menukleuro.nl
inloggen
inloggen
kleuro.nl
 Voor 23:59 uur besteld, volgende dag in huis!*
 Voor 11:00 uur besteld, vandaag nog in huis!*
 Geen verzendkosten vanaf €50

AdviesCustomer ServiceAanbiedingen
verf.nu
 1. Home
 2. >
 3. Merken
 4. >
 5. Sigma
 6. >
 7. Sigma kleuren

Sigma Kleuren

Filter:
thuiswinkel.orgtrustpilot4.3 ratingTrustScore 4.3 | 943 reviews
vraagtekenHulp nodig bij uw keuze?
Wij helpen u graag!
FAQEmailContact formulierBel of Whatsapp naar
+31(0)172 - 423 323
LiveChat & telefoon direct bereikbaar:
maandag t/m vrijdag - 09:00 - 17:00 uur
VOICE OF COLOURSigma voice of colourSigma voice of colour

Sigma kleurenwaaier voice of colour is een kleursysteem voor zowel de professional als de consument wereldwijd. Het bestaat uit meer dan tweeduizend zorgvuldig geselecteerde kleuren, specifiek ontwikkeld voor verfproducten en coatings. De jarenlange ervaring van PPG en Sigma Coatings op het gebied van verf, kleur en trends is met deze waaier gebundeld in één intuïtief kleursysteem dat tegemoetkomt aan de kleuruitdagingen van iedere gebruiker. Het biedt een uitgebreide variëteit aan kleuren, verdeeld over vijf verschillende collecties. De collecties Off-Whites en Fundamental Neutrals bestaan uit rustige basistinten. De kleuren uit de Creamy & Muted Collection zijn ontworpen om harmonieuze warme kleurcombinaties te maken en in de Pure & Clean Collection zitten de heldere, frisse kleuren. De Harmony Collections zijn kleinere, perfect op elkaar afgestemde trendcollecties. Elke pagina in de waaier bestaat uit zeven tinten die perfect op elkaar aansluiten. Door de intuïtieve indeling van het systeem is het voor de gebruiker eenvoudig om de juiste kleuren voor zijn of haar verfproject te kiezen. De kleurwaaier laat in één oogopslag zien welke sfeer kleuren met zich meebrengt en hoe verschillende kleuren en tinten met elkaar combineren.

vanaf90,00
bekijk productBekijk product ▸
C21.3-WAAIERSigma c21.3-waaierSigma c21.3-waaier

Sigma kleurenwaaier C21.3 beschikt over 1950 NCS-kleuren en 185 bekende RAL-kleuren. Het extraatje van dit systeem zijn de 36 metallickleuren van Sigma. Bij iedere NCS-kleur in deze waaier staat de indicatie van reflectie. Dit is een percentage dat aangeeft hoeveel licht (dag- of kunstlicht) wordt gereflecteerd door de gekozen kleur. Een handigheidje waar vooral (binnenhuis)architecten rekening mee houden bij de keuze van verlichting in een ruimte. Achterin de waaier is een pagina opgenomen met weergave van diverse glansgraden. Deze glansgradenindex geeft een indruk van een matte of juist hoogglans uitstraling. Vertrouwd is de groepering van de NCS-kleuren in veertig herkenbare kleurgroepen, beginnend met licht en eindigend met de meest chromatische kleuren. Uiteraard sluit alle kleurinformatie aan op het nieuwe kleurmengsysteem van Sigma coatings.

vanaf109,50
bekijk productBekijk product ▸
COLOURS OF LIFESigma colours of lifeSigma colours of life

Sigma colours of life combineert kleuren op basis van trends en lifestyle, maar ook op basis van segment (zorg, onderwijs etc.). Goed kleurgebruik zorgt bijvoorbeeld voor snellere genezing, betere leerprestaties, een hogere productiviteit en groter wooncomfort. Het gaat daarbij niet om kleur als middel op zich, maar om het evenwicht tussen gebouw, omgeving, inrichting, verlichting, kleur en bovenal de mens als gebruiker.

vanaf67,50
bekijk productBekijk product ▸

Over Sigma Kleuren:

Kleuren hebben invloed op de sfeer in een ruimte, maar ook op de emotie van de mens. Zo geven blauwtinten een rustgevend effect en hebben gele kleuren juist een energieke uitwerking op de gesteldheid. Dankzij jarenlange ervaring heeft Sigma veel kennis opgebouwd in samenwerking met (binnenhuis)architecten, kleurexperts en wetenschappers.

Om jou als professioneel of particulier te ondersteunen in de zoektocht naar dé perfecte kleur kun je bij de producten van Sigma Coatings kiezen uit een breed scala aan kleuren. Deze kleuren zijn verkrijgbaar in verscheidene kleurengamma’s en in vele schakeringen en vergrijzingen. Sigma heeft hiervoor meerdere kleurpaletten samengesteld.

Voor een gebalanceerd kleurenpallet kun je, in deze zoektocht naar de perfecte kleur, gebruik maken van het 60-30-10 principe. Dit principe gaat uit van drie kleuren die elk in verschillende gradaties worden toegepast in de ruimte. Zo kun je voor een hoofdkleur kiezen voor 60% en als nuancekleur kiezen voor 30%. Ten slotte kun je 10% toepassen als accenten of gebruiken in je accessoires en textiel.

Dit principe kun je toepassen bij eenzelfde kleurstrip, maar wanneer je liever gebruik maakt van verschillende kleuren kun je ook meerdere kleurcollecties met elkaar combineren.

Voor een gewaagd effect kun je dit 60-30-10 principe ook andersom toepassen. Kies in dit geval voor één van de donkerste vier tinten uit een kleurenstrip als hoofdkleur, de volgende twee als lichtere tint en de lichtste kleur voor de accenten. Met dit principe en de kleurcollecties van Sigma kun je op deze manier je creativiteit de vrije loop laten gaan, maar toch een geheel scheppen.

Sigma Coatings komt elk jaar weer met nieuwe trendkleuren. Deze kun je uiteraard ook bij Kleuro bestellen. Alle verven en coatings worden bij ons gemengd met originele Sigma Kleurpasta’s. Zo kun je altijd uitgaan van een prachtige kleurintensiteit en een geweldig hoogwaardig resultaat.

Sigma Kleuren Producten:

Om het kiesgemak in de vele kleuren te begeleiden heeft Sigma Coatings een nieuw kleursysteem samengesteld. Dit Voice of Colour kleursysteem bestaat uit meer dan 2000 zorgvuldig geselecteerde kleuren. Deze kleuren zijn onderverdeeld in vijf verschillende collecties met ieder zo hun eigen doeleindes. Elke pagina in de waaier bestaat uit zeven tinten die perfect op elkaar aansluiten. Wil je harmonie in je interieur scheppen, of juist helder- en frisheid creëren? Met Sigma kun je altijd wel een perfecte kleur vinden voor jouw te schilderen ondergrond.

Je kunt ook kiezen voor de Sigma C21-3 Waaier. Dit Colour System bestaat uit 1950 NCS Edition 2-kleuren, 185 bekende RAL-kleuren en 36 Sigmulto Metallic kleuren. De kleuren zijn geordend in 40 herkenbare kleurgroepen en begint met de lichtste en eindigt met de meest chromatische kleur. Hierdoor is het eenvoudig kleuren te vinden, te vergelijken en te combineren. Bij elke NCS kleur (Natural Colour System) staat een percentage dat aangeeft hoeveel reflectie licht geeft op de gekozen kleur. Achterin de kleurenwaaier is een pagina opgenomen met weergave van diverse glansgraden die een impressie van een matte of juist hoogglanzende afwerking geeft.

Een kleurenfilosofie die specifiek is ontwikkeld om het welzijn van de mensen in ruimtes te bevorderen is Sigma Colours of Life. Hierin heeft Sigma hun kennis in kleuren gebundeld op functioneel, esthetisch en technisch vlak. Deze filosofie begint bij de ervaringen en emoties van mensen in een omgeving en vervolgens op de beleving in deze omgeving. Bij de beleving speelt lichtinval, akoestiek en zelfs geur een rol. Daarna komen de kleuren in het spel. Deze kleuren zijn met verschillende collecties toegepast op elke levensfase van de mens. Zo zijn deze levensfases zichtbaar in verschillende segmenten, zoals Opgroeien & Leren, Verzorgen & Genezen, Wijsheid & Nostalgie, Wonen & Verblijven, Werken & Functioneren en Cultuur & Ontspanning. Een zorgvuldig bedacht kleurplan kan bijvoorbeeld activerend werken of juist een vertrouwde omgeving creëren, met zo een gewenst resultaat in de beleving en emotie van de mens.

BESTEL Sigma BIJ KLEURO:

Bij Kleuro vinden wij het belangrijk dat je kunt profiteren van een zo’n voordelig mogelijke service. Wij bieden de snelste levering in de markt! Twijfel niet langer en maak gebruik van de vele voordelen die Kleuro.nl te bieden heeft.

Als je Sigma producten bestelt bij Kleuro.nl kun je profiteren van de volgende voordelen:

 • Met het gebruik van Sigma verf & coatings in de vele prachtige kleuren is je ondergrond voorzien van een hoogkwalitatief resultaat en een prachtige kleurintensiteit.
 • Sigma verf is verkrijgbaar in wit en vele kleuren via het Sigma mengsysteem. Alle kleuren worden bij ons gemengd met originele Sigma Kleurpasta’s, zodat de kleur ook exact is wat je ervan verwacht.
 • Voor elke ondergrond en voor elke wens heeft Sigma wel een verf in dé perfecte kleur in het assortiment.
 • Producten die ’s ochtends voor 11:59 uur besteld zijn worden vaak dezelfde dag al bezorgd.
 • Is het product voor 23:59 uur besteld? Dan zorgen wij ervoor dat het de volgende dag in huis is.
 • Bij een besteding vanaf €50 rekenen wij geen verzendkosten. Voor het buitenland gelden andere tarieven, maar ook daar kun je korting krijgen.
 • Ben je niet thuis tijdens de geplande bezorgtijd? Bij Kleuro.nl kun je zelf een ander bezorgmoment kiezen.
 • Bestellingen zijn in de winkel af te halen. In dit geval betaal je dan helemaal geen bezorgkosten.
VOICE OF COLOURSigma voice of colourSigma voice of colour

Sigma kleurenwaaier voice of colour is een kleursysteem voor zowel de professional als de consument wereldwijd. Het bestaat uit meer dan tweeduizend zorgvuldig geselecteerde kleuren, specifiek ontwikkeld voor verfproducten en coatings. De jarenlange ervaring van PPG en Sigma Coatings op het gebied van verf, kleur en trends is met deze waaier gebundeld in één intuïtief kleursysteem dat tegemoetkomt aan de kleuruitdagingen van iedere gebruiker. Het biedt een uitgebreide variëteit aan kleuren, verdeeld over vijf verschillende collecties. De collecties Off-Whites en Fundamental Neutrals bestaan uit rustige basistinten. De kleuren uit de Creamy & Muted Collection zijn ontworpen om harmonieuze warme kleurcombinaties te maken en in de Pure & Clean Collection zitten de heldere, frisse kleuren. De Harmony Collections zijn kleinere, perfect op elkaar afgestemde trendcollecties. Elke pagina in de waaier bestaat uit zeven tinten die perfect op elkaar aansluiten. Door de intuïtieve indeling van het systeem is het voor de gebruiker eenvoudig om de juiste kleuren voor zijn of haar verfproject te kiezen. De kleurwaaier laat in één oogopslag zien welke sfeer kleuren met zich meebrengt en hoe verschillende kleuren en tinten met elkaar combineren.

vanaf90,00
bekijk productBekijk product ▸
C21.3-WAAIERSigma c21.3-waaierSigma c21.3-waaier

Sigma kleurenwaaier C21.3 beschikt over 1950 NCS-kleuren en 185 bekende RAL-kleuren. Het extraatje van dit systeem zijn de 36 metallickleuren van Sigma. Bij iedere NCS-kleur in deze waaier staat de indicatie van reflectie. Dit is een percentage dat aangeeft hoeveel licht (dag- of kunstlicht) wordt gereflecteerd door de gekozen kleur. Een handigheidje waar vooral (binnenhuis)architecten rekening mee houden bij de keuze van verlichting in een ruimte. Achterin de waaier is een pagina opgenomen met weergave van diverse glansgraden. Deze glansgradenindex geeft een indruk van een matte of juist hoogglans uitstraling. Vertrouwd is de groepering van de NCS-kleuren in veertig herkenbare kleurgroepen, beginnend met licht en eindigend met de meest chromatische kleuren. Uiteraard sluit alle kleurinformatie aan op het nieuwe kleurmengsysteem van Sigma coatings.

vanaf109,50
bekijk productBekijk product ▸
COLOURS OF LIFESigma colours of lifeSigma colours of life

Sigma colours of life combineert kleuren op basis van trends en lifestyle, maar ook op basis van segment (zorg, onderwijs etc.). Goed kleurgebruik zorgt bijvoorbeeld voor snellere genezing, betere leerprestaties, een hogere productiviteit en groter wooncomfort. Het gaat daarbij niet om kleur als middel op zich, maar om het evenwicht tussen gebouw, omgeving, inrichting, verlichting, kleur en bovenal de mens als gebruiker.

vanaf67,50
bekijk productBekijk product ▸

Over Sigma Kleuren:

Kleuren hebben invloed op de sfeer in een ruimte, maar ook op de emotie van de mens. Zo geven blauwtinten een rustgevend effect en hebben gele kleuren juist een energieke uitwerking op de gesteldheid. Dankzij jarenlange ervaring heeft Sigma veel kennis opgebouwd in samenwerking met (binnenhuis)architecten, kleurexperts en wetenschappers.

Om jou als professioneel of particulier te ondersteunen in de zoektocht naar dé perfecte kleur kun je bij de producten van Sigma Coatings kiezen uit een breed scala aan kleuren. Deze kleuren zijn verkrijgbaar in verscheidene kleurengamma’s en in vele schakeringen en vergrijzingen. Sigma heeft hiervoor meerdere kleurpaletten samengesteld.

Voor een gebalanceerd kleurenpallet kun je, in deze zoektocht naar de perfecte kleur, gebruik maken van het 60-30-10 principe. Dit principe gaat uit van drie kleuren die elk in verschillende gradaties worden toegepast in de ruimte. Zo kun je voor een hoofdkleur kiezen voor 60% en als nuancekleur kiezen voor 30%. Ten slotte kun je 10% toepassen als accenten of gebruiken in je accessoires en textiel.

Dit principe kun je toepassen bij eenzelfde kleurstrip, maar wanneer je liever gebruik maakt van verschillende kleuren kun je ook meerdere kleurcollecties met elkaar combineren.

Voor een gewaagd effect kun je dit 60-30-10 principe ook andersom toepassen. Kies in dit geval voor één van de donkerste vier tinten uit een kleurenstrip als hoofdkleur, de volgende twee als lichtere tint en de lichtste kleur voor de accenten. Met dit principe en de kleurcollecties van Sigma kun je op deze manier je creativiteit de vrije loop laten gaan, maar toch een geheel scheppen.

Sigma Coatings komt elk jaar weer met nieuwe trendkleuren. Deze kun je uiteraard ook bij Kleuro bestellen. Alle verven en coatings worden bij ons gemengd met originele Sigma Kleurpasta’s. Zo kun je altijd uitgaan van een prachtige kleurintensiteit en een geweldig hoogwaardig resultaat.

Sigma Kleuren Producten:

Om het kiesgemak in de vele kleuren te begeleiden heeft Sigma Coatings een nieuw kleursysteem samengesteld. Dit Voice of Colour kleursysteem bestaat uit meer dan 2000 zorgvuldig geselecteerde kleuren. Deze kleuren zijn onderverdeeld in vijf verschillende collecties met ieder zo hun eigen doeleindes. Elke pagina in de waaier bestaat uit zeven tinten die perfect op elkaar aansluiten. Wil je harmonie in je interieur scheppen, of juist helder- en frisheid creëren? Met Sigma kun je altijd wel een perfecte kleur vinden voor jouw te schilderen ondergrond.

Je kunt ook kiezen voor de Sigma C21-3 Waaier. Dit Colour System bestaat uit 1950 NCS Edition 2-kleuren, 185 bekende RAL-kleuren en 36 Sigmulto Metallic kleuren. De kleuren zijn geordend in 40 herkenbare kleurgroepen en begint met de lichtste en eindigt met de meest chromatische kleur. Hierdoor is het eenvoudig kleuren te vinden, te vergelijken en te combineren. Bij elke NCS kleur (Natural Colour System) staat een percentage dat aangeeft hoeveel reflectie licht geeft op de gekozen kleur. Achterin de kleurenwaaier is een pagina opgenomen met weergave van diverse glansgraden die een impressie van een matte of juist hoogglanzende afwerking geeft.

Een kleurenfilosofie die specifiek is ontwikkeld om het welzijn van de mensen in ruimtes te bevorderen is Sigma Colours of Life. Hierin heeft Sigma hun kennis in kleuren gebundeld op functioneel, esthetisch en technisch vlak. Deze filosofie begint bij de ervaringen en emoties van mensen in een omgeving en vervolgens op de beleving in deze omgeving. Bij de beleving speelt lichtinval, akoestiek en zelfs geur een rol. Daarna komen de kleuren in het spel. Deze kleuren zijn met verschillende collecties toegepast op elke levensfase van de mens. Zo zijn deze levensfases zichtbaar in verschillende segmenten, zoals Opgroeien & Leren, Verzorgen & Genezen, Wijsheid & Nostalgie, Wonen & Verblijven, Werken & Functioneren en Cultuur & Ontspanning. Een zorgvuldig bedacht kleurplan kan bijvoorbeeld activerend werken of juist een vertrouwde omgeving creëren, met zo een gewenst resultaat in de beleving en emotie van de mens.

BESTEL Sigma BIJ KLEURO:

Bij Kleuro vinden wij het belangrijk dat je kunt profiteren van een zo’n voordelig mogelijke service. Wij bieden de snelste levering in de markt! Twijfel niet langer en maak gebruik van de vele voordelen die Kleuro.nl te bieden heeft.

Als je Sigma producten bestelt bij Kleuro.nl kun je profiteren van de volgende voordelen:

 • Met het gebruik van Sigma verf & coatings in de vele prachtige kleuren is je ondergrond voorzien van een hoogkwalitatief resultaat en een prachtige kleurintensiteit.
 • Sigma verf is verkrijgbaar in wit en vele kleuren via het Sigma mengsysteem. Alle kleuren worden bij ons gemengd met originele Sigma Kleurpasta’s, zodat de kleur ook exact is wat je ervan verwacht.
 • Voor elke ondergrond en voor elke wens heeft Sigma wel een verf in dé perfecte kleur in het assortiment.
 • Producten die ’s ochtends voor 11:59 uur besteld zijn worden vaak dezelfde dag al bezorgd.
 • Is het product voor 23:59 uur besteld? Dan zorgen wij ervoor dat het de volgende dag in huis is.
 • Bij een besteding vanaf €50 rekenen wij geen verzendkosten. Voor het buitenland gelden andere tarieven, maar ook daar kun je korting krijgen.
 • Ben je niet thuis tijdens de geplande bezorgtijd? Bij Kleuro.nl kun je zelf een ander bezorgmoment kiezen.
 • Bestellingen zijn in de winkel af te halen. In dit geval betaal je dan helemaal geen bezorgkosten.
FILTER
FILTER