menukleuro.nl
inloggen
inloggen
kleuro.nl
 Voor 23:59 uur besteld, volgende dag in huis!*
 Voor 11:00 uur besteld, vandaag nog in huis!*
 Geen verzendkosten vanaf €20

AdviesCustomer ServiceAanbiedingen
verf.nu
 1. Home
 2. >
 3. Merken
 4. >
 5. Sikkens
 6. >
 7. Sikkens buitenlak

Sikkens Buitenlak

Filter:
> (inhouds)maat in ml
> Glansgraad
> Oplosmiddel
> Kleur
> Soort verf
> Dekkend-transparant
> Ondergrond
> Eigenschappen
> (buiten)duurzaamheid
> Voldoet aan wetgeving arbo voor gebruik binnen
> Droogtijd (tot overschilderbaar)
> Rendement per liter (m2)
thuiswinkel.orgtrustpilot4.5 ratingTrustScore 4.5 | 855 reviews
vraagtekenHulp nodig bij uw keuze?
Wij helpen u graag!
FAQEmailContact formulierBel of Whatsapp naar
+31(0)172 - 423 323
LiveChat & telefoon direct bereikbaar:
maandag t/m vrijdag - 09:00 - 17:00 uur
RUBBOL SBSikkens rubbol sbSikkens rubbol sb

Sikkens rubbol sb (voorheen sb plus) is een hoogglans aflak voor buiten op basis van siliconal. Het is geschikt voor het aflakken van hout, staal, (non-ferro) metalen en diverse kunstoffen, volgens de voorschriften voorbehandeld. Het kan tevens aangebracht worden over intacte (oude) alkydhars verflagen. Buitenduurzaamheid: ca. 7-8 jaar. Verbruik: ca. 16-17 m per liter.

vanaf31,87
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL XD HIGH GLOSSSikkens rubbol xd high glossSikkens rubbol xd high gloss

Sikkens rubbol xd high gloss (voorheen xd gloss) is een extreem duurzame, uv-bestendige hoogglans aflak voor buiten. Het is geschikt voor het aflakken van hout, metaal en diverse kunststoffen, volgens de voorschriften voorbehandeld. Het kan tevens aangebracht worden over intacte (oude) alkydhars verflagen. Buitenduurzaamheid: ca. 8-10 jaar. Theoretisch verbruik: ca. 14-16 m per liter.

vanaf36,24
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL XD SEMI-GLOSSSikkens rubbol xd semi-glossSikkens rubbol xd semi-gloss

Sikkens rubbol xd semi-gloss is een extreem duurzame, halfglanzende, UV-beschermende buitenlak. Het is geschikt voor het aflakken van hout, metaal en diverse kunststoffen, volgens de voorschriften voorbehandeld. Buitenduurzaamheid: ca. 8-10 jaar. Verbruik: ca. 12-14 m per liter.

vanaf66,87
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL AZSikkens rubbol azSikkens rubbol az

Sikkens rubbol az is een hoogglans aflak voor buiten op basis van low solvent alkydhars. Het is geschikt voor het aflakken van hout, staal, non-ferro metalen en diverse kunststoffen, die volgens de voorschriften zijn voorbehandeld. Het kan tevens aangebracht worden over intacte (oude) alkydhars verflagen. De buitenduurzaamheid is ongeveer 5 jaar. Verbruik: ca. 16 m per liter.

vanaf25,93
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL SATURASikkens rubbol saturaSikkens rubbol satura

Sikkens rubbol satura (voorheen satura plus) is een kras- en slijtvaste, zijdeglans aflak voor buiten op basis van low solvent alkydhars. Het is geschikt voor het afwerken van hout en metaal, dat volgens de voorschriften is voorbehandeld. Het kan tevens aangebracht worden over intacte (oude) alkydhars verflagen. Buitenduurzaamheid: ca. 3-4 jaar. Verbruik: ca. 16 m per liter.

vanaf27,18
bekijk productBekijk product ▸
BUITENLAK HOOGGLANSSikkens buitenlak hoogglansSikkens buitenlak hoogglans

Sikkens buitenlak hoogglans op basis van alkydhars is geschikt voor het aflakken van hout, staal, non-ferro metalen en diverse kunststoffen, mits voorzien van de juiste grondverf. Het biedt een uitstekend glansbehoud en heeft een zeer goede vloeiing. Buitenduurzaamheid: tot 8 jaar. Rendement: ca. 16 m per liter.

vanaf38,79
bekijk productBekijk product ▸
BUITENLAK HOOGGLANS MENGMACHINESikkens buitenlak hoogglans mengmachineSikkens buitenlak hoogglans mengmachine

Sikkens buitenlak hoogglans op basis van alkydhars is geschikt voor het aflakken van hout, staal, non-ferro metalen en diverse kunststoffen, mits voorzien van de juiste grondverf. Het biedt een uitstekend glansbehoud en heeft een zeer goede vloeiing. Buitenduurzaamheid: tot 8 jaar. Rendement: ca. 16 m per liter.

vanaf50,39
bekijk productBekijk product ▸
BUITENLAK TRANSPARANT HOOGGLANSSikkens buitenlak transparant hoogglansSikkens buitenlak transparant hoogglans

Sikkens buitenlak transparant hoogglans is een hoogglans aflak op basis van alkydhars voor buiten. Het is geschikt voor het aflakken van houten deuren, kozijnen en gevelbetimmeringen. Het beschermt tegen uv-straling en andere weersinvloeden. Hierdoor wordt een duurzaamheid tot 7 jaar bereikt. Het verfraait het hout en zorgt dat de houtstructuur zichtbaar wordt en afhankelijk van de houtsoort zelfs accentueert. Rendement: 14 m per liter.

vanaf38,79
bekijk productBekijk product ▸
BUITENLAK TRANSPARANT ZIJDEGLANSSikkens buitenlak transparant zijdeglansSikkens buitenlak transparant zijdeglans

Sikkens buitenlak transparant zijdeglans is een zijdeglans aflak op basis van alkydhars voor buiten. Het is geschikt voor het aflakken van houten deuren, kozijnen en gevelbetimmeringen. Het beschermt tegen uv-straling en andere weersinvloeden. Hierdoor wordt een duurzaamheid tot 7 jaar bereikt. Het verfraait het hout en zorgt dat de houtstructuur zichtbaar wordt en afhankelijk van de houtsoort zelfs accentueert. Rendement: 14 m per liter.

vanaf38,79
bekijk productBekijk product ▸
BUITENLAK ZIJDEGLANSSikkens buitenlak zijdeglansSikkens buitenlak zijdeglans

Sikkens buitenlak zijdeglans is een aflak voor buiten op basis van alkydhars die goed weervast en vochtregulerend is. Het is gemakkelijk verwerkbaar door de goede vulling en uitstekende vloeiing. Het kan worden toegepast op hout en dekkende terpentine verdunbare verf- of beitslagen buiten. Het is ook geschikt voor o.a. goed voorbehandeld metaal, harde kunststof en gevelbetimmeringen. Buitenduurzaamheid: tot 8 jaar. Dekvermogen: ca. 15 m per liter.

vanaf38,79
bekijk productBekijk product ▸
BUITENLAK ZIJDEGLANS MENGMACHINESikkens buitenlak zijdeglans mengmachineSikkens buitenlak zijdeglans mengmachine

Sikkens buitenlak zijdeglans op basis van alkydhars is geschikt voor het aflakken van hout, staal, non-ferro metalen en diverse kunststoffen, mits voorzien van de juiste grondverf. Het biedt een uitstekend glansbehoud en heeft een zeer goede vloeiing. Buitenduurzaamheid: tot 8 jaar. Rendement: ca. 16 m per liter.

vanaf50,39
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL BL VENTURA SATINSikkens rubbol bl ventura satinSikkens rubbol bl ventura satin

Sikkens rubbol bl ventura satin is een zijdeglanzend, ademend eenpotlaksysteem op waterbasis, bijzonder geschikt voor de bescherming en verfraaiing van o.a. geveltimmerwerk (zowel loof- als naaldhout), multiplex boeiboorden en luifels buiten. Verbruik: ca. 11 m per liter.

vanaf47,18
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL EPSSikkens rubbol epsSikkens rubbol eps

Sikkens rubbol eps is een vochtregulerende, halfglanzende overgrond- en aflak voor buiten op basis van low solvent alkydhars. Het is geschikt voor het overgronden en aflakken van geveltimmerwerk, staal, non-ferro metalen en diverse kunststoffen, die volgens de voorschriften zijn voorbehandeld. Het kan tevens aangebracht worden over intacte (oude) alkydhars verflagen. Buitenduurzaamheid: ca. 4-5 jaar. Verbruik: ca. 15 m per liter.

vanaf23,74
bekijk productBekijk product ▸
CETOL TGL SATIN PLUSSikkens cetol tgl satin plusSikkens cetol tgl satin plus

Sikkens cetol tgl satin plus is een zijdeglanzende, transparante houtafwerking voor buiten op basis van alkydhars. Het is geschikt voor o.a. geveltimmerwerk van loof- en naaldhout zoals kozijnen, ramen en deuren. Het kan ook aangebracht worden over oude intacte transparante beitsen en cetol novatech. Bij nieuw hout wordt geadviseerd eerst 2 lagen cetol novatech aan te brengen. Het is zeer goed bestand tegen UV-straling, waardoor een permanente elasticiteit is gewaarborgd, en optimaal houtbeschermend. De houtstructuur blijft zichtbaar en wordt, afhankelijk van de houtsoort, geaccentueerd. Buitenduurzaamheid: ca. 4-5 jaar (bij niet-houtkleuren ca. 3-4 jaar). Verbruik: ca. 15 m per liter.

vanaf43,43
bekijk productBekijk product ▸
CETOL TGX GLOSSSikkens cetol tgx glossSikkens cetol tgx gloss

Sikkens cetol tgx gloss is een hoogglanzende, zeer duurzame, uv-bestendige en weervaste transparante houtafwerking voor buiten op basis van alkydhars. Het is zeer geschikt voor toepassing op maatvaste constructies zoals kozijnen, ramen en deuren. Het is geschikt voor geveltimmerwerk van loof- en naaldhout en over oude intacte transparante beitsen en cetol novatech. Bij nieuw hout wordt geadviseerd eerst 2 lagen cetol novatech aan te brengen. Buitenduurzaamheid: ca. 6-7 jaar in een 4-lagensysteem (bij niet-houtkleuren ca. 5-6 jaar). Verbruik: ca. 13 m per liter.

vanaf48,74
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL DSA THIXSikkens rubbol dsa thixSikkens rubbol dsa thix

Sikkens rubbol dsa thix is een zijdeglanzende, thixotrope beitsverf voor buiten op basis van alkydhars. Het is bijzonder geschikt voor de bescherming en verfraaiing van o.a. geveltimmerwerk (zowel loof- als naaldhout), multiplex boeiboorden en luifels. Door het thixotrope karakter kent het product zeer goede applicatie-eigenschappen en is het zeer gemakkelijk te verwerken. Verbruik: ca. 12,5-14,5 m per liter.

vanaf45,62
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL EPS THIXSikkens rubbol eps thixSikkens rubbol eps thix

Sikkens rubbol eps thix is een halfglanzende, thixotrope grond- en aflak voor buiten op basis van alkydhars. Het is geschikt voor het overgronden en afschilderen van geveltimmerwerk en speciaal voor houtrijke projecten en projecten waar kleurveranderingen worden toegepast. Verbruik: ca. 14 m per liter.

vanaf46,55
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL EXPRESS HIGH GLOSSSikkens rubbol express high glossSikkens rubbol express high gloss

Sikkens rubbol express high gloss is een sneldrogende hoogglanslak voor buiten op basis van alkydhars. Het is geschikt voor het aflakken van hout, staal, non-ferro metalen en diverse kunststoffen, volgens de voorschriften voorbehandeld. Het droogt snel en goed door (bij 15C stofdroog na ca. 2 uur) en is zeer geschikt voor gebruik bij lagere temperaturen (aanbevolen temperatuur: 0-15C). Het vloeit zeer goed en heeft een hoge dekkracht. Buitenduurzaamheid: ca. 6 jaar. Verbruik: ca. 12-14 m per liter.

vanaf60,30
bekijk productBekijk product ▸

Over Sikkens Buitenlak en buitenverf:

Het weer kan soms flink tekeergaan. De weersomstandigheden kunnen aanzienlijke invloed uitoefenen op een verscheidenheid aan ondergronden. Hout kan gaan verweren, beton kan gaan schimmelen en staal kan gaan roesten. Om je ondergrond zo lang mogelijk te beschermen tegen de weersinvloeden van buitenaf heeft Sikkens veel keuze in buitenlakken en buitenverven. Dankzij vooruitstrevende innovatie kan Sikkens naast bescherming ook de uitstraling van de behandelde ondergrond naar een ng hoger plan tillen.

Sikkens biedt al 220 jaar hoogkwalitatieve verf en coatings. Gedurende de tijd heeft Sikkens de kwaliteit geoptimaliseerd en is het een geliefd merk geworden onder professionelen en particulieren. Buitenlakken en buitenverven van Sikkens zijn een zeer goede keuze wanneer je zoekt naar een gemakkelijke verwerking met een professioneel en hoogkwalitatief eindresultaat.

Sikkens Buitenlak producten:

Sikkens lakverf:

Voor dekkende buitenlakken heeft Sikkens binnen het Sikkens Rubbol en Sikkens Buitenlak assortiment zeer veel mogelijkheden. Met een verscheidenheid aan lakverf producten kun je voor een prachtig eindresultaat uitstekend je gevelbetimmering, buitendeuren of kozijnen behandelen. Als onderdeel van een volledig verfsysteem zijn er voor vele wensen vele opties. Sikkens Buitenlakken bevatten een hoge duurzaamheid met optimaal glans- en kleurbehoud. Daarnaast zijn Sikkens Buitenlakken zeer weervast en uitstekend geschikt voor 4-seizoenen onderhoud.

Wanneer je bijvoorbeeld in een kustgebied woont is de buitenduurzaamheid zeer belangrijk. De Sikkens Rubbol XD High Gloss kan tot wel 10 jaar bescherming bieden. Dankzij een hoge glansgraad kan een langdurige duurzaamheid worden gerealiseerd. Bij hoogglanzende lakken kan het vuil zich minder snel hechten en is de ondergrond makkelijker schoon te houden en te maken. Hiermee verminder en vertraag je eventuele slijtage aan de laklaag. Wanneer een hoge bolle glans niet helemaal je smaak is heeft Sikkens ook een halfglanzende buitenlak in het assortiment, namelijk de Sikkens Rubbol XD Semi-Gloss. Deze halfglanzende lak bevat dezelfde hoogkwalitatieve eigenschappen als de hoogglanzende variant.

Sikkens Rubbol AZ is de oudste lak van Sikkens en is nog steeds een veel gekozen optie om onderhoudssystemen buiten mee te behandelen. Het heeft zijn kwaliteit meer dan dubbeldwars waargemaakt en met het gebruik van deze low-solvent hoogglans lakverf is je ondergrond tot wel 5 jaar voorzien van een krasvast resultaat.
Een keuze van veel professionele schilders is Sikkens Rubbol SB. Door de iets stroperige samenstelling scoort deze lak zeer goed op het gebied van kleurbehoud, duurzaamheid en glans.

Wanneer vochtregulatie juist belangrijk is heeft Sikkens de Sikkens Rubbol EPS. Met het gebruik van dit n-pot-systeem kan vocht wel uit het hout, maar er niet in. Hierdoor kan de laklaag niet gaan bladderen en is je ondergrond tot wel 4 jaar voorzien van een mooi eindresultaat.

Alkydgedragen lakverven kunnen er wat langer over doen om te drogen en goed uit te harden. Vooral in zeer kritische weersomstandigheden kan het drogingsproces aanzienlijk vertraagd worden. Om dit op te lossen is er de Sikkens Rubbol Express. Doordat deze hoogglanzende lakverf zeer snelt droogt kan er een goede doordroging met hoge dekkracht, kleurvastheid en weersbestendigheid gegarandeerd worden.

Voor een volledig dekkend resultaat voor je houten, kunststof of stalen ondergrond heeft Sikkens vele lakverf opties waarmee je een prachtig eindresultaat met een hoge duurzaamheid kunt behalen.

?

Sikkens Transparante houtlak:

Hout kan onder invloed van het weer verkleuren, vergrijzen, krimpen, uiteenzetten en zelfs aangroei krijgen van zwammen. Soms wil je de houten ondergrond wel beschermen tegen de weersinvloeden, maar wil je niet een volledig dekkende laag op je houtwerk. Als oplossing heeft Sikkens een brede keuze in transparante houtlakken voor buiten op basis van alkydhars onder de naam Sikkens Cetol. Deze lakken zijn verkrijgbaar in volledig transparant of in een transparante kleur. Met gebruik van Sikkens Cetol is je houten ondergrond voorzien van een perfecte bescherming en komt de schoonheid van het hout prachtig naar voren.

Zo is er de Sikkens Cetol Novatech. Dit n-pot-systeem heeft een sterk inkleurend vermogen en is daarnaast ook nog eens vochtregulerend. Dankzij de semi-filmvorming biedt het goede bescherming tegen weersinvloeden van buitenaf, maar kan ook als grondlaag toegepast worden onder Cetol TGL Satin Plus en Cetol TGX Gloss. Beide lakken hebben volledige filmvorming en in combinatie met Sikkens Cetol Novatech is je houtwerk jarenlang uitstekend beschermd. Een niet-filmvormende transparante lak voor hout is Sikkens Cetol HLS Plus. Door het gebruik van deze zijdeglanzende lak kun je hout optimaal beschermen tegen vergrijzing, maar zal het niet gaan bladderen of een craquel effect krijgen.

Indien je hout wilt beschermen tegen de weersinvloeden, maar wel graag de houten eigenschappen wilt behouden, is het gebruik van Sikkens Cetol houtlakken een uitstekende keuze.

Sikkens buitenmuurverven:

Naast veel keuze in Sikkens muurverven voor binnengebruik heeft Sikkens ook een breed scala aan muurverven voor buitengebruik. Buiten moeten muurverven aan iets andere voorwaarden voldoen dan muurverven voor binnen. Buiten speelt vooral de weersbestendigheid en de invloed hiervan op de ondergrond een belangrijke rol. Sikkens Alpha heeft vele opties wanneer je zoekt naar een buitenmuurverf die waterdampdoorlatend, elastisch of juist schimmelwerend moet zijn.

Zo zijn er de Sikkens Alphatex IQ en de Sikkens Alphatex IQ Mat. Beide muurverven zijn zeer elastisch, weinig vuilaanhechtend en zeer schrobvast. Daarnaast zijn deze muurverven carbonatieremmend en geschikt voor het behandelen van winddroog beton, schuurwerk, metselwerk en intacte oude verflagen.

Om schimmelgroei te voorkomen kun je gebruik maken van Sikkens Alphaloxan. Deze matte, minerale buitenmuurverf met groot ademend vermogen kan de ondergrond zeer goed beschermen tegen vocht en groei van schimmel. Zo is er ook nog de Sikkens Alphaloxan Flex optie. Vooral bij renovaties bij pleisters op nagesoleerde gevels, voor ruwe gepleisterde ondergronden of pleisters die haarscheurtjes vertonen is dit een goede keuze.

Sikkens Alpha buitenmuurverven bieden ultieme bescherming tegen weersinvloeden en een langdurig mooi eindresultaat.

Bestel Sikkens Buitenlak bij Kleuro:

Bij Kleuro vinden wij het belangrijk dat je kunt profiteren van een zon voordelig mogelijke service. Wij bieden de snelste levering in de markt! Twijfel niet langer en maak gebruik van de vele voordelen die Kleuro.nl te bieden heeft.

Als je Sikkens Buitenlak en Buitenverf producten bestelt bij Kleuro.nl kun je profiteren van de volgende voordelen:

 • Met het gebruik van Sikkens Buitenlak en Buitenverf zijn verscheidene ondergronden buiten voorzien hoogkwalitatief resultaat en langdurige bescherming tegen weersinvloeden.
 • Sikkens Buitenlakken en Buitenverven zijn verkrijgbaar in vele kleuren via het Sikkens mengsysteem. Alle kleuren worden bij ons gemengd met originele Sikkens Kleurpastas, zodat de kleur ook exact is wat je ervan verwacht.
 • Sikkens heeft voor elke buitenklus wel een verf of lak die je ondergrond uitstekend kunnen beschermen en verfraaien.
 • Producten die s ochtends voor 11:59 uur besteld zijn worden vaak dezelfde dag al bezorgd.
 • Is het product voor 23:59 uur besteld? Dan zorgen wij ervoor dat het de volgende dag in huis is.
 • Bij een besteding vanaf 20 rekenen wij geen verzendkosten. Voor het buitenland gelden andere tarieven.
 • Ben je niet thuis tijdens de geplande bezorgtijd? Bij Kleuro.nl kun je zelf een ander bezorgmoment kiezen.
 • Bestellingen zijn in de winkel af te halen. In dit geval betaal je dan helemaal geen bezorgkosten.
RUBBOL SBSikkens rubbol sbSikkens rubbol sb

Sikkens rubbol sb (voorheen sb plus) is een hoogglans aflak voor buiten op basis van siliconal. Het is geschikt voor het aflakken van hout, staal, (non-ferro) metalen en diverse kunstoffen, volgens de voorschriften voorbehandeld. Het kan tevens aangebracht worden over intacte (oude) alkydhars verflagen. Buitenduurzaamheid: ca. 7-8 jaar. Verbruik: ca. 16-17 m per liter.

vanaf31,87
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL XD HIGH GLOSSSikkens rubbol xd high glossSikkens rubbol xd high gloss

Sikkens rubbol xd high gloss (voorheen xd gloss) is een extreem duurzame, uv-bestendige hoogglans aflak voor buiten. Het is geschikt voor het aflakken van hout, metaal en diverse kunststoffen, volgens de voorschriften voorbehandeld. Het kan tevens aangebracht worden over intacte (oude) alkydhars verflagen. Buitenduurzaamheid: ca. 8-10 jaar. Theoretisch verbruik: ca. 14-16 m per liter.

vanaf36,24
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL XD SEMI-GLOSSSikkens rubbol xd semi-glossSikkens rubbol xd semi-gloss

Sikkens rubbol xd semi-gloss is een extreem duurzame, halfglanzende, UV-beschermende buitenlak. Het is geschikt voor het aflakken van hout, metaal en diverse kunststoffen, volgens de voorschriften voorbehandeld. Buitenduurzaamheid: ca. 8-10 jaar. Verbruik: ca. 12-14 m per liter.

vanaf66,87
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL AZSikkens rubbol azSikkens rubbol az

Sikkens rubbol az is een hoogglans aflak voor buiten op basis van low solvent alkydhars. Het is geschikt voor het aflakken van hout, staal, non-ferro metalen en diverse kunststoffen, die volgens de voorschriften zijn voorbehandeld. Het kan tevens aangebracht worden over intacte (oude) alkydhars verflagen. De buitenduurzaamheid is ongeveer 5 jaar. Verbruik: ca. 16 m per liter.

vanaf25,93
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL SATURASikkens rubbol saturaSikkens rubbol satura

Sikkens rubbol satura (voorheen satura plus) is een kras- en slijtvaste, zijdeglans aflak voor buiten op basis van low solvent alkydhars. Het is geschikt voor het afwerken van hout en metaal, dat volgens de voorschriften is voorbehandeld. Het kan tevens aangebracht worden over intacte (oude) alkydhars verflagen. Buitenduurzaamheid: ca. 3-4 jaar. Verbruik: ca. 16 m per liter.

vanaf27,18
bekijk productBekijk product ▸
BUITENLAK HOOGGLANSSikkens buitenlak hoogglansSikkens buitenlak hoogglans

Sikkens buitenlak hoogglans op basis van alkydhars is geschikt voor het aflakken van hout, staal, non-ferro metalen en diverse kunststoffen, mits voorzien van de juiste grondverf. Het biedt een uitstekend glansbehoud en heeft een zeer goede vloeiing. Buitenduurzaamheid: tot 8 jaar. Rendement: ca. 16 m per liter.

vanaf38,79
bekijk productBekijk product ▸
BUITENLAK HOOGGLANS MENGMACHINESikkens buitenlak hoogglans mengmachineSikkens buitenlak hoogglans mengmachine

Sikkens buitenlak hoogglans op basis van alkydhars is geschikt voor het aflakken van hout, staal, non-ferro metalen en diverse kunststoffen, mits voorzien van de juiste grondverf. Het biedt een uitstekend glansbehoud en heeft een zeer goede vloeiing. Buitenduurzaamheid: tot 8 jaar. Rendement: ca. 16 m per liter.

vanaf50,39
bekijk productBekijk product ▸
BUITENLAK TRANSPARANT HOOGGLANSSikkens buitenlak transparant hoogglansSikkens buitenlak transparant hoogglans

Sikkens buitenlak transparant hoogglans is een hoogglans aflak op basis van alkydhars voor buiten. Het is geschikt voor het aflakken van houten deuren, kozijnen en gevelbetimmeringen. Het beschermt tegen uv-straling en andere weersinvloeden. Hierdoor wordt een duurzaamheid tot 7 jaar bereikt. Het verfraait het hout en zorgt dat de houtstructuur zichtbaar wordt en afhankelijk van de houtsoort zelfs accentueert. Rendement: 14 m per liter.

vanaf38,79
bekijk productBekijk product ▸
BUITENLAK TRANSPARANT ZIJDEGLANSSikkens buitenlak transparant zijdeglansSikkens buitenlak transparant zijdeglans

Sikkens buitenlak transparant zijdeglans is een zijdeglans aflak op basis van alkydhars voor buiten. Het is geschikt voor het aflakken van houten deuren, kozijnen en gevelbetimmeringen. Het beschermt tegen uv-straling en andere weersinvloeden. Hierdoor wordt een duurzaamheid tot 7 jaar bereikt. Het verfraait het hout en zorgt dat de houtstructuur zichtbaar wordt en afhankelijk van de houtsoort zelfs accentueert. Rendement: 14 m per liter.

vanaf38,79
bekijk productBekijk product ▸
BUITENLAK ZIJDEGLANSSikkens buitenlak zijdeglansSikkens buitenlak zijdeglans

Sikkens buitenlak zijdeglans is een aflak voor buiten op basis van alkydhars die goed weervast en vochtregulerend is. Het is gemakkelijk verwerkbaar door de goede vulling en uitstekende vloeiing. Het kan worden toegepast op hout en dekkende terpentine verdunbare verf- of beitslagen buiten. Het is ook geschikt voor o.a. goed voorbehandeld metaal, harde kunststof en gevelbetimmeringen. Buitenduurzaamheid: tot 8 jaar. Dekvermogen: ca. 15 m per liter.

vanaf38,79
bekijk productBekijk product ▸
BUITENLAK ZIJDEGLANS MENGMACHINESikkens buitenlak zijdeglans mengmachineSikkens buitenlak zijdeglans mengmachine

Sikkens buitenlak zijdeglans op basis van alkydhars is geschikt voor het aflakken van hout, staal, non-ferro metalen en diverse kunststoffen, mits voorzien van de juiste grondverf. Het biedt een uitstekend glansbehoud en heeft een zeer goede vloeiing. Buitenduurzaamheid: tot 8 jaar. Rendement: ca. 16 m per liter.

vanaf50,39
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL BL VENTURA SATINSikkens rubbol bl ventura satinSikkens rubbol bl ventura satin

Sikkens rubbol bl ventura satin is een zijdeglanzend, ademend eenpotlaksysteem op waterbasis, bijzonder geschikt voor de bescherming en verfraaiing van o.a. geveltimmerwerk (zowel loof- als naaldhout), multiplex boeiboorden en luifels buiten. Verbruik: ca. 11 m per liter.

vanaf47,18
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL EPSSikkens rubbol epsSikkens rubbol eps

Sikkens rubbol eps is een vochtregulerende, halfglanzende overgrond- en aflak voor buiten op basis van low solvent alkydhars. Het is geschikt voor het overgronden en aflakken van geveltimmerwerk, staal, non-ferro metalen en diverse kunststoffen, die volgens de voorschriften zijn voorbehandeld. Het kan tevens aangebracht worden over intacte (oude) alkydhars verflagen. Buitenduurzaamheid: ca. 4-5 jaar. Verbruik: ca. 15 m per liter.

vanaf23,74
bekijk productBekijk product ▸
CETOL TGL SATIN PLUSSikkens cetol tgl satin plusSikkens cetol tgl satin plus

Sikkens cetol tgl satin plus is een zijdeglanzende, transparante houtafwerking voor buiten op basis van alkydhars. Het is geschikt voor o.a. geveltimmerwerk van loof- en naaldhout zoals kozijnen, ramen en deuren. Het kan ook aangebracht worden over oude intacte transparante beitsen en cetol novatech. Bij nieuw hout wordt geadviseerd eerst 2 lagen cetol novatech aan te brengen. Het is zeer goed bestand tegen UV-straling, waardoor een permanente elasticiteit is gewaarborgd, en optimaal houtbeschermend. De houtstructuur blijft zichtbaar en wordt, afhankelijk van de houtsoort, geaccentueerd. Buitenduurzaamheid: ca. 4-5 jaar (bij niet-houtkleuren ca. 3-4 jaar). Verbruik: ca. 15 m per liter.

vanaf43,43
bekijk productBekijk product ▸
CETOL TGX GLOSSSikkens cetol tgx glossSikkens cetol tgx gloss

Sikkens cetol tgx gloss is een hoogglanzende, zeer duurzame, uv-bestendige en weervaste transparante houtafwerking voor buiten op basis van alkydhars. Het is zeer geschikt voor toepassing op maatvaste constructies zoals kozijnen, ramen en deuren. Het is geschikt voor geveltimmerwerk van loof- en naaldhout en over oude intacte transparante beitsen en cetol novatech. Bij nieuw hout wordt geadviseerd eerst 2 lagen cetol novatech aan te brengen. Buitenduurzaamheid: ca. 6-7 jaar in een 4-lagensysteem (bij niet-houtkleuren ca. 5-6 jaar). Verbruik: ca. 13 m per liter.

vanaf48,74
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL DSA THIXSikkens rubbol dsa thixSikkens rubbol dsa thix

Sikkens rubbol dsa thix is een zijdeglanzende, thixotrope beitsverf voor buiten op basis van alkydhars. Het is bijzonder geschikt voor de bescherming en verfraaiing van o.a. geveltimmerwerk (zowel loof- als naaldhout), multiplex boeiboorden en luifels. Door het thixotrope karakter kent het product zeer goede applicatie-eigenschappen en is het zeer gemakkelijk te verwerken. Verbruik: ca. 12,5-14,5 m per liter.

vanaf45,62
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL EPS THIXSikkens rubbol eps thixSikkens rubbol eps thix

Sikkens rubbol eps thix is een halfglanzende, thixotrope grond- en aflak voor buiten op basis van alkydhars. Het is geschikt voor het overgronden en afschilderen van geveltimmerwerk en speciaal voor houtrijke projecten en projecten waar kleurveranderingen worden toegepast. Verbruik: ca. 14 m per liter.

vanaf46,55
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL EXPRESS HIGH GLOSSSikkens rubbol express high glossSikkens rubbol express high gloss

Sikkens rubbol express high gloss is een sneldrogende hoogglanslak voor buiten op basis van alkydhars. Het is geschikt voor het aflakken van hout, staal, non-ferro metalen en diverse kunststoffen, volgens de voorschriften voorbehandeld. Het droogt snel en goed door (bij 15C stofdroog na ca. 2 uur) en is zeer geschikt voor gebruik bij lagere temperaturen (aanbevolen temperatuur: 0-15C). Het vloeit zeer goed en heeft een hoge dekkracht. Buitenduurzaamheid: ca. 6 jaar. Verbruik: ca. 12-14 m per liter.

vanaf60,30
bekijk productBekijk product ▸

Over Sikkens Buitenlak en buitenverf:

Het weer kan soms flink tekeergaan. De weersomstandigheden kunnen aanzienlijke invloed uitoefenen op een verscheidenheid aan ondergronden. Hout kan gaan verweren, beton kan gaan schimmelen en staal kan gaan roesten. Om je ondergrond zo lang mogelijk te beschermen tegen de weersinvloeden van buitenaf heeft Sikkens veel keuze in buitenlakken en buitenverven. Dankzij vooruitstrevende innovatie kan Sikkens naast bescherming ook de uitstraling van de behandelde ondergrond naar een ng hoger plan tillen.

Sikkens biedt al 220 jaar hoogkwalitatieve verf en coatings. Gedurende de tijd heeft Sikkens de kwaliteit geoptimaliseerd en is het een geliefd merk geworden onder professionelen en particulieren. Buitenlakken en buitenverven van Sikkens zijn een zeer goede keuze wanneer je zoekt naar een gemakkelijke verwerking met een professioneel en hoogkwalitatief eindresultaat.

Sikkens Buitenlak producten:

Sikkens lakverf:

Voor dekkende buitenlakken heeft Sikkens binnen het Sikkens Rubbol en Sikkens Buitenlak assortiment zeer veel mogelijkheden. Met een verscheidenheid aan lakverf producten kun je voor een prachtig eindresultaat uitstekend je gevelbetimmering, buitendeuren of kozijnen behandelen. Als onderdeel van een volledig verfsysteem zijn er voor vele wensen vele opties. Sikkens Buitenlakken bevatten een hoge duurzaamheid met optimaal glans- en kleurbehoud. Daarnaast zijn Sikkens Buitenlakken zeer weervast en uitstekend geschikt voor 4-seizoenen onderhoud.

Wanneer je bijvoorbeeld in een kustgebied woont is de buitenduurzaamheid zeer belangrijk. De Sikkens Rubbol XD High Gloss kan tot wel 10 jaar bescherming bieden. Dankzij een hoge glansgraad kan een langdurige duurzaamheid worden gerealiseerd. Bij hoogglanzende lakken kan het vuil zich minder snel hechten en is de ondergrond makkelijker schoon te houden en te maken. Hiermee verminder en vertraag je eventuele slijtage aan de laklaag. Wanneer een hoge bolle glans niet helemaal je smaak is heeft Sikkens ook een halfglanzende buitenlak in het assortiment, namelijk de Sikkens Rubbol XD Semi-Gloss. Deze halfglanzende lak bevat dezelfde hoogkwalitatieve eigenschappen als de hoogglanzende variant.

Sikkens Rubbol AZ is de oudste lak van Sikkens en is nog steeds een veel gekozen optie om onderhoudssystemen buiten mee te behandelen. Het heeft zijn kwaliteit meer dan dubbeldwars waargemaakt en met het gebruik van deze low-solvent hoogglans lakverf is je ondergrond tot wel 5 jaar voorzien van een krasvast resultaat.
Een keuze van veel professionele schilders is Sikkens Rubbol SB. Door de iets stroperige samenstelling scoort deze lak zeer goed op het gebied van kleurbehoud, duurzaamheid en glans.

Wanneer vochtregulatie juist belangrijk is heeft Sikkens de Sikkens Rubbol EPS. Met het gebruik van dit n-pot-systeem kan vocht wel uit het hout, maar er niet in. Hierdoor kan de laklaag niet gaan bladderen en is je ondergrond tot wel 4 jaar voorzien van een mooi eindresultaat.

Alkydgedragen lakverven kunnen er wat langer over doen om te drogen en goed uit te harden. Vooral in zeer kritische weersomstandigheden kan het drogingsproces aanzienlijk vertraagd worden. Om dit op te lossen is er de Sikkens Rubbol Express. Doordat deze hoogglanzende lakverf zeer snelt droogt kan er een goede doordroging met hoge dekkracht, kleurvastheid en weersbestendigheid gegarandeerd worden.

Voor een volledig dekkend resultaat voor je houten, kunststof of stalen ondergrond heeft Sikkens vele lakverf opties waarmee je een prachtig eindresultaat met een hoge duurzaamheid kunt behalen.

?

Sikkens Transparante houtlak:

Hout kan onder invloed van het weer verkleuren, vergrijzen, krimpen, uiteenzetten en zelfs aangroei krijgen van zwammen. Soms wil je de houten ondergrond wel beschermen tegen de weersinvloeden, maar wil je niet een volledig dekkende laag op je houtwerk. Als oplossing heeft Sikkens een brede keuze in transparante houtlakken voor buiten op basis van alkydhars onder de naam Sikkens Cetol. Deze lakken zijn verkrijgbaar in volledig transparant of in een transparante kleur. Met gebruik van Sikkens Cetol is je houten ondergrond voorzien van een perfecte bescherming en komt de schoonheid van het hout prachtig naar voren.

Zo is er de Sikkens Cetol Novatech. Dit n-pot-systeem heeft een sterk inkleurend vermogen en is daarnaast ook nog eens vochtregulerend. Dankzij de semi-filmvorming biedt het goede bescherming tegen weersinvloeden van buitenaf, maar kan ook als grondlaag toegepast worden onder Cetol TGL Satin Plus en Cetol TGX Gloss. Beide lakken hebben volledige filmvorming en in combinatie met Sikkens Cetol Novatech is je houtwerk jarenlang uitstekend beschermd. Een niet-filmvormende transparante lak voor hout is Sikkens Cetol HLS Plus. Door het gebruik van deze zijdeglanzende lak kun je hout optimaal beschermen tegen vergrijzing, maar zal het niet gaan bladderen of een craquel effect krijgen.

Indien je hout wilt beschermen tegen de weersinvloeden, maar wel graag de houten eigenschappen wilt behouden, is het gebruik van Sikkens Cetol houtlakken een uitstekende keuze.

Sikkens buitenmuurverven:

Naast veel keuze in Sikkens muurverven voor binnengebruik heeft Sikkens ook een breed scala aan muurverven voor buitengebruik. Buiten moeten muurverven aan iets andere voorwaarden voldoen dan muurverven voor binnen. Buiten speelt vooral de weersbestendigheid en de invloed hiervan op de ondergrond een belangrijke rol. Sikkens Alpha heeft vele opties wanneer je zoekt naar een buitenmuurverf die waterdampdoorlatend, elastisch of juist schimmelwerend moet zijn.

Zo zijn er de Sikkens Alphatex IQ en de Sikkens Alphatex IQ Mat. Beide muurverven zijn zeer elastisch, weinig vuilaanhechtend en zeer schrobvast. Daarnaast zijn deze muurverven carbonatieremmend en geschikt voor het behandelen van winddroog beton, schuurwerk, metselwerk en intacte oude verflagen.

Om schimmelgroei te voorkomen kun je gebruik maken van Sikkens Alphaloxan. Deze matte, minerale buitenmuurverf met groot ademend vermogen kan de ondergrond zeer goed beschermen tegen vocht en groei van schimmel. Zo is er ook nog de Sikkens Alphaloxan Flex optie. Vooral bij renovaties bij pleisters op nagesoleerde gevels, voor ruwe gepleisterde ondergronden of pleisters die haarscheurtjes vertonen is dit een goede keuze.

Sikkens Alpha buitenmuurverven bieden ultieme bescherming tegen weersinvloeden en een langdurig mooi eindresultaat.

Bestel Sikkens Buitenlak bij Kleuro:

Bij Kleuro vinden wij het belangrijk dat je kunt profiteren van een zon voordelig mogelijke service. Wij bieden de snelste levering in de markt! Twijfel niet langer en maak gebruik van de vele voordelen die Kleuro.nl te bieden heeft.

Als je Sikkens Buitenlak en Buitenverf producten bestelt bij Kleuro.nl kun je profiteren van de volgende voordelen:

 • Met het gebruik van Sikkens Buitenlak en Buitenverf zijn verscheidene ondergronden buiten voorzien hoogkwalitatief resultaat en langdurige bescherming tegen weersinvloeden.
 • Sikkens Buitenlakken en Buitenverven zijn verkrijgbaar in vele kleuren via het Sikkens mengsysteem. Alle kleuren worden bij ons gemengd met originele Sikkens Kleurpastas, zodat de kleur ook exact is wat je ervan verwacht.
 • Sikkens heeft voor elke buitenklus wel een verf of lak die je ondergrond uitstekend kunnen beschermen en verfraaien.
 • Producten die s ochtends voor 11:59 uur besteld zijn worden vaak dezelfde dag al bezorgd.
 • Is het product voor 23:59 uur besteld? Dan zorgen wij ervoor dat het de volgende dag in huis is.
 • Bij een besteding vanaf 20 rekenen wij geen verzendkosten. Voor het buitenland gelden andere tarieven.
 • Ben je niet thuis tijdens de geplande bezorgtijd? Bij Kleuro.nl kun je zelf een ander bezorgmoment kiezen.
 • Bestellingen zijn in de winkel af te halen. In dit geval betaal je dan helemaal geen bezorgkosten.
FILTER