trustpilot 4.3 rating 980 reviews
Filters
Hg frituurpanreinigerHg frituurpanreinigerHg frituurpanreinigervanaf3,57
bekijk productBekijk product ▸
Hg laminaat dweilreinigerHg laminaat dweilreinigerHg laminaat dweilreinigervanaf2,39
bekijk productBekijk product ▸
Hg vlekweg nr. 1Hg vlekweg nr. 1Hg vlekweg nr. 1vanaf1,97
bekijk productBekijk product ▸
Hg vlekweg nr. 2Hg vlekweg nr. 2Hg vlekweg nr. 2vanaf1,97
bekijk productBekijk product ▸
Hg vlekweg nr. 3Hg vlekweg nr. 3Hg vlekweg nr. 3vanaf1,97
bekijk productBekijk product ▸
Hg vlekweg nr. 4Hg vlekweg nr. 4Hg vlekweg nr. 4vanaf1,97
bekijk productBekijk product ▸
Hg vlekweg nr. 5Hg vlekweg nr. 5Hg vlekweg nr. 5vanaf1,97
bekijk productBekijk product ▸

HG International B.V. is een Nederlands bedrijf met eigen vestigingen in verschillende landen. In haar eigen fabriek produceert HG ongeveer 300 verschillende HG producten voor consumenten in meer dan 45 landen. De letters HG komen voort uit de naam van de Zweedse ondernemer Hågan Gip. Hij liet begin jaren ‘60 een aantal reinigingsmiddelen van zeer hoge kwaliteit ontwikkelen door de universiteit van Stockholm. Deze reinigingsproducten waren in eerste instantie bedoeld voor zwembaden.

In 1969 begon een Nederlands bedrijf, Van Altena B.V. uit Heemstede, met het importeren van deze HG producten uit Zweden. Niet alleen in de zwembadbranche waren deze producten zeer gewild, maar ook bij verkopers van keramische tegels. Rond de jaren ’70 werd HG verkocht aan een Fins bedrijf en werd de fabriek ook naar Finland verplaatst. Vanwege de grote afstand besloot Van Altena B.V. zelf de producten te gaan produceren in Nederland. De recepturen en merkrechten van HG werden gekocht van het Finse bedrijf en er werd een kleine fabriek opgestart in Oldenzaal.

Door de recessie in de jaren ’80 had ook Van Altena B.V. het lastig en werd er een externe adviseur aangetrokken om te helpen bij het bepalen van een nieuwe strategie. Er werd toen besloten om de focus te verleggen naar de consumentenmarkt. Toen werd ook besloten dat HG hét merk moest zijn voor alle reinigings- en onderhoudsproblemen in en rondom het huis. Er werd niet meer alleen gefocust op goede kwaliteit, maar ook op innovatie. Ook begon HG toen met exporteren naar het buitenland. Het bedrijf groeide en verhuisde uiteindelijk naar Almere, waar het nog steeds gevestigd is. In de loop der tijd zijn er in Engeland, België, Spanje, Italië en Duitsland ook HG vestigingen ontstaan. In de andere landen wordt gewerkt met lokale importeurs. Vandaag de dag is HG bijna overal te krijgen: tegelhandaren, drogisterijen, doe-het-zelf winkels, supermarkten en ga zo maar door; overal kiest de consument voor de vertrouwde kwaliteit van HG!

HG Ontstopper

De ene verstopping is de andere niet; er is dan ook geen universeel product dat iedere soort verstopping kan verhelpen. Gelukkig is HG dé specialist in ontstoppers en het heeft dan ook een oplossing voor iedere verstopte afvoer. Van de specifieke HG Keukenontstopper tot de extreem krachtige HG Duo Ontstopper, maar ook bijvoorbeeld de HG Afvoerstank Verwijderaar voor het ontgeuren van een stinkende afvoer. Zowel voor het ontstoppen als reinigen van de afvoer heeft HG het juiste product!

HG Schimmelreiniger

Schimmel is een van de meest onwelkome bezoekers die je in de badkamer kunt hebben. Gelukkig heeft HG hier een uitstekende oplossing voor. HG Schimmelreiniger vernietigt direct en eenvoudig alle schimmels, waardoor de vieze zwarte plekken verdwijnen. Het is geschikt voor onder andere stucwerk en siliconen- en tegelvoegen, dus je kunt het op meerdere soorten oppervlakken gebruiken. Je kunt HG Schimmelreiniger natuurlijk ook waar nodig in andere ruimtes zoals de keuken, het toilet, de kelder, de garage of de schuur gebruiken. Met HG Schimmelreiniger kost het je vrijwel geen moeite om schimmel te verwijderen, want het is zelfwerkend en je hebt al binnen 30 minuten resultaat! Je kunt kiezen uit de klassieke HG Schimmel, Vocht & Weerplekken reiniger of voor de nieuwe HG Schimmelreiniger Schuimspray voor een nog betere hechting, langere inwerktijd, een minder penetrante geur en minder kans op spatten.

HG Groene Aanslagreiniger

Last van algengroei in de tuin? Gebruik dan HG Groene Aanslagreiniger. Dit product verwijdert heel eenvoudig algengroei van talloze oppervlakken in de tuin, zoals terrassen, paden, muren, daken, bielzen, terracotta potten en grafzerken. Nadat je eventueel aanwezig mos hebt weggehaald, breng je verdunde HG groene aanslagreiniger aan met een gieter of plantenspuit. Verdunde HG Groene Aanslagreiniger is niet schadelijk voor planten of gras, dus je kunt de tuin makkelijk en snel besproeien. Na het aanbrengen is de groene aanslag binnen 36 uur verdwenen en is de ondergrond voor maanden beschermd tegen nieuwe aanslag!

HG Tapijtreiniger

Het is heel vervelend als je vuil niet uit je mooie tapijt of andere bekleding lijkt te krijgen, maar het is vaak zonde om het (al) weg te gooien. Heb je HG Tapijt en Bekleding reiniger wel eens geprobeerd? Dit product verwijdert grondig en snel vuil uit tapijt en de bekleding van bijvoorbeeld je bank. Daarnaast vult het ook de oneffen vezeloppervlakken van het tapijt of de bekleding op met een vuilafstotende laag, waardoor de tapijt of bekleding voor langere tijd beschermd is tegen nieuw vuil. Het reinigt grondig en laat ook nog eens een heerlijk frisse geur achter. Heb je naast vuil ook vlekken in de tapijt of bekleding? Gebruik dan eerst HG Vlekkenspray! Je zult zien, je tapijt of bekleding is weer als nieuw!

Toon filters