1. Home
  2. Merken
  3. Epifanes

Epifanes

Over Epifanes:

In Nederland is met de zee en de vele meren en rivieren het water nooit ver weg. Dankzij het vele water heeft Nederland een grootse maritieme geschiedenis. De meeste handel ging namelijk over het water. Precies om die reden is er in Nederland veel kennis vervaardigd over het bouwen en onderhouden van schepen.

In die verworven kennis speelde verf ook een belangrijke rol. Verf had namelijk de belangrijke rol om het schip te beschermen tegen de elementen. Dit kunnen weerbarstige elementen zijn; met zout water, veel regen en wind, zinderende hitte en ijzige kou. Onder invloed van (zout) water kan er corrosie ontstaan of het vaartuig kan aangroei krijgen van micro-organismen. Ook kunnen kunststof ondergronden beschadigd raken door de invloed van osmose. Bij de pleziervaart, maar ook bij de binnenvaart, kunnen veel vaartuigen nog voorzien zijn van houten onderdelen. Deze kunnen, zonder correcte behandeling, gaan krimpen, uiteenzetten, scheuren en zelfs rotten. Daarnaast hebben schepen tegenwoordig ook de kans onder invloed te staan van chemische stoffen. Als particulier of professioneel wil je uiteraard dat je vaartuig optimaal is beschermd tegen welke nadelige invloed dan ook.

Epifanes levert al sinds 1902 kwalitatief zeer goede verf voor de scheepsvaart. Deze kwaliteit is nationaal en internationaal erkend onder particuliere gebruikers en professionele schilders en scheepsbouwers. Epifanes biedt een grote collectie in producten om je boot of schip hoogkwalitatief te behandelen. Er zijn vele producten die geschikt zijn op verscheidene ondergronden voor boven en onder de waterlijn. De producten van Epifanes staan bekend om de prettige verwerking, de goede vloei, de prachtige bolle glans en de geweldige duurzaamheid. Naast bescherming tegen het water is het met Epifanes mogelijk om je vaartuig te beschermen tegen chemische en mechanische belasting en de meest weerbarstige weersomstandigheden.

Epifanes Producten:

De producten van Epifanes kunnen op vele ondergronden toegepast worden, zoals; ijzer, staal, aluminium, (non-ferro)metaal, hout, of kunststof ondergronden zoals fiberglass en polyester. Deze producten voldoen aan een zeer hoge kwaliteit. Dit is ook nodig, omdat ondergronden die in contact komen met water onderhevig zijn aan allerlei problemen. Dit wil je natuurlijk voorkomen en je vaartuig zo goed mogelijk beschermen tegen externe invloeden. Met Epifanes is dit mogelijk!

1-Component lakverven:

Behandel je vaartuig boven de watergrens met Epifanes Bootlak, Mono-Urethane, Multiforte & Nautiforte.

1-Component aflakken zijn in het bijzonder geschikt ter onderhoud van bestaande 1- en 2-component verflagen voor boven de waterlijn. Zodra een bestaand verfsysteem glansverlies begint te vertonen kun je de ondergrond, na grondig schuren en reinigen, uitstekend behandelen met een 1-component aflak. Beschadigde ondergronden behoeven meer voorbereiding, door middel van reparatie en voorbehandeling. Ook is het mogelijk om nieuwe ondergronden met 1-component lakverven te behandelen, mits deze zijn voorbehandeld met een geschikte primer. Epifanes Bootlak kan bijvoorbeeld uitstekende UV-bescherming bieden en is d ideale bootlak om je vaartuig mee te behandelen. Het is een hoogglanslak met een zeer hoge dekkracht. Epifanes Mono-Urethane biedt een goede buitenduurzaamheid en kan een goede droging en snelle doorharding bieden met droging aan de lucht. Daarnaast is deze hoogglanslak slijtvast. Een 1-component aflak, op basis van een niet-vergelende gesiliconiseerde alkydhars, is de Epifanes Nautiforte. Deze, tevens hoogglanzende, lakverf heeft wederom een uitstekende buitenduurzaamheid. De minimale vuilaanhechtende eigenschappen maakt Nautiforte zeer geschikt voor gebieden waar de boot snel vuil kan worden. Epifanes Multiforte daarentegen is een zijdeglans aflak voor dek en den op basis van urethaanhars, alkydhars en acrylaat copolymeerhars. Dankzij de snelle luchtdroging is deze aflak uitstekend geschikt voor scheepsdelen die na het schilderen vlot en intensief belast moeten worden.

2-Componenten lakverven:

Behandel je vaartuig boven de watergrens met Epifanes Poly-Urethane & Epoxy HB Coat.

2-Componenten lakverven en coatings zijn uitsluitend geschikt voor het behandelen van bestaande 2-component verflagen, of nieuwe ondergronden die eerst correct zijn voorbehandeld. Wanneer 2-componentenlak over een 1-componentverflaag toegepast wordt kan dit als afbijt op de 1-componentlaag inwerken. Dit kun je eventueel voorkomen door de ondergrond eerst te behandelen met een geschikte primer. Voor een makkelijk te verstrijken 2-componenten jachtlak kun je kiezen voor Epifanes Poly-Urethane. Deze aflak is op basis van polyesterhars, isocyanaat en lichtechte pigmenten. Dankzij de hoge dekkracht en langdurige glansbehoud is het mogelijk een prachtig en duurzaam hoogglanzend, egaal resultaat te behalen. Specifiek geschikt voor boven de waterlijn kan deze lakverf binnen en buiten toegepast worden en biedt het een uitstekende buitenduurzaamheid en weer- en waterbestendigheid. Daarnaast is het voorzien van een buitengewone stoot-, kras- en slijtvastheid. Epifanes Epoxy HB Coat is daarentegen een zeer anticorrosieve 2-componenten coating. De coating is op basis van een oplosmiddelarme gemodificeerde epoxyhars en is sneldrogend met een hoge vaste stofgehalte. Hierdoor is het mogelijk om snel laagdikte op te bouwen een droge laagdikte te bereiken. Het is geschikt voor boven n onder de waterlijn en kan buiten en binnen toegepast worden. Ook biedt het uitstekende bescherming tegen de vorming van osmose en kan het ter reparatie gebruikt worden op polyester.

Antifouling:

Verminder de groei van micro-organiseren, mosselen en algen met Epifanes Antifouling Primer en Epifanes Copper Cruise.

Door droge en schone ondergronden te behandelen met een antifouling product kun je zorgen dat de groei van micro-organismen, mosselen en algen geen grip krijgen op de ondergronden die in contact komen met water. Bootonderdelen die continu in het water liggen hebben daarnaast ook de kans om last te krijgen van corrosie of osmose. Ook dit proces kun je verminderen en voorkomen met een antifouling behandeling. De romp kun je bijvoorbeeld behandelen met Epifanes CR Antifouling Primer. Deze universele onderwaterprimer is op basis van chloorrubber. Dit zorgt voor de benodigde elasticiteit om eventuele werking in de ondergrond op te vangen. Daarnaast is de primer sneldrogend en uitstekend roestwerend en conserverend. Je kunt ook kiezen voor Epifanes Copper Cruise Antifouling. Dit is een effectief werkende koper- en biocidehoudende antifouling. Deze high-performance antifouling bevat de nieuwste koper release technologie voor een optimale koperafgifte. Het biedt een uitstekende aangroeiwerende werking op zoet, brak en/of zout water.

Houtolie & Beits:

Bescherm en verfraai houten ondergronden boven de watergrens met Epifanes Teak Olie, Mahoniebeits & Hardhoutolie.

Boven de waterlijn beschikken vaartuigen veelal over een houten dek. Ook onderdelen, zoals lijstwerk, potdeksels of handgrepen, kunnen veelal van hout zijn. Om deze te beschermen tegen vergrijzing of vervuiling kun je deze behandelen met verscheidene producten. Zo kun je kiezen voor Epifanes Teak Oil Sealer. Dit is een impregneerolie op basis van lijnolie en alkydhars. Het is geschikt voor teakhouten dekken die, over het algemeen, niet van een laklaag worden voorzien in verband met de gladheid. Het kan toegepast worden op intensief belaste ondergronden waar verwering en slijtage het grootst is. Epifanes Mahoniebeits is daarentegen een sneldrogende, impregnerende beits voor het aankleuren van verbleekt of vergeeld hout. Met de warme, dieprode mahoniekleur is deze beits geschikt als voorbehandeling vr het aanbrengen van een vernissysteem. Om een mahoniekleurige lak te maken kun je deze beits tot maximaal 10% ook aan een vernis toevoegen. Voor een beschermende 1-component houtolievernis, op basis van alkyd/houtolie/fenolhars, is de Epifanes Hardhoutolie Vernis een uitstekende optie. Deze lak is zeer geschikt ter onderhoud van houten ondergronden en kan toegepast worden als onderhoudslaag op bestaande en intacte olie- en vernissystemen. Het biedt een uitstekende hechting op ontvet en geschuurd vet- en oliehoudende houtsoorten, zoals teakhout. Ondergronden zijn met deze hardhoutolievernis voorzien van UV- beschermende eigenschappen met een uitstekende weer- en waterbestendigheid.

Primer & filler:

Gebruik Epifanes Multi Marine Primer, Epoxy Primer, Epoxy Finishing Filler of Epoxy Filler om de ondergrond optimaal voor te bereiden op de laklaag of coating.

Om ondergronden optimaal voor te bereiden op de komende laklaag of coating kun je gebruik maken van een primer. Ook kan een primer als tussenlaag dienen tussen een 2-componenten- en een 1-componentlaklaag. Hier kun je eventueel Epifanes Multi Marine Primer voor gebruiken. Deze primer, voor boven de waterlijn, vult oneffenheden in de ondergrond op en is sneldrogend en goed te schuren. Voor boven n over de watergrens kun je kiezen voor de 2-componenten roestwerende Epifanes Epoxy Primer. De primer, op basis van epoxyhars en zinkfosfaat, is zeer goed vullend en uitstekend te schuren. In het geval van beschadigingen en oneffenheden kun je voor een zon egaal mogelijk resultaat een filler gebruiken. Zo is Epifanes Epoxy Finishing Filler een 2-componenten afwerkplamuur op basis van epoxyhars. Het is met deze filler mogelijk om een zeer glad oppervlak te realiseren dat zeer fijn, soepel, sterk en krimpvrij is. Voor grotere oneffenheden kun je kiezen voor Epifanes Epoxy Filler LG 800. Deze 2-componenten lichtgewicht plamuur is geschikt voor boven en onder water. Het is voorzien van een zeer soepele verwerking, goede schuurbaarheid en een hoge mechanische bestendigheid met uitstekende stoot-en slagvastheid.

Verdunning & verharding:

Gebruik Epifanes Verfverdunning, Kwastverdunning, Spuitverdunning & Verharder om het verfgemak te vergroten.

De meeste producten van Epifanes hebben geen aanpassingen of toevoegingen nodig. Toch is er de mogelijkheid om in bepaalde gevallen het schildersproces te optimaliseren. Zo kan een verdunning toegevoegd worden om de primer of lak verspuitbaar te maken en het aandrogingsproces te versnellen. Ook kan een verdunner, zoals Epifanes Verfverdunning, gebruikt worden voor het verdunnen van lak en verf dat met de kwast of roller aangebracht wordt. Epifanes 1C Spuitverdunning kun je daarentegen gebruiken als snel uitdampend verdunningsmiddel voor het verspuiten van alle Epifanes 1-component primers en aflakken. Ter verharding van half-synthetische lakken en verven kun je gebruik maken van Epifanes Verharder. Dit is een doorhardingsmiddel dat de doorhardingstijd aanzienlijk kan verkorten, zonder dat glans, vloeiing of buitenduurzaamheid nadelig benvloed wordt.

Bestel Epifanes bij Kleuro:

Bij Kleuro vinden wij het belangrijk dat je kunt profiteren van een zon voordelig mogelijke service. Wij bieden de snelste levering in de markt! Twijfel niet langer en maak gebruik van de vele voordelen die Kleuro.nl te bieden heeft.

Als je Epifanes producten bestelt bij Kleuro.nl kun je profiteren van de volgende voordelen:

  • Met het gebruik van Epifanes is je vaartuig voorzien van een zeer hoogkwalitatief eindresultaat met optimale bescherming en een prachtige kleurintensiteit en glansbehoud.
  • Bij Kleuro beschikken wij over een grote collectie Epifanes producten. Voor vele ondergronden en voor elke wens heeft Epifanes wel een geschikt product in het assortiment.
  • Producten die s ochtends voor 11:59 uur besteld zijn worden vaak dezelfde dag al bezorgd.
  • Is het product voor 23:59 uur besteld? Dan zorgen wij ervoor dat het de volgende dag in huis is.
  • Bij een besteding vanaf 50 rekenen wij geen verzendkosten. Voor het buitenland gelden andere tarieven, maar ook daar kun je korting krijgen.
  • Ben je niet thuis tijdens de geplande bezorgtijd? Bij Kleuro.nl kun je zelf een ander bezorgmoment kiezen.
  • Bestellingen zijn in de winkel af te halen. In dit geval betaal je dan helemaal geen bezorgkosten.