menukleuro.nl
inloggen
inloggen
kleuro.nl
 Voor 23:59 uur besteld, volgende dag in huis!*
 Voor 11:00 uur besteld, vandaag nog in huis!*
 Geen verzendkosten vanaf €50

AdviesCustomer ServiceAanbiedingen
verf.nu
 1. Home
 2. >
 3. Merken
 4. >
 5. Sikkens
 6. >
 7. Sikkens grondverf

Sikkens Grondverf

Filter:
> Inhoudsmaat
> Oplosmiddel
> Kleur
> Binnen-buiten
> Ondergrond
> Eigenschappen
> Droogtijd tot overschilderbaar
> Theoretisch verbruik per liter
thuiswinkel.orgtrustpilot4.3 ratingTrustScore 4.3 | 943 reviews
vraagtekenHulp nodig bij uw keuze?
Wij helpen u graag!
FAQEmailContact formulierBel of Whatsapp naar
+31(0)172 - 423 323
LiveChat & telefoon direct bereikbaar:
maandag t/m vrijdag - 09:00 - 17:00 uur
RUBBOL BL REZISTO PRIMERSikkens rubbol bl rezisto primerSikkens rubbol bl rezisto primer

Sikkens rubbol bl rezisto primer is een huidvetresistente primer voor binnen op basis van alkydgemodificeerde acrylaathars. Het hecht uitstekend op (nieuw) hout en gereinigde en goed geschuurde oude (alkydhars) laklagen en primers. Het is na ca. 6 uur uitstekend overschilderbaar met de diverse rubbol bl lakken. Verbruik: ca. 10 m per liter.

vanaf43,75
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL PRIMERSikkens rubbol primerSikkens rubbol primer

Sikkens rubbol primer (voorheen primer plus) is een weervaste, vochtregulerende grondverf voor binnen en buiten op basis van alkydhars. Het hecht uitstekend op (nieuw) hout en gereinigde en goed geschuurde oude laklagen en primers. Het is na ca. 18 uur uitstekend overschilderbaar met alkydharsverven zoals rubbol az, rubbol satura, rubbol eps, rubbol sb en rubbol xd. Theoretisch verbruik: ca. 14 m per liter, afhankelijk van de ondergrond.

vanaf22,49
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL BL PRIMERSikkens rubbol bl primerSikkens rubbol bl primer

Sikkens rubbol bl primer is een watergedragen, pu-versterkte, vochtregulerende grondverf voor binnen en buiten. Het hecht uitstekend op (nieuw) hout, pvc, harde kunststoffen, beton, pleisterwerk en gereinigde en goed geschuurde oude (alkydhars) laklagen en primers. Het is na ca. 5 uur uitstekend overschilderbaar met rubbol bl aflakken. Verbruik: ca. 12-14 m per liter.

vanaf43,43
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL PRIMER EXPRESSSikkens rubbol primer expressSikkens rubbol primer express

Sikkens rubbol primer express is een sneldrogende, vochtregulerende, weervaste grondverf voor buiten op basis van alkydhars. Het is geschikt voor het gronden en overgronden van kaal of eerder gelakt geveltimmerwerk. Het is na ca. 3 uur overschilderbaar. Verbruik: ca. 14 m per liter.

vanaf42,18
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL PRIMER EXTRASikkens rubbol primer extraSikkens rubbol primer extra

Sikkens rubbol primer extra is een vochtregulerende grondlak voor buiten op basis van een nieuwe generatie alkydharsen. Dit is de beste basis voor onderhoudsschilderwerk en met name geschikt als grond- en voorlak onder een duurzaam hoogglans systeem op geveltimmerwerk en voor het overgronden van reeds voorbehandelde metalen en kunststoffen. Het is goed schuurbaar, heeft een uitstekende vloei en is gemakkelijk verwerkbaar. Het is overschilderbaar na ca. 18 uur. Verbruik: ca. 13-15 m per liter.

vanaf44,99
bekijk productBekijk product ▸
REDOX AC MULTIPRIMERSikkens redox ac multiprimerSikkens redox ac multiprimer

Sikkens redox ac multiprimer is een hechtprimer op basis van acrylaathars voor buiten. Het is geschikt voor toepassing op diverse ondergronden zoals verzinkt staal, aluminium, koper, kunststof, PVC en plexiglas. Het is na minimaal 16 uur overschilderbaar met alkydharsproducten. Verbruik: ca. 10 m per liter.

vanaf40,30
bekijk productBekijk product ▸
REDOX AK PRIMERSikkens redox ak primerSikkens redox ak primer

Sikkens redox ak primer is een roestwerende, lood- en chromaatvrije primer voor gestraald en handontroest staal buiten, dat wordt afgewerkt met een alkydharssysteem. Het is tevens toepasbaar als tussenlaag over een epoxyprimer, indien afgewerkt wordt met een alkydharslak. Het is overschilderbaar na minimaal 12 uur. Verbruik: ca. 11-14 m per liter.

vanaf40,62
bekijk productBekijk product ▸
REDOX BL MULTI PRIMERSikkens redox bl multi primerSikkens redox bl multi primer

Sikkens redox bl multiprimer is een watergedragen corrosiewerende hechtprimer op basis van acrylaathars voor binnen en buiten. Het is geschikt voor o.a. (verzinkt) staal, koper en aluminium. Het is eveneens toepasbaar op vele andere (kunststof) ondergronden zoals hard pvc en plexiglas. Het is na ca. 4 uur goed overschilderbaar met producten uit de rubbol bl-reeks. Verbruik: ca. 9 m per liter.

vanaf47,81
bekijk productBekijk product ▸
BINNENLAK GRONDVERFSikkens binnenlak grondverfSikkens binnenlak grondverf

Sikkens grondverf binnen is een matte, vullende grondverf voor binnen op basis van acrylaathars. Het is geschikt als grondverf voor binnen op hout en over intacte verflagen. Het is overschilderbaar na 6 uur. Rendement: 12 m per liter.

vanaf26,39
bekijk productBekijk product ▸
GRONDLAKSikkens grondlakSikkens grondlak

Sikkens grondlak is een matte, vullende grondverf voor buiten op basis van alkydhars. Het is de basis voor houtwerk buiten en het is uitermate geschikt voor een verfsysteem met Sikkens buitenlak hoogglans en zijdeglans. Het kan worden toegepast op o.a. dak onderaanzichten, deuren, panelen, ramen en betimmeringen. Droogtijd: ca. 2 uur. Verbruik: ca. 14 m per liter.

vanaf27,59
bekijk productBekijk product ▸
REDOX EP MULTI PRIMERSikkens redox ep multi primerSikkens redox ep multi primer

Sikkens redox ep multi primer is een roestwerende 2-componentenprimer op basis van epoxyhars voor gestraald staal, verzinkt staal, aluminium en handontroest staal buiten. Het is overschilderbaar met producten op basis van epoxy-, polyurethaan- en alkydhars en verwerkbaar met kwast, rol en spuit. Het is overschilderbaar na ca. 12 uur. Verbruik: ca. 9,6 m per liter.

vanaf52,60
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL BL ISOPRIMERSikkens rubbol bl isoprimerSikkens rubbol bl isoprimer

Sikkens rubbol bl isoprimer is een watergedragen, isolerende, vochtregulerende grondverf voor binnen en buiten. Het is geschikt als isolerende grondverf op kaal hout om verkleuring van verflagen door inhoudstoffen tegen te gaan. Het is ook toepasbaar op gereinigde en geschuurde alkydharsverflagen. Het voorkomt doorbloeden van de meeste houtsoorten en heeft een zeer goede hechting op kaal hout en oude verflagen. Het is overschilderbaar na ongeveer 6 uur. Verbruik: ca. 14 m per liter.

vanaf44,99
bekijk productBekijk product ▸

Over Sikkens Primers:

Vele ondergronden hebben bepaalde eigenschappen die de hechting van verven en vernissen nadelig kunnen benvloeden. Sommige houtsoorten bevatten bijvoorbeeld vettige inhoudsstoffen die invloed uitoefenen op de verflagen. Wanneer de ondergrond goed behandeld is met een primer kan de verflaag veel beter hechten. Dit geeft een mooier en meer duurzaam resultaat. Onder invloed van externe factoren zullen sommige ondergronden, zoals onbehandeld hout, na verloop van tijd gaan verweren. Met primer en verf wordt de ondergrond beschermd tegen dit proces.

Sikkens maakt al sinds 1792 verf uit zeer hoogkwalitatieve ingredinten en grondstoffen. Met het gebruik van Sikkens verven en coatings ben je verzekerd van het hoogst mogelijk te behalen resultaat. Gebruik Sikkens Grondverf wanneer je de ondergrond wilt beschermen tegen vocht of wanneer je juist oneffenheden in de ondergrond wilt opvullen. Met een goede basis heb je een uitstekende ondergrond voor je schilderwerk. Vooral houten ondergronden die onbehandeld of in slechte staat verkeren kunnen uitstekend met een grondverf behandeld worden. Een primer zorgt ervoor dat de verf of lak goed hecht op het hout. Daarnaast ben je met het gebruik van een grondverf verzekerd van een betere dekking.

Bij Kleuro hebben wij binnen elke collectie Sikkens verfsystemen verscheidene primers voor vele wensen. De Sikkens grondverven kunnen veelal ook in dezelfde kleur gemengd worden als de verf die daarna over de primerlaag aangebracht gaat worden. Het voordeel hiervan is dat bij hoge kleurverschillen, van bijvoorbeeld licht naar donker en andersom, er sneller een dekkend resultaat verkregen kan worden.

Met het gebruik van de hoogwaardige primers van Sikkens ben je verzekerd dat de ondergrond een perfecte basis is voor de verflagen. De ondergrond is beschermd tegen invloeden van buitenaf en jarenlang verzekerd van een hoogkwalitatief resultaat.

Sikkens Primers Producten:

Binnen de verscheidene verfsystemen heeft Sikkens meerdere primers. Elke grondverf heeft zo zijn eigen voordelen met betrekking tot de ondergrond, de eigenschappen en het te behalen resultaat. Wanneer je zoekt naar een dekkend resultaat voor houten ondergronden heeft Sikkens meerdere primers onder de naam Sikkens Rubbol. De meeste primers zijn naast toepasbaar op hout ook toepasbaar op kunststof ondergronden en in sommige gevallen zelfs op staal en metaal. Voor specifieke metaalbescherming heeft Sikkens ook zijn eigen verfsysteem onder de naam Sikkens Redox. Het voordeel van een primer specifiek voor staal of metaal is dat deze als bijkomend voordeel corrosie-werend is. Voor een transparante houtafwerking heeft Sikkens de Sikkens Cetol Novatech in het assortiment. Wanneer je een dekkende grondverf in een lichte kleur zoekt heeft Sikkens de Grondlak en Binnenlak Grondverf. Deze zijn beiden verkrijgbaar in wit of grijs en hier is zeer snel een zeer dekkend resultaat mee te behalen.

Sikkens Rubbol:

Wanneer je zoekt naar een dekkend resultaat voor je houten, kunststof of (non-ferro) metalen ondergrond heeft Sikkens onder de naam Rubbol meerdere watergedragen- en terpentinegedragen primers. Voor binnen- en/of buitengebruik heeft Sikkens Rubbol verscheidene primers met vele voordelen. Alle Sikkens Rubbol grondverven voldoen aan een zeer goede hechting en goede vloei. Daarnaast hebben alle Rubbol grondverven een uitstekende dekkracht en goed vulvermogen.

Wanneer je zoekt naar een universeel toepasbare primer is Sikkens Rubbol Primer een goede keuze. Deze terpentinegedragen grondverf op basis van alkydhars is een echte alleskunner en hecht zeer goed op hout en kunststof. De grondverf is voor binnen- of buitengebruik en is naast weerbestendig ook vochtregulerend.

Voor kritische weersomstandigheden is Sikkens Rubbol Primer Express een uitstekende optie. Door de snelle droging kun je tijdswinst behalen en droogt het buiten ook goed in een koude omgeving. Met deze sneldrogende, vochtregulerende, weerbestendige grondverf op basis van alkydhars is je houten of kunststof ondergrond uitstekend gegrond. Het is mogelijk om in n dag meerdere lagen aan te brengen, aangezien de grondlaag na 3 uur al over te schilderen is.

Sikkens Rubbol Primer Extra biedt een extreem mooi eindresultaat met een langdurig bolle glans. Het is mogelijk om met deze vochtregulerende grondlak een volle dekkende laag aan te brengen zonder zakkers. De grondlak op basis van alkydhars heeft echter wel nog een goede lange open tijd, waardoor een mooi streeploos resultaat kan worden behaald.

Ook op waterbasis heeft Sikkens Rubbol meerdere primers te herkennen aan Rubbol BL. De meest universele optie hierin is Sikkens Rubbol BL Primer. Deze grondverf is zeer goed toe te passen op hout, kunststof, beton, pleisterwerk en oude laklagen. Doordat deze grondverf watergedragen is kun je het na een uur al overschilderen. Door de snelle droging is het mogelijk om meerdere lagen per dag aan te brengen en af te lakken met verscheidene Sikkens Rubbol BL lakken.

Voor een grondverf voor huizen waarin wordt geleefd heeft Sikkens Sikkens Rubbol BL Rezisto Primer. Deze primer op basis van alkydgemodificeerde acrylaathars is huidvetresistent, dus uitstekend geschikt om toe te passen op ondergronden die vaak in contact komen met handen. Door de snelle droging is het mogelijk om het na 1 uur over te schilderen, zlfs met lakverven op basis van alkydhars. Als aanvulling op de primer heeft Sikkens ook Rubbol BL Rezisto lakken voor het aflakken van houten of kunststof ondergronden.

Als probleemoplosser is Sikkens Rubbol BL Isoprimer een goede keuze. Deze watergedragen isolerende grondverf voorkomt het verkleuren van de verflagen door inhoudsstoffen. Met deze sneldrogende grondverf is het mogelijk om in 1 dag meerdere lagen aan te brengen en is je ondergrond met een lage geurbelasting uitstekend te isoleren.

Sikkens Redox:

Voor diverse metalen ondergronden heeft Sikkens de Redox lijn. Binnen deze lijn zijn er meerdere primers met allen als voordeel dat zij zorgen voor een actieve corrosiewering van de ondergrond. De anticorrosieve pigmenten in het product zorgen er voor dat vocht en zuurstof niet tot de ondergrond kunnen doordringen. Hierdoor kan het corrosieproces niet op gang gebracht worden. Dankzij deze eigenschappen heb je een langdurig mooi resultaat en is je metalen ondergrond uitstekend beschermd. Daarnaast vult de primer oneffenheden op en draagt het bij aan de laagdikte van het gehele verfsysteem.

Voor aanhechting op de ondergrond en van de afwerklaag heeft Sikkens de Sikkens Redox AC Multi Primer. Deze grondverf op basis van acrylaathars voor buitengebruik biedt een goede hechting op verzinkt staal, aluminium, koper en vele andere ondergronden. Het is uitstekend over te schilderen met diverse lakken op basis van alkydhars.

Voor extra roestwerende eigenschappen is er de Sikkens Redox AK Primer. Deze High Solid primer op basis van alkydhars is lood en chromaatvrij. Het voordeel van deze High Solid grondverf is dat tijdens het gebruik minder oplosmiddelen verdampen en hierdoor minder sterk geurt. Daarnaast is het minder belastend voor het milieu. Sikkens Redox AK Primer hecht uitstekend op gestraald en handontroest staal. Daarnaast kan het als tussenlaag dienen onder een alkydharslak en over een epoxylaag.

Voor staalbescherming buiten waar hoge eisen aan worden gesteld heeft Sikkens een twee-componenten roestwerende primer op basis van epoxyhars. Sikkens Redox EP Multi Primer heeft naast de corrosie-werende werking een hoge mechanische en hoge chemische bestendigheid. Daarnaast kan met deze primer goed en snel laagdikte worden bereikt, wat meehelpt aan het beschermde karakter van het verfsysteem. Na gronden van de stalen of aluminium ondergrond kan deze uitstekend overgeschilderd worden met producten op basis van epoxy-polyurethaan of alkydhars.

Wanneer je een watergedragen hechtprimer zoekt voor diverse metalen ondergronden heeft Sikkens de Sikkens Redox BL Multi Primer. De primer op basis van watergedragen acrylaathars is snel overschilderbaar met verscheidene Sikkens BL producten. Zoals je kunt verwachten is deze grondverf ook corrosie-werend en toepasbaar op vele ondergronden. Daarnaast beschermt deze primer ook tegen aantasting van oppervlakteroest en is het door de watergedragen basis minder belastend voor het milieu.

Sikkens Cetol:

Sikkens Cetol heeft vele transparante houtlakken voor binnen- en buitengebruik in het assortiment. Indien je een transparant gekleurde grondverf zoekt voor je houten ondergrond heeft Sikkens de Sikkens Cetol Novatech. Naast aflaklaag is deze semi-filmvormende houtlak ook toepasbaar als grondlaag. De zijdeglanzende houtlak op basis van alkydhars heeft houtbeschermende-, optimaal inkleurende-, vochtregulerende eigenschappen. Wanneer je zoekt naar een primer die de natuurlijk pracht van het hout behoudt is Sikkens Cetol Novatech een uitstekende keuze.

Sikkens Grondlak en Sikkens Binnenlak Grondverf:

Wanneer je houten ondergronden in een lichte kleur wilt lakken heeft Sikkens een goed dekkende grondlak voor binnen- of buitengebruik. Beiden zijn verkrijgbaar in wit of grijs met als doel dat bij lichte kleuren lakverf een zeer snel en zeer hoog dekkend resultaat kan worden verkregen. Sikkens Grondlak op basis van alkydhars en Sikkens Binnenlak Grondverf op basis van acrylaathars zijn beiden zeer mat en zeer goed vullend.

Bestel Sikkens Primer bij Kleuro:

Bij Kleuro vinden wij het belangrijk dat je kunt profiteren van een zon voordelig mogelijke service. Wij bieden de snelste levering in de markt! Twijfel niet langer en maak gebruik van de vele voordelen die Kleuro.nl te bieden heeft.

Als je Sikkens Primers bestelt bij Kleuro.nl kun je profiteren van de volgende voordelen:

 • Met het gebruik van Sikkens primers ben je verzekerd van een goede bescherming van je ondergrond en een uitstekende hechting van de verflaag.
 • Sikkens primers zijn verkrijgbaar in wit en vele transparante kleuren via het Sikkens mengsysteem. Alle kleuren worden bij ons gemengd met originele Sikkens Kleurpastas, zodat de kleur ook exact is wat je ervan verwacht.
 • Sikkens primers zijn er voor vele ondergronden en voor vele wensen. Zo is er altijd wel een primer voor jouw ondergrond.
 • Producten die s ochtends voor 11:59 uur besteld zijn worden vaak dezelfde dag al bezorgd.
 • Is het product voor 23:59 uur besteld? Dan zorgen wij ervoor dat het de volgende dag in huis is.
 • Bij een besteding vanaf 50 rekenen wij geen verzendkosten. Voor het buitenland gelden andere tarieven.
 • Ben je niet thuis tijdens de geplande bezorgtijd? Bij Kleuro.nl kun je zelf een ander bezorgmoment kiezen.
 • Bestellingen zijn in de winkel af te halen. In dit geval betaal je dan helemaal geen bezorgkosten.
RUBBOL BL REZISTO PRIMERSikkens rubbol bl rezisto primerSikkens rubbol bl rezisto primer

Sikkens rubbol bl rezisto primer is een huidvetresistente primer voor binnen op basis van alkydgemodificeerde acrylaathars. Het hecht uitstekend op (nieuw) hout en gereinigde en goed geschuurde oude (alkydhars) laklagen en primers. Het is na ca. 6 uur uitstekend overschilderbaar met de diverse rubbol bl lakken. Verbruik: ca. 10 m per liter.

vanaf43,75
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL PRIMERSikkens rubbol primerSikkens rubbol primer

Sikkens rubbol primer (voorheen primer plus) is een weervaste, vochtregulerende grondverf voor binnen en buiten op basis van alkydhars. Het hecht uitstekend op (nieuw) hout en gereinigde en goed geschuurde oude laklagen en primers. Het is na ca. 18 uur uitstekend overschilderbaar met alkydharsverven zoals rubbol az, rubbol satura, rubbol eps, rubbol sb en rubbol xd. Theoretisch verbruik: ca. 14 m per liter, afhankelijk van de ondergrond.

vanaf22,49
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL BL PRIMERSikkens rubbol bl primerSikkens rubbol bl primer

Sikkens rubbol bl primer is een watergedragen, pu-versterkte, vochtregulerende grondverf voor binnen en buiten. Het hecht uitstekend op (nieuw) hout, pvc, harde kunststoffen, beton, pleisterwerk en gereinigde en goed geschuurde oude (alkydhars) laklagen en primers. Het is na ca. 5 uur uitstekend overschilderbaar met rubbol bl aflakken. Verbruik: ca. 12-14 m per liter.

vanaf43,43
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL PRIMER EXPRESSSikkens rubbol primer expressSikkens rubbol primer express

Sikkens rubbol primer express is een sneldrogende, vochtregulerende, weervaste grondverf voor buiten op basis van alkydhars. Het is geschikt voor het gronden en overgronden van kaal of eerder gelakt geveltimmerwerk. Het is na ca. 3 uur overschilderbaar. Verbruik: ca. 14 m per liter.

vanaf42,18
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL PRIMER EXTRASikkens rubbol primer extraSikkens rubbol primer extra

Sikkens rubbol primer extra is een vochtregulerende grondlak voor buiten op basis van een nieuwe generatie alkydharsen. Dit is de beste basis voor onderhoudsschilderwerk en met name geschikt als grond- en voorlak onder een duurzaam hoogglans systeem op geveltimmerwerk en voor het overgronden van reeds voorbehandelde metalen en kunststoffen. Het is goed schuurbaar, heeft een uitstekende vloei en is gemakkelijk verwerkbaar. Het is overschilderbaar na ca. 18 uur. Verbruik: ca. 13-15 m per liter.

vanaf44,99
bekijk productBekijk product ▸
REDOX AC MULTIPRIMERSikkens redox ac multiprimerSikkens redox ac multiprimer

Sikkens redox ac multiprimer is een hechtprimer op basis van acrylaathars voor buiten. Het is geschikt voor toepassing op diverse ondergronden zoals verzinkt staal, aluminium, koper, kunststof, PVC en plexiglas. Het is na minimaal 16 uur overschilderbaar met alkydharsproducten. Verbruik: ca. 10 m per liter.

vanaf40,30
bekijk productBekijk product ▸
REDOX AK PRIMERSikkens redox ak primerSikkens redox ak primer

Sikkens redox ak primer is een roestwerende, lood- en chromaatvrije primer voor gestraald en handontroest staal buiten, dat wordt afgewerkt met een alkydharssysteem. Het is tevens toepasbaar als tussenlaag over een epoxyprimer, indien afgewerkt wordt met een alkydharslak. Het is overschilderbaar na minimaal 12 uur. Verbruik: ca. 11-14 m per liter.

vanaf40,62
bekijk productBekijk product ▸
REDOX BL MULTI PRIMERSikkens redox bl multi primerSikkens redox bl multi primer

Sikkens redox bl multiprimer is een watergedragen corrosiewerende hechtprimer op basis van acrylaathars voor binnen en buiten. Het is geschikt voor o.a. (verzinkt) staal, koper en aluminium. Het is eveneens toepasbaar op vele andere (kunststof) ondergronden zoals hard pvc en plexiglas. Het is na ca. 4 uur goed overschilderbaar met producten uit de rubbol bl-reeks. Verbruik: ca. 9 m per liter.

vanaf47,81
bekijk productBekijk product ▸
BINNENLAK GRONDVERFSikkens binnenlak grondverfSikkens binnenlak grondverf

Sikkens grondverf binnen is een matte, vullende grondverf voor binnen op basis van acrylaathars. Het is geschikt als grondverf voor binnen op hout en over intacte verflagen. Het is overschilderbaar na 6 uur. Rendement: 12 m per liter.

vanaf26,39
bekijk productBekijk product ▸
GRONDLAKSikkens grondlakSikkens grondlak

Sikkens grondlak is een matte, vullende grondverf voor buiten op basis van alkydhars. Het is de basis voor houtwerk buiten en het is uitermate geschikt voor een verfsysteem met Sikkens buitenlak hoogglans en zijdeglans. Het kan worden toegepast op o.a. dak onderaanzichten, deuren, panelen, ramen en betimmeringen. Droogtijd: ca. 2 uur. Verbruik: ca. 14 m per liter.

vanaf27,59
bekijk productBekijk product ▸
REDOX EP MULTI PRIMERSikkens redox ep multi primerSikkens redox ep multi primer

Sikkens redox ep multi primer is een roestwerende 2-componentenprimer op basis van epoxyhars voor gestraald staal, verzinkt staal, aluminium en handontroest staal buiten. Het is overschilderbaar met producten op basis van epoxy-, polyurethaan- en alkydhars en verwerkbaar met kwast, rol en spuit. Het is overschilderbaar na ca. 12 uur. Verbruik: ca. 9,6 m per liter.

vanaf52,60
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL BL ISOPRIMERSikkens rubbol bl isoprimerSikkens rubbol bl isoprimer

Sikkens rubbol bl isoprimer is een watergedragen, isolerende, vochtregulerende grondverf voor binnen en buiten. Het is geschikt als isolerende grondverf op kaal hout om verkleuring van verflagen door inhoudstoffen tegen te gaan. Het is ook toepasbaar op gereinigde en geschuurde alkydharsverflagen. Het voorkomt doorbloeden van de meeste houtsoorten en heeft een zeer goede hechting op kaal hout en oude verflagen. Het is overschilderbaar na ongeveer 6 uur. Verbruik: ca. 14 m per liter.

vanaf44,99
bekijk productBekijk product ▸

Over Sikkens Primers:

Vele ondergronden hebben bepaalde eigenschappen die de hechting van verven en vernissen nadelig kunnen benvloeden. Sommige houtsoorten bevatten bijvoorbeeld vettige inhoudsstoffen die invloed uitoefenen op de verflagen. Wanneer de ondergrond goed behandeld is met een primer kan de verflaag veel beter hechten. Dit geeft een mooier en meer duurzaam resultaat. Onder invloed van externe factoren zullen sommige ondergronden, zoals onbehandeld hout, na verloop van tijd gaan verweren. Met primer en verf wordt de ondergrond beschermd tegen dit proces.

Sikkens maakt al sinds 1792 verf uit zeer hoogkwalitatieve ingredinten en grondstoffen. Met het gebruik van Sikkens verven en coatings ben je verzekerd van het hoogst mogelijk te behalen resultaat. Gebruik Sikkens Grondverf wanneer je de ondergrond wilt beschermen tegen vocht of wanneer je juist oneffenheden in de ondergrond wilt opvullen. Met een goede basis heb je een uitstekende ondergrond voor je schilderwerk. Vooral houten ondergronden die onbehandeld of in slechte staat verkeren kunnen uitstekend met een grondverf behandeld worden. Een primer zorgt ervoor dat de verf of lak goed hecht op het hout. Daarnaast ben je met het gebruik van een grondverf verzekerd van een betere dekking.

Bij Kleuro hebben wij binnen elke collectie Sikkens verfsystemen verscheidene primers voor vele wensen. De Sikkens grondverven kunnen veelal ook in dezelfde kleur gemengd worden als de verf die daarna over de primerlaag aangebracht gaat worden. Het voordeel hiervan is dat bij hoge kleurverschillen, van bijvoorbeeld licht naar donker en andersom, er sneller een dekkend resultaat verkregen kan worden.

Met het gebruik van de hoogwaardige primers van Sikkens ben je verzekerd dat de ondergrond een perfecte basis is voor de verflagen. De ondergrond is beschermd tegen invloeden van buitenaf en jarenlang verzekerd van een hoogkwalitatief resultaat.

Sikkens Primers Producten:

Binnen de verscheidene verfsystemen heeft Sikkens meerdere primers. Elke grondverf heeft zo zijn eigen voordelen met betrekking tot de ondergrond, de eigenschappen en het te behalen resultaat. Wanneer je zoekt naar een dekkend resultaat voor houten ondergronden heeft Sikkens meerdere primers onder de naam Sikkens Rubbol. De meeste primers zijn naast toepasbaar op hout ook toepasbaar op kunststof ondergronden en in sommige gevallen zelfs op staal en metaal. Voor specifieke metaalbescherming heeft Sikkens ook zijn eigen verfsysteem onder de naam Sikkens Redox. Het voordeel van een primer specifiek voor staal of metaal is dat deze als bijkomend voordeel corrosie-werend is. Voor een transparante houtafwerking heeft Sikkens de Sikkens Cetol Novatech in het assortiment. Wanneer je een dekkende grondverf in een lichte kleur zoekt heeft Sikkens de Grondlak en Binnenlak Grondverf. Deze zijn beiden verkrijgbaar in wit of grijs en hier is zeer snel een zeer dekkend resultaat mee te behalen.

Sikkens Rubbol:

Wanneer je zoekt naar een dekkend resultaat voor je houten, kunststof of (non-ferro) metalen ondergrond heeft Sikkens onder de naam Rubbol meerdere watergedragen- en terpentinegedragen primers. Voor binnen- en/of buitengebruik heeft Sikkens Rubbol verscheidene primers met vele voordelen. Alle Sikkens Rubbol grondverven voldoen aan een zeer goede hechting en goede vloei. Daarnaast hebben alle Rubbol grondverven een uitstekende dekkracht en goed vulvermogen.

Wanneer je zoekt naar een universeel toepasbare primer is Sikkens Rubbol Primer een goede keuze. Deze terpentinegedragen grondverf op basis van alkydhars is een echte alleskunner en hecht zeer goed op hout en kunststof. De grondverf is voor binnen- of buitengebruik en is naast weerbestendig ook vochtregulerend.

Voor kritische weersomstandigheden is Sikkens Rubbol Primer Express een uitstekende optie. Door de snelle droging kun je tijdswinst behalen en droogt het buiten ook goed in een koude omgeving. Met deze sneldrogende, vochtregulerende, weerbestendige grondverf op basis van alkydhars is je houten of kunststof ondergrond uitstekend gegrond. Het is mogelijk om in n dag meerdere lagen aan te brengen, aangezien de grondlaag na 3 uur al over te schilderen is.

Sikkens Rubbol Primer Extra biedt een extreem mooi eindresultaat met een langdurig bolle glans. Het is mogelijk om met deze vochtregulerende grondlak een volle dekkende laag aan te brengen zonder zakkers. De grondlak op basis van alkydhars heeft echter wel nog een goede lange open tijd, waardoor een mooi streeploos resultaat kan worden behaald.

Ook op waterbasis heeft Sikkens Rubbol meerdere primers te herkennen aan Rubbol BL. De meest universele optie hierin is Sikkens Rubbol BL Primer. Deze grondverf is zeer goed toe te passen op hout, kunststof, beton, pleisterwerk en oude laklagen. Doordat deze grondverf watergedragen is kun je het na een uur al overschilderen. Door de snelle droging is het mogelijk om meerdere lagen per dag aan te brengen en af te lakken met verscheidene Sikkens Rubbol BL lakken.

Voor een grondverf voor huizen waarin wordt geleefd heeft Sikkens Sikkens Rubbol BL Rezisto Primer. Deze primer op basis van alkydgemodificeerde acrylaathars is huidvetresistent, dus uitstekend geschikt om toe te passen op ondergronden die vaak in contact komen met handen. Door de snelle droging is het mogelijk om het na 1 uur over te schilderen, zlfs met lakverven op basis van alkydhars. Als aanvulling op de primer heeft Sikkens ook Rubbol BL Rezisto lakken voor het aflakken van houten of kunststof ondergronden.

Als probleemoplosser is Sikkens Rubbol BL Isoprimer een goede keuze. Deze watergedragen isolerende grondverf voorkomt het verkleuren van de verflagen door inhoudsstoffen. Met deze sneldrogende grondverf is het mogelijk om in 1 dag meerdere lagen aan te brengen en is je ondergrond met een lage geurbelasting uitstekend te isoleren.

Sikkens Redox:

Voor diverse metalen ondergronden heeft Sikkens de Redox lijn. Binnen deze lijn zijn er meerdere primers met allen als voordeel dat zij zorgen voor een actieve corrosiewering van de ondergrond. De anticorrosieve pigmenten in het product zorgen er voor dat vocht en zuurstof niet tot de ondergrond kunnen doordringen. Hierdoor kan het corrosieproces niet op gang gebracht worden. Dankzij deze eigenschappen heb je een langdurig mooi resultaat en is je metalen ondergrond uitstekend beschermd. Daarnaast vult de primer oneffenheden op en draagt het bij aan de laagdikte van het gehele verfsysteem.

Voor aanhechting op de ondergrond en van de afwerklaag heeft Sikkens de Sikkens Redox AC Multi Primer. Deze grondverf op basis van acrylaathars voor buitengebruik biedt een goede hechting op verzinkt staal, aluminium, koper en vele andere ondergronden. Het is uitstekend over te schilderen met diverse lakken op basis van alkydhars.

Voor extra roestwerende eigenschappen is er de Sikkens Redox AK Primer. Deze High Solid primer op basis van alkydhars is lood en chromaatvrij. Het voordeel van deze High Solid grondverf is dat tijdens het gebruik minder oplosmiddelen verdampen en hierdoor minder sterk geurt. Daarnaast is het minder belastend voor het milieu. Sikkens Redox AK Primer hecht uitstekend op gestraald en handontroest staal. Daarnaast kan het als tussenlaag dienen onder een alkydharslak en over een epoxylaag.

Voor staalbescherming buiten waar hoge eisen aan worden gesteld heeft Sikkens een twee-componenten roestwerende primer op basis van epoxyhars. Sikkens Redox EP Multi Primer heeft naast de corrosie-werende werking een hoge mechanische en hoge chemische bestendigheid. Daarnaast kan met deze primer goed en snel laagdikte worden bereikt, wat meehelpt aan het beschermde karakter van het verfsysteem. Na gronden van de stalen of aluminium ondergrond kan deze uitstekend overgeschilderd worden met producten op basis van epoxy-polyurethaan of alkydhars.

Wanneer je een watergedragen hechtprimer zoekt voor diverse metalen ondergronden heeft Sikkens de Sikkens Redox BL Multi Primer. De primer op basis van watergedragen acrylaathars is snel overschilderbaar met verscheidene Sikkens BL producten. Zoals je kunt verwachten is deze grondverf ook corrosie-werend en toepasbaar op vele ondergronden. Daarnaast beschermt deze primer ook tegen aantasting van oppervlakteroest en is het door de watergedragen basis minder belastend voor het milieu.

Sikkens Cetol:

Sikkens Cetol heeft vele transparante houtlakken voor binnen- en buitengebruik in het assortiment. Indien je een transparant gekleurde grondverf zoekt voor je houten ondergrond heeft Sikkens de Sikkens Cetol Novatech. Naast aflaklaag is deze semi-filmvormende houtlak ook toepasbaar als grondlaag. De zijdeglanzende houtlak op basis van alkydhars heeft houtbeschermende-, optimaal inkleurende-, vochtregulerende eigenschappen. Wanneer je zoekt naar een primer die de natuurlijk pracht van het hout behoudt is Sikkens Cetol Novatech een uitstekende keuze.

Sikkens Grondlak en Sikkens Binnenlak Grondverf:

Wanneer je houten ondergronden in een lichte kleur wilt lakken heeft Sikkens een goed dekkende grondlak voor binnen- of buitengebruik. Beiden zijn verkrijgbaar in wit of grijs met als doel dat bij lichte kleuren lakverf een zeer snel en zeer hoog dekkend resultaat kan worden verkregen. Sikkens Grondlak op basis van alkydhars en Sikkens Binnenlak Grondverf op basis van acrylaathars zijn beiden zeer mat en zeer goed vullend.

Bestel Sikkens Primer bij Kleuro:

Bij Kleuro vinden wij het belangrijk dat je kunt profiteren van een zon voordelig mogelijke service. Wij bieden de snelste levering in de markt! Twijfel niet langer en maak gebruik van de vele voordelen die Kleuro.nl te bieden heeft.

Als je Sikkens Primers bestelt bij Kleuro.nl kun je profiteren van de volgende voordelen:

 • Met het gebruik van Sikkens primers ben je verzekerd van een goede bescherming van je ondergrond en een uitstekende hechting van de verflaag.
 • Sikkens primers zijn verkrijgbaar in wit en vele transparante kleuren via het Sikkens mengsysteem. Alle kleuren worden bij ons gemengd met originele Sikkens Kleurpastas, zodat de kleur ook exact is wat je ervan verwacht.
 • Sikkens primers zijn er voor vele ondergronden en voor vele wensen. Zo is er altijd wel een primer voor jouw ondergrond.
 • Producten die s ochtends voor 11:59 uur besteld zijn worden vaak dezelfde dag al bezorgd.
 • Is het product voor 23:59 uur besteld? Dan zorgen wij ervoor dat het de volgende dag in huis is.
 • Bij een besteding vanaf 50 rekenen wij geen verzendkosten. Voor het buitenland gelden andere tarieven.
 • Ben je niet thuis tijdens de geplande bezorgtijd? Bij Kleuro.nl kun je zelf een ander bezorgmoment kiezen.
 • Bestellingen zijn in de winkel af te halen. In dit geval betaal je dan helemaal geen bezorgkosten.
FILTER