trustpilot 4.3 rating 983 reviews
 1. Home
 2. Merken
 3. Sigma
 4. Sigma sigmarine

Sigma Sigmarine

Filters
Inhoudsmaat
4 ltr (1)5 ltr (3)20 ltr (1)
Kleur
Blauw (ready mixed) (1)Grijs (ready mixed) (2)Kleurloos (1)Mengmachine (alle donkere kleuren) (3)Mengmachine (alle lichte kleuren) (3)Wit (ready mixed) (2)
Dekkend-transparant
Dekkend (3)Transparant (1)
Binnen-buiten
Binnen (3)Buiten (4)
Ondergrond
(oude) primer- of verflagen (3)Hout (2)
Eigenschappen
Gasbestendig (1)Kras- en slijtvast (1)Lage temperaturen (1)Weerbestendig (1)Zout water (1)
Droogtijd tot overschilderbaar
16 uur (3)20 uur (1)
Theoretisch verbruik per liter
12 m² (1)14 m² (1)16 m² (2)
Sigma sigmarine 40 primerSigma sigmarine 40 primerSigma sigmarine 40 primervanaf217,01
bekijk productBekijk product ▸
Sigma sigmarine 42Sigma sigmarine 42Sigma sigmarine 42vanaf186,64
bekijk productBekijk product ▸
Sigma sigmarine 49Sigma sigmarine 49Sigma sigmarine 49vanaf279,46
bekijk productBekijk product ▸
Sigma sigmarine jachtlak hoogglansSigma sigmarine jachtlak hoogglansSigma sigmarine jachtlak hoogglansvanaf175,52
bekijk productBekijk product ▸

Over Sigma Sigmarine:

Onder de naam Sigmarine heeft Sigma meerdere producten om je boot of schip te voorzien van een duurzame en robuuste afwerking. Het complete verfsysteem bestaat uit meerdere matte primers en hoogglanzende lakverven. Sigmarine producten zijn uitsluitend geschikt voor ondergronden bóven de watergrens. Denk hierbij aan het dek, dekinstallaties of interieurs. De producten van Sigmarine kunnen zeer goed toegepast worden op nieuwgebouwde vaartuigen, maar zijn tevens ook uitstekend te gebruiken bij het onderhoud tijdens het varen of wanneer het vaartuig droog aan wal ligt.

De Sigmarine lakverven, op basis van alkydhars, hebben de eigenschap dat zij zeer goed aan de lucht kunnen drogen. Na droging ontstaat er een subliem stoot- en slijtvast resultaat. Om een optimale droging te realiseren is het van belang dat de ondergrond droog en schoon is. Daarnaast spelen andere omgevingsinvloeden eventueel ook een rol. Een koude, of juist te warme, ondergrond kan een goede droging aanzienlijk beïnvloeden. Wanneer je deze condities in acht neemt kun je een zeer krachtig en kostenefficiënt resultaat behalen.

Het hoogkwalitatieve eindresultaat is ook te merken aan de vele kleuren waarin Sigmarine verkrijgbaar is. De lakverven kunnen in een lichte of donkere kleur gemengd worden. Hiervoor kun je gebruik maken van de Sigma Bootlak Kleurenwaaier die je in het winkelmandje aan kunt treffen. Indien je het kleurnummer al weet kun je dit ook direct invoeren. Alle Bootlakken worden bij ons gemengd met originele Sigma Kleurpasta’s. Zo is je vaartuig jarenlang bestand tegen de weersinvloeden en tevens voorzien van een prachtig eindresultaat.

Sigmarine Producten:

Primers:

Een goede basis is zeer belangrijk wanneer je te maken hebt met ondergronden die onder invloed staan van weerbarstige omstandigheden. Om de ondergronden optimaal te preparen en om een goede hechting te kunnen realiseren bevat Sigmarine meerdere primers. Een primer voor bovenbouw en stalen ondergronden, die normaliter niet aan water worden blootgesteld, is er de Sigmarine 24 Primer. Deze matte primer, op basis van gemodificeerde zinkfosfaat-alkydhars, is voor algemene toepassing in onderhoud en nieuwbouw. Na toepassing kan de primer overgeschilderd worden met conventionele verfsystemen. Het mag echter niet toegepast worden over zinkprimer, mits de primer binnen toegepast wordt in een droge omgeving. Voor polyester en aluminium ondergronden boven water is Sigma Primer Sigmarine 28 geschikt. Dankzij de makkelijke verwerkbaarheid en snelle droging is deze primer zeer goed over te verven met diverse 1- en 2-componentenproducten. Daarnaast heeft deze primer goede anticorrosieve eigenschappen. Op houten ondergronden boven water is Sigmarine 40 Primer zeer geschikt als eerste laag. Het hecht uitstekend op anticorrosie primer en tevens op verouderde verfsystemen, wat het een passende primer voor onderhoudswerkzaamheden maakt. Met deze makkelijk verwerkbare primer is de ondergrond een gladde basis voor alkydhars-verfsystemen en diverse 1-component producten.

Lakverven:

Na voorbehandeling is de ondergrond klaar om af te lakken met een lakverf specifiek geschikt voor vaartuigen. Sigmarine heeft hierin veel keuze. Als transparante hoogglans 1-component houtoliefenollak voor boven de watergrens kun je Sigmarine 42 gebruiken. Deze lak is zeer goed bestand tegen zout- en zoetwater en biedt daarnaast uitstekende bescherming tegen krassen en slijten. Voor een dekkende afwerking kun je kiezen voor Sigma Aflak Sigmarine 48. Deze zijdeglansverf, op basis van alkydhars, is een zeer sterke aflaklaag voor meerdere ondergronden op het dek. Het voordeel van deze eindlaag is dat de lakverf zeer snel droogt, zeer stevig is en water- en weersbestendig is. Voor een anti-slip effect is het mogelijk om, apart bij te leveren, poeder aan deze verf toe te voegen. Voor een makkelijk te verwerken dekkende hoogglanslak is Sigmarine 49 een uitstekende keuze. De alkydgedragen aflak voor binnen en buiten is geschikt om toe te passen op bestaande verflagen, mits deze droog en schoon zijn. Net als de andere aflakken voor boven de waterlijn biedt deze lakverf een uitstekende weersbestendigheid. Bovendien is deze verf gasbestendig, ondergaat het geen verkleuring bij zwaveldioxide en is het gecertificeerd voor een lage vlamverspreiding. Een andere 1-component aflak voor binnen en buiten is de Sigmarine Jachtlak Hoogglans. Deze makkelijk te verwerken, dekkende, hoogglanzende lakverf, op basis van urethaan-alkydhars, is goed resistent tegen verwering. De lakverf voor ondergronden boven de watergrens is uitstekend geschikt voor hout, metalen en andere materialen die zijn behandeld met een primer. Deze aflak is tevens te gebruiken als voorlak.

Kies Sigmarine wanneer je ondergronden op boten en schepen bóven de watergrens wilt voorzien van een prachtig en duurzaam resultaat

BESTEL Sigmarine BIJ KLEURO:

Bij Kleuro vinden wij het belangrijk dat je kunt profiteren van een zo’n voordelig mogelijke service. Wij bieden de snelste levering in de markt! Twijfel niet langer en maak gebruik van de vele voordelen die Kleuro.nl te bieden heeft.

Als je Sigmarine bestelt bij Kleuro.nl kun je profiteren van de volgende voordelen:

 • Met het gebruik van Sigma Sigmarine primers en lakverven is je maritieme ondergrond boven de watergrens verzekerd van een zeer hoogkwalitatief eindresultaat met een prachtige kleurintensiteit en glansbehoud.
 • Sigmarine is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Alle kleuren worden bij ons gemengd met originele Sigma Kleurpasta’s, zodat de kleur ook exact is wat je ervan verwacht.
 • Producten die ’s ochtends voor 11:59 uur besteld zijn worden vaak dezelfde dag al bezorgd.
 • Is het product voor 23:59 uur besteld? Dan zorgen wij ervoor dat het de volgende dag in huis is.
 • Bij een besteding vanaf €50 rekenen wij geen verzendkosten. Voor het buitenland gelden andere tarieven, maar ook daar kun je korting krijgen.
 • Ben je niet thuis tijdens de geplande bezorgtijd? Bij Kleuro.nl kun je zelf een ander bezorgmoment kiezen.
 • Bestellingen zijn in de winkel af te halen. In dit geval betaal je dan helemaal geen bezorgkosten.
 • Bekijk ook eens ons volledige Sigma assortiment.
Toon filters