menukleuro.nl
inloggen
inloggen
kleuro.nl
 Voor 23:59 uur besteld, volgende dag in huis!*
 Voor 11:00 uur besteld, vandaag nog in huis!*
 Geen verzendkosten vanaf €20

AdviesCustomer ServiceAanbiedingen
verf.nu
 1. Home
 2. >
 3. Merken
 4. >
 5. Sikkens
 6. >
 7. Sikkens alpha

Sikkens Alpha

Filter:
> Inhoudsmaat
> Glansgraad
> Kleur
> Dekkend-transparant
> Binnen-buiten
> Ondergrond
> Eigenschappen
> Schrobvastheidsklasse
> Droogtijd tot overschilderbaar
> Theoretisch verbruik per liter
thuiswinkel.orgtrustpilot4.4 ratingTrustScore 4.4 | 924 reviews
vraagtekenHulp nodig bij uw keuze?
Wij helpen u graag!
FAQEmailContact formulierBel of Whatsapp naar
+31(0)172 - 423 323
LiveChat & telefoon direct bereikbaar:
maandag t/m vrijdag - 09:00 - 17:00 uur
ALPHA PROJECTTEXSikkens alpha projecttexSikkens alpha projecttex

Sikkens alpha projecttex is een zeer matte, wasbare, watergedragen, waterdampdoorlatende, goed dekkende muurverf voor binnen. Het is geschikt voor het behandelen van winddroog beton, schuurwerk, pleisterwerk, metselwerk, gips- en boardplaten, houtwolcementplaten en behang. Het is na 30 dagen schrobvast volgens en 13300 klasse 2. Verbruik: ca. 8 m² per liter.

vanaf28,75
bekijk productBekijk product ▸
ALPHA REZISTO EASY CLEANSikkens alpha rezisto easy cleanSikkens alpha rezisto easy clean

Sikkens alpha rezisto easy clean (voorheen alpha rezisto mat) is een extreem goed te reinigen matte binnenmuurverf. Het is extreem vlekafstotend, zorgt ervoor dat wateroplosbare vlekken uitstekend reinigbaar zijn, is goed bestand tegen zwarte strepen van schoenen, glanst niet op na reinigen en is zeer schrobvast (klasse 1 volgens din en 13300). De stain shield technology zorgt voor een permanente barrière die de indringing van vlekken tegengaat en de verffilm is water- en vetafstotend. Het is geschikt voor het behandelen van alle ondergronden binnen zoals schuurwerk, pleisterwerk, metselwerk, oude intacte verflagen, beton en glasweefselsystemen. Het is uitermate geschikt voor ruimten waar een hoge duurzaamheid of vlotte reinigbaarheid gewenst is zoals scholen en kantines. Het is niet geschikt voor ruimten met hoge luchtvochtigheid zoals badkamer of doucheruimte. Rendement: ca. 9-11 m² per liter.

vanaf24,37
bekijk productBekijk product ▸
ALPHA AQUAFIXSikkens alpha aquafixSikkens alpha aquafix

Sikkens alpha aquafix is een kleurloos, waterverdunbaar acrylaat-copolymeer fixeermiddel voor muren binnen en buiten. Het is speciaal voor het voorbehandelen van met muurverf af te werken ondergronden om een goede hechting te verkrijgen en kleur- of glansverschillen ten gevolge van onregelmatige zuiging te voorkomen. Het vermindert de zuiging van onregelmatige en/of sterk zuigende ondergronden en fixeert licht poederende ondergronden. Het heeft een optimaal indringend vermogen en is geurarm. Hoeveelheid verdunning: 0-30% (met water). Het is overschilderbaar na ca. 10 uur. Verbruik: ca. 8 m² per liter.

vanaf119,68
bekijk productBekijk product ▸
ALPHA FIXSikkens alpha fixSikkens alpha fix

Sikkens alpha fix is een kleurloos, synthetisch fixeermiddel op basis van acrylaat copolymeer voor binnen en buiten. Het zorgt voor vermindering van de zuiging van o.a. cementgebonden ondergronden en bouwplaten en fixeert poederende oppervlakken en krijtende verflagen. Het is overschilderbaar na ca. 24 uur met dispersiemuurverven. Verbruik: ca. 8 m² per liter.

vanaf92,81
bekijk productBekijk product ▸
ALPHA HUMITEX SFSikkens alpha humitex sfSikkens alpha humitex sf

Sikkens alpha humitex sf is een matte, watergedragen, waterdampdoorlatende muur- en plafondverf voor binnen. Het is zeer geschikt voor muren en plafonds in vochtige ruimten zoals in de voedingsmiddelenindustrie, maar ook in badkamers. Het is toepasbaar op o.a. beton, schuurwerk, pleisterwerk, metselwerk, gipsplaten en oude intacte verflagen. Het is schrobvast volgens DIN EN 13300, klasse 2. Verbruik: ca. 6-7 m² per liter.

vanaf121,24
bekijk productBekijk product ▸
ALPHA ISOLUX SFSikkens alpha isolux sfSikkens alpha isolux sf

Sikkens alpha isolux sf is een matte, optimaal isolerende, schrobvaste, watergedragen, oplosmiddelvrije, waterdampdoorlatende binnenmuurverf. Het voorkomt doorslag van hardnekkige vervuiling zoals nicotinevlekken, waterkringen, koffievlekken en viltstrepen op alle gangbare ondergronden zoals winddroog beton, schuurwerk, pleisterwerk, metselwerk, gips- en boardplaten, houtwolcementplaten en behang. Bij ernstige vervuiling wordt geadviseerd eerst Sikkens alpha isoprimer te gebruiken. Het is schrobvast volgens din en 13300, klasse 2. Verbruik: ca. 10 m² per liter.

vanaf265,31
bekijk productBekijk product ▸
ALPHA PRIMER SFSikkens alpha primer sfSikkens alpha primer sf

Sikkens Alpha Primer SF is een watergedragen, matte hechtprimer voor binnen en buiten. Het is geschikt voor het voorbehandelen van met muurverf af te werken onbehandelde ondergronden zoals beton, pleisterwerk, gipskartonplaten en metsel- en schuurwerk om een goede hechting en dekkracht te krijgen. Het is overschilderbaar met alle dispersie- en siloxaangemodificeerde muurverven. Het is zeer gemakkelijk te verwerken, geur- en oplosmiddelarm en waterdampdoorlatend. Bij binnentoepassing kan in de meeste gevallen in één laag een dekkende laag worden verkregen die vervolgens met één laag muurverf is af te werken. Het is overschilderbaar na ca. 5 uur. Verbruik: ca. 10 m² per liter.

vanaf97,81
bekijk productBekijk product ▸
ALPHA TOPCOATSikkens alpha topcoatSikkens alpha topcoat

Sikkens alpha topcoat is een zijdeglanzende, schrobvaste, waterdampdoorlatende, weinig vuilaanhechtende, elastische, carbonatieremmende, weervaste muurverf voor buiten op basis van copolymeerdispersie. Het kan worden aangebracht op o.a. beton, gasbeton en metsel- en pleisterwerk. Schrobvastheid: klasse 1 volgens din en 13300. Buitenduurzaamheid: tot 10 jaar. Verbruik: ca. 7 m² per liter.

vanaf173,44
bekijk productBekijk product ▸
ALPHA TOPCOAT FLEXSikkens alpha topcoat flexSikkens alpha topcoat flex

Sikkens alpha topcoat flex is een matte, scheuroverbruggende, weervaste muurverf voor buiten op basis van copolymeerdispersie. Het kan worden aangebracht op o.a. beton, gasbeton en metsel- en pleisterwerk. Het is bij uitstek geschikt en speciaal bedoeld voor de afwerking van ondergronden waarbij een hoge elasticiteit gewenst is. Verbruik: ca. 6 m² per liter per laag.

vanaf324,03
bekijk productBekijk product ▸
ALPHA AQUA SISikkens alpha aqua siSikkens alpha aqua si

Sikkens alpha aqua si is een kleurloos, watergedragen, waterdampdoorlatend impregneermiddel voor de buitengevel. Het is geschikt voor o.a. (gas)beton, metselwerk, natuursteen, pleisterwerk en kalkzandsteen, zowel droog als vochtig. Het voorkomt vochtindringing en vermindert vuilaanhang en kans op zoutuitslag, vorstschade, wapeningscorrosie en mos- en algaangroei. Het is overschilderbaar met disperiemuurverven en toepasbaar met kwast, rolborstel of spuit- en sproeiapparatuur. De gunstigste verwerkingstemperatuur ligt tussen 10°C en 25°C (niet verwerkbaar bij temperaturen lager dan 5°C of bij directe zonnestraling op de gevel). Rendement: ca. 1 m² per liter.

vanaf171,87
bekijk productBekijk product ▸
ALPHA ISOPRIMERSikkens alpha isoprimerSikkens alpha isoprimer

Sikkens Alpha Isoprimer is een watergedragen, isolerende primer voor binnen op basis van acrylaatdispersie. Het is geschikt voor het isoleren van vervuilde, onbehandelde, doorbloedende of reeds geschilderde ondergronden. Het is niet toepasbaar op veegvaste muurverf. Het isoleert o.a. waterkringen, houtvezelplaten, bitumineuze producten, nicotineaanslag, ingetrokken roet- en vetvlekken, teer en viltstift. Het is vervolgens, al na 3 tot 5 uur, af te werken met de Alpha Isolux SF of een andere dispersiemuurverf. Verbruik: ca. 8 m² per liter.

vanaf166,87
bekijk productBekijk product ▸
ALPHA METALLICSikkens alpha metallicSikkens alpha metallic

Sikkens alpha metallic is een decoratieve, zijdeglanzende, watergedragen, metallic muurverf voor binnenmuren zoals winddroog beton, schuurwerk, pleisterwerk, metselwerk, gips- en boardplaten, houtwolcementplaten, behang en glasweefselsystemen. Er wordt geadviseerd om bontheid te voorkomen op grote vlakken bij voorkeur eerst de alpha quartz toe te passen. Het is niet toepasbaar op oude olie- en alkydharsmuurverven in vochtige ruimten, zoals keukens en bad- of doucheruimten. Verbruik: ca. 5-7 m² per liter.

vanaf77,11
bekijk productBekijk product ▸
ALPHA QUARTZ SFSikkens alpha quartz sfSikkens alpha quartz sf

Sikkens alpha quartz sf is een kwartshoudende, watergedragen, oplosmiddelvrije structuurverf op basis van copolymeerdispersie voor binnen. De verf is eenvoudig verwerkbaar in elke gewenste structuur en camoufleert oneffenheden in de ondergrond van o.a. beton, gasbeton, metsel- en pleisterwerk, gipselementen en gipskartonplaten. Verbruik: ca. 4-6 m² per liter.

vanaf190,30
bekijk productBekijk product ▸
ALPHACOATSikkens alphacoatSikkens alphacoat

Sikkens Alphacoat is een waterverdunbare, kwartshoudende structuurverf op basis van copolymeerdisperie voor buiten. Het is geschikt voor de bescherming en verfraaiing van o.a. beton, gasbeton, metselwerk en bouwplaten. Het heeft een matte, fijnkorrelige structuur en is zeer elastisch, waterdampdoorlaatbaar en carbonatatieremmend. Verbruik: ca. 5 m² per liter.

vanaf188,11
bekijk productBekijk product ▸

Over Sikkens Alpha:

Sikkens is binnen de verfwereld een voorloper op het gebied van innovatie. Dankzij eeuwenlange ervaring kan Sikkens met hoogkwalitatieve verf en coatings een prachtig professioneel eindresultaat leveren. Onder de naam Sikkens Alpha biedt Sikkens complete verfsystemen voor binnen- en buitenmuren. De muur- en plafondverven zijn uitermate geschikt om toe te passen op beton, schuurwerk, pleisterwerk, metselwerk, behang en glasweefsel. Dankzij de goede vloei en lange open tijd zijn Sikkens Alpha producten zeer gemakkelijk te verwerken en heb je geen last van baanvorming. Om dit prachtige egale resultaat te versterken bevatten alle muurverven ook nog eens een zeer sterke dekkracht. Bovendien is er veel keuze in muurverven met toegevoegde kwaliteiten. Zo zijn er muurverven met sublieme vlekbestendigheid of juist optimale bescherming tegen schimmelvorming. Bij Kleuro kun je kiezen uit oneindig veel kleuren voor Sikkens Alpha producten. Voor een langdurige kleurintensiteit gebruiken wij altijd originele Sikkens Kleurpasta’s. Om een excellent eindresultaat te realiseren maakt Sikkens Alpha het verfsysteem compleet met meerdere voorstrijkmiddelen en topcoats. Het resultaat met Sikkens Alpha is een prachtig professioneel uitziende muur dat voorzien is van jarenlange bescherming.

Sikkens Alpha Producten:

Voorstrijkmiddel:

Muren en plafonds kunnen vaak een onregelmatige zuiging geven. Wanneer je dit niet voorkomt kan in veel gevallen geen goede hechting gerealiseerd worden. Er kunnen dan verschillen in kleur en glans zichtbaar worden. Om dit effect tegen te gaan heeft Sikkens Alpha vele voorstrijkmiddelen, impregneermiddelen, fixeermiddelen en primers voor binnen- en buitenmuren. Zo is Sikkens Alpha Aquafix een kleurloos en waterverdunbaar fixeermiddel op basis van acrylaat-copolymeer. Op binnen- en buitenmuren zal Sikkens Alpha Aquafix, met zijn indringende vermogen, de licht poederende en zuigende ondergronden optimaal fixeren. Wanneer binnenmuren vervuild zijn biedt Sikkens met de Alpha Isoprimer een goede isolatie en hechting van vervuilde, onbehandelde, doorbloedende of reeds beschilderde ondergronden. Denk hierbij aan waterkringen, nicotinevlekken of ingetrokken roet- en vetvlekken. Daarentegen biedt Sikkens Alpha Aqua SI als kleurloos, watergedragen, waterdampdoorlatend impregneermiddel een uitstekende hechting voor muurverven op buitengevels. Dit impregneermiddel voorkomt vochtindringing en vermindert vuilaanhang en kans op zoutaanslag, vorstschade, wapeningcorrosie en aangroei van mos en algen. Voor ondergronden van glasweefsel heeft Sikkens ook nog een speciale glasweefsellijm. Sikkens Alpha Col is een lijm voor binnen op basis van copolymeerdispersie verlijmd glasweefsel en maakt de ondergrond goed bestand tegen vocht en hoge temperaturen. Daarnaast heeft het een hoog vastestofgehalte en is het zeer elastisch. De ondergrond kan daarna uitstekend overgeschilderd worden met dispersiemuurverven en watergedragen epoxy coatings.

Latex:

Na een optimale voorbehandeling van je binnen- of buitenmuur is de ondergrond gereed om te behandelen met een latex. Sikkens Alpha heeft veel keuze in muur- en plafondverven die voldoen aan vele wensen. De meest universele muurverf voor binnengebruik is Sikkens Alpha Projecttex.. Deze goed dekkende latex heeft een prachtige matte uitstraling. Sikkens Alphatex SF en Alphatex Satin SF bieden beiden ook een zeer mat uiterlijk. Daarnaast zijn deze matte of zijdeglanzende binnenmuurverf zeer gemakkelijk te verwerken en goed schoon te maken. Voor een prachtig mat resultaat kun je ook kiezen voor Sikkens Alpha Rezisto Mat. Daarnaast is Alpha Rezisto Mat vlekafstotend en uitstekend te reinigen, wat deze muurverf zeer geschikt maakt voor veelgebruikte binnenruimtes.

Voor een decoratief effect heeft Sikkens een zijdeglanzende, watergedragen, metallic muurverf onder de naam Sikkens Alpha Metallic. Om bontheid te voorkomen kun je ondergronden eerst behandelen met Sikkens Alpha Quartz SF. Dat is een kwartshoudende structuurverf op basis van copolymeerdispersie. Met individueel gebruik óf in combinatie met elkaar kun je een prachtig decoratief resultaat behalen.

Wanneer je als professioneel or particulier op zoek bent naar een elegant hoogkwalitatief resultaat heeft Sikkens de Alphacryl lijn. Als onderdeel van dit verfsysteem kan met de Alphacryl Pure Primer SF een optimaal esthetisch glad resultaat gerealiseerd worden. Binnenmuren en plafonds kun je na voorbehandeling behandelen met Sikkens Alphacryl Pure Mat SF of Alphacryl Pure Semi Satin SF. Naast een prachtig uiterlijk zijn de ondergronden ook uitstekend te reinigen. Zélfs bij reiniging glanst deze muurverf niet op. Met Alphacryl Plafond kun je ditzelfde prachtige resultaat behalen op plafonds. Om het gemak te vergroten is de muur- en plafondverf ook verkrijgbaar in een verspuitbare optie, namelijk de Alphacryl Easy Spray.

Om een zeer kalkmat uiterlijk te behalen kun je kiezen voor Sikkens Alphaxylan SF. Daarnaast biedt deze binnenmuurverf een zeer goede dekking en is oplosmiddelvrij, spanningsarm, vochtregulerend, weinig vuilaanhechtend en zeer schrobvast.

Kies Sikkens Alpha Isolux SF wanneer je ondergrond voorzien is van vlekken en aantasting. Deze binnenmuurverf voorkomt, zeker in combinatie met Sikkens Alpha Isoprimer, doorslag van hardnekkige vervuiling op de ondergrond. Daarnaast is de waterdampdoorlatende muurverf zeer mat, optimaal isolerend en zeer schrobvast.

Indien je juist op zoek bent naar een muurverf voor ruimtes waar een goede hygiëne gewenst is, heeft Sikkens de Alpha Sanocryl binnenmuurverf. De latex is op basis van zilverionen technologie en waterverdunbare acrylaatcopolymeerdispersie maakt deze muurverf zeer goed reinigbaar en bacteriebestendig.

Sikkens Alphatex IQ en Alphatex IQ Mat zijn muurverven die buiten én binnen toegepast kunnen worden. Met een matte of zijdeglanzende finish zijn deze elastische muurverven op basis van acrylaatdispersie ook nog eens carbonatieremmend, waterdampdoorlatend, weervast, schrobvast en weinig vuilaanhechtend.

Wanneer je buitenmuren optimaal wilt beschermen tegen vocht en groei van schimmel kun je kiezen voor Sikkens Alphaloxan. De matte, minerale muurverf op basis van polysiloxan-acrylaat bevat een beschermende film. Deze film biedt bescherming tegen aangroei van micro-organismen en bescherming tegen vervuiling en weersinvloeden. Voor fragiele ondergronden is er ook de Sikkens Alphaloxan Flex. Deze flexibele muurverf bevat dezelfde eigenschappen en is daarnaast zeer geschikt om toe te passen tijdens renovaties bij pleisters op nageïsoleerde buitengevels, ruwe gepleisterde ondergronden, pleisters met haarscheurtjes en op metselwerk.

Topcoats:

Om de duurzaamheid van buitenmuren nog verder te vergroten heeft Sikkens twee topcoats in het assortiment. Met deze topcoats kun je een buitenduurzaamheid van wel 10 jaar realiseren. Zo is er de zijdeglanzende Sikkens Alpha Topcoat die, met waterdampdoorlatende, schrobvaste, weinig vuilaanhechtende eigenschappen, een zeer elastisch, weervast resultaat kan bieden. Sikkens Alpha Topcoat Flex heeft daarentegen een matte uitstraling en bevat daarnaast ook meer flexibele scheuroverbruggende eigenschappen. Deze topcoat is bij uitstek geschikt voor ondergronden waar een grote elasticiteit is vereist.

Bestel Sikkens Alpha bij Kleuro:

Bij Kleuro vinden wij het belangrijk dat je kunt profiteren van een zo’n voordelig mogelijke service. Wij bieden de snelste levering in de markt! Twijfel niet langer en maak gebruik van de vele voordelen die Kleuro.nl te bieden heeft.

Als je Sikkens Alpha producten bestelt bij Kleuro.nl kun je profiteren van de volgende voordelen:

 • Met het gebruik van Sikkens Alpha zeer hoogkwalitatieve systeem van muurverven, voorstrijkmiddelen en topcoats voor binnen en buiten is je ondergrond jarenlang voorzien van een hoogkwalitatief resultaat.
 • Sikkens Alpha producten zijn verkrijgbaar in wit en vele kleuren via het Sikkens mengsysteem. Alle kleuren worden bij ons gemengd met originele Sikkens Kleurpasta’s, zodat de kleur ook exact is wat je ervan verwacht.
 • Sikkens Alpha producten zijn verkrijgbaar in meerdere glansgraden en texturen voor verscheidene ondergronden. Zo is er altijd wel een verf voor jouw te schilderen ondergrond.
 • Producten die ’s ochtends voor 11:59 uur besteld zijn worden vaak dezelfde dag al bezorgd.
 • Is het product voor 23:59 uur besteld? Dan zorgen wij ervoor dat het de volgende dag in huis is.
 • Bij een besteding vanaf €20 rekenen wij geen verzendkosten. Voor het buitenland gelden andere tarieven.
 • Ben je niet thuis tijdens de geplande bezorgtijd? Bij Kleuro.nl kun je zelf een ander bezorgmoment kiezen.
 • Bestellingen zijn in de winkel af te halen. In dit geval betaal je dan helemaal geen bezorgkosten.
ALPHA PROJECTTEXSikkens alpha projecttexSikkens alpha projecttex

Sikkens alpha projecttex is een zeer matte, wasbare, watergedragen, waterdampdoorlatende, goed dekkende muurverf voor binnen. Het is geschikt voor het behandelen van winddroog beton, schuurwerk, pleisterwerk, metselwerk, gips- en boardplaten, houtwolcementplaten en behang. Het is na 30 dagen schrobvast volgens en 13300 klasse 2. Verbruik: ca. 8 m² per liter.

vanaf28,75
bekijk productBekijk product ▸
ALPHA REZISTO EASY CLEANSikkens alpha rezisto easy cleanSikkens alpha rezisto easy clean

Sikkens alpha rezisto easy clean (voorheen alpha rezisto mat) is een extreem goed te reinigen matte binnenmuurverf. Het is extreem vlekafstotend, zorgt ervoor dat wateroplosbare vlekken uitstekend reinigbaar zijn, is goed bestand tegen zwarte strepen van schoenen, glanst niet op na reinigen en is zeer schrobvast (klasse 1 volgens din en 13300). De stain shield technology zorgt voor een permanente barrière die de indringing van vlekken tegengaat en de verffilm is water- en vetafstotend. Het is geschikt voor het behandelen van alle ondergronden binnen zoals schuurwerk, pleisterwerk, metselwerk, oude intacte verflagen, beton en glasweefselsystemen. Het is uitermate geschikt voor ruimten waar een hoge duurzaamheid of vlotte reinigbaarheid gewenst is zoals scholen en kantines. Het is niet geschikt voor ruimten met hoge luchtvochtigheid zoals badkamer of doucheruimte. Rendement: ca. 9-11 m² per liter.

vanaf24,37
bekijk productBekijk product ▸
ALPHA AQUAFIXSikkens alpha aquafixSikkens alpha aquafix

Sikkens alpha aquafix is een kleurloos, waterverdunbaar acrylaat-copolymeer fixeermiddel voor muren binnen en buiten. Het is speciaal voor het voorbehandelen van met muurverf af te werken ondergronden om een goede hechting te verkrijgen en kleur- of glansverschillen ten gevolge van onregelmatige zuiging te voorkomen. Het vermindert de zuiging van onregelmatige en/of sterk zuigende ondergronden en fixeert licht poederende ondergronden. Het heeft een optimaal indringend vermogen en is geurarm. Hoeveelheid verdunning: 0-30% (met water). Het is overschilderbaar na ca. 10 uur. Verbruik: ca. 8 m² per liter.

vanaf119,68
bekijk productBekijk product ▸
ALPHA FIXSikkens alpha fixSikkens alpha fix

Sikkens alpha fix is een kleurloos, synthetisch fixeermiddel op basis van acrylaat copolymeer voor binnen en buiten. Het zorgt voor vermindering van de zuiging van o.a. cementgebonden ondergronden en bouwplaten en fixeert poederende oppervlakken en krijtende verflagen. Het is overschilderbaar na ca. 24 uur met dispersiemuurverven. Verbruik: ca. 8 m² per liter.

vanaf92,81
bekijk productBekijk product ▸
ALPHA HUMITEX SFSikkens alpha humitex sfSikkens alpha humitex sf

Sikkens alpha humitex sf is een matte, watergedragen, waterdampdoorlatende muur- en plafondverf voor binnen. Het is zeer geschikt voor muren en plafonds in vochtige ruimten zoals in de voedingsmiddelenindustrie, maar ook in badkamers. Het is toepasbaar op o.a. beton, schuurwerk, pleisterwerk, metselwerk, gipsplaten en oude intacte verflagen. Het is schrobvast volgens DIN EN 13300, klasse 2. Verbruik: ca. 6-7 m² per liter.

vanaf121,24
bekijk productBekijk product ▸
ALPHA ISOLUX SFSikkens alpha isolux sfSikkens alpha isolux sf

Sikkens alpha isolux sf is een matte, optimaal isolerende, schrobvaste, watergedragen, oplosmiddelvrije, waterdampdoorlatende binnenmuurverf. Het voorkomt doorslag van hardnekkige vervuiling zoals nicotinevlekken, waterkringen, koffievlekken en viltstrepen op alle gangbare ondergronden zoals winddroog beton, schuurwerk, pleisterwerk, metselwerk, gips- en boardplaten, houtwolcementplaten en behang. Bij ernstige vervuiling wordt geadviseerd eerst Sikkens alpha isoprimer te gebruiken. Het is schrobvast volgens din en 13300, klasse 2. Verbruik: ca. 10 m² per liter.

vanaf265,31
bekijk productBekijk product ▸
ALPHA PRIMER SFSikkens alpha primer sfSikkens alpha primer sf

Sikkens Alpha Primer SF is een watergedragen, matte hechtprimer voor binnen en buiten. Het is geschikt voor het voorbehandelen van met muurverf af te werken onbehandelde ondergronden zoals beton, pleisterwerk, gipskartonplaten en metsel- en schuurwerk om een goede hechting en dekkracht te krijgen. Het is overschilderbaar met alle dispersie- en siloxaangemodificeerde muurverven. Het is zeer gemakkelijk te verwerken, geur- en oplosmiddelarm en waterdampdoorlatend. Bij binnentoepassing kan in de meeste gevallen in één laag een dekkende laag worden verkregen die vervolgens met één laag muurverf is af te werken. Het is overschilderbaar na ca. 5 uur. Verbruik: ca. 10 m² per liter.

vanaf97,81
bekijk productBekijk product ▸
ALPHA TOPCOATSikkens alpha topcoatSikkens alpha topcoat

Sikkens alpha topcoat is een zijdeglanzende, schrobvaste, waterdampdoorlatende, weinig vuilaanhechtende, elastische, carbonatieremmende, weervaste muurverf voor buiten op basis van copolymeerdispersie. Het kan worden aangebracht op o.a. beton, gasbeton en metsel- en pleisterwerk. Schrobvastheid: klasse 1 volgens din en 13300. Buitenduurzaamheid: tot 10 jaar. Verbruik: ca. 7 m² per liter.

vanaf173,44
bekijk productBekijk product ▸
ALPHA TOPCOAT FLEXSikkens alpha topcoat flexSikkens alpha topcoat flex

Sikkens alpha topcoat flex is een matte, scheuroverbruggende, weervaste muurverf voor buiten op basis van copolymeerdispersie. Het kan worden aangebracht op o.a. beton, gasbeton en metsel- en pleisterwerk. Het is bij uitstek geschikt en speciaal bedoeld voor de afwerking van ondergronden waarbij een hoge elasticiteit gewenst is. Verbruik: ca. 6 m² per liter per laag.

vanaf324,03
bekijk productBekijk product ▸
ALPHA AQUA SISikkens alpha aqua siSikkens alpha aqua si

Sikkens alpha aqua si is een kleurloos, watergedragen, waterdampdoorlatend impregneermiddel voor de buitengevel. Het is geschikt voor o.a. (gas)beton, metselwerk, natuursteen, pleisterwerk en kalkzandsteen, zowel droog als vochtig. Het voorkomt vochtindringing en vermindert vuilaanhang en kans op zoutuitslag, vorstschade, wapeningscorrosie en mos- en algaangroei. Het is overschilderbaar met disperiemuurverven en toepasbaar met kwast, rolborstel of spuit- en sproeiapparatuur. De gunstigste verwerkingstemperatuur ligt tussen 10°C en 25°C (niet verwerkbaar bij temperaturen lager dan 5°C of bij directe zonnestraling op de gevel). Rendement: ca. 1 m² per liter.

vanaf171,87
bekijk productBekijk product ▸
ALPHA ISOPRIMERSikkens alpha isoprimerSikkens alpha isoprimer

Sikkens Alpha Isoprimer is een watergedragen, isolerende primer voor binnen op basis van acrylaatdispersie. Het is geschikt voor het isoleren van vervuilde, onbehandelde, doorbloedende of reeds geschilderde ondergronden. Het is niet toepasbaar op veegvaste muurverf. Het isoleert o.a. waterkringen, houtvezelplaten, bitumineuze producten, nicotineaanslag, ingetrokken roet- en vetvlekken, teer en viltstift. Het is vervolgens, al na 3 tot 5 uur, af te werken met de Alpha Isolux SF of een andere dispersiemuurverf. Verbruik: ca. 8 m² per liter.

vanaf166,87
bekijk productBekijk product ▸
ALPHA METALLICSikkens alpha metallicSikkens alpha metallic

Sikkens alpha metallic is een decoratieve, zijdeglanzende, watergedragen, metallic muurverf voor binnenmuren zoals winddroog beton, schuurwerk, pleisterwerk, metselwerk, gips- en boardplaten, houtwolcementplaten, behang en glasweefselsystemen. Er wordt geadviseerd om bontheid te voorkomen op grote vlakken bij voorkeur eerst de alpha quartz toe te passen. Het is niet toepasbaar op oude olie- en alkydharsmuurverven in vochtige ruimten, zoals keukens en bad- of doucheruimten. Verbruik: ca. 5-7 m² per liter.

vanaf77,11
bekijk productBekijk product ▸
ALPHA QUARTZ SFSikkens alpha quartz sfSikkens alpha quartz sf

Sikkens alpha quartz sf is een kwartshoudende, watergedragen, oplosmiddelvrije structuurverf op basis van copolymeerdispersie voor binnen. De verf is eenvoudig verwerkbaar in elke gewenste structuur en camoufleert oneffenheden in de ondergrond van o.a. beton, gasbeton, metsel- en pleisterwerk, gipselementen en gipskartonplaten. Verbruik: ca. 4-6 m² per liter.

vanaf190,30
bekijk productBekijk product ▸
ALPHACOATSikkens alphacoatSikkens alphacoat

Sikkens Alphacoat is een waterverdunbare, kwartshoudende structuurverf op basis van copolymeerdisperie voor buiten. Het is geschikt voor de bescherming en verfraaiing van o.a. beton, gasbeton, metselwerk en bouwplaten. Het heeft een matte, fijnkorrelige structuur en is zeer elastisch, waterdampdoorlaatbaar en carbonatatieremmend. Verbruik: ca. 5 m² per liter.

vanaf188,11
bekijk productBekijk product ▸

Over Sikkens Alpha:

Sikkens is binnen de verfwereld een voorloper op het gebied van innovatie. Dankzij eeuwenlange ervaring kan Sikkens met hoogkwalitatieve verf en coatings een prachtig professioneel eindresultaat leveren. Onder de naam Sikkens Alpha biedt Sikkens complete verfsystemen voor binnen- en buitenmuren. De muur- en plafondverven zijn uitermate geschikt om toe te passen op beton, schuurwerk, pleisterwerk, metselwerk, behang en glasweefsel. Dankzij de goede vloei en lange open tijd zijn Sikkens Alpha producten zeer gemakkelijk te verwerken en heb je geen last van baanvorming. Om dit prachtige egale resultaat te versterken bevatten alle muurverven ook nog eens een zeer sterke dekkracht. Bovendien is er veel keuze in muurverven met toegevoegde kwaliteiten. Zo zijn er muurverven met sublieme vlekbestendigheid of juist optimale bescherming tegen schimmelvorming. Bij Kleuro kun je kiezen uit oneindig veel kleuren voor Sikkens Alpha producten. Voor een langdurige kleurintensiteit gebruiken wij altijd originele Sikkens Kleurpasta’s. Om een excellent eindresultaat te realiseren maakt Sikkens Alpha het verfsysteem compleet met meerdere voorstrijkmiddelen en topcoats. Het resultaat met Sikkens Alpha is een prachtig professioneel uitziende muur dat voorzien is van jarenlange bescherming.

Sikkens Alpha Producten:

Voorstrijkmiddel:

Muren en plafonds kunnen vaak een onregelmatige zuiging geven. Wanneer je dit niet voorkomt kan in veel gevallen geen goede hechting gerealiseerd worden. Er kunnen dan verschillen in kleur en glans zichtbaar worden. Om dit effect tegen te gaan heeft Sikkens Alpha vele voorstrijkmiddelen, impregneermiddelen, fixeermiddelen en primers voor binnen- en buitenmuren. Zo is Sikkens Alpha Aquafix een kleurloos en waterverdunbaar fixeermiddel op basis van acrylaat-copolymeer. Op binnen- en buitenmuren zal Sikkens Alpha Aquafix, met zijn indringende vermogen, de licht poederende en zuigende ondergronden optimaal fixeren. Wanneer binnenmuren vervuild zijn biedt Sikkens met de Alpha Isoprimer een goede isolatie en hechting van vervuilde, onbehandelde, doorbloedende of reeds beschilderde ondergronden. Denk hierbij aan waterkringen, nicotinevlekken of ingetrokken roet- en vetvlekken. Daarentegen biedt Sikkens Alpha Aqua SI als kleurloos, watergedragen, waterdampdoorlatend impregneermiddel een uitstekende hechting voor muurverven op buitengevels. Dit impregneermiddel voorkomt vochtindringing en vermindert vuilaanhang en kans op zoutaanslag, vorstschade, wapeningcorrosie en aangroei van mos en algen. Voor ondergronden van glasweefsel heeft Sikkens ook nog een speciale glasweefsellijm. Sikkens Alpha Col is een lijm voor binnen op basis van copolymeerdispersie verlijmd glasweefsel en maakt de ondergrond goed bestand tegen vocht en hoge temperaturen. Daarnaast heeft het een hoog vastestofgehalte en is het zeer elastisch. De ondergrond kan daarna uitstekend overgeschilderd worden met dispersiemuurverven en watergedragen epoxy coatings.

Latex:

Na een optimale voorbehandeling van je binnen- of buitenmuur is de ondergrond gereed om te behandelen met een latex. Sikkens Alpha heeft veel keuze in muur- en plafondverven die voldoen aan vele wensen. De meest universele muurverf voor binnengebruik is Sikkens Alpha Projecttex.. Deze goed dekkende latex heeft een prachtige matte uitstraling. Sikkens Alphatex SF en Alphatex Satin SF bieden beiden ook een zeer mat uiterlijk. Daarnaast zijn deze matte of zijdeglanzende binnenmuurverf zeer gemakkelijk te verwerken en goed schoon te maken. Voor een prachtig mat resultaat kun je ook kiezen voor Sikkens Alpha Rezisto Mat. Daarnaast is Alpha Rezisto Mat vlekafstotend en uitstekend te reinigen, wat deze muurverf zeer geschikt maakt voor veelgebruikte binnenruimtes.

Voor een decoratief effect heeft Sikkens een zijdeglanzende, watergedragen, metallic muurverf onder de naam Sikkens Alpha Metallic. Om bontheid te voorkomen kun je ondergronden eerst behandelen met Sikkens Alpha Quartz SF. Dat is een kwartshoudende structuurverf op basis van copolymeerdispersie. Met individueel gebruik óf in combinatie met elkaar kun je een prachtig decoratief resultaat behalen.

Wanneer je als professioneel or particulier op zoek bent naar een elegant hoogkwalitatief resultaat heeft Sikkens de Alphacryl lijn. Als onderdeel van dit verfsysteem kan met de Alphacryl Pure Primer SF een optimaal esthetisch glad resultaat gerealiseerd worden. Binnenmuren en plafonds kun je na voorbehandeling behandelen met Sikkens Alphacryl Pure Mat SF of Alphacryl Pure Semi Satin SF. Naast een prachtig uiterlijk zijn de ondergronden ook uitstekend te reinigen. Zélfs bij reiniging glanst deze muurverf niet op. Met Alphacryl Plafond kun je ditzelfde prachtige resultaat behalen op plafonds. Om het gemak te vergroten is de muur- en plafondverf ook verkrijgbaar in een verspuitbare optie, namelijk de Alphacryl Easy Spray.

Om een zeer kalkmat uiterlijk te behalen kun je kiezen voor Sikkens Alphaxylan SF. Daarnaast biedt deze binnenmuurverf een zeer goede dekking en is oplosmiddelvrij, spanningsarm, vochtregulerend, weinig vuilaanhechtend en zeer schrobvast.

Kies Sikkens Alpha Isolux SF wanneer je ondergrond voorzien is van vlekken en aantasting. Deze binnenmuurverf voorkomt, zeker in combinatie met Sikkens Alpha Isoprimer, doorslag van hardnekkige vervuiling op de ondergrond. Daarnaast is de waterdampdoorlatende muurverf zeer mat, optimaal isolerend en zeer schrobvast.

Indien je juist op zoek bent naar een muurverf voor ruimtes waar een goede hygiëne gewenst is, heeft Sikkens de Alpha Sanocryl binnenmuurverf. De latex is op basis van zilverionen technologie en waterverdunbare acrylaatcopolymeerdispersie maakt deze muurverf zeer goed reinigbaar en bacteriebestendig.

Sikkens Alphatex IQ en Alphatex IQ Mat zijn muurverven die buiten én binnen toegepast kunnen worden. Met een matte of zijdeglanzende finish zijn deze elastische muurverven op basis van acrylaatdispersie ook nog eens carbonatieremmend, waterdampdoorlatend, weervast, schrobvast en weinig vuilaanhechtend.

Wanneer je buitenmuren optimaal wilt beschermen tegen vocht en groei van schimmel kun je kiezen voor Sikkens Alphaloxan. De matte, minerale muurverf op basis van polysiloxan-acrylaat bevat een beschermende film. Deze film biedt bescherming tegen aangroei van micro-organismen en bescherming tegen vervuiling en weersinvloeden. Voor fragiele ondergronden is er ook de Sikkens Alphaloxan Flex. Deze flexibele muurverf bevat dezelfde eigenschappen en is daarnaast zeer geschikt om toe te passen tijdens renovaties bij pleisters op nageïsoleerde buitengevels, ruwe gepleisterde ondergronden, pleisters met haarscheurtjes en op metselwerk.

Topcoats:

Om de duurzaamheid van buitenmuren nog verder te vergroten heeft Sikkens twee topcoats in het assortiment. Met deze topcoats kun je een buitenduurzaamheid van wel 10 jaar realiseren. Zo is er de zijdeglanzende Sikkens Alpha Topcoat die, met waterdampdoorlatende, schrobvaste, weinig vuilaanhechtende eigenschappen, een zeer elastisch, weervast resultaat kan bieden. Sikkens Alpha Topcoat Flex heeft daarentegen een matte uitstraling en bevat daarnaast ook meer flexibele scheuroverbruggende eigenschappen. Deze topcoat is bij uitstek geschikt voor ondergronden waar een grote elasticiteit is vereist.

Bestel Sikkens Alpha bij Kleuro:

Bij Kleuro vinden wij het belangrijk dat je kunt profiteren van een zo’n voordelig mogelijke service. Wij bieden de snelste levering in de markt! Twijfel niet langer en maak gebruik van de vele voordelen die Kleuro.nl te bieden heeft.

Als je Sikkens Alpha producten bestelt bij Kleuro.nl kun je profiteren van de volgende voordelen:

 • Met het gebruik van Sikkens Alpha zeer hoogkwalitatieve systeem van muurverven, voorstrijkmiddelen en topcoats voor binnen en buiten is je ondergrond jarenlang voorzien van een hoogkwalitatief resultaat.
 • Sikkens Alpha producten zijn verkrijgbaar in wit en vele kleuren via het Sikkens mengsysteem. Alle kleuren worden bij ons gemengd met originele Sikkens Kleurpasta’s, zodat de kleur ook exact is wat je ervan verwacht.
 • Sikkens Alpha producten zijn verkrijgbaar in meerdere glansgraden en texturen voor verscheidene ondergronden. Zo is er altijd wel een verf voor jouw te schilderen ondergrond.
 • Producten die ’s ochtends voor 11:59 uur besteld zijn worden vaak dezelfde dag al bezorgd.
 • Is het product voor 23:59 uur besteld? Dan zorgen wij ervoor dat het de volgende dag in huis is.
 • Bij een besteding vanaf €20 rekenen wij geen verzendkosten. Voor het buitenland gelden andere tarieven.
 • Ben je niet thuis tijdens de geplande bezorgtijd? Bij Kleuro.nl kun je zelf een ander bezorgmoment kiezen.
 • Bestellingen zijn in de winkel af te halen. In dit geval betaal je dan helemaal geen bezorgkosten.
FILTER