Flexa brengt kleur in je leven!

Flexa brengt kleur in je leven! Dat is de visie van Flexa. Flexa is een merk dat hoogwaardige kwaliteit verf verkoopt voor een relatief kleine prijs. Het verfmerk is voornamelijk geliefd onder particulieren en wordt veelal aangeschaft voor gebruik in en rondom het huis. Je kunt met de producten van Flexa een professioneel resultaat verkrijgen zonder dat je de ervaring van een echte schilder nodig hebt. Dat maakt Flexa geliefd bij een brede groep consumenten, vooral bij doe-het-zelvers die niet heel veel schilderervaring hebben, maar graag klussen.

De geschiedenis van Flexa

Flexa is in 1923 ontstaan als dochterbedrijf van AkzoNobel, een internationale firma in verven en coatings. AkzoNobel bestaat al sinds 1777. Het is destijds ontstaan in Denemarken als een collaboratie van verschillende kleine verffabriekjes. Deze zagen kansen op de markt als ze zouden fuseren. En ze hadden het bij het rechte eind, want ruim twee eeuwen later is AkzoNobel populairder dan ooit.

De firma was al een lange tijd geliefd onder consumenten wereldwijd voordat Flexa als merk op de markt verscheen. Het onbegonnen succes van AkzoNobel werd in Flexa ook gevonden, in 1923 begon Flexa als doe-het-zelf-merk verven op de markt te brengen, die ook groter publiek bereikte. Maar de nationale populariteit kwam later.

In Nederland is Flexa al 60 jaar een succes. In 1955 werd het merk in Nederland gelanceerd en kwam het op de markt met een goedkope en sneldrogende verfsoort. Met de strenge winters die destijds over het land raasden en de vele neerslag waar Nederland om bekend staat, werd deze sneldrogende verf al snel een veelvuldig aangeschaft product. De verf bleek gemakkelijk in het gebruik met een egaal resultaat. En dankzij de relatief kleine prijs die Flexa voor haar producten vroeg, ging de winst al snel door het dak. Inmiddels is het merk uitgegroeid tot eigen merk en is het ťťn van de bestverkochte merken onder doe-het-zelvers in Nederland.

Innovatie bij Flexa

Flexa is een op merk dat zich specialiseert in de ontwikkeling van kleur. Het merk wil verder gaan dan slechts een goede kwaliteit verf. Daarom is Flexa continu bezig met innoveren van haar producten met behulp van duurzame technologieŽn. Ze werkt altijd aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, wat tegenwoordig hoog in het vaandel staat.

Flexa is een merk dat vooral geliefd is bij particulieren dankzij de creatieve benadering van interieur en de innovatie van kleurenpaletten. Het merk brengt nog steeds regelmatig nieuwe productlijnen uit. Hierbij wordt de hedendaagse mode gevolgd en komen de trends die Flexa ontwikkelt sterk overeen met trends uit andere branches, zoals design, meubels en kleding. Flexa doet jaarlijks een kleurtrend onderzoek en de kleuren die worden uitgebracht worden altijd gekoppeld aan een stijl. Dankzij deze ondernemingen blijft het merk een voorloper in de kleurenbranche. Daarom wordt het merk niet meer ervaren als een productlijn voor verven, maar als een trendzetter van het gehele hedendaagse interieur.

Productlijnen van Flexa

Flexa is een merk dat altijd op zoek is naar de nieuwste trends en kleuren. Er worden niet alleen jaarlijks nieuwe kleuren op de markt gebracht, Flexa brengt ook regelmatig nieuwe productlijnen uit. Deze variŽren onderling in gebruiksvriendelijkheid, prijs, duurzaamheid en doelgroep. Flexa ontwikkelt producten voor heel uiteenlopende gebruikers. Zo worden professionele schilders voorzien in hun vraag naar kwaliteit, maar wordt er voor leken die nog nooit een kwast hebben vastgehouden de meest gebruiksvriendelijke verf aangeboden.

Flexa heeft ongelofelijk veel soorten verf in het assortiment. In totaal zijn er al meer dan 55.000 kleurrecepten ontworpen door Flexa. De verven worden onderverdeeld in variŽrende productlijnen, met ieder een eigen specialiteit. Zo zijn er productlijnen met muurverf, grondverf lakverf en speciale verf voor andere materialen.

Flexa muurverven voor binnen zijn verkrijgbaar in de volgende productlijnen:

Flexa lakverven voor binnen en buiten zijn verkrijgbaar in de volgende productlijnen:

Behalve bovenstaande productlijnen bestaan er nog veel meer Flexa producten. De productlijnen bestaan uit toonaangevende producten die door hun specifieke kenmerken een eigen gebruik hebben ontwikkeld. De overige verven en lakverven zijn minstens net zo goed, maar dan authentiek in hun soort.