menukleuro.nl
inloggen
inloggen
kleuro.nl
 Voor 23:59 uur besteld, volgende dag in huis!*
 Voor 11:00 uur besteld, vandaag nog in huis!*
 Geen verzendkosten vanaf €50

AdviesCustomer ServiceAanbiedingen
verf.nu
 1. Home
 2. >
 3. Merken
 4. >
 5. Sigma
 6. >
 7. Sigma muurverf

Sigma Muurverf

Filter:
> Inhoudsmaat
> Glansgraad
> Kleur
> Soort product
> Binnen-buiten
> Ondergrond
> Eigenschappen
> Schrobvastheidsklasse
> Droogtijd tot overschilderbaar
> Theoretisch verbruik per liter
thuiswinkel.orgtrustpilot4.3 ratingTrustScore 4.3 | 943 reviews
vraagtekenHulp nodig bij uw keuze?
Wij helpen u graag!
FAQEmailContact formulierBel of Whatsapp naar
+31(0)172 - 423 323
LiveChat & telefoon direct bereikbaar:
maandag t/m vrijdag - 09:00 - 17:00 uur
SIGMAPEARL CLEAN MATTSigma sigmapearl clean mattSigma sigmapearl clean matt

Sigma sigmapearl clean matt is een uitstekend reinigbare, matte, hoogwaardige, watergedragen muurverf voor binnen op basis van acrylaatdispersie. Het is geschikt voor het afwerken van wanden in ruimtes die periodiek gereinigd worden. Het is tevens geschikt voor het afwerken van intensief belaste woonruimtes, keukens, gangen en badkamers. Het is toepasbaar op minerale ondergronden zoals beton, stucwerk, gipsplaten, metselwerk, structuurpleisters, glasweefsel en bestaande goed hechtende (muurverf)lagen. Het is prettig verwerkbaar, glanst na reinigen niet op (na een doordroogtijd van 30 dagen) en is schrobvast klasse 1 conform en 13300. Theoretisch verbruik: ca. 8-10 m² per liter.

vanaf26,06
bekijk productBekijk product ▸
SIGMATEX SUPERLATEX MATTSigma sigmatex superlatex mattSigma sigmatex superlatex matt

Sigma sigmatex superlatex matt is een watergedragen, hoogwaardige, universeel toepasbare, matte muur- en plafondverf voor zowel binnen als buiten. Het is geschikt voor het schilderen van minerale ondergronden zoals beton, metselwerk, pleisterwerk, schuurwerk en gipskartonplaten. Het is tevens geschikt als afwerklaag in een glasweefselsysteem en voor het overschilderen van oude (muur)verflagen. Het is na een maand schrobvast volgens en 13300, klasse 1. Verbruik: ca. 7-10 m² per liter.

vanaf20,88
bekijk productBekijk product ▸
SIGMATIN DGL MATTSigma sigmatin dgl mattSigma sigmatin dgl matt

Sigma sigmatin dgl matt is een watergedragen, matte, oplosmiddel- en emissievrije muurverf voor binnen. Het is geschikt voor het schilderen van minerale ondergronden zoals beton, pleisterwerk, schuurwerk en gipskartonplaten. Het is ook geschikt voor het overschilderen van bestaande muurverflagen. Het verwerkt soepel, dekt goed en geeft muren een frisse aanblik. Het is na een maand schrobvast volgens en 13300, klasse 2. Verbruik: ca. 7-9 m² per liter.

vanaf30,70
bekijk productBekijk product ▸
PERFECT MATTSigma perfect mattSigma perfect matt

Sigma perfect matt is een hoogkwalitatieve, perfect egale en aanzetvrij verwerkbare muur- en plafondverf op basis van 100% acrylaathars met toevoeging van pu-additief. Het is zeer goed bij te werken, geurarm, inzetbaar als grond- en afwerklaag en schrobklasse 1 volgens en 13300. Het is geschikt voor het decoratief afwerken van voldoende droog pleisterwerk, gipsplaten, metselwerk, beton, behang, structuurpleisters, glasweefsel en oude intacte (muur)verflagen in ruimten waar groot belang wordt gehecht aan de oppervlaktegevoeligheid en de esthetica van de matte muurverfafwerking. Het is overschilderbaar na ca. 4 uur. Rendement: ca. 8-11 m² per liter.

vanaf22,61
bekijk productBekijk product ▸
SIGMACRYL UNIVERSAL MATTSigma sigmacryl universal mattSigma sigmacryl universal matt

Sigma sigmacryl universal matt is speciaal geschikt voor poreuze ondergronden van grote objecten zoals beton en gipskartonplaten, binnen. Het is uitstekend verwerkbaar en heeft geen hinderlijke geur. Het geeft een fraai, mat eindresultaat en is na een maand goed afwasbaar volgens klasse 2. Het verbruik is 7-10 m² per liter, afhankelijk van de ondergrond.

vanaf21,90
bekijk productBekijk product ▸
SIGMAPEARL PLAFOND SUPERMATTSigma sigmapearl plafond supermattSigma sigmapearl plafond supermatt

Sigma sigmapearl plafond supermatt is een watergedragen, oplosmiddelvrije plafondmuurverf voor binnen op basis van kunstharsdispersie. Het behoudt het witte karakter door de dust proof technologie, heeft een uitstekende dekking en is gemakkelijk verwerkbaar. Het is geschikt voor het schilderen van plafonds van beton, schuurwerk, gipskartonplaten en plafonds met spuitpleister. Het is tevens geschikt voor het overschilderen van oude intacte (muur)verflagen en is ook toepasbaar op muurwerk. Het is na een maand schrobvast volgens EN 13300, klasse 1. Verbruik: ca. 7-8 m² per liter.

vanaf93,17
bekijk productBekijk product ▸
SIGMARESIST FUNGI MATTSigma sigmaresist fungi mattSigma sigmaresist fungi matt

Sigma sigmaresist fungi matt is een watergedragen, schimmelbestendige muurverf voor binnen op basis van kunstharsdispersie. Het is geschikt voor het behandelen van wanden en plafonds in ruimten waar kans op schimmelvorming aanwezig is, bijvoorbeeld in de voedingsmiddelenindustrie en in natte cellen zoals badkamers. Het is na een maand schrobvast volgens en 13300, klasse 2. Verbruik: ca. 7-8 m² per liter.

vanaf61,56
bekijk productBekijk product ▸
SIGMATEX SUPERLATEX SATINSigma sigmatex superlatex satinSigma sigmatex superlatex satin

Sigma sigmatex superlatex satin is een watergedragen, hoogwaardige, universeel toepasbare, zijdeglanzende muurverf voor binnen. Het is geschikt voor het schilderen van minerale ondergronden zoals beton, metselwerk, pleisterwerk, schuurwerk en gipskartonplaten. Het is tevens geschikt als afwerklaag in een glasweefselsysteem, met name in de verzorgings- en utiliteitssector, en voor het overschilderen van oude (muur)verflagen. Het is na een maand schrobvast volgens en 13300, klasse 1. Verbruik: ca. 7-9 m² per liter.

vanaf24,53
bekijk productBekijk product ▸
SIGMAPEARL CLEAN SATINSigma sigmapearl clean satinSigma sigmapearl clean satin

Sigma sigmapearl clean satin is een zeer goed reinigbare, hoog duurzame, zijdeglanzende binnenmuurverf met core-shell technologie op basis van acrylaatdispersie. Het is geschikt voor het afwerken van wanden in ruimtes die periodiek gereinigd worden en/of intensief belast worden. Het is toepasbaar op minerale ondergronden zoals beton, stucwerk, gipsplaten, metselwerk, structuurpleisters, glasweefsel/behang en bestaande goed hechtende (muurverf)lagen. De verf is bestand tegen (professionele) reinigings- en desinfecteermiddelen, water- en vetafstotend, heeft een zeer mooie afwerking en zeer goede vloei en heeft een uitstekende schrobvastheid zonder opglanzen: het voldoet na een maand droging conform en 13300 ruimschoots aan klasse 1. Verbruik: ca. 9-11 m² per liter.

vanaf54,81
bekijk productBekijk product ▸
CLEANERSigma cleanerSigma cleaner

Sigma cleaner is speciaal geschikt voor het reinigen van de muur waarop de Sigmapearl clean matt of satin is aangebracht. Vlekken verdwijnen simpel door het sprayen van deze cleaner.

vanaf12,14
bekijk productBekijk product ▸
SPACKVERF SEMI-MATTSigma spackverf semi-mattSigma spackverf semi-matt

Sigma spackverf semi-matt is een eiglanzende, watergedragen wand- en plafondverf voor binnen die zeer geschikt is voor de behandeling van spuitpleister. Het is weinig vullend zodat de oorspronkelijke structuur van de spuitpleister zichtbaar blijft. Dankzij de lange open tijd is de overlap bij de verschillende rolbanen (baanbontheid) na droging niet meer zichtbaar. Het resultaat is een fraaie, eiglanzende toplaag. Door het zuigende karakter is voorstrijken met sigmafix universal essentieel. Verbruik: ca. 6 m² per liter.

vanaf140,51
bekijk productBekijk product ▸
STAINAWAY MATTSigma stainaway mattSigma stainaway matt

Sigma stainaway matt is een uitstekend isolerende, geurarme, zeer goed dekkende muurverf voor binnen op basis van 100% acrylaatdispersie. Het is geschikt voor het isoleren van ondergronden die verontreinigd zijn met doorslaggevoelige verontreinigingen (nicotine-, rook- en roetaanslag, waterkringen en koffie- en theevlekken). Het is toepasbaar op minerale ondergronden zoals beton, stucwerk, schuurwerk, gipsplaten en metselwerk en op bestaande goed hechtende (muurverf)lagen, structuurpleisters en afwerkingen met glasweefsel of glasvlies. Het is schrobklasse 1. Rendement: ca. 7-9 m² per liter.

vanaf32,72
bekijk productBekijk product ▸
FACADE TOPCOAT SATINSigma facade topcoat satinSigma facade topcoat satin

Sigma facade topcoat satin is een bijzonder veelzijdige, universele, zijdeglanzende buitengevelverf. Het is gemakkelijk aan te brengen en dekt goed. Het eindresultaat is een duurzame toplaag met een uitstekende hechting. Het kenmerkt zich door een uitstekende buitenduurzaamheid, een hoge co2-dampdiffusieweerstand en een lage waterdampdiffusieweerstand. Door de hoge co2-dampdiffusieweerstand is de muurverf carbonatatieremmend en dus zeer geschikt voor de bescherming van beton. Verbruik: ca. 6-8 m² per liter.

vanaf31,60
bekijk productBekijk product ▸
RENOVA ISOTOP MATTSigma renova isotop mattSigma renova isotop matt

Sigma renova isotop matt is een watergedragen, geurarme, isolerende muurverf voor binnen op basis van speciale acrylaatdispersies. Het is geschikt voor het isoleren van ondergronden die middelzwaar tot zwaar verontreinigd zijn met doorslaggevoelige verontreinigingen zoals nicotine-, rook- en roetaanslag, waterkringen en koffie- en theevlekken. Het is toepasbaar op o.a. beton, pleisterwerk, schuurwerk, spacklagen, cementgebonden panelen en gipskartonplaten. Het kan afgewerkt worden met sierpleistersystemen of muurverven. Het behoudt de akoestische werking van plafondplaten en is na een maand schrobvast volgens en 13300, klasse 1. Verbruik: ca. 6-8 m² per liter.

vanaf88,23
bekijk productBekijk product ▸
SIGMAPEARL SHIELD 2K SATINSigma sigmapearl shield 2k satinSigma sigmapearl shield 2k satin

Sigma sigmapearl shield 2k satin is een superieure, watergedragen 2-componenten muurverf voor binnen op basis van epoxy. Deze zijdeglanzende coating blinkt uit in mechanische belastbaarheid en chemicaliënbestandheid. Het is ideaal voor de afwerking van zwaar belaste wanden in laboratoria, medische instellingen en scholen. Het is ook zeer geschikt voor de afwerking van glasweefsel, bijvoorbeeld in het Sigma wanddecoratie systeem. Rendement: 6-7 m² per liter.

vanaf198,98
bekijk productBekijk product ▸
AIR PURE SUPERMATTSigma air pure supermattSigma air pure supermatt

Sigma air pure supermatt is een luchtzuiverende, watergedragen, supermatte muurverf voor binnen op basis van biobased grondstoffen. Het zuivert 70% van de formaldehyde uit de binnenlucht, is 45% biobased, heeft een supermat eindresultaat en is gemakkelijk verwerkbaar. Het is geschikt voor het afwerken van wanden en plafonds die een fraaie, esthetische uitstraling moeten krijgen. Het is toepasbaar op minerale ondergronden zoals beton, stucwerk, schuurwerk, gipsplaten en metselwerk en het overschilderen van glasweefsel, glasvlies, bestaande goed hechtende (muurverf)lagen en structuurpleisters. Het is schrobklasse 2 volgens nen en 13300. Rendement: ca. 7,5-10 m² per liter.

vanaf48,11
bekijk productBekijk product ▸
FACADE COAT MATTSigma facade coat mattSigma facade coat matt

Sigma facade coat matt is een watergedragen gevelverf met licht waterparelend effect (na 4 weken droging) op basis van acrylaatdispersie versterkt met siloxanen. Het zorgt ervoor dat water langs de gevel parelt, hierdoor krijgt vuil daardoor geen kans om zich op het oppervlak te hechten. De verffilm is regendicht, maar toch waterdampdoorlatend. Zo blijft de hechting optimaal en behoudt de ondergrond zijn isolatiewaarde. Het is gemakkelijk in het gebruik. Het vernet onder invloed van uv-licht en is dus ongeschikt voor binnen. Rendement: ca. 8-10 m² per liter.

vanaf126,08
bekijk productBekijk product ▸
FACADE TOPCOAT MATTSigma facade topcoat mattSigma facade topcoat matt

Sigma facade topcoat matt is een hoogwaardige, matte, waterdampdoorlatende muurverf voor buiten op basis van hydro pliolite. Het kenmerkt zich door zijn uitstekende buitenduurzaamheid en lage waterdampdiffusieweerstand. Dankzij zijn hoge co2-dampdiffusieweerstand is deze muurverf bovendien carbonatatieremmend. Dat maakt het uitermate geschikt voor de bescherming van beton. Het is tevens toepasbaar op metselwerk, cellenbeton, buitenpleisters en cementgebonden plaatmaterialen. Het is bij uitstek geschikt voor 4-seizoenen onderhoud. Verbruik: ca. 6-8 m² per liter.

vanaf150,27
bekijk productBekijk product ▸
FACADE TOPCOAT PROTECT SOFT SATINSigma facade topcoat protect soft satinSigma facade topcoat protect soft satin

Sigma façade topcoat protect soft satin is een extreem duurzame gevelverf op basis van 100% acrylaatdispersie. Het is geschikt voor het afwerken van beton, metselwerk, cellenbeton, pleisterwerk en cementgebonden plaatmaterialen, het overschilderen van bestaande muurverflagen op basis van kunstharsdispersie en voor het afwerken van thermisch verzinkt staal en hard pvc. Buitenduurzaamheid: 7-8 jaar. Verbruik: ca. 7-9 m² per liter.

vanaf136,45
bekijk productBekijk product ▸
FACADE QUARTZ MATTSigma facade quartz mattSigma facade quartz matt

Sigma facade quartz matt is een watergedragenkwartshoudende gevelverf op basis van acrylaat-copolymeer. Het is een gemakkelijk verwerkbare kwartsverf met een fijnkorrelige, ronde structuur. Het is zowel buiten als binnen toe te passen en de decoratieve kwartstructuur is waterdampdoorlatend. Dankzij de hoge co2-dampdiffusieweerstand is het carbonatatieremmend en dus zeer geschikt voor de bescherming van beton. Daarnaast biedt het een uitstekende grondlaag voor sierpleisters. Verbruik: ca. 3 m² per liter per laag.

vanaf194,26
bekijk productBekijk product ▸
FACADE TOPCOAT SELF-CLEAN MATTSigma facade topcoat self-clean mattSigma facade topcoat self-clean matt

Sigma façade topcoat selfclean matt is een watergedragen zelfreinigende gevelverf op basis van 100% acrylaatdispersie en nps-technologie. Het is geschikt voor het afwerken van beton, metselwerk, cellenbeton, pleisterwerk en cementgebonden plaatmaterialen en voor het overschilderen van bestaande muurverflagen op basis van kunstharsdispersie. Aantal aanbevolen lagen: 2. Verbruik: ca. 6-9 m² per liter.

vanaf194,82
bekijk productBekijk product ▸
SIGMARESIST IMMUN MATTSigma sigmaresist immun mattSigma sigmaresist immun matt

Sigma sigmaresist immun matt is een watergedragen, matte, hygiënische, bacterieresistente muurverf op basis van een acrylaatdispersie en innovatieve zilver-technologie. Het is geschikt voor het afwerken van wanden in ruimten waar op het gebied van duurzame bescherming en hygiene hoge eisen worden gesteld zoals ziekenhuizen, zorginstellingen, kinderdagverblijven, scholen en horecagelegenheden. Het is toe te passen op minerale ondergronden zoals beton, metselwerk, pleisterwerk, schuurwerk en gipskartonplaten. Het is ook geschikt als afwerklaag in een glasweefselsysteem en voor het overschilderen van oude (muur)verflagen. Het is zeer goed reinigbaar zonder opglanzen en uitstekend schrobvast: het voldoet na een maand droging conform EN 13300 ruimschoots aan klasse 1. Verbruik: ca. 8-10 m² per liter.

vanaf220,62
bekijk productBekijk product ▸
SILICAT TOPCOAT MATTSigma silicat topcoat mattSigma silicat topcoat matt

Sigma silicat topcoat matt is een hoog waterdampdoorlatende watergedragen gevelverf op basis van sol-silicaat voor buiten. Het is in het bijzonder geschikt voor gevels van gebouwen die onder monumentenzorg vallen. Het is toepasbaar op minerale ondergronden zoals baksteen, kalkzandsteen en cementgebonden pleisters. Het is tevens geschikt als eindlaag op buitengevelisolatiesystemen. Buitenduurzaamheid: 7-8 jaar. Rendement: 5-8 m² per liter.

vanaf171,56
bekijk productBekijk product ▸
SILOXAN TOPCOAT MATTSigma siloxan topcoat mattSigma siloxan topcoat matt

Sigma siloxan topcoat matt is een hoogwaardige, sterk waterdampdoorlatende gevelverf op basis van siliconenhars-emulsie voor buiten en binnen. Het is geschikt voor het hoogwaardig afwerken van gevels en in het bijzonder geschikt voor gevels van gebouwen die onder monumentenzorg vallen. Het is toepasbaar op minerale ondergronden zoals baksteen, kalkzandsteen en cementgebonden pleisters. Toepassing op beton wordt afgeraden omdat het product niet carbonatatieremmend is. Het is tevens geschikt voor onderhoud van bestaande afwerkingssystemen op basis van silicaat en kunstharsdispersie, maar niet op elastische systemen. Het is ook geschikt als eindlaag op buitengevelisolatiesystemen. De verf is regendicht, spanningsarm en heeft een mineraalachtig effect. Het zorgt ook voor een verminderde aangroei van micro-organismen, vereist geen verkiezelende ondergrond en is vuilafstotend en onverzeepbaar. Verbruik: ca. 5-7 m² per liter.

vanaf263,33
bekijk productBekijk product ▸
SIGMULTO METALLIC SATINSigma sigmulto metallic satinSigma sigmulto metallic satin

Sigma sigmulto metallic satin is een watergedragen, decoratieve wandafwerking met metallic effect voor binnen op basis van acrylaatdispersie. Het is geschikt voor het decoratief afwerken van (accent)wanden in hotels, winkels, theaters, showrooms, kantoren, restaurants, woningen en andere representatieve ruimten. Het is toe te passen op zowel vlakke als gestructureerde ondergronden en heeft een uitstekende dekking en schrobvastheid: klasse 1 volgens DIN EN 13300. Verbruik: ca. 10-12 m² per liter.

vanaf88,85
bekijk productBekijk product ▸

Over Sigma Latex:

Voor een langdurig hoogkwalitatief resultaat heeft Sigma veel aanbod in producten voor wand- en plafondafwerking voor binnen en buiten. De gevel- en muurverven van Sigma staan bekend om zeer gemakkelijk verwerkbaar te zijn en zijn hierdoor uitermate geschikt om toe te passen op beton, metselwerk, pleisterwerk, glasweefsel en gipsplaten. Daarnaast is er minimale kans op baanvorming dankzij de lange open tijd. Elke watergedragen muurverf, op basis van acrylaat- of kunstharsdispersie, bevat andere aanvullende voordelen. Voor binnenmuren is een mooi esthetisch resultaat en gemakkelijke reiniging vaak van groot belang. Buiten speelt de weersbestendigheid juist een belangrijke rol. Daar gaat het vaak om gevelverven die carbonatieremmend en weinig vuilaanhechtend zijn. Daarnaast hebben sommige buitenmuurverven isolerende of schimmelwerende eigenschappen. Dankzij de hoogwaardige samenstelling kan altijd een kwalitatieve, sterke en flexibele latex geboden worden. Voor elke muur heeft Sigma wel een latex die aan je wensen kan voldoen. Bij Kleuro mengen wij alle muurverven met originele Sigma Kleurpasta’s. Zo kun je, naast wit, in vele prachtige kleuren een zeer fraai en duurzaam resultaat verkrijgen.

Sigma Latex Producten:

Universeel:

Universele muurverven zijn binnen op een verscheidenheid aan ondergronden toe te passen. Zo hechten universele binnenmuurverven zeer goed op minerale ondergronden, maar ook op gipsplaten, glasweefsel, glasvlies en oude muurverflagen. Voor een mat, zijdeglanzend of halfglanzend eindresultaat is Sigmatex Superlatex een uitstekende universele latex. Naast binnenmuren is de hoogwaardige, watergedragen muurverf, op basis van kunstharsdispersie, ook geschikt voor beschutte buitenmuren. Dankzij de hoge schrobklasse zijn muren met deze muurverf uitstekend schoon te maken met een vochtige doek, zónder op te glanzen. Sigmatin DGL Matt is daarentegen ook een zeer degelijke binnenmuur- en plafondverf op basis van kunstharsdispersie. De matte latex heeft een prettige verwerking en bevat waterdampdoorlatende eigenschappen. Indien je op zoekt bent naar een zeer fraai esthetisch resultaat heeft Sigma voor binnenmuren een prachtige matte muurverf onder de naam Sigmacryl Universal Matt. Dankzij de lange open tijd is de muurverf zeer makkelijk te verwerken en eenvoudig bij te werken. De latex, wederom op basis van kunstharsdispersie, kan eventueel ook gespoten aangebracht worden. Als bijkomend voordeel is Sigmacryl Universal Matt ook nog eens vlekbestendig.

Textuur:

Wanneer muren al voorzien zijn van een textuur kan het zijn dat je deze graag wilt behouden. Vaak hebben muurverven een enigszins vullend vermogen. Bij muren die behandeld zijn met spuitwerk kan dit een ongewenst resultaat geven. Als oplossing hiervoor heeft Sigma Spackverf weinig vullende eigenschappen. Zo blijft de structuur van de muur of het plafond optimaal intact. Indien je graag zelf wat structuur op een binnenmuur wilt aanbrengen zit je met de Sigma Kwarts Matt goed. De watergedragen, matte kwartsverf biedt een fraaie scherpe, grofkorrelige afwerking van binnenmuren en heeft daarnaast een hoge slijt- en stootvastheid. Naast waterdampdoorlatende eigenschappen is deze latex ook nog eens prima te reinigen.

Vlek- en vuilbestendig:

Vooral in huizen met gezinnen of op kantoren wil je graag schone binnenmuren en een optimaal leefklimaat. Sigma biedt meerdere muurverven waarmee je dit ideale leefklimaat kunt creëren. Als zeer vlekbestendige, matte muurverf is Sigma Stainaway Matt een perfect isolerende optie. Deze goed dekkende latex is specifiek ontwikkeld om waterkringen en aanslag van rook, roet en nicotine over te kunnen schilderen. Daarnaast kunnen eventuele gemaakte vlekken zeer makkelijk schoon gemaakt worden met een vochtige doek. Voor ruimtes die écht vaak gereinigd moeten worden, zoals keukens en badkamers, heeft Sigma de Sigmapearl Clean in zijdeglanzend of mat. Een maand na het opbrengen van de verf kun je muren en plafonds uitstekend afnemen. De verf is optimaal bestand tegen opglanzen en heeft een zeer geringe vuilabsorptie. Voor een beter binnenklimaat kun je voor Sigma Air Pure Supermatt kiezen. Deze innovatieve matte muurverf kan namelijk tot wel 70% van de schadelijke formaldehydemoleculen uit de lucht halen. Vrijgekomen vluchtige organische stoffen uit meubels, tapijten en bouwmaterialen kan deze luchtzuiverende, watergedragen binnenmuurlatex, op basis van biobased grondstoffen, uitstekend filteren en neutraliseren. Zo kun je met Sigma in binnenruimtes een betere luchtkwaliteit verwezenlijken. Deze innovatieve eigenschappen doen niets af aan de soepele verwerkbaarheid van de muurverf en het esthetische resultaat wat je er mee kunt behalen.

Vochtregulerend:

Naast regelmatige reiniging zijn ook andere factoren van toepassing in een vochtige ruimte. In badkamers, keukens, kelders en andere vochtige ruimtes kan schimmel ontstaan. Buiten kunnen juist de weersinvloeden flink effect hebben op gevels, met soms vervelende problemen als gevolg. Gelukkig is Sigmaresist Fungi Matt een schimmelwerende binnenmuurverf die schimmel isoleert en daarmee verdere groei voorkomt. Ook voor buitenmuren heeft Sigma meerdere gevelmuurverven. Zo is Sigma Siloxan Topcoat Matt een uitstekende keuze wanneer je zoekt naar een zeer waterdampdoorlatende muurverf voor fragiele muren, zoals je bij oude woningen en industriële gebouwen kunt tegenkomen. De gevelverf, op basis van siliconenhars- emulsie, is perfect voor het afwerken van minerale ondergronden. De verf is echter niet carbonatieremmend, wat het minder geschikt maakt voor betonnen muren. Wanneer een kwetsbare muur voorzien is van haar- en krimpscheuren kun je ook kiezen voor Sigma Siloxan Topcoat Flex Matt. Deze gevelverf is wederom zeer waterdampdoorlatend, maar is dankzij de elastische samenstelling bijzonder geschikt voor gevels van gebouwen die onder de monumentenzorg vallen. Daarnaast is Siloxan Topcoat Flex Matt ook nog eens carbonatieremmend. Met Sigma Siloxan buitenmuurverven verminder je aangroei van micro-organismen en zijn je gevels regendicht.

Onder de naam Sigma Façade heeft Sigma meerdere gevelmuurverven die voldoen aan verscheidene wensen. Indien je zoekt naar een gevelverf met licht waterparelend effect kun je kiezen voor Sigma Façade Coat Matt. De watergedragen gevellatex op basis van acrylaatdispersie is versterkt met siloxanen. Doordat water langs de gevel parelt hebben viezigheden minder kans om zich te hechten. Daarnaast maakt dit de latex zeer regendicht, maar toch waterdampdoorlatend. Voor een ultieme regenbestendigheid is Sigma Façade Topcoat Matt ook een optie. Dankzij de Quick Rain Resistance Technology is wisselvallig weer geen probleem. Door de unieke samenstelling komen tijdens het filmvormingproces de acrylaatdeeltjes veel sneller bij elkaar, waardoor er al na al 20 minuten geen aantasting door regen meer kan plaatsvinden. Dit maakt de muurverf een uitstekende keuze voor 4-seizoenen onderhoud. Sigma Façade Murolac Matt is ook het gehele jaar te verwerken, mits de ondergrond droog en ijsvrij is. Het is uitstekend geschikt voor het waterwerend behandelen van horizontale bouwdelen. Voor beschut buitenwerk kun je juist weer beter kiezen voor Sigma Façade Topcoat Arcade Matt. Deze latex is perfect voor het schilderen van de onderzijde van balkons en galerijen. Indien je zoekt naar een zacht zijdeglanzende finish kun je met Sigma Façade Topcoat Protect Soft Satin een prachtig duurzaam, elastisch, carbonatieremmend, waterdampdoorlatend resultaat behalen dat bovendien minimale vuilaanhechting heeft. Voor een fijnkorrelige, ronde structuur, met uitstekende buitenduurzaamheid, is Sigma Façade Topcoat Quartz Matt een zeer goede keuze. De gevelverf heeft een vullend vermogen en is dankzij de elasticiteit regendicht en waterdampdoorlatend. Wanneer je een gevel er langer mooi uit wilt laten zien kun je ook kiezen voor Sigma Façade Topcoat Self-Clean Matt. Gevels kunnen door weersinvloeden en verontreiniging flink wat te verduren krijgen. De microstructuur van deze latex zorgt voor een gladde gesloten verflaag, waarbij de ademende eigenschappen worden behouden. Hierdoor krijgen vuildeeltjes geen kans om zich te hechten en spoelen deze makkelijk weg. Zo blijft de verzorgde uitstraling van de gevel langer behouden. Als scheuroverbruggende verf kun hiervoor ook kiezen voor Sigma Façade Topcoat Flex Matt. De latex vernet onder invloed van UV-licht. Hierdoor kan een fluweelmatte, waterdichte, elastische verf geboden worden die bescherming en preventie biedt tegen krimp- en haarscheurtjes.

BESTEL Sigma Latex/ Muurverf BIJ KLEURO:

Bij Kleuro vinden wij het belangrijk dat je kunt profiteren van een zo’n voordelig mogelijke service. Wij bieden de snelste levering in de markt! Twijfel niet langer en maak gebruik van de vele voordelen die Kleuro.nl te bieden heeft.

Als je over Sigma producten bestelt bij Kleuro.nl kun je profiteren van de volgende voordelen:

 • Met het gebruik van Sigma Latex is je ondergrond verzekerd van een zeer hoogkwalitatief eindresultaat met een prachtige kleurintensiteit en glansbehoud.
 • Sigma Latex is verkrijgbaar in wit en vele kleuren via het Sigma mengsysteem. Alle kleuren worden bij ons gemengd met originele Sigma Kleurpasta’s, zodat de kleur ook exact is wat je ervan verwacht.
 • Voor muren en gevels heeft Sigma voor elke wens wel een latex in het assortiment.
 • Producten die ’s ochtends voor 11:59 uur besteld zijn worden vaak dezelfde dag al bezorgd.
 • Is het product voor 23:59 uur besteld? Dan zorgen wij ervoor dat het de volgende dag in huis is.
 • Bij een besteding vanaf €50 rekenen wij geen verzendkosten. Voor het buitenland gelden andere tarieven, maar ook daar kun je korting krijgen.
 • Ben je niet thuis tijdens de geplande bezorgtijd? Bij Kleuro.nl kun je zelf een ander bezorgmoment kiezen.
 • Bestellingen zijn in de winkel af te halen. In dit geval betaal je dan helemaal geen bezorgkosten.
SIGMAPEARL CLEAN MATTSigma sigmapearl clean mattSigma sigmapearl clean matt

Sigma sigmapearl clean matt is een uitstekend reinigbare, matte, hoogwaardige, watergedragen muurverf voor binnen op basis van acrylaatdispersie. Het is geschikt voor het afwerken van wanden in ruimtes die periodiek gereinigd worden. Het is tevens geschikt voor het afwerken van intensief belaste woonruimtes, keukens, gangen en badkamers. Het is toepasbaar op minerale ondergronden zoals beton, stucwerk, gipsplaten, metselwerk, structuurpleisters, glasweefsel en bestaande goed hechtende (muurverf)lagen. Het is prettig verwerkbaar, glanst na reinigen niet op (na een doordroogtijd van 30 dagen) en is schrobvast klasse 1 conform en 13300. Theoretisch verbruik: ca. 8-10 m² per liter.

vanaf26,06
bekijk productBekijk product ▸
SIGMATEX SUPERLATEX MATTSigma sigmatex superlatex mattSigma sigmatex superlatex matt

Sigma sigmatex superlatex matt is een watergedragen, hoogwaardige, universeel toepasbare, matte muur- en plafondverf voor zowel binnen als buiten. Het is geschikt voor het schilderen van minerale ondergronden zoals beton, metselwerk, pleisterwerk, schuurwerk en gipskartonplaten. Het is tevens geschikt als afwerklaag in een glasweefselsysteem en voor het overschilderen van oude (muur)verflagen. Het is na een maand schrobvast volgens en 13300, klasse 1. Verbruik: ca. 7-10 m² per liter.

vanaf20,88
bekijk productBekijk product ▸
SIGMATIN DGL MATTSigma sigmatin dgl mattSigma sigmatin dgl matt

Sigma sigmatin dgl matt is een watergedragen, matte, oplosmiddel- en emissievrije muurverf voor binnen. Het is geschikt voor het schilderen van minerale ondergronden zoals beton, pleisterwerk, schuurwerk en gipskartonplaten. Het is ook geschikt voor het overschilderen van bestaande muurverflagen. Het verwerkt soepel, dekt goed en geeft muren een frisse aanblik. Het is na een maand schrobvast volgens en 13300, klasse 2. Verbruik: ca. 7-9 m² per liter.

vanaf30,70
bekijk productBekijk product ▸
PERFECT MATTSigma perfect mattSigma perfect matt

Sigma perfect matt is een hoogkwalitatieve, perfect egale en aanzetvrij verwerkbare muur- en plafondverf op basis van 100% acrylaathars met toevoeging van pu-additief. Het is zeer goed bij te werken, geurarm, inzetbaar als grond- en afwerklaag en schrobklasse 1 volgens en 13300. Het is geschikt voor het decoratief afwerken van voldoende droog pleisterwerk, gipsplaten, metselwerk, beton, behang, structuurpleisters, glasweefsel en oude intacte (muur)verflagen in ruimten waar groot belang wordt gehecht aan de oppervlaktegevoeligheid en de esthetica van de matte muurverfafwerking. Het is overschilderbaar na ca. 4 uur. Rendement: ca. 8-11 m² per liter.

vanaf22,61
bekijk productBekijk product ▸
SIGMACRYL UNIVERSAL MATTSigma sigmacryl universal mattSigma sigmacryl universal matt

Sigma sigmacryl universal matt is speciaal geschikt voor poreuze ondergronden van grote objecten zoals beton en gipskartonplaten, binnen. Het is uitstekend verwerkbaar en heeft geen hinderlijke geur. Het geeft een fraai, mat eindresultaat en is na een maand goed afwasbaar volgens klasse 2. Het verbruik is 7-10 m² per liter, afhankelijk van de ondergrond.

vanaf21,90
bekijk productBekijk product ▸
SIGMAPEARL PLAFOND SUPERMATTSigma sigmapearl plafond supermattSigma sigmapearl plafond supermatt

Sigma sigmapearl plafond supermatt is een watergedragen, oplosmiddelvrije plafondmuurverf voor binnen op basis van kunstharsdispersie. Het behoudt het witte karakter door de dust proof technologie, heeft een uitstekende dekking en is gemakkelijk verwerkbaar. Het is geschikt voor het schilderen van plafonds van beton, schuurwerk, gipskartonplaten en plafonds met spuitpleister. Het is tevens geschikt voor het overschilderen van oude intacte (muur)verflagen en is ook toepasbaar op muurwerk. Het is na een maand schrobvast volgens EN 13300, klasse 1. Verbruik: ca. 7-8 m² per liter.

vanaf93,17
bekijk productBekijk product ▸
SIGMARESIST FUNGI MATTSigma sigmaresist fungi mattSigma sigmaresist fungi matt

Sigma sigmaresist fungi matt is een watergedragen, schimmelbestendige muurverf voor binnen op basis van kunstharsdispersie. Het is geschikt voor het behandelen van wanden en plafonds in ruimten waar kans op schimmelvorming aanwezig is, bijvoorbeeld in de voedingsmiddelenindustrie en in natte cellen zoals badkamers. Het is na een maand schrobvast volgens en 13300, klasse 2. Verbruik: ca. 7-8 m² per liter.

vanaf61,56
bekijk productBekijk product ▸
SIGMATEX SUPERLATEX SATINSigma sigmatex superlatex satinSigma sigmatex superlatex satin

Sigma sigmatex superlatex satin is een watergedragen, hoogwaardige, universeel toepasbare, zijdeglanzende muurverf voor binnen. Het is geschikt voor het schilderen van minerale ondergronden zoals beton, metselwerk, pleisterwerk, schuurwerk en gipskartonplaten. Het is tevens geschikt als afwerklaag in een glasweefselsysteem, met name in de verzorgings- en utiliteitssector, en voor het overschilderen van oude (muur)verflagen. Het is na een maand schrobvast volgens en 13300, klasse 1. Verbruik: ca. 7-9 m² per liter.

vanaf24,53
bekijk productBekijk product ▸
SIGMAPEARL CLEAN SATINSigma sigmapearl clean satinSigma sigmapearl clean satin

Sigma sigmapearl clean satin is een zeer goed reinigbare, hoog duurzame, zijdeglanzende binnenmuurverf met core-shell technologie op basis van acrylaatdispersie. Het is geschikt voor het afwerken van wanden in ruimtes die periodiek gereinigd worden en/of intensief belast worden. Het is toepasbaar op minerale ondergronden zoals beton, stucwerk, gipsplaten, metselwerk, structuurpleisters, glasweefsel/behang en bestaande goed hechtende (muurverf)lagen. De verf is bestand tegen (professionele) reinigings- en desinfecteermiddelen, water- en vetafstotend, heeft een zeer mooie afwerking en zeer goede vloei en heeft een uitstekende schrobvastheid zonder opglanzen: het voldoet na een maand droging conform en 13300 ruimschoots aan klasse 1. Verbruik: ca. 9-11 m² per liter.

vanaf54,81
bekijk productBekijk product ▸
CLEANERSigma cleanerSigma cleaner

Sigma cleaner is speciaal geschikt voor het reinigen van de muur waarop de Sigmapearl clean matt of satin is aangebracht. Vlekken verdwijnen simpel door het sprayen van deze cleaner.

vanaf12,14
bekijk productBekijk product ▸
SPACKVERF SEMI-MATTSigma spackverf semi-mattSigma spackverf semi-matt

Sigma spackverf semi-matt is een eiglanzende, watergedragen wand- en plafondverf voor binnen die zeer geschikt is voor de behandeling van spuitpleister. Het is weinig vullend zodat de oorspronkelijke structuur van de spuitpleister zichtbaar blijft. Dankzij de lange open tijd is de overlap bij de verschillende rolbanen (baanbontheid) na droging niet meer zichtbaar. Het resultaat is een fraaie, eiglanzende toplaag. Door het zuigende karakter is voorstrijken met sigmafix universal essentieel. Verbruik: ca. 6 m² per liter.

vanaf140,51
bekijk productBekijk product ▸
STAINAWAY MATTSigma stainaway mattSigma stainaway matt

Sigma stainaway matt is een uitstekend isolerende, geurarme, zeer goed dekkende muurverf voor binnen op basis van 100% acrylaatdispersie. Het is geschikt voor het isoleren van ondergronden die verontreinigd zijn met doorslaggevoelige verontreinigingen (nicotine-, rook- en roetaanslag, waterkringen en koffie- en theevlekken). Het is toepasbaar op minerale ondergronden zoals beton, stucwerk, schuurwerk, gipsplaten en metselwerk en op bestaande goed hechtende (muurverf)lagen, structuurpleisters en afwerkingen met glasweefsel of glasvlies. Het is schrobklasse 1. Rendement: ca. 7-9 m² per liter.

vanaf32,72
bekijk productBekijk product ▸
FACADE TOPCOAT SATINSigma facade topcoat satinSigma facade topcoat satin

Sigma facade topcoat satin is een bijzonder veelzijdige, universele, zijdeglanzende buitengevelverf. Het is gemakkelijk aan te brengen en dekt goed. Het eindresultaat is een duurzame toplaag met een uitstekende hechting. Het kenmerkt zich door een uitstekende buitenduurzaamheid, een hoge co2-dampdiffusieweerstand en een lage waterdampdiffusieweerstand. Door de hoge co2-dampdiffusieweerstand is de muurverf carbonatatieremmend en dus zeer geschikt voor de bescherming van beton. Verbruik: ca. 6-8 m² per liter.

vanaf31,60
bekijk productBekijk product ▸
RENOVA ISOTOP MATTSigma renova isotop mattSigma renova isotop matt

Sigma renova isotop matt is een watergedragen, geurarme, isolerende muurverf voor binnen op basis van speciale acrylaatdispersies. Het is geschikt voor het isoleren van ondergronden die middelzwaar tot zwaar verontreinigd zijn met doorslaggevoelige verontreinigingen zoals nicotine-, rook- en roetaanslag, waterkringen en koffie- en theevlekken. Het is toepasbaar op o.a. beton, pleisterwerk, schuurwerk, spacklagen, cementgebonden panelen en gipskartonplaten. Het kan afgewerkt worden met sierpleistersystemen of muurverven. Het behoudt de akoestische werking van plafondplaten en is na een maand schrobvast volgens en 13300, klasse 1. Verbruik: ca. 6-8 m² per liter.

vanaf88,23
bekijk productBekijk product ▸
SIGMAPEARL SHIELD 2K SATINSigma sigmapearl shield 2k satinSigma sigmapearl shield 2k satin

Sigma sigmapearl shield 2k satin is een superieure, watergedragen 2-componenten muurverf voor binnen op basis van epoxy. Deze zijdeglanzende coating blinkt uit in mechanische belastbaarheid en chemicaliënbestandheid. Het is ideaal voor de afwerking van zwaar belaste wanden in laboratoria, medische instellingen en scholen. Het is ook zeer geschikt voor de afwerking van glasweefsel, bijvoorbeeld in het Sigma wanddecoratie systeem. Rendement: 6-7 m² per liter.

vanaf198,98
bekijk productBekijk product ▸
AIR PURE SUPERMATTSigma air pure supermattSigma air pure supermatt

Sigma air pure supermatt is een luchtzuiverende, watergedragen, supermatte muurverf voor binnen op basis van biobased grondstoffen. Het zuivert 70% van de formaldehyde uit de binnenlucht, is 45% biobased, heeft een supermat eindresultaat en is gemakkelijk verwerkbaar. Het is geschikt voor het afwerken van wanden en plafonds die een fraaie, esthetische uitstraling moeten krijgen. Het is toepasbaar op minerale ondergronden zoals beton, stucwerk, schuurwerk, gipsplaten en metselwerk en het overschilderen van glasweefsel, glasvlies, bestaande goed hechtende (muurverf)lagen en structuurpleisters. Het is schrobklasse 2 volgens nen en 13300. Rendement: ca. 7,5-10 m² per liter.

vanaf48,11
bekijk productBekijk product ▸
FACADE COAT MATTSigma facade coat mattSigma facade coat matt

Sigma facade coat matt is een watergedragen gevelverf met licht waterparelend effect (na 4 weken droging) op basis van acrylaatdispersie versterkt met siloxanen. Het zorgt ervoor dat water langs de gevel parelt, hierdoor krijgt vuil daardoor geen kans om zich op het oppervlak te hechten. De verffilm is regendicht, maar toch waterdampdoorlatend. Zo blijft de hechting optimaal en behoudt de ondergrond zijn isolatiewaarde. Het is gemakkelijk in het gebruik. Het vernet onder invloed van uv-licht en is dus ongeschikt voor binnen. Rendement: ca. 8-10 m² per liter.

vanaf126,08
bekijk productBekijk product ▸
FACADE TOPCOAT MATTSigma facade topcoat mattSigma facade topcoat matt

Sigma facade topcoat matt is een hoogwaardige, matte, waterdampdoorlatende muurverf voor buiten op basis van hydro pliolite. Het kenmerkt zich door zijn uitstekende buitenduurzaamheid en lage waterdampdiffusieweerstand. Dankzij zijn hoge co2-dampdiffusieweerstand is deze muurverf bovendien carbonatatieremmend. Dat maakt het uitermate geschikt voor de bescherming van beton. Het is tevens toepasbaar op metselwerk, cellenbeton, buitenpleisters en cementgebonden plaatmaterialen. Het is bij uitstek geschikt voor 4-seizoenen onderhoud. Verbruik: ca. 6-8 m² per liter.

vanaf150,27
bekijk productBekijk product ▸
FACADE TOPCOAT PROTECT SOFT SATINSigma facade topcoat protect soft satinSigma facade topcoat protect soft satin

Sigma façade topcoat protect soft satin is een extreem duurzame gevelverf op basis van 100% acrylaatdispersie. Het is geschikt voor het afwerken van beton, metselwerk, cellenbeton, pleisterwerk en cementgebonden plaatmaterialen, het overschilderen van bestaande muurverflagen op basis van kunstharsdispersie en voor het afwerken van thermisch verzinkt staal en hard pvc. Buitenduurzaamheid: 7-8 jaar. Verbruik: ca. 7-9 m² per liter.

vanaf136,45
bekijk productBekijk product ▸
FACADE QUARTZ MATTSigma facade quartz mattSigma facade quartz matt

Sigma facade quartz matt is een watergedragenkwartshoudende gevelverf op basis van acrylaat-copolymeer. Het is een gemakkelijk verwerkbare kwartsverf met een fijnkorrelige, ronde structuur. Het is zowel buiten als binnen toe te passen en de decoratieve kwartstructuur is waterdampdoorlatend. Dankzij de hoge co2-dampdiffusieweerstand is het carbonatatieremmend en dus zeer geschikt voor de bescherming van beton. Daarnaast biedt het een uitstekende grondlaag voor sierpleisters. Verbruik: ca. 3 m² per liter per laag.

vanaf194,26
bekijk productBekijk product ▸
FACADE TOPCOAT SELF-CLEAN MATTSigma facade topcoat self-clean mattSigma facade topcoat self-clean matt

Sigma façade topcoat selfclean matt is een watergedragen zelfreinigende gevelverf op basis van 100% acrylaatdispersie en nps-technologie. Het is geschikt voor het afwerken van beton, metselwerk, cellenbeton, pleisterwerk en cementgebonden plaatmaterialen en voor het overschilderen van bestaande muurverflagen op basis van kunstharsdispersie. Aantal aanbevolen lagen: 2. Verbruik: ca. 6-9 m² per liter.

vanaf194,82
bekijk productBekijk product ▸
SIGMARESIST IMMUN MATTSigma sigmaresist immun mattSigma sigmaresist immun matt

Sigma sigmaresist immun matt is een watergedragen, matte, hygiënische, bacterieresistente muurverf op basis van een acrylaatdispersie en innovatieve zilver-technologie. Het is geschikt voor het afwerken van wanden in ruimten waar op het gebied van duurzame bescherming en hygiene hoge eisen worden gesteld zoals ziekenhuizen, zorginstellingen, kinderdagverblijven, scholen en horecagelegenheden. Het is toe te passen op minerale ondergronden zoals beton, metselwerk, pleisterwerk, schuurwerk en gipskartonplaten. Het is ook geschikt als afwerklaag in een glasweefselsysteem en voor het overschilderen van oude (muur)verflagen. Het is zeer goed reinigbaar zonder opglanzen en uitstekend schrobvast: het voldoet na een maand droging conform EN 13300 ruimschoots aan klasse 1. Verbruik: ca. 8-10 m² per liter.

vanaf220,62
bekijk productBekijk product ▸
SILICAT TOPCOAT MATTSigma silicat topcoat mattSigma silicat topcoat matt

Sigma silicat topcoat matt is een hoog waterdampdoorlatende watergedragen gevelverf op basis van sol-silicaat voor buiten. Het is in het bijzonder geschikt voor gevels van gebouwen die onder monumentenzorg vallen. Het is toepasbaar op minerale ondergronden zoals baksteen, kalkzandsteen en cementgebonden pleisters. Het is tevens geschikt als eindlaag op buitengevelisolatiesystemen. Buitenduurzaamheid: 7-8 jaar. Rendement: 5-8 m² per liter.

vanaf171,56
bekijk productBekijk product ▸
SILOXAN TOPCOAT MATTSigma siloxan topcoat mattSigma siloxan topcoat matt

Sigma siloxan topcoat matt is een hoogwaardige, sterk waterdampdoorlatende gevelverf op basis van siliconenhars-emulsie voor buiten en binnen. Het is geschikt voor het hoogwaardig afwerken van gevels en in het bijzonder geschikt voor gevels van gebouwen die onder monumentenzorg vallen. Het is toepasbaar op minerale ondergronden zoals baksteen, kalkzandsteen en cementgebonden pleisters. Toepassing op beton wordt afgeraden omdat het product niet carbonatatieremmend is. Het is tevens geschikt voor onderhoud van bestaande afwerkingssystemen op basis van silicaat en kunstharsdispersie, maar niet op elastische systemen. Het is ook geschikt als eindlaag op buitengevelisolatiesystemen. De verf is regendicht, spanningsarm en heeft een mineraalachtig effect. Het zorgt ook voor een verminderde aangroei van micro-organismen, vereist geen verkiezelende ondergrond en is vuilafstotend en onverzeepbaar. Verbruik: ca. 5-7 m² per liter.

vanaf263,33
bekijk productBekijk product ▸
SIGMULTO METALLIC SATINSigma sigmulto metallic satinSigma sigmulto metallic satin

Sigma sigmulto metallic satin is een watergedragen, decoratieve wandafwerking met metallic effect voor binnen op basis van acrylaatdispersie. Het is geschikt voor het decoratief afwerken van (accent)wanden in hotels, winkels, theaters, showrooms, kantoren, restaurants, woningen en andere representatieve ruimten. Het is toe te passen op zowel vlakke als gestructureerde ondergronden en heeft een uitstekende dekking en schrobvastheid: klasse 1 volgens DIN EN 13300. Verbruik: ca. 10-12 m² per liter.

vanaf88,85
bekijk productBekijk product ▸

Over Sigma Latex:

Voor een langdurig hoogkwalitatief resultaat heeft Sigma veel aanbod in producten voor wand- en plafondafwerking voor binnen en buiten. De gevel- en muurverven van Sigma staan bekend om zeer gemakkelijk verwerkbaar te zijn en zijn hierdoor uitermate geschikt om toe te passen op beton, metselwerk, pleisterwerk, glasweefsel en gipsplaten. Daarnaast is er minimale kans op baanvorming dankzij de lange open tijd. Elke watergedragen muurverf, op basis van acrylaat- of kunstharsdispersie, bevat andere aanvullende voordelen. Voor binnenmuren is een mooi esthetisch resultaat en gemakkelijke reiniging vaak van groot belang. Buiten speelt de weersbestendigheid juist een belangrijke rol. Daar gaat het vaak om gevelverven die carbonatieremmend en weinig vuilaanhechtend zijn. Daarnaast hebben sommige buitenmuurverven isolerende of schimmelwerende eigenschappen. Dankzij de hoogwaardige samenstelling kan altijd een kwalitatieve, sterke en flexibele latex geboden worden. Voor elke muur heeft Sigma wel een latex die aan je wensen kan voldoen. Bij Kleuro mengen wij alle muurverven met originele Sigma Kleurpasta’s. Zo kun je, naast wit, in vele prachtige kleuren een zeer fraai en duurzaam resultaat verkrijgen.

Sigma Latex Producten:

Universeel:

Universele muurverven zijn binnen op een verscheidenheid aan ondergronden toe te passen. Zo hechten universele binnenmuurverven zeer goed op minerale ondergronden, maar ook op gipsplaten, glasweefsel, glasvlies en oude muurverflagen. Voor een mat, zijdeglanzend of halfglanzend eindresultaat is Sigmatex Superlatex een uitstekende universele latex. Naast binnenmuren is de hoogwaardige, watergedragen muurverf, op basis van kunstharsdispersie, ook geschikt voor beschutte buitenmuren. Dankzij de hoge schrobklasse zijn muren met deze muurverf uitstekend schoon te maken met een vochtige doek, zónder op te glanzen. Sigmatin DGL Matt is daarentegen ook een zeer degelijke binnenmuur- en plafondverf op basis van kunstharsdispersie. De matte latex heeft een prettige verwerking en bevat waterdampdoorlatende eigenschappen. Indien je op zoekt bent naar een zeer fraai esthetisch resultaat heeft Sigma voor binnenmuren een prachtige matte muurverf onder de naam Sigmacryl Universal Matt. Dankzij de lange open tijd is de muurverf zeer makkelijk te verwerken en eenvoudig bij te werken. De latex, wederom op basis van kunstharsdispersie, kan eventueel ook gespoten aangebracht worden. Als bijkomend voordeel is Sigmacryl Universal Matt ook nog eens vlekbestendig.

Textuur:

Wanneer muren al voorzien zijn van een textuur kan het zijn dat je deze graag wilt behouden. Vaak hebben muurverven een enigszins vullend vermogen. Bij muren die behandeld zijn met spuitwerk kan dit een ongewenst resultaat geven. Als oplossing hiervoor heeft Sigma Spackverf weinig vullende eigenschappen. Zo blijft de structuur van de muur of het plafond optimaal intact. Indien je graag zelf wat structuur op een binnenmuur wilt aanbrengen zit je met de Sigma Kwarts Matt goed. De watergedragen, matte kwartsverf biedt een fraaie scherpe, grofkorrelige afwerking van binnenmuren en heeft daarnaast een hoge slijt- en stootvastheid. Naast waterdampdoorlatende eigenschappen is deze latex ook nog eens prima te reinigen.

Vlek- en vuilbestendig:

Vooral in huizen met gezinnen of op kantoren wil je graag schone binnenmuren en een optimaal leefklimaat. Sigma biedt meerdere muurverven waarmee je dit ideale leefklimaat kunt creëren. Als zeer vlekbestendige, matte muurverf is Sigma Stainaway Matt een perfect isolerende optie. Deze goed dekkende latex is specifiek ontwikkeld om waterkringen en aanslag van rook, roet en nicotine over te kunnen schilderen. Daarnaast kunnen eventuele gemaakte vlekken zeer makkelijk schoon gemaakt worden met een vochtige doek. Voor ruimtes die écht vaak gereinigd moeten worden, zoals keukens en badkamers, heeft Sigma de Sigmapearl Clean in zijdeglanzend of mat. Een maand na het opbrengen van de verf kun je muren en plafonds uitstekend afnemen. De verf is optimaal bestand tegen opglanzen en heeft een zeer geringe vuilabsorptie. Voor een beter binnenklimaat kun je voor Sigma Air Pure Supermatt kiezen. Deze innovatieve matte muurverf kan namelijk tot wel 70% van de schadelijke formaldehydemoleculen uit de lucht halen. Vrijgekomen vluchtige organische stoffen uit meubels, tapijten en bouwmaterialen kan deze luchtzuiverende, watergedragen binnenmuurlatex, op basis van biobased grondstoffen, uitstekend filteren en neutraliseren. Zo kun je met Sigma in binnenruimtes een betere luchtkwaliteit verwezenlijken. Deze innovatieve eigenschappen doen niets af aan de soepele verwerkbaarheid van de muurverf en het esthetische resultaat wat je er mee kunt behalen.

Vochtregulerend:

Naast regelmatige reiniging zijn ook andere factoren van toepassing in een vochtige ruimte. In badkamers, keukens, kelders en andere vochtige ruimtes kan schimmel ontstaan. Buiten kunnen juist de weersinvloeden flink effect hebben op gevels, met soms vervelende problemen als gevolg. Gelukkig is Sigmaresist Fungi Matt een schimmelwerende binnenmuurverf die schimmel isoleert en daarmee verdere groei voorkomt. Ook voor buitenmuren heeft Sigma meerdere gevelmuurverven. Zo is Sigma Siloxan Topcoat Matt een uitstekende keuze wanneer je zoekt naar een zeer waterdampdoorlatende muurverf voor fragiele muren, zoals je bij oude woningen en industriële gebouwen kunt tegenkomen. De gevelverf, op basis van siliconenhars- emulsie, is perfect voor het afwerken van minerale ondergronden. De verf is echter niet carbonatieremmend, wat het minder geschikt maakt voor betonnen muren. Wanneer een kwetsbare muur voorzien is van haar- en krimpscheuren kun je ook kiezen voor Sigma Siloxan Topcoat Flex Matt. Deze gevelverf is wederom zeer waterdampdoorlatend, maar is dankzij de elastische samenstelling bijzonder geschikt voor gevels van gebouwen die onder de monumentenzorg vallen. Daarnaast is Siloxan Topcoat Flex Matt ook nog eens carbonatieremmend. Met Sigma Siloxan buitenmuurverven verminder je aangroei van micro-organismen en zijn je gevels regendicht.

Onder de naam Sigma Façade heeft Sigma meerdere gevelmuurverven die voldoen aan verscheidene wensen. Indien je zoekt naar een gevelverf met licht waterparelend effect kun je kiezen voor Sigma Façade Coat Matt. De watergedragen gevellatex op basis van acrylaatdispersie is versterkt met siloxanen. Doordat water langs de gevel parelt hebben viezigheden minder kans om zich te hechten. Daarnaast maakt dit de latex zeer regendicht, maar toch waterdampdoorlatend. Voor een ultieme regenbestendigheid is Sigma Façade Topcoat Matt ook een optie. Dankzij de Quick Rain Resistance Technology is wisselvallig weer geen probleem. Door de unieke samenstelling komen tijdens het filmvormingproces de acrylaatdeeltjes veel sneller bij elkaar, waardoor er al na al 20 minuten geen aantasting door regen meer kan plaatsvinden. Dit maakt de muurverf een uitstekende keuze voor 4-seizoenen onderhoud. Sigma Façade Murolac Matt is ook het gehele jaar te verwerken, mits de ondergrond droog en ijsvrij is. Het is uitstekend geschikt voor het waterwerend behandelen van horizontale bouwdelen. Voor beschut buitenwerk kun je juist weer beter kiezen voor Sigma Façade Topcoat Arcade Matt. Deze latex is perfect voor het schilderen van de onderzijde van balkons en galerijen. Indien je zoekt naar een zacht zijdeglanzende finish kun je met Sigma Façade Topcoat Protect Soft Satin een prachtig duurzaam, elastisch, carbonatieremmend, waterdampdoorlatend resultaat behalen dat bovendien minimale vuilaanhechting heeft. Voor een fijnkorrelige, ronde structuur, met uitstekende buitenduurzaamheid, is Sigma Façade Topcoat Quartz Matt een zeer goede keuze. De gevelverf heeft een vullend vermogen en is dankzij de elasticiteit regendicht en waterdampdoorlatend. Wanneer je een gevel er langer mooi uit wilt laten zien kun je ook kiezen voor Sigma Façade Topcoat Self-Clean Matt. Gevels kunnen door weersinvloeden en verontreiniging flink wat te verduren krijgen. De microstructuur van deze latex zorgt voor een gladde gesloten verflaag, waarbij de ademende eigenschappen worden behouden. Hierdoor krijgen vuildeeltjes geen kans om zich te hechten en spoelen deze makkelijk weg. Zo blijft de verzorgde uitstraling van de gevel langer behouden. Als scheuroverbruggende verf kun hiervoor ook kiezen voor Sigma Façade Topcoat Flex Matt. De latex vernet onder invloed van UV-licht. Hierdoor kan een fluweelmatte, waterdichte, elastische verf geboden worden die bescherming en preventie biedt tegen krimp- en haarscheurtjes.

BESTEL Sigma Latex/ Muurverf BIJ KLEURO:

Bij Kleuro vinden wij het belangrijk dat je kunt profiteren van een zo’n voordelig mogelijke service. Wij bieden de snelste levering in de markt! Twijfel niet langer en maak gebruik van de vele voordelen die Kleuro.nl te bieden heeft.

Als je over Sigma producten bestelt bij Kleuro.nl kun je profiteren van de volgende voordelen:

 • Met het gebruik van Sigma Latex is je ondergrond verzekerd van een zeer hoogkwalitatief eindresultaat met een prachtige kleurintensiteit en glansbehoud.
 • Sigma Latex is verkrijgbaar in wit en vele kleuren via het Sigma mengsysteem. Alle kleuren worden bij ons gemengd met originele Sigma Kleurpasta’s, zodat de kleur ook exact is wat je ervan verwacht.
 • Voor muren en gevels heeft Sigma voor elke wens wel een latex in het assortiment.
 • Producten die ’s ochtends voor 11:59 uur besteld zijn worden vaak dezelfde dag al bezorgd.
 • Is het product voor 23:59 uur besteld? Dan zorgen wij ervoor dat het de volgende dag in huis is.
 • Bij een besteding vanaf €50 rekenen wij geen verzendkosten. Voor het buitenland gelden andere tarieven, maar ook daar kun je korting krijgen.
 • Ben je niet thuis tijdens de geplande bezorgtijd? Bij Kleuro.nl kun je zelf een ander bezorgmoment kiezen.
 • Bestellingen zijn in de winkel af te halen. In dit geval betaal je dan helemaal geen bezorgkosten.
FILTER