1. Home
 2. Merken
 3. Sigma
 4. Sigma sigmacover

Sigma Sigmacover

Filters
Inhoudsmaat
1 ltr (1)2 ltr (1)4 ltr (8)20 ltr (8)
Glansgraad
Eiglans (1)Halfglans (3)
Kleur
Beige (ready mixed) (1)Grijs (ready mixed) (3)Groen (ready mixed) (4)Mengmachine (alle donkere kleuren) (3)Mengmachine (alle lichte kleuren) (3)Mengmachine (donkere kleuren) (1)Mengmachine (lichte kleuren) (1)Metallic (ready mixed) (3)Rood (ready mixed) (4)Roze (ready mixed) (1)Wit (ready mixed) (4)Zwart (ready mixed) (4)
Binnen-buiten
Binnen (1)Buiten (8)
Ondergrond
(oude) primer- of verflagen (7)Beton (3)Metaal (8)
Eigenschappen
(huid)vetresistent (1)Isolerend (1)Kras- en slijtvast (4)Lage temperaturen (2)Roestwerend (2)Vochtbestendig (1)Waterafstotend (4)Weerbestendig (1)2-componenten (8)
Droogtijd tot overschilderbaar
3 uur (3)5 uur (1)6 uur (1)8 uur (2)16 uur (1)
Maximale verwerkingstijd
2 uur (1)3 uur (1)4 uur (1)5 uur (2)8 uur (2)
Theoretisch verbruik per liter
6 m≤ (5)7 m≤ (1)9 m≤ (1)15 m≤ (1)
Sigma sigmacover 256 primerSigma sigmacover 256 primerSigma sigmacover 256 primervanaf223,09
bekijk productBekijk product ▸
Sigma sigmacover 280Sigma sigmacover 280Sigma sigmacover 280vanaf89,19
bekijk productBekijk product ▸
Sigma sigmacover 350Sigma sigmacover 350Sigma sigmacover 350vanaf170,85
bekijk productBekijk product ▸
Sigma sigmacover 380Sigma sigmacover 380Sigma sigmacover 380vanaf151,62
bekijk productBekijk product ▸
Sigma sigmacover 400Sigma sigmacover 400Sigma sigmacover 400vanaf146,00
bekijk productBekijk product ▸
Sigma sigmacover 435Sigma sigmacover 435Sigma sigmacover 435vanaf198,44
bekijk productBekijk product ▸
Sigma sigmacover 456Sigma sigmacover 456Sigma sigmacover 456vanaf242,13
bekijk productBekijk product ▸
Sigma sigmacover 522 sealerSigma sigmacover 522 sealerSigma sigmacover 522 sealervanaf1.802,03
bekijk productBekijk product ▸

Over Sigmacover:

Ook voor primers en coatings voor een grootschalige, industriŽle aanpak ben je bij Sigma op de juiste plek. Onder de naam Sigmacover biedt Sigma meerdere producten die zeer geschikt zijn voor grote industriŽle gebouwen en betonconstructies, maar vooral uitstekend zijn toe te passen op schepen en boten. Sigmacover is geschikt voor ondergronden boven ťn onder water. De hoogkwalitatieve samenstelling maakt Sigmacover uitstekend bestand tegen atmosferische belasting, waaronder (zee)water. Ook zijn vele producten corrosiewerend en kunnen zelfs resistentie bieden tegen een juist ontworpen kathodische omgeving. Sigmacover wordt regelmatig in combinatie met Sigmarine producten gebruikt. Sigmacover primers en coatings zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren en worden bij ons altijd gemengd met originele Sigma Kleurpastaís. Zo kun je altijd verzekerd zijn van het hoogst mogelijk behaalbare eindresultaat.

Sigmacover Producten:

Primer:

Om een industrieel hoog belastbare ondergrond optimaal voor te bereiden kun je de ondergrond eerst behandelen met een primer. Bij Sigmacover heb je keuze uit meerdere producten. Zo is Sigmacover 256 een 2-componenten high-build zinkfosfaatprimer op basis van epoxy met een polyamide verharder. Het hecht uitstekend op staal, gegalvaniseerd staal en over verouderde epoxy coatings, maar kan ook als build-coat gebruikt worden op betonnen constructies. Bij toepassing kun je gebruik maken van een kwast of een airless spray. Na minimaal 3 uur kun je deze primer onbeperkt overschilderen met verscheidene 2-component of conventionele coatings. Sigmacover 356 kan zelfs bij zeer lage temperaturen tot -10įC uitharden. Na uitharding biedt het zeer goede bescherming tegen de vorming van roest in industriŽle- en kustatmosferen.

Specifiek geschikt voor toepassing op boten en schepen is Sigmacover 350. Deze 2-componenten high-build epoxy primer kan eventueel ook als coating toegepast worden. Het kan uitstekend toegepast worden op bovenbouw en in laadruimen. Na een toepassing van twee lagen en de snelle doorharding is de ondergrond optimaal kras- en slijtvast, gemakkelijk te reinigen en uitstekend corrosie werend.

Voor ondergronden boven ťn onder water biedt Sigmacover 280 uitstekende bescherming tegen corrosievorming en heeft het tevens een goede hechting op staal, gegalvaniseerd staal en (non-ferro) metaal. Deze 2-componenten epoxyprimer is uitermate geschikt om toe te passen op de bovenbouw, ballast tanks, romp, olie tanks en het topdek. Om laagdikte op te bouwen is onder water 3 Š 5 lagen voldoende en voor boven water 2 Š 3 lagen. Onder Sigmaguard is 1 laag Sigmacover 280 voldoende. Na toepassing is Sigmacover 280 over te schilderen met de meeste verven en coatings.

Als hechtprimer tussen een 2-componentenprimer en een antifouling (aangroeiwerende coating) is Sigmacover 555 een uitstekende keuze. Met 2 lagen biedt de primer uitstekende bescherming tegen slijten en stoten en heeft het een sublieme resistentie tegen water.

Sigmacover 380 is geschikt voor ondergronden die continue onderhevig zijn aan waterimmersie, zoals bij ballasttanks, scheepshuiden en onderwaterschepen het geval is. Daarnaast kun je deze universele, roestwerende epoxy primer ook toepassen op bovenbouw. De flexibele samenstelling van de primer maakt het makkelijk toepasbaar en het kan ook uitstekend gebruikt worden bij nieuwbouw en onderhoud.

Coating:

Wanneer de ondergrond voorzien is van de juiste voorbehandeling kan een coating aangebracht worden. Een coating die geen primer behoeft is Sigmacover 805. Als 2-componenten high-solid coating, op basis van epoxy-polyamine verharder, kan Sigmacover 805 uitstekend direct op staal toegepast worden. De zeer goede corrosieweerstand en waterbestendigheid maakt deze coating voortreffelijk bestand tegen (zee)water. Daarnaast is het resistent tegen een juist ontworpen kathodische omgeving en biedt het een goede weerstand tegen chemisch vervuild water.

Een 2-componenten teer-epoxy dat ook zeer geschikt is voor (zee)water is Sigmacover 300. De coating is zeer goed bestand tegen inwerking van water, olie, chemisch vervuild water en biedt daarnaast ook uitstekende bescherming tegen roestvorming. Het kan toegepast worden bij lage temperaturen en zelfs bij een temperatuur van Ė5įC kan een goede doorharding behaald worden, mits de omgeving en ondergrond ijsvrij is. Daarnaast biedt deze coating een resistentie tegen een correct ontworpen en gecontroleerde kathodische omgeving.

Ook bij Sigmacover 400 is het niet nodig de ondergrond voor te behandelen met een primer. Deze 2-componenten epoxy coating heeft een goede hechting op de meeste bestaande verflagen. Het is tevens toe te passen op voorbehandelde vochtige oppervlakken. Bovendien heeft het een hoog vastestofgehalte en een laag gehalte in vluchtige organische stoffen. Ondergronden met deze coating zijn slijtvast en voorzien van een goede bescherming tegen spat- en morsbelasting van chemicaliŽn.

Voor een 2-componenten epoxy tussenlaag is Sigmacover 456 een goede optie. Het kan bijvoorbeeld toegepast worden na Sigmaprime 200 (roestwerende primer) en over bestaande epoxy lagen. Als build-coat of coating in systemen voor staal en betonnen constructies biedt Sigmacover 456 met twee lagen optimale bescherming zowel boven- als onderwater. Het is makkelijk toe te passen met een kwast of airless spray en kan zelfs bij zeer lage temperaturen tot -10įC uitharden. Een hoge luchtvochtigheid heeft geen invloed op de kwaliteit van de coating. Sigmacover 456 is na toepassing opnieuw overschilderbaar met diverse 2-componenten en andere coatings. Daarna is de ondergrond voorzien van corrosiewerende eigenschappen en resistentie tegen spatten en morsen van milde chemicaliŽn.

Tevens ter bescherming van staal- en betonconstructies, die onder invloed staan van atmosferische belastingen, is er Sigmacover 435. De 2-componenten, high-build, ijzerglimmer gepigmenteerde, overschilderbare epoxy coating is zeer eenvoudig aan te brengen met een kwast of airless spray. Evenals Sigmacover 456 kan de Sigmacover 435 uitstekende doorharding garanderen bij lage temperaturen en hoge luchtvochtigheid. Deze coating is zeer sterk en biedt een langdurige flexibiliteit.

Sigmacover 522 is daarentegen echt een breed toepasbaar product. Het is geschikt als primer, sealer of coating op verweerde, gereinigde zinkrijke primers en gegalvaniseerd staal. Het werkt uitstekend op kaal gehaald materiaal waar teer op heeft gezeten. Sigmacover 522 helpt om het doorbloeden van teer tegen te gaan. In 2 Š 4 lagen zijn ondergronden met deze coating zeer goed bestand tegen industriŽle of chemische belasting en heeft het een optimale slijt- en stootvastheid.

BESTEL Sigmacover BIJ KLEURO:

Bij Kleuro vinden wij het belangrijk dat je kunt profiteren van een zoín voordelig mogelijke service. Wij bieden de snelste levering in de markt! Twijfel niet langer en maak gebruik van de vele voordelen die Kleuro.nl te bieden heeft.

Als je Sigmacover producten bestelt bij Kleuro.nl kun je profiteren van de volgende voordelen:

 • Met het gebruik van Sigmacover primer en coatings is je industriŽle of marine ondergrond verzekerd van een zeer hoogkwalitatief eindresultaat.
 • Sigmacover is verkrijgbaar in verscheidene standaard kleuren en meerdere kleuren via het Sigma mengsysteem. Alle kleuren worden bij ons gemengd met originele Sigma Kleurpastaís, zodat de kleur ook exact is wat je ervan verwacht.
 • Producten die ís ochtends voor 11:59 uur besteld zijn worden vaak dezelfde dag al bezorgd.
 • Is het product voor 23:59 uur besteld? Dan zorgen wij ervoor dat het de volgende dag in huis is.
 • Bij een besteding vanaf Ä50 rekenen wij geen verzendkosten. Voor het buitenland gelden andere tarieven, maar ook daar kun je korting krijgen.
 • Ben je niet thuis tijdens de geplande bezorgtijd? Bij Kleuro.nl kun je zelf een ander bezorgmoment kiezen.
 • Bestellingen zijn in de winkel af te halen. In dit geval betaal je dan helemaal geen bezorgkosten.
 • Bekijk ook eens ons volledige Sigma assortiment.
Toon filters