je blijvend genieten van de optimale voordelen van een antifouling en blijf je beter manoeuvreerbaar in het water, heb je minder brandstofkosten, betere weerstand en is het gemakkelijker om je boot te onderhouden met minder inspanning.

Epifanes Antifouling Producten:

Een goede antifouling wordt mede mogelijk gemaakt door een goede Epifanes primer. De onderwaterprimers van Epifanes hechten op verscheidene ondergronden, zoals staal, hout, aluminium en polyester. Hierbij is het wel belangrijk dat de ondergrond vrij van verontreinigingen en aangroei is. Wanneer je op bestaande verflagen werkt kun je eventueel loszittende antifouling los schrobben, krabben of schuren. Een antifouling in slechte staat kun je het beste volledig verwijderen. Een goede antifouling primer voor op bestaande verflagen of kale ondergronden is Epifanes CR Antifouling Primer. Deze zilverkleurige primer is een universele onderwater- en antifoulingprimer op basis van chloorrubber. Door de chloorrubber is het mogelijk om voldoende flexibiliteit en taaiheid te bieden en eventuele werking van de ondergrond op te vangen. Bij voldoende laagdikte (minstens 5 lagen) is het ook nog eens uitstekend roestwerend en conserverend. Epifanes Interimcoat is daarentegen een 2-componenten primer/intermediate coat op basis van epoxy- en vinylhars. Dit maakt deze witte primer zeer geschikt als hechtlaag voor diverse antifoulings op polyester en 2-componenten (epoxy)ondergronden. Deze primer bevat kwarts, waardoor het uitstekende mechanische hechting kan bieden voor de daaropvolgende lagen. Het mag echter niet geschuurd worden. Daarnaast is het een hechtingsverhogende laag in polyesterlaminaat bij osmose-reparaties. Ook kan het dienen als afsluitende hechtlaag over epoxysystemen.

Wanneer je een goede basis hebt kun je de ondergrond afwerken met een antifouling laag. Zo is Epifanes Copper Cruise een zelfslijpende antifouling met de nieuwste koper release technologie voor een optimale koperafgifte. De biocidehoudende high-performance antifouling is geschikt voor alle typen schepen (behalve aluminium) die een vaarsnelheid hebben tot 30 knopen (55 km/u). Het biedt een uitstekende aangroeiwerende werking in zoet, brak en zout water. Voor vaartuigen met een vaarsnelheid tot maximaal 15 knopen (27 km/u) kun je ook kiezen voor Epifanes Foul Away. Deze, wederom zelfslijpende, antifouling biedt een perfecte wering tegen aangroei in zoet water en tijdelijk verblijf in zout water middels het gebruik van gemodificeerde harsen. Deze verf voor onder de waterlijn bevat geen koper, koperverbindingen of tin. Hierdoor is het ook mogelijk om het zonder gevaar voor galvanische corrosie op aluminium en andere metalen toe te passen. Waar zelfslijpende antifoulings meestal niet geschikt zijn voor een lange blootstelling aan droge omgevingen (omdat hierdoor de verflaag ng sneller slijt) heeft dit bij Epifanes Foul Away geen nadelige invloed op de verflaag. Ter onderhoud kun je per vaarseizoen 2 lagen antifouling aanbrengen. Op delen met meer wrijving, zoals de waterlijn, de boeg en het roerblad kun je voor een perfecte bescherming nog een extra antifoulinglaag toepassen.

Bestel Epifanes Antifouling bij Kleuro:

Bij Kleuro vinden wij het belangrijk dat je kunt profiteren van een zon voordelig mogelijke service. Wij bieden de snelste levering in de markt! Twijfel niet langer en maak gebruik van de vele voordelen die Kleuro.nl te bieden heeft.

Als je Epifanes Antifouling producten bestelt bij Kleuro.nl kun je profiteren van de volgende voordelen:

 • Met het gebruik van Epifanes producten is je vaartuig boven n onder de watergrens voorzien van een zeer hoogkwalitatief eindresultaat met een prachtige kleurintensiteit en glansbehoud.
 • Epifanes Antifouling biedt optimale bescherming tegen aangroei van micro-organismen onder de watergrens.
 • Met zelfslijpende antifoulings biedt Epifanes meerdere onderwaterverven die zeer geschikt zijn voor alle voertuigen met een vaarsnelheid van minimaal 15 tot maximaal 30 knopen.
 • Epifanes Antifouling is beschikbaar in meerdere kleuren. Zo kun je k onder de watergrens je kleurkeuze afstemmen op de rest van je vaartuig.
 • Combineer met Epifanes Bootlak voor boven de waterlijn
 • Producten die s ochtends voor 11:59 uur besteld zijn worden vaak dezelfde dag al bezorgd.
 • Is het product voor 23:59 uur besteld? Dan zorgen wij ervoor dat het de volgende dag in huis is.
 • Bij een besteding vanaf 20 rekenen wij geen verzendkosten. Voor het buitenland gelden andere tarieven, maar ook daar kun je korting krijgen.
 • Ben je niet thuis tijdens de geplande bezorgtijd? Bij Kleuro.nl kun je zelf een ander bezorgmoment kiezen.
 • Bestellingen zijn in de winkel af te halen. In dit geval betaal je dan helemaal geen bezorgkosten.
FILTER