Rambo is ala bijna 50 jaar hét merk voor klussers die hun houtwerk in en om het huis langdurig willen beschermen. Het uitgebreide assortiment duurzame lakken en beitsen zorgt ervoor dat het al jarenlang een geliefd merk is onder zowel schilders als particulieren. Je merkt dat Rambo een Nederlands merk is, aangezien de producten zijn afgestemd op het wisselende Nederlandse klimaat. Het houtwerk buiten heeft in Nederland extra (langdurige) bescherming nodig tegen vocht en uv-straling. Daarbij heeft ook elke houtsoort weer een andere aanpak nodig; tuinmeubels hebben weer een andere bescherming nodig dan schuttingen of kozijnen. Voor elke houtsoort en situatie heeft Rambo het juiste product!

Rambo beits

Rambo beits wordt veel gebruikt voor houtwerk, zowel binnen als buiten. De meeste soorten Rambo beits zijn verkrijgbaar in zowel dekkend als transparant. Bij transparante beits wordt door de minimale hoeveelheid pigmenten de houtkleur behouden en de houtnerf geaccentueerd. Dekkende beitsen bevatten heel veel pigmenten en zorgen ervoor dat het houtwerk een heel andere uitstraling krijgt die perfect is aan te passen op de inrichting van je tuin of interieur. Doordat dekkende beitsen meer pigmenten bevatten zijn ze duurzamer dan transparante beitsen.

Rambo pantserbeits

Rambo Pantserbeits is een productlijn met verschillende soorten beitsen, waardoor je altijd de juiste oplossing hebt. Kozijnen hebben namelijk een andere bescherming en dus een andere Rambo pantserbeits nodig dan bijvoorbeeld schuttingen of tuinmeubels.

Voor de buitenkant van je woning kun je Rambo Pantserbeits Deur & Kozijn gebruiken. Deze beits beschermt het houtwerk dankzij de impregnerende werking langdurig tegen weersinvloeden en is extra vochtregulerend. Deze beits is geschikt voor de behandeling van bijvoorbeeld deuren, kozijnen en daklijsten. Rambo Pantserbeits Deur & kozijn heeft een buitenduurzaamheid tot 7 jaar.

Voor tuinmeubelen kies je Rambo Pantserbeits Tuinmeubel. Deze beits beschermt je tuinmeubels goed tegen bijvoorbeeld achterblijvend water. Ook is deze beits is extra vochtdoorlatend, waardoor de beits minder snel afbladdert. Hierdoor blijven tuinmeubels langer beschermd. Rambo Pantserbeits Tuinmeubel heeft een buitenduurzaamheid tot 3 jaar.

Voor houten tuinhuizen en schuurtjes heeft Rambo een speciaal product ontwikkeld, namelijk Rambo Pantserbeits Schuur & Tuinhuis. Dankzij de Slow Release technologie beschermt dit product het houtwerk langdurig tegen o.a. groene aanslag. Ook is deze beits extra elastisch, waardoor deze goed kan meebewegen met werkend hout en er geen scheurtjes in de beits ontstaan. Rambo Pantserbeits Schuur & Tuinhuis heeft een buitenduurzaamheid tot 5 jaar.

Voor je schutting kun je Rambo Pantserbeits Schutting gebruiken. Deze beits heeft een matte, natuurlijke uitstraling waardoor de oorspronkelijke uitstraling van de schutting behouden wordt. Het is vochtregulerend en waterafstotend, dus jouw schutting is met dit product optimaal beschermd. Rambo Pantserbeits Schutting heeft een buitenduurzaamheid tot 2 jaar.

Speciaal voor vurenhout zoals steigerhout, heeft Rambo Pantserbeits Tuin- & Steigerhout in het assortiment. Deze beits is waterafstotend, dekt goed en is heel eenvoudig aan te brengen. Deze beits is verkrijgbaar in 8 prachtige vintage kleuren waardoor je jouw steigerhout een unieke uitstraling kunt geven. Rambo Pantserbeits Tuin- & Steigerhout heeft een buitenduurzaamheid tot 2 jaar. Beloopbare delen mogen natuurlijk niet te glad worden. Daarom heeft Rambo speciaal voor jouw vlonder of terras de Rambo Pantserbeits Vlonder & Terras ontwikkeld. Deze beits zorgt ervoor dat jouw vlonder of terras waterafstotend is en door de kleine antislip korrel is er geen kans meer op uitglijden, zonder dat de natuurlijke, matte uitstraling verloren gaat. Ook is deze beits goed chloorwaterbestendig en omdat het al na 1 uur droog is, is er minder kans op vuilaanhechting tijdens en na het schilderen. Rambo Pantserbeits Vlonder & terras heeft een buitenduurzaamheid tot 2 jaar.

Wil je ander tuinhout zoals een speeltoestel, plantenbak of pergola behandelen? Dan is Rambo Pantserbeits Tuinhout het geschikte product. Deze beits is goed dekkend, heel eenvoudig aan te brengen en goed bestand tegen weersinvloeden. Rambo Pantserbeits Tuinhout heeft een buitenduurzaamheid van 3 jaar.

Rambo Pantserlak

Zowel voor je houtwerk buiten als binnen heeft Rambo Pantserlak in het assortiment. Rambo Pantserlak Interieur is een transparante lak die dankzij de gepatenteerde DB® technologie extra kras- en slijtvast is. Perfect dus voor schilderwerk dat tegen een stootje moet kunnen! Rambo Pantserlak Interieur is geschikt voor bijvoorbeeld deuren, kozijnen, meubels en lambriseringen. Ook kun je het gebruiken om je vloer op kleur te brengen. Het is verkrijgbaar in 15 kleuren en grondverf is niet nodig. Wel wordt geadviseerd eerst een laag kleurloze lak aan te brengen om de eventuele zuiging op te heffen, zodat je een egaal resultaat krijgt.

Voor het houtwerk aan de buitenzijde van het huis is Rambo Pantserlak Deur & Kozijn een geschikt product. Deze professionele lak is extra dekkend en extreem kras-en slijtvast. De lak vloeit mooi uit, geeft een strak en egaal eindresultaat en de gepatenteerde Dual Binder® technologie zorgt voor een jarenlange glans. Ook is deze lak goed bestand tegen de Hollandse weersinvloeden zoals uv-straling, regen en wind. Rambo Pantserlak Deur & Kozijn is geschikt voor bijvoorbeeld deuren, kozijnen en daklijsten. De buitenduurzaamheid is tot 8 jaar.

Rambo Jachtlak

Ook voor boten heeft Rambo een ideale lak in het assortiment. Rambo Jacht Lak Transparant is een hoogglanslak die een supersterke bescherming biedt voor de houten opbouw en het interieur van boten. Deze lak is heel eenvoudig te verwerken, goed bestand tegen zoet en zout water en weersinvloeden, extra duurzaam door de UV-F technologie en flexibel. Je kunt het gebruiken voor het aflakken van houten, metalen en stalen (pleziervaart)jachten boven de waterlijn, maar het is daarnaast ook geschikt als ijzersterke aflak voor kozijnen, deuren en betimmeringen. Een multifunctionele lak dus!