menukleuro.nl
inloggen
inloggen
kleuro.nl
 Voor 23:59 uur besteld, volgende dag in huis!*
 Voor 11:00 uur besteld, vandaag nog in huis!*
 Geen verzendkosten vanaf €50

AdviesCustomer ServiceAanbiedingen
verf.nu
 1. Home
 2. >
 3. Merken
 4. >
 5. Flexa
 6. >
 7. Flexa grondverf

Flexa Grondverf

Filter:
thuiswinkel.orgtrustpilot4.3 ratingTrustScore 4.3 | 943 reviews
vraagtekenHulp nodig bij uw keuze?
Wij helpen u graag!
FAQEmailContact formulierBel of Whatsapp naar
+31(0)172 - 423 323
LiveChat & telefoon direct bereikbaar:
maandag t/m vrijdag - 09:00 - 17:00 uur
GRONDVERFFlexa grondverfFlexa grondverf

Flexa grondverf is een matte, vullende grondverf voor binnen en buiten op basis van alkydhars. Het is geschikt voor toepassing op hout en bestaande terpentineverdunbare dekkende verf- of beitslagen. Het is bij 20C na ca. 16 uur overschilderbaar. Verbruik: ca. 12 m per liter.

vanaf8,99
bekijk productBekijk product ▸
MULTIPRIMERFlexa multiprimerFlexa multiprimer

Flexa multiprimer is een hechtlaag op basis van speciale alkydhars, geschikt voor diverse ondergronden binnen en buiten zoals hout, harde kunststoffen, wandtegels, aluminium, koper, zink en 2-componentenlagen. Het hecht uitstekend, is prima roestwerend en snel droog: het is na ca. 3 uur overschilderbaar met terpentine- en waterverdunbare lak. Verbruik: ca. 10 m per liter.

vanaf13,12
bekijk productBekijk product ▸
GRONDVERF EXTRA VULLENDFlexa grondverf extra vullendFlexa grondverf extra vullend

Flexa grondverf extra vullend is een matte, verkwastbare grondverf en plamuur in n voor binnen op basis van alkydhars. Het is toepasbaar op hardhout en loofhout (o.a. vuren en grenen) en zuigende houten plaatmaterialen. Het is ook toepasbaar op ondergronden waar niet met normale plamuur gewerkt kan worden, zoals een geprofileerde lijst. Het heeft een uitstekende kantendekking en is goed vullend, goed schuurbaar en vochtregulerend. Het is overschilderbaar na 12 uur. Rendement: ca. 8 m per liter.

vanaf19,87
bekijk productBekijk product ▸
GRONDVERF MDFFlexa grondverf mdfFlexa grondverf mdf

Flexa grondverf mdf is een grondverf op waterbasis voor binnen en buiten die uitermate geschikt is voor mdf. Daarnaast is het ook te gebruiken op hdf en dekkende verf- of beitslagen. Het is bij 20C na ca. 2 uur overschilderbaar. Verbruik: ca. 12 m per liter.

vanaf10,87
bekijk productBekijk product ▸
GRONDVERF SNELDROGENDFlexa grondverf sneldrogendFlexa grondverf sneldrogend

Flexa grondverf sneldrogend is een sneldrogende, waterverdunbare grondverf voor binnen en buiten. Het is geschikt voor toepassing op hout en bestaande terpentineverdunbare dekkende verf- of beitslagen. Het is specifiek geschikt voor het bijwerken van beschadigde delen. De verf is bij 20 graden stofdroog na slechts 30 minuten en al overschilderbaar na 3 uur. Verbruik: ca. 12 m per liter.

vanaf10,87
bekijk productBekijk product ▸
GRONDVERF UNIVERSEELFlexa grondverf universeelFlexa grondverf universeel

Flexa grondverf universeel is een vullende, vochtregulerende grondverf. Het biedt een hechtlaag voor diverse ondergronden binnen en buiten en is op basis van acrylaatdispersie. Het is geschikt als hechtlaag op hout, harde kunststof, non ferro metaal, geglazuurde tegels en bestaand schilderwerk. Bij 20C is het overschilderbaar na ca. 3 uur. Verbruik: ca. 10 m per liter.

vanaf13,12
bekijk productBekijk product ▸
GRONDVERF VOOR BUITENFlexa grondverf voor buitenFlexa grondverf voor buiten

Flexa grondverf voor buiten is een witte, matte, hoogvullende grondlak voor buiten op basis van oplosmiddelarme (high solid) alkydhars. Het is toepasbaar op hout of bestaande terpentineverdunbare dekkende verf- of beitslagen. Het is bij 20C overschilderbaar na ca. 24 uur. Verbruik: ca. 10 m per liter.

vanaf20,62
bekijk productBekijk product ▸
GRONDVERF VOOR METAALFlexa grondverf voor metaalFlexa grondverf voor metaal

Flexa grondverf voor metaal is een witte, matte, roestwerende grondverf op terpentinebasis voor binnen en buiten. Het is geschikt voor toepassing op ijzer en staal. Het is bij 20C na ca. 6 uur overschilderbaar met een terpentineverdunbare Flexa lak. Verbruik: ca. 12 m per liter.

vanaf13,12
bekijk productBekijk product ▸
STRAK IN DE LAK GRONDLAK WATERGEDRAGENFlexa strak in de lak grondlak watergedragenFlexa strak in de lak grondlak watergedragen

Flexa strak in de lak grondlak watergedragen is een dekkende grondverf voor binnen. Het is toepasbaar op hout, voorbehandelde metalen en bestaande en geschuurde dekkende verf- of beitslagen. Het is overschilderbaar na ongeveer 6 uur. Verbruik: ca. 14 m per liter.

vanaf22,39
bekijk productBekijk product ▸
STRAK IN DE LAK GRONDVERFFlexa strak in de lak grondverfFlexa strak in de lak grondverf

Flexa strak in de lak grondverf is een matte, vullende, vochtregulerende grondverf op basis van alkydhars, geschikt voor binnen en buiten. Het is geschikt voor toepassing op hout en bestaande terpentineverdunbare, dekkende verf- of beitslagen. De verf hecht uitstekend, is goed schuurbaar en is makkelijk in gebruik. Het is bij 20C overschilderbaar na ca. 24 uur. Verbruik: ca. 16 m per liter.

vanaf23,09
bekijk productBekijk product ▸
COLORS UNIVERSELE GRONDVERFFlexa colors universele grondverfFlexa colors universele grondverf

Flexa colors grondverf universeel is geschikt als hechtlaag binnen en buiten op hout, harde kunststof, non ferro metaal, geglazuurde tegels en bestaand schilderwerk. Omdat het op waterbasis is, is het af te werken met elke gewenste terpentine- of waterverdunbare aflak. Verbruik: 10 m per liter per laag.

vanaf15,37
bekijk productBekijk product ▸
CREATIONS GRONDLAKFlexa creations grondlakFlexa creations grondlak

Flexa creations grondlak is een watergedragen grondlak voor binnen op basis van polyurethaandispersie. Het is toepasbaar op hout en bestaande dekkende verf of beitslagen en het is na ca. 5 uur overschilderbaar. Verbruik: ca. 12 m per liter.

vanaf24,74
bekijk productBekijk product ▸
IJZERMENIEFlexa ijzermenieFlexa ijzermenie

Flexa ijzermenie is een matte, beperkt roestwerende, roodbruine grondverf op basis van alkydhars en zinkfosfaat voor binnen en buiten. Het is geschikt als roestwerende grondverf voor ijzer en staal. Het is ook geschikt voor houtwerk dat direct in contact komt met schoon metselwerk. Het is overschilderbaar na 24 uur. Verbruik: ca. 10 m per liter.

vanaf8,24
bekijk productBekijk product ▸
LOODVRIJE MENIEFlexa loodvrije menieFlexa loodvrije menie

Flexa loodvrije menie is een matte, goed roestwerende grondverf op basis van alkydhars en zinkfosfaat als roestwerend bestanddeel, geschikt voor binnen en buiten. Het is geschikt voor ijzer en staal, vooral voor ondergronden die moeilijk te ontroesten zijn. Het is ook geschikt voor houtwerk dat direct in contact komt met schoon metselwerk. De verf wordt geleverd in oranje kleur en is overschilderbaar na 24 uur. Verbruik: 10 m per liter per laag.

vanaf11,99
bekijk productBekijk product ▸
PURE GRONDLAKFlexa pure grondlakFlexa pure grondlak

Flexa pure grondlak is een goed vullende, vochtregulerende hechtlaag voor diverse ondergronden binnen en buiten op basis van acrylaathars. Het is geschikt als hechtlaag op hout, harde kunststof en dekkend schilderwerk. Het is bij 20C overschilderbaar na ca. 5 uur. Verbruik: ca. 12 m per liter.

vanaf20,99
bekijk productBekijk product ▸

Flexa Grondverf

Bijna iedere verf, of het nu muurverf of lakverf is, geeft een mooier resultaat als er eerst een primer wordt aangebracht op de ondergrond. Een primer is een voorbehandeling die de ondergrond egaal maakt en voorkomt dat het zuigend of poederend blijft. Dit draagt bij aan het hechten van de toplaag aan de ondergrond. Een voorbehandeling is een veelomvattende term, die gebruikt kan worden voor het werken met plamuur en allesreiniger op ongelijke muren, tot het aanbrengen van een grondverf om de toplaag te optimaliseren.

Bij een voorbehandeling hoort dus ook het aanbrengen van een grondlaag onder de verf of lakverf, om deze extra dekkend te maken. Vaak zijn vlekken of oneffenheden nog door een verflaag heen te zien als er niet een goed dekkende grondlaag tussen is aangebracht. Bovendien zorgt een grondlaag ervoor dat de kleur van de toplaag nog beter tot zijn recht komt en dat deze langer meegaat.

De grondverf producten van Flexa zijn gebruiksvriendelijk en betrouwbaar. Omdat het merk een grote groep consumenten treft met weinig tot geen schilderervaring, worden de verfproducten zodanig samengesteld dat de gebruiker gemakkelijk een egaal resultaat krijgt, ook als hij niet de schilders protocollen volgt.

Flexa heeft zowel grondverf als grondlak in haar assortiment, met verschillende gebruikswijzen. Vroeger was grondlak en lakverf altijd van een hogere kwaliteit dan grondverf of verf. De grondlak en lakverf waren dan ook aanzienlijk duurder, wat de impressie gaf dat grondlak en lakverf echte luxeproducten waren. Tegenwoordig is er kwalitatief gezien geen verschil meer tussen verf en lakverf. Wel zijn ze vaak bestemd voor andere ondergronden, maar ook daar wordt steeds minder vaak uitzondering in gemaakt.

Flexa Grondverf productlijnen

De Flexa Grondverf producten zijn er in diverse soorten en maten. Grondverf komt altijd van toepassing en werkt het beste als de samenstelling ervan vergelijkbaar is met die van de toplaag. Daarom hebben veel productlijnen van Flexa een eigen grondverf of grondlak ontwikkeld. Mocht je er dus over nadenken om te gaan werken met een specifieke productlijn van Flexa, controleer dan altijd of er een toepasselijke grondverf of grondlak beschikbaar is. Dan ben je altijd zeker van een optimaal resultaat.

De Flexa Grondverf producten zijn verkrijgbaar in de volgende productlijnen:

 • Flexa Primers & Specialisaties – een assortiment van 8 grondverf producten.
 • Flexa Strak in de Lak - grondverf en grondlak voor op hout, metaal en pvc.
 • Flexa Colors – grondverf en grondlak voor op hout en pvc.
 • Flexa Pure – grondlak voor op hout en harde kunststof.
 • Flexa Creations– grondverf voor op hout, metaal en bestaande verflagen.

Flexa Grondverf voor binnen en buiten

Flexa Grondverf is te verdelen onder grondverf/grondlak die bestemd is voor binnen en grondverf/grondlak die zowel voor binnen als buiten geschikt is. Dit staat altijd op de pot aangegeven. De basis van de grondverf die voor binnen bestemd is verschilt van de basis van de grondverf die voor binnen en buiten geschikt is. Een grondverf die voor binnen bestemd is, is vaak niet geschikt voor weersomstandigheden zoals veel regen en wind. Daarom is het altijd aan te raden om te achterhalen of de grondlaag voor binnen en/of buiten bestemd is.

Gelukkig zijn veel grondverf producten van Flexa zodanig ontworpen dat het voor zowel het gebruik binnen als voor het gebruik buiten geschikt is. Het merk is erop geënt zo gebruiksvriendelijk mogelijk te zijn voor haar consumenten en daar hoort gemak ook bij. Daarom heeft Flexa meerdere grondverven ontwikkeld die zowel voor binnen als voor buiten geschikt zijn. De consument kan er dan voor kiezen om dezelfde grondverf voor verschillende doeleinden te gebruiken.

De Flexa grondverf die speciaal voor binnen bestemd is, is vooral geschikt voor het gebruik op hout. Hiermee kun je kozijnen, deuren en plinten binnenshuis schilderen. Maar je kunt er ook houten meubels mee behandelen zoals kasten, tafels en stoelen. Ook kun je het gebruiken op de trap en trapleuningen. De grondverven voor binnen zijn dus breed inzetbaar om je houten meubels en betimmering te voorzien van een mooi en langhoudend resultaat.

De Flexa grondverf voor buiten staat veelal bekend om de vochtregulerende eigenschappen waar de grondverf over beschikt. Dit houdt in dat de verf zeer bestand is tegen neerslag, wat de weersbestendigheid verhoogt. Ook deze grondverf is veelal geschikt voor op hout, maar ook op metaal, verhard kunststof en (natuur)steen. De grondverf voor buiten is ideaal voor op kozijnen, deuren, hekwerk, schuttingen, tuintegels en schuren. De duurzaamheid van de verf is verschillend per productlijn, maar gaat in bijna alle gevallen 4 tot 5 jaar mee.

De glansgraad van Flexa Grondverf

Flexa Grondverf is een veelomvattende term. De grondverf producten die Flexa biedt lopen uiteen van buiten tot binnen en van speciaal voor op muren tot bestemd voor op hout. De grondverf van Flexa heeft daarom verschillende glansgraden die passen bij variërende doelstellingen van de consument.

De glansgraad van de grondverf is doorgaans mat of extra mat. Als je een zeer dekkende toplaag bovenop de grondlaag gaat aanbrengen, is de glansgraad van de grondlaag van minder groot belang. Toch raden wij altijd aan om de glansgraad van de grondlaag en van de toplaag zo veel mogelijk overeen te laten komen, voor een optimaal resultaat. Als de verf verdund wordt of minder dekkend is, dan is het zeer belangrijk om te zorgen voor een gelijkwaardige glansgraad in beide verven.

Waarom Flexa Grondverf bestellen bij Kleuro.nl?

Je profiteert van mooie voordelen als je Flexa Grondverf producten bestelt bij Kleuro.nl. Omdat wij onze consumenten proberen zo goed mogelijk van dienst te zijn, bieden wij een voordelige prijs en een optimale service.

  • Wij bezorgen producten die ’s ochtends voor 11:59 uur besteld zijn vaak dezelfde dag al. Op de Kleuro.nl kun je zien welke producten wij op voorraad hebben.
  • Wij bezorgen producten die ‘s avonds voor 23:59 uur besteld zijn vaak volgende dag al.
  • Ben je niet thuis tijdens de geplande bezorgtijd? Bij Kleuro.nl kun je zelf een ander bezorgmoment kiezen.
  • Bij een besteding vanaf €20 wij rekenen geen verzendkosten binnen Nederland.
  • Je kunt er ook voor kiezen om je bestelling zelf in de winkel af te halen. Dan betaal je helemaal geen bezorgkosten.
  • Bestel ook eenvoudig je

Flexa Lak

  mee.
GRONDVERFFlexa grondverfFlexa grondverf

Flexa grondverf is een matte, vullende grondverf voor binnen en buiten op basis van alkydhars. Het is geschikt voor toepassing op hout en bestaande terpentineverdunbare dekkende verf- of beitslagen. Het is bij 20C na ca. 16 uur overschilderbaar. Verbruik: ca. 12 m per liter.

vanaf8,99
bekijk productBekijk product ▸
MULTIPRIMERFlexa multiprimerFlexa multiprimer

Flexa multiprimer is een hechtlaag op basis van speciale alkydhars, geschikt voor diverse ondergronden binnen en buiten zoals hout, harde kunststoffen, wandtegels, aluminium, koper, zink en 2-componentenlagen. Het hecht uitstekend, is prima roestwerend en snel droog: het is na ca. 3 uur overschilderbaar met terpentine- en waterverdunbare lak. Verbruik: ca. 10 m per liter.

vanaf13,12
bekijk productBekijk product ▸
GRONDVERF EXTRA VULLENDFlexa grondverf extra vullendFlexa grondverf extra vullend

Flexa grondverf extra vullend is een matte, verkwastbare grondverf en plamuur in n voor binnen op basis van alkydhars. Het is toepasbaar op hardhout en loofhout (o.a. vuren en grenen) en zuigende houten plaatmaterialen. Het is ook toepasbaar op ondergronden waar niet met normale plamuur gewerkt kan worden, zoals een geprofileerde lijst. Het heeft een uitstekende kantendekking en is goed vullend, goed schuurbaar en vochtregulerend. Het is overschilderbaar na 12 uur. Rendement: ca. 8 m per liter.

vanaf19,87
bekijk productBekijk product ▸
GRONDVERF MDFFlexa grondverf mdfFlexa grondverf mdf

Flexa grondverf mdf is een grondverf op waterbasis voor binnen en buiten die uitermate geschikt is voor mdf. Daarnaast is het ook te gebruiken op hdf en dekkende verf- of beitslagen. Het is bij 20C na ca. 2 uur overschilderbaar. Verbruik: ca. 12 m per liter.

vanaf10,87
bekijk productBekijk product ▸
GRONDVERF SNELDROGENDFlexa grondverf sneldrogendFlexa grondverf sneldrogend

Flexa grondverf sneldrogend is een sneldrogende, waterverdunbare grondverf voor binnen en buiten. Het is geschikt voor toepassing op hout en bestaande terpentineverdunbare dekkende verf- of beitslagen. Het is specifiek geschikt voor het bijwerken van beschadigde delen. De verf is bij 20 graden stofdroog na slechts 30 minuten en al overschilderbaar na 3 uur. Verbruik: ca. 12 m per liter.

vanaf10,87
bekijk productBekijk product ▸
GRONDVERF UNIVERSEELFlexa grondverf universeelFlexa grondverf universeel

Flexa grondverf universeel is een vullende, vochtregulerende grondverf. Het biedt een hechtlaag voor diverse ondergronden binnen en buiten en is op basis van acrylaatdispersie. Het is geschikt als hechtlaag op hout, harde kunststof, non ferro metaal, geglazuurde tegels en bestaand schilderwerk. Bij 20C is het overschilderbaar na ca. 3 uur. Verbruik: ca. 10 m per liter.

vanaf13,12
bekijk productBekijk product ▸
GRONDVERF VOOR BUITENFlexa grondverf voor buitenFlexa grondverf voor buiten

Flexa grondverf voor buiten is een witte, matte, hoogvullende grondlak voor buiten op basis van oplosmiddelarme (high solid) alkydhars. Het is toepasbaar op hout of bestaande terpentineverdunbare dekkende verf- of beitslagen. Het is bij 20C overschilderbaar na ca. 24 uur. Verbruik: ca. 10 m per liter.

vanaf20,62
bekijk productBekijk product ▸
GRONDVERF VOOR METAALFlexa grondverf voor metaalFlexa grondverf voor metaal

Flexa grondverf voor metaal is een witte, matte, roestwerende grondverf op terpentinebasis voor binnen en buiten. Het is geschikt voor toepassing op ijzer en staal. Het is bij 20C na ca. 6 uur overschilderbaar met een terpentineverdunbare Flexa lak. Verbruik: ca. 12 m per liter.

vanaf13,12
bekijk productBekijk product ▸
STRAK IN DE LAK GRONDLAK WATERGEDRAGENFlexa strak in de lak grondlak watergedragenFlexa strak in de lak grondlak watergedragen

Flexa strak in de lak grondlak watergedragen is een dekkende grondverf voor binnen. Het is toepasbaar op hout, voorbehandelde metalen en bestaande en geschuurde dekkende verf- of beitslagen. Het is overschilderbaar na ongeveer 6 uur. Verbruik: ca. 14 m per liter.

vanaf22,39
bekijk productBekijk product ▸
STRAK IN DE LAK GRONDVERFFlexa strak in de lak grondverfFlexa strak in de lak grondverf

Flexa strak in de lak grondverf is een matte, vullende, vochtregulerende grondverf op basis van alkydhars, geschikt voor binnen en buiten. Het is geschikt voor toepassing op hout en bestaande terpentineverdunbare, dekkende verf- of beitslagen. De verf hecht uitstekend, is goed schuurbaar en is makkelijk in gebruik. Het is bij 20C overschilderbaar na ca. 24 uur. Verbruik: ca. 16 m per liter.

vanaf23,09
bekijk productBekijk product ▸
COLORS UNIVERSELE GRONDVERFFlexa colors universele grondverfFlexa colors universele grondverf

Flexa colors grondverf universeel is geschikt als hechtlaag binnen en buiten op hout, harde kunststof, non ferro metaal, geglazuurde tegels en bestaand schilderwerk. Omdat het op waterbasis is, is het af te werken met elke gewenste terpentine- of waterverdunbare aflak. Verbruik: 10 m per liter per laag.

vanaf15,37
bekijk productBekijk product ▸
CREATIONS GRONDLAKFlexa creations grondlakFlexa creations grondlak

Flexa creations grondlak is een watergedragen grondlak voor binnen op basis van polyurethaandispersie. Het is toepasbaar op hout en bestaande dekkende verf of beitslagen en het is na ca. 5 uur overschilderbaar. Verbruik: ca. 12 m per liter.

vanaf24,74
bekijk productBekijk product ▸
IJZERMENIEFlexa ijzermenieFlexa ijzermenie

Flexa ijzermenie is een matte, beperkt roestwerende, roodbruine grondverf op basis van alkydhars en zinkfosfaat voor binnen en buiten. Het is geschikt als roestwerende grondverf voor ijzer en staal. Het is ook geschikt voor houtwerk dat direct in contact komt met schoon metselwerk. Het is overschilderbaar na 24 uur. Verbruik: ca. 10 m per liter.

vanaf8,24
bekijk productBekijk product ▸
LOODVRIJE MENIEFlexa loodvrije menieFlexa loodvrije menie

Flexa loodvrije menie is een matte, goed roestwerende grondverf op basis van alkydhars en zinkfosfaat als roestwerend bestanddeel, geschikt voor binnen en buiten. Het is geschikt voor ijzer en staal, vooral voor ondergronden die moeilijk te ontroesten zijn. Het is ook geschikt voor houtwerk dat direct in contact komt met schoon metselwerk. De verf wordt geleverd in oranje kleur en is overschilderbaar na 24 uur. Verbruik: 10 m per liter per laag.

vanaf11,99
bekijk productBekijk product ▸
PURE GRONDLAKFlexa pure grondlakFlexa pure grondlak

Flexa pure grondlak is een goed vullende, vochtregulerende hechtlaag voor diverse ondergronden binnen en buiten op basis van acrylaathars. Het is geschikt als hechtlaag op hout, harde kunststof en dekkend schilderwerk. Het is bij 20C overschilderbaar na ca. 5 uur. Verbruik: ca. 12 m per liter.

vanaf20,99
bekijk productBekijk product ▸

Flexa Grondverf

Bijna iedere verf, of het nu muurverf of lakverf is, geeft een mooier resultaat als er eerst een primer wordt aangebracht op de ondergrond. Een primer is een voorbehandeling die de ondergrond egaal maakt en voorkomt dat het zuigend of poederend blijft. Dit draagt bij aan het hechten van de toplaag aan de ondergrond. Een voorbehandeling is een veelomvattende term, die gebruikt kan worden voor het werken met plamuur en allesreiniger op ongelijke muren, tot het aanbrengen van een grondverf om de toplaag te optimaliseren.

Bij een voorbehandeling hoort dus ook het aanbrengen van een grondlaag onder de verf of lakverf, om deze extra dekkend te maken. Vaak zijn vlekken of oneffenheden nog door een verflaag heen te zien als er niet een goed dekkende grondlaag tussen is aangebracht. Bovendien zorgt een grondlaag ervoor dat de kleur van de toplaag nog beter tot zijn recht komt en dat deze langer meegaat.

De grondverf producten van Flexa zijn gebruiksvriendelijk en betrouwbaar. Omdat het merk een grote groep consumenten treft met weinig tot geen schilderervaring, worden de verfproducten zodanig samengesteld dat de gebruiker gemakkelijk een egaal resultaat krijgt, ook als hij niet de schilders protocollen volgt.

Flexa heeft zowel grondverf als grondlak in haar assortiment, met verschillende gebruikswijzen. Vroeger was grondlak en lakverf altijd van een hogere kwaliteit dan grondverf of verf. De grondlak en lakverf waren dan ook aanzienlijk duurder, wat de impressie gaf dat grondlak en lakverf echte luxeproducten waren. Tegenwoordig is er kwalitatief gezien geen verschil meer tussen verf en lakverf. Wel zijn ze vaak bestemd voor andere ondergronden, maar ook daar wordt steeds minder vaak uitzondering in gemaakt.

Flexa Grondverf productlijnen

De Flexa Grondverf producten zijn er in diverse soorten en maten. Grondverf komt altijd van toepassing en werkt het beste als de samenstelling ervan vergelijkbaar is met die van de toplaag. Daarom hebben veel productlijnen van Flexa een eigen grondverf of grondlak ontwikkeld. Mocht je er dus over nadenken om te gaan werken met een specifieke productlijn van Flexa, controleer dan altijd of er een toepasselijke grondverf of grondlak beschikbaar is. Dan ben je altijd zeker van een optimaal resultaat.

De Flexa Grondverf producten zijn verkrijgbaar in de volgende productlijnen:

 • Flexa Primers & Specialisaties – een assortiment van 8 grondverf producten.
 • Flexa Strak in de Lak - grondverf en grondlak voor op hout, metaal en pvc.
 • Flexa Colors – grondverf en grondlak voor op hout en pvc.
 • Flexa Pure – grondlak voor op hout en harde kunststof.
 • Flexa Creations– grondverf voor op hout, metaal en bestaande verflagen.

Flexa Grondverf voor binnen en buiten

Flexa Grondverf is te verdelen onder grondverf/grondlak die bestemd is voor binnen en grondverf/grondlak die zowel voor binnen als buiten geschikt is. Dit staat altijd op de pot aangegeven. De basis van de grondverf die voor binnen bestemd is verschilt van de basis van de grondverf die voor binnen en buiten geschikt is. Een grondverf die voor binnen bestemd is, is vaak niet geschikt voor weersomstandigheden zoals veel regen en wind. Daarom is het altijd aan te raden om te achterhalen of de grondlaag voor binnen en/of buiten bestemd is.

Gelukkig zijn veel grondverf producten van Flexa zodanig ontworpen dat het voor zowel het gebruik binnen als voor het gebruik buiten geschikt is. Het merk is erop geënt zo gebruiksvriendelijk mogelijk te zijn voor haar consumenten en daar hoort gemak ook bij. Daarom heeft Flexa meerdere grondverven ontwikkeld die zowel voor binnen als voor buiten geschikt zijn. De consument kan er dan voor kiezen om dezelfde grondverf voor verschillende doeleinden te gebruiken.

De Flexa grondverf die speciaal voor binnen bestemd is, is vooral geschikt voor het gebruik op hout. Hiermee kun je kozijnen, deuren en plinten binnenshuis schilderen. Maar je kunt er ook houten meubels mee behandelen zoals kasten, tafels en stoelen. Ook kun je het gebruiken op de trap en trapleuningen. De grondverven voor binnen zijn dus breed inzetbaar om je houten meubels en betimmering te voorzien van een mooi en langhoudend resultaat.

De Flexa grondverf voor buiten staat veelal bekend om de vochtregulerende eigenschappen waar de grondverf over beschikt. Dit houdt in dat de verf zeer bestand is tegen neerslag, wat de weersbestendigheid verhoogt. Ook deze grondverf is veelal geschikt voor op hout, maar ook op metaal, verhard kunststof en (natuur)steen. De grondverf voor buiten is ideaal voor op kozijnen, deuren, hekwerk, schuttingen, tuintegels en schuren. De duurzaamheid van de verf is verschillend per productlijn, maar gaat in bijna alle gevallen 4 tot 5 jaar mee.

De glansgraad van Flexa Grondverf

Flexa Grondverf is een veelomvattende term. De grondverf producten die Flexa biedt lopen uiteen van buiten tot binnen en van speciaal voor op muren tot bestemd voor op hout. De grondverf van Flexa heeft daarom verschillende glansgraden die passen bij variërende doelstellingen van de consument.

De glansgraad van de grondverf is doorgaans mat of extra mat. Als je een zeer dekkende toplaag bovenop de grondlaag gaat aanbrengen, is de glansgraad van de grondlaag van minder groot belang. Toch raden wij altijd aan om de glansgraad van de grondlaag en van de toplaag zo veel mogelijk overeen te laten komen, voor een optimaal resultaat. Als de verf verdund wordt of minder dekkend is, dan is het zeer belangrijk om te zorgen voor een gelijkwaardige glansgraad in beide verven.

Waarom Flexa Grondverf bestellen bij Kleuro.nl?

Je profiteert van mooie voordelen als je Flexa Grondverf producten bestelt bij Kleuro.nl. Omdat wij onze consumenten proberen zo goed mogelijk van dienst te zijn, bieden wij een voordelige prijs en een optimale service.

  • Wij bezorgen producten die ’s ochtends voor 11:59 uur besteld zijn vaak dezelfde dag al. Op de Kleuro.nl kun je zien welke producten wij op voorraad hebben.
  • Wij bezorgen producten die ‘s avonds voor 23:59 uur besteld zijn vaak volgende dag al.
  • Ben je niet thuis tijdens de geplande bezorgtijd? Bij Kleuro.nl kun je zelf een ander bezorgmoment kiezen.
  • Bij een besteding vanaf €20 wij rekenen geen verzendkosten binnen Nederland.
  • Je kunt er ook voor kiezen om je bestelling zelf in de winkel af te halen. Dan betaal je helemaal geen bezorgkosten.
  • Bestel ook eenvoudig je

Flexa Lak

  mee.
FILTER
FILTER