Filters
Oplosmiddel
Terpentine (1)Watergedragen (3)
Kleur
Alle kleuren (mengmachine) (2)Kleurloos (1)Lichte kleuren (mengmachine) (2)Wit (standaard) (2)
Dekkend-transparant
Dekkend (3)Transparant (1)
Binnen-buiten
Binnen (2)Buiten (4)
Ondergrond
Bestaande verflagen (2)Beton (3)Steen en metselwerk (2)Stuc- en pleisterwerk (3)
Eigenschappen
Bacterieresistent (2)Carbonatieremmend (1)Elastisch (1)Fixerend (1)Hoog vullend (1)Hoog weervast (1)Minder milieubelastend (1)Regendicht (1)Spanningsarm (1)Voor poederende ondergronden (1)Voor zuigende ondergronden (1)
Korrelgrofte
Fijn (1)Grof (1)
Droogtijd tot overschilderbaar
6 uur (2)12 uur (2)
Theoretisch verbruik per liter
4 m (1)5 m (1)6 m (2)
Sigma siloxan topcoat mattSigma siloxan topcoat mattSigma siloxan topcoat mattvanaf263,33
bekijk productBekijk product ▸
Sigma siloxan fillerSigma siloxan fillerSigma siloxan filler
 • Vullend
 • Kwartshoudend
 • Sterk waterdampdoorlatend
vanaf179,08
bekijk productBekijk product ▸
Sigma siloxan fix synthetischSigma siloxan fix synthetischSigma siloxan fix synthetisch
 • Zorgt voor goede hechting
 • Voor poreuze ondergronden
 • Hoog indringend vermogen
vanaf204,34
bekijk productBekijk product ▸
Sigma siloxan topcoat flex mattSigma siloxan topcoat flex mattSigma siloxan topcoat flex matt
 • Goed waterdampdoorlatend
 • Scheuroverbruggend
 • Ideaal voor oude bouwwerken
vanaf350,12
bekijk productBekijk product ▸

Over Sigma Siloxan:

Wanneer je besluit je gevelmuren te behandelen met een verflaag wil je natuurlijk dat deze bestand zijn tegen allerlei soorten weersomstandigheden. Bij wat meer fragiele muren, zoals bij zuigende minerale ondergronden het geval kan zijn, is het van belang deze goed te behandelen. Dit zie je vaak bij oude huizen of industrile gebouwen. Hierbij speelt de waterdampdoorlatendheid en vochtwering een belangrijke rol. Gelukkig zit je hier met Sigma Siloxan goed. Sigma Siloxan biedt een compleet verfsysteem voor de wat meer kwetsbare muren. Het kan uitstekend toegepast worden op baksteen, kalkzandsteen en cementgebonden pleisters. Met de verscheidene Sigma Siloxan producten is het mogelijk om gevelmuren voor te behandelen en af te werken voor een zeer fraai en duurzaam resultaat.

Sigma Siloxan Producten:

Impregneer-, grond-, tussenlaag:

Ter voorbereiding van een zuigende en poederende minerale gevelmuur heb je bij Siloxan keuze uit meerdere producten. Neem bijvoorbeeld Sigma Siloxan Prim Aqua. Deze watergedragen gevelprimer, op basis van siliconenhars emulsie, heeft uitstekende waterdampdoorlatende eigenschappen en is tevens toe te passen over bestaande gevelverven op basis van siliconenharsemulsie, kunstharsdispersie en silicaat. Als voorstrijkmiddel, dat een goede hechting tot stand brengt op steenachtige poreuze ondergronden, kun je kiezen voor Sigma Siloxan Fix. Dankzij de watergedragen basis kun je dit ook op binnenmuren toepassen. Daarnaast vermindert het de zuiging en is het onverzeepbaar. Als oplosmiddelhoudend voorstrijkmiddel voor buitenmuren kun je ook kiezen voor Sigma Siloxan Syn. Dit voorstrijkmiddel, op basis van siloxanharscombinatie, is tevens onverzeepbaar en is geschikt voor het voorbehandelen van sterk zuigende en/of poederende ondergronden en bestaande silicaat-afwerkingen. Het heeft een sterk indringend vermogen en verstevigende eigenschappen.

Voor impregneren tijdens het hydrofoberen van buitengevels kun je kiezen voor Sigma Siloxan Hydrophob Aqua. Dit hydrofobeermiddel op basis van amino-functionele siloxaanverbindingen en fluorcomponenten is uitstekend geschikt voor het behandelen vele zuigende ondergronden. Het heft de capillaire werking van poreuze ondergronden op en maakt steenachtige ondergronden aan de oppervlakte waterafstotend. Dankzij de vochtregulerende eigenschappen kan het vocht uit de ondergrond verdampen, maar het water niet indringen. Op deze manier kan de buitenmuur zijn isolatiewaarde behouden. Zo krijgen vorstschade, vervuiling, zoutuitslag, algen en schimmelvorming geen schijn van kans op deze buitenmuren.

Als grond- en tussenlaag is Sigma Siloxan Filler is een zeer goede keuze voor je gestructureerde minerale gevelmuren. De zeer vullende filler, op basis van siliconenhars-emulsie, kan deze namelijk camoufleren en kan bovendien een uitstekende hechting voor de daaropvolgende verflagen realiseren. De primer is echter niet carbonatieremmend, maar wel zeer waterdampdoorlatend.

Topcoat:

Om vervolgens je perfect gempregneerde ondergrond af te werken kun je kiezen voor Sigma Siloxan Topcoat Matt. De sterk waterdampdoorlatende gevelverf, op basis van siliconenhars-emulsie, is zeer geschikt voor het afwerken van minerale ondergronden en in het bijzonder voor gevels van gebouwen die onder de monumentenzorg vallen. Het kan tevens toegepast worden tijdens het onderhoud van bestaande systemen op basis van silicaat en kunstharsdispersie of als eindlaag op buitengevel-isolatiesystemen. Met deze gevelverf is je buitenmuur voorzien van een regendicht resultaat dat ook nog eens zorgt voor een verminderde aangroei van micro-organismen. De muurverf is echter niet geschikt op elastische verfsystemen. In dit geval kun je beter voor Sigma Siloxan Topcoat Flex Matt kiezen. Deze, tevens matte, waterdampdoorlatende gevelverf heeft scheuroverbruggende eigenschappen. Dit maakt de gevelverf, op basis van siliconenhars-emulsie, het zeer geschikt voor het afwerken van oude gebouwen waar sprake is van haar- en krimpscheurtjes.

BESTEL Sigma Siloxan BIJ KLEURO:

Bij Kleuro vinden wij het belangrijk dat je kunt profiteren van een zon voordelig mogelijke service. Wij bieden de snelste levering in de markt! Twijfel niet langer en maak gebruik van de vele voordelen die Kleuro.nl te bieden heeft.

Als je Sigma Siloxan producten bestelt bij Kleuro.nl kun je profiteren van de volgende voordelen:

 • Met het gebruik van Sigma Siloxan is je buitengevel voorzien van een zeer hoogkwalitatief eindresultaat met een prachtige kleurintensiteit.
 • Sigma verf is verkrijgbaar in wit en vele kleuren via het Sigma mengsysteem. Alle kleuren worden bij ons gemengd met originele Sigma Kleurpastas, zodat de kleur ook exact is wat je ervan verwacht.
 • Bescherm je kwetsbare buitenmuur optimaal met de vele producten van Sigma Siloxan.
 • Producten die s ochtends voor 11:59 uur besteld zijn worden vaak dezelfde dag al bezorgd.
 • Is het product voor 23:59 uur besteld? Dan zorgen wij ervoor dat het de volgende dag in huis is.
 • Bij een besteding vanaf 50 rekenen wij geen verzendkosten. Voor het buitenland gelden andere tarieven, maar ook daar kun je korting krijgen.
 • Ben je niet thuis tijdens de geplande bezorgtijd? Bij Kleuro.nl kun je zelf een ander bezorgmoment kiezen.
 • Bestellingen zijn in de winkel af te halen. In dit geval betaal je dan helemaal geen bezorgkosten.
 • Een andere optie voor je buitengevel is Sigma Facade.
Toon filters