Filters
Inhoudsmaat
500 ml (3)750 ml (2)1 ltr (10)2.5 ltr (10)
Oplosmiddel
Terpentine (7)Watergedragen (5)
Kleur
Alle kleuren (mengmachine) (7)Grijs (3)Lichte kleuren (mengmachine) (7)Wit (standaard) (8)Wittinten (2)
Binnen-buiten
Binnen (6)Buiten (10)
Ondergrond
Bestaande verflagen (8)Beton (2)Hout (8)Kunststof (3)Metaal (4)
Eigenschappen
(huid)vetresistent (1)Hoog vullend (4)Hoog weervast (2)Isolerend (1)Kras- en slijtvast (1)Lage temperaturen (1)Lange open tijd (1)Roestwerend (3)Vochtregulerend (4)2-componenten (1)4-seizoenen (1)
Droogtijd tot overschilderbaar
3 uur (1)4 uur (1)5 uur (1)6 uur (2)8 uur (1)12 uur (2)16 uur (1)18 uur (3)
Theoretisch verbruik per liter
9 m (1)10 m (3)11 m (2)12 m (1)13 m (2)14 m (2)15 m (1)
Sikkens rubbol bl rezisto primerSikkens rubbol bl rezisto primerSikkens rubbol bl rezisto primer
 • Hoge dekking
 • Uitstekende hechting/vulling
 • Sneldrogend
vanaf26,32
bekijk productBekijk product ▸
Sikkens rubbol primerSikkens rubbol primerSikkens rubbol primer
 • Uitstekende hechting/vulling
 • Goed schuurbaar
 • Hoge dekkracht
vanaf25,67
bekijk productBekijk product ▸
Sikkens rubbol bl primerSikkens rubbol bl primerSikkens rubbol bl primer
 • Zeer goede hechting
 • Lange open tijd
 • Goede vloeiing
vanaf49,39
bekijk productBekijk product ▸
Sikkens rubbol primer expressSikkens rubbol primer expressSikkens rubbol primer express
 • Na 3 uur overschilderbaar
 • Goede hechting
 • Weervast
vanaf48,10
bekijk productBekijk product ▸
Sikkens rubbol primer extraSikkens rubbol primer extraSikkens rubbol primer extra
 • Voor onderhoudsschilderwerk
 • Grond- en voorlak
 • Uitstekende vloei
vanaf27,94
bekijk productBekijk product ▸
Sikkens redox ac multiprimerSikkens redox ac multiprimerSikkens redox ac multiprimer
 • Voor diverse ondergronden
 • Goede hechting
 • Corrosiewerend
vanaf45,81
bekijk productBekijk product ▸
Sikkens redox ak primerSikkens redox ak primerSikkens redox ak primer
 • Roestwerend
 • High solid
 • Lood- en chromaatvrij
vanaf46,15
bekijk productBekijk product ▸
Sikkens redox bl multiprimerSikkens redox bl multiprimerSikkens redox bl multiprimer
 • Voor diverse ondergronden
 • Snel overschilderbaar
 • Corrosiewerend
vanaf54,27
bekijk productBekijk product ▸
Sikkens grondverf binnenSikkens grondverf binnenSikkens grondverf binnen
 • Verhoogt dekkracht
 • Vullend
 • Uitstekende hechting
vanaf26,39
bekijk productBekijk product ▸
Sikkens grondlakSikkens grondlakSikkens grondlak
 • Uitstekende hechting
 • Vullend
 • Verhoogt dekkracht
vanaf27,59
bekijk productBekijk product ▸
Sikkens redox ep multi primerSikkens redox ep multi primerSikkens redox ep multi primer
 • Twee-componenten
 • Roestwerend
 • Voor staal en aluminium
vanaf47,11
bekijk productBekijk product ▸
Sikkens rubbol bl isoprimerSikkens rubbol bl isoprimerSikkens rubbol bl isoprimer
 • Isolerend
 • Zeer goede hechting
 • Snelle droging en doorharding
vanaf51,34
bekijk productBekijk product ▸

Over Sikkens Primers:

Vele ondergronden hebben bepaalde eigenschappen die de hechting van verven en vernissen nadelig kunnen benvloeden. Sommige houtsoorten bevatten bijvoorbeeld vettige inhoudsstoffen die invloed uitoefenen op de verflagen. Wanneer de ondergrond goed behandeld is met een primer kan de verflaag veel beter hechten. Dit geeft een mooier en meer duurzaam resultaat. Onder invloed van externe factoren zullen sommige ondergronden, zoals onbehandeld hout, na verloop van tijd gaan verweren. Met primer en verf wordt de ondergrond beschermd tegen dit proces.

Sikkens maakt al sinds 1792 verf uit zeer hoogkwalitatieve ingredinten en grondstoffen. Met het gebruik van Sikkens verven en coatings ben je verzekerd van het hoogst mogelijk te behalen resultaat. Gebruik Sikkens Grondverf wanneer je de ondergrond wilt beschermen tegen vocht of wanneer je juist oneffenheden in de ondergrond wilt opvullen. Met een goede basis heb je een uitstekende ondergrond voor je schilderwerk. Vooral houten ondergronden die onbehandeld of in slechte staat verkeren kunnen uitstekend met een grondverf behandeld worden. Een primer zorgt ervoor dat de verf of lak goed hecht op het hout. Daarnaast ben je met het gebruik van een grondverf verzekerd van een betere dekking.

Bij Kleuro hebben wij binnen elke collectie Sikkens verfsystemen verscheidene primers voor vele wensen. De Sikkens grondverven kunnen veelal ook in dezelfde kleur gemengd worden als de verf die daarna over de primerlaag aangebracht gaat worden. Het voordeel hiervan is dat bij hoge kleurverschillen, van bijvoorbeeld licht naar donker en andersom, er sneller een dekkend resultaat verkregen kan worden.

Met het gebruik van de hoogwaardige primers van Sikkens ben je verzekerd dat de ondergrond een perfecte basis is voor de verflagen. De ondergrond is beschermd tegen invloeden van buitenaf en jarenlang verzekerd van een hoogkwalitatief resultaat.

Sikkens Primers Producten:

Binnen de verscheidene verfsystemen heeft Sikkens meerdere primers. Elke grondverf heeft zo zijn eigen voordelen met betrekking tot de ondergrond, de eigenschappen en het te behalen resultaat. Wanneer je zoekt naar een dekkend resultaat voor houten ondergronden heeft Sikkens meerdere primers onder de naam Sikkens Rubbol. De meeste primers zijn naast toepasbaar op hout ook toepasbaar op kunststof ondergronden en in sommige gevallen zelfs op staal en metaal. Voor specifieke metaalbescherming heeft Sikkens ook zijn eigen verfsysteem onder de naam Sikkens Redox. Het voordeel van een primer specifiek voor staal of metaal is dat deze als bijkomend voordeel corrosie-werend is. Voor een transparante houtafwerking heeft Sikkens de Sikkens Cetol Novatech in het assortiment. Wanneer je een dekkende grondverf in een lichte kleur zoekt heeft Sikkens de Grondlak en Binnenlak Grondverf. Deze zijn beiden verkrijgbaar in wit of grijs en hier is zeer snel een zeer dekkend resultaat mee te behalen.

Sikkens Rubbol:

Wanneer je zoekt naar een dekkend resultaat voor je houten, kunststof of (non-ferro) metalen ondergrond heeft Sikkens onder de naam Rubbol meerdere watergedragen- en terpentinegedragen primers. Voor binnen- en/of buitengebruik heeft Sikkens Rubbol verscheidene primers met vele voordelen. Alle Sikkens Rubbol grondverven voldoen aan een zeer goede hechting en goede vloei. Daarnaast hebben alle Rubbol grondverven een uitstekende dekkracht en goed vulvermogen.

Wanneer je zoekt naar een universeel toepasbare primer is Sikkens Rubbol Primer een goede keuze. Deze terpentinegedragen grondverf op basis van alkydhars is een echte alleskunner en hecht zeer goed op hout en kunststof. De grondverf is voor binnen- of buitengebruik en is naast weerbestendig ook vochtregulerend.

Voor kritische weersomstandigheden is Sikkens Rubbol Primer Express een uitstekende optie. Door de snelle droging kun je tijdswinst behalen en droogt het buiten ook goed in een koude omgeving. Met deze sneldrogende, vochtregulerende, weerbestendige grondverf op basis van alkydhars is je houten of kunststof ondergrond uitstekend gegrond. Het is mogelijk om in n dag meerdere lagen aan te brengen, aangezien de grondlaag na 3 uur al over te schilderen is.

Sikkens Rubbol Primer Extra biedt een extreem mooi eindresultaat met een langdurig bolle glans. Het is mogelijk om met deze vochtregulerende grondlak een volle dekkende laag aan te brengen zonder zakkers. De grondlak op basis van alkydhars heeft echter wel nog een goede lange open tijd, waardoor een mooi streeploos resultaat kan worden behaald.

Ook op waterbasis heeft Sikkens Rubbol meerdere primers te herkennen aan Rubbol BL. De meest universele optie hierin is Sikkens Rubbol BL Primer. Deze grondverf is zeer goed toe te passen op hout, kunststof, beton, pleisterwerk en oude laklagen. Doordat deze grondverf watergedragen is kun je het na een uur al overschilderen. Door de snelle droging is het mogelijk om meerdere lagen per dag aan te brengen en af te lakken met verscheidene Sikkens Rubbol BL lakken.

Voor een grondverf voor huizen waarin wordt geleefd heeft Sikkens Sikkens Rubbol BL Rezisto Primer. Deze primer op basis van alkydgemodificeerde acrylaathars is huidvetresistent, dus uitstekend geschikt om toe te passen op ondergronden die vaak in contact komen met handen. Door de snelle droging is het mogelijk om het na 1 uur over te schilderen, zlfs met lakverven op basis van alkydhars. Als aanvulling op de primer heeft Sikkens ook Rubbol BL Rezisto lakken voor het aflakken van houten of kunststof ondergronden.

Als probleemoplosser is Sikkens Rubbol BL Isoprimer een goede keuze. Deze watergedragen isolerende grondverf voorkomt het verkleuren van de verflagen door inhoudsstoffen. Met deze sneldrogende grondverf is het mogelijk om in 1 dag meerdere lagen aan te brengen en is je ondergrond met een lage geurbelasting uitstekend te isoleren.

Sikkens Redox:

Voor diverse metalen ondergronden heeft Sikkens de Redox lijn. Binnen deze lijn zijn er meerdere primers met allen als voordeel dat zij zorgen voor een actieve corrosiewering van de ondergrond. De anticorrosieve pigmenten in het product zorgen er voor dat vocht en zuurstof niet tot de ondergrond kunnen doordringen. Hierdoor kan het corrosieproces niet op gang gebracht worden. Dankzij deze eigenschappen heb je een langdurig mooi resultaat en is je metalen ondergrond uitstekend beschermd. Daarnaast vult de primer oneffenheden op en draagt het bij aan de laagdikte van het gehele verfsysteem.

Voor aanhechting op de ondergrond en van de afwerklaag heeft Sikkens de Sikkens Redox AC Multi Primer. Deze grondverf op basis van acrylaathars voor buitengebruik biedt een goede hechting op verzinkt staal, aluminium, koper en vele andere ondergronden. Het is uitstekend over te schilderen met diverse lakken op basis van alkydhars.

Voor extra roestwerende eigenschappen is er de Sikkens Redox AK Primer. Deze High Solid primer op basis van alkydhars is lood en chromaatvrij. Het voordeel van deze High Solid grondverf is dat tijdens het gebruik minder oplosmiddelen verdampen en hierdoor minder sterk geurt. Daarnaast is het minder belastend voor het milieu. Sikkens Redox AK Primer hecht uitstekend op gestraald en handontroest staal. Daarnaast kan het als tussenlaag dienen onder een alkydharslak en over een epoxylaag.

Voor staalbescherming buiten waar hoge eisen aan worden gesteld heeft Sikkens een twee-componenten roestwerende primer op basis van epoxyhars. Sikkens Redox EP Multi Primer heeft naast de corrosie-werende werking een hoge mechanische en hoge chemische bestendigheid. Daarnaast kan met deze primer goed en snel laagdikte worden bereikt, wat meehelpt aan het beschermde karakter van het verfsysteem. Na gronden van de stalen of aluminium ondergrond kan deze uitstekend overgeschilderd worden met producten op basis van epoxy-polyurethaan of alkydhars.

Wanneer je een watergedragen hechtprimer zoekt voor diverse metalen ondergronden heeft Sikkens de Sikkens Redox BL Multi Primer. De primer op basis van watergedragen acrylaathars is snel overschilderbaar met verscheidene Sikkens BL producten. Zoals je kunt verwachten is deze grondverf ook corrosie-werend en toepasbaar op vele ondergronden. Daarnaast beschermt deze primer ook tegen aantasting van oppervlakteroest en is het door de watergedragen basis minder belastend voor het milieu.

Sikkens Cetol:

Sikkens Cetol heeft vele transparante houtlakken voor binnen- en buitengebruik in het assortiment. Indien je een transparant gekleurde grondverf zoekt voor je houten ondergrond heeft Sikkens de Sikkens Cetol Novatech. Naast aflaklaag is deze semi-filmvormende houtlak ook toepasbaar als grondlaag. De zijdeglanzende houtlak op basis van alkydhars heeft houtbeschermende-, optimaal inkleurende-, vochtregulerende eigenschappen. Wanneer je zoekt naar een primer die de natuurlijk pracht van het hout behoudt is Sikkens Cetol Novatech een uitstekende keuze.

Sikkens Grondlak en Sikkens Binnenlak Grondverf:

Wanneer je houten ondergronden in een lichte kleur wilt lakken heeft Sikkens een goed dekkende grondlak voor binnen- of buitengebruik. Beiden zijn verkrijgbaar in wit of grijs met als doel dat bij lichte kleuren lakverf een zeer snel en zeer hoog dekkend resultaat kan worden verkregen. Sikkens Grondlak op basis van alkydhars en Sikkens Binnenlak Grondverf op basis van acrylaathars zijn beiden zeer mat en zeer goed vullend.

Bestel Sikkens Primer bij Kleuro:

Bij Kleuro vinden wij het belangrijk dat je kunt profiteren van een zon voordelig mogelijke service. Wij bieden de snelste levering in de markt! Twijfel niet langer en maak gebruik van de vele voordelen die Kleuro.nl te bieden heeft.

Als je Sikkens Primers bestelt bij Kleuro.nl kun je profiteren van de volgende voordelen:

 • Met het gebruik van Sikkens primers ben je verzekerd van een goede bescherming van je ondergrond en een uitstekende hechting van de verflaag.
 • Sikkens primers zijn verkrijgbaar in wit en vele transparante kleuren via het Sikkens mengsysteem. Alle kleuren worden bij ons gemengd met originele Sikkens Kleurpastas, zodat de kleur ook exact is wat je ervan verwacht.
 • Sikkens primers zijn er voor vele ondergronden en voor vele wensen. Zo is er altijd wel een primer voor jouw ondergrond.
 • Producten die s ochtends voor 11:59 uur besteld zijn worden vaak dezelfde dag al bezorgd.
 • Is het product voor 23:59 uur besteld? Dan zorgen wij ervoor dat het de volgende dag in huis is.
 • Bij een besteding vanaf 50 rekenen wij geen verzendkosten. Voor het buitenland gelden andere tarieven.
 • Ben je niet thuis tijdens de geplande bezorgtijd? Bij Kleuro.nl kun je zelf een ander bezorgmoment kiezen.
 • Bestellingen zijn in de winkel af te halen. In dit geval betaal je dan helemaal geen bezorgkosten.
Toon filters