Filters
Inhoudsmaat
500 ml (6)1 ltr (7)2.5 ltr (3)5 ltr (3)7.5 ltr (1)
Glansgraad
Mat (4)Zijdeglans (1)Hoogglans (1)
Kleur
Alle kleuren (mengmachine) (7)Lichte kleuren (mengmachine) (7)Wit (standaard) (5)
Binnen-buiten
Binnen (7)Buiten (3)
Ondergrond
Behang (3)Bestaande verflagen (5)Gips en board (3)Grondverf (3)Hout (1)Kunststof (1)Steen en metselwerk (2)
Eigenschappen
(huid)vetresistent (1)Hoog vullend (1)Isolerend (1)Kras- en slijtvast (3)Lange open tijd (2)Vochtregulerend (2)Voor plafonds (3)
Droogtijd tot overschilderbaar
3 uur (1)4 uur (1)5 uur (1)6 uur (1)16 uur (3)
Theoretisch verbruik per liter
9 m² (1)10 m² (4)12 m² (2)
Flexa pure muurverf extra matFlexa pure muurverf extra matFlexa pure muurverf extra mat
 • Goed dekkend
 • Schrobvast klasse 1
 • Maskeert onregelmatigheden
vanaf16,12
bekijk productBekijk product ▸
Flexa pure krijtverfFlexa pure krijtverfFlexa pure krijtverf
 • Goed dekkend
 • Schrobbaar met kleurbehoud
 • Blijft extra lang mooi
vanaf17,62
bekijk productBekijk product ▸
Flexa pure muurverf zijdematFlexa pure muurverf zijdematFlexa pure muurverf zijdemat
 • Goed dekkend
 • Ook voor plafonds
 • Schrobbaar
vanaf26,99
bekijk productBekijk product ▸
Flexa pure lak matFlexa pure lak matFlexa pure lak mat
 • Kras- en stootvast
 • Optimale vloeiing
 • Geurarm
vanaf28,49
bekijk productBekijk product ▸
Flexa pure lak zijdeglansFlexa pure lak zijdeglansFlexa pure lak zijdeglans
 • Zeer duurzaam
 • Optimale dekking
 • Kleur-, kras- en stootvast
vanaf28,49
bekijk productBekijk product ▸
Flexa pure lak hoogglansFlexa pure lak hoogglansFlexa pure lak hoogglans
 • Zeer duurzaam
 • Watergedragen
 • Optimale dekking
vanaf22,49
bekijk productBekijk product ▸
Flexa pure grondlakFlexa pure grondlakFlexa pure grondlak
 • Voor diverse ondergronden
 • Uitstekende hechting
 • Goed vullend
vanaf20,99
bekijk productBekijk product ▸
Flexa colorwall kleurstrookFlexa colorwall kleurstrookFlexa colorwall kleurstrook
 • Handgeschilderd
 • Groot formaat
 • Geeft een reëel beeld
vanaf1,00
bekijk productBekijk product ▸

Flexa Pure

Flexa Pure is een productlijn van Flexa dat ontwikkeld is door Flexa ColorLab. De collectie bestaat uit een combinatie van primers, lakken en muurverven. Flexa ColorLab is een collectief kleurspecialisten die zeer vakbekwaam zijn en nieuwe verven, kleuren, tinten en glansgraden construeren. Deze specialisten investeren al hun tijd en aandacht in innovatieve verf. Dat heeft geresulteerd in de Flexa Pure collectie.

De Flexa Pure productlijn bestaat uit klassieke kleuren die gecomponeerd worden met moderne tinten. Tevens wordt de moderne technologie toegepast om de verf van hedendaagse kwaliteit te waarborgen. Het resulteert in een productlijn met een moderne uitstraling en een uiterst hoge dekkingsgraad. Niets overdreven, geen overmatige taferelen; Flexa Pure is een echte pure verf.

De Flexa Pure productlijn is onder te verdelen in muur- en plafondverf en lakverf. De muur- en plafondverf collectie bevat eigenschappen die de muurverf een zeer goede kwaliteit, maar bovenal, een grote duurzaamheid geven. De Flexa Pure Muurverf is bestemd voor binnenhuis op muren en plafonds. Het heeft een basis van acrylaatdispersie, wat de verf behalve waterverdunbaar ook reinigbaar maakt na het drogen. Muren en plafonds kunnen na behandeling met de Flexa Pure verven intensief worden geschrobd zonder dat dit ten koste gaat van de kleur of intensiteit. Dit maakt de verf zeer geschikt voor intensief gebruikte ruimtes die meer kans hebben op vervuiling.

De lakverf van Flexa Pure is geschikt voor hout, kunststof en metaal. De lakverf heeft een prachtig effect op kozijnen en houten meubels. Het heeft een basis van polyurethaan dispersie, wat in de schilderswereld bekend staat als slijtvast. De lakverf is hierdoor extra stootvast, de glans en kleur blijven dan ook gedurende een zeer lange tijd puntgaaf. De lakverf is optimaal beschermd tegen krassen, slijtage en schade. Dit maakt hem goed inzetbaar op intensief gebruikt meubilair zoals een eettafel. Daarnaast is de lakverf ook nog eens geurarm, wat de gebruiksvriendelijkheid binnenshuis nog verder vergroot.

Kleurenpaletten van Flexa Pure

Flexa Pure is een productlijn die de kleurenpaletten anders onderverdeelt dan andere productlijnen. Doorgaans worden de kleurpaletten gevuld met vergelijkbare kleuren die erg verschillen van andere kleurenpaletten. Flexa Pure vult dit anders in. De kleurenwaaier van deze productlijn bevat 120 tijdloze kleuren die uiteenlopen van lichte tinten tot donkere retrokleuren verdeeld in 3 kleurenpaletten. Deze kleuren passen goed bij elkaar en lopen prachtig over. De kleurenpaletten sluiten dan ook naadloos op elkaar aan. Iedere kleur wordt als het ware in 3 edities uitgevoerd, die in de kleurenpaletten worden verdeeld. Dat betekent dat de paletten allemaal dezelfde kleurverloop hebben. De intensiteit en de tint zijn de variërende elementen. De kleurenpaletten zijn:

 • Vergrijsde kleuren; de verfijnde tinten en milde kleuren.
 • Natuurlijke kleuren; de rijke collectie kleuren uit de natuurlijke omgeving.
 • Felle en pastel kleuren; de delicate retro-uitstraling.

Het Vergrijsde kleurenpalet heeft tinten waar de intensiteit van de kleuren laag is. De kenmerken zijn neutraal en zacht. Kleuren in dit kleurenpalet zijn goed te combineren met een donkere en felgekleurde meubels. Flexa Pure classificeert 40 kleuren in dit palet. De titels van deze kleuren beginnen allemaal met ‘subtle’ of ‘delicate’. Dit geeft aan dat het om subtiele kleuren uit het Vergrijsde kleurenpalet gaat.
Het Natuurlijke kleurenpalet bestaat uit dezelfde tinten als het vergrijsde kleurenpalet, alleen zijn deze kleuren rijker. De prachtige natuur wordt weergegeven in 40 unieke kleuren die rijmen met het vergrijsde kleurenpalet. De kernwoorden in deze kleuren zijn: ‘gentle’ en ‘mild’, wat de sierlijke natuur omschrijft. Het Felle en pastel kleurenpalet sluit weer aan op het Natuurlijke Kleurenpalet, waar de kleuren intenser zijn. Dit palet bestaat uit gepassioneerde tinten met sterke overtuiging. Flexa Pure geeft met deze 40 kleuren leven aan de productlijn. De termen die in de titels voorkomen, zijn ‘real’ en ‘full’. Wie op wilt vallen, kiest voor het Felle en pastel kleurenpalet.

De Flexa Pure kleurenpaletten zijn een bron van inspiratie. De 120 kleuren geeft een ruime keuze voor de gebruiker. Zit de kleur die je wilt hebben er niet bij? Dan kunnen wij deze toch leveren. Wij kunnen namelijk iedere gewenste kleur voor je mengen. Meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan eens op de kleurenwaaier.

Flexa Pure Krijtverf

Flexa Pure is een productlijn dat ook te verkrijgen is in een authentieke variëteit: krijtverf. Krijtverf is een extra matte, poederachtige verf. De doffe zachte uitstraling is zowel op muren als op houten meubels en accessoires toe te passen. Krijtverf is zeer populair, maar niet altijd praktisch. Krijtverf wordt in de regel snel vuil, wat het ongeschikt maakt voor veel ruimtes.

Bij Flexa Pure is dit niet het geval. De krijtverf is met zorg samengesteld uit dezelfde basiselementen als de andere verven van de productlijn. Flexa is erin geslaagd om een krijtverf te ontwikkelen die behalve heel modern, ook heel goed te reinigen is. Hierin is het merk bijna uniek. Dankzij de isolerende eigenschappen van de verf worden kleine oneffenheden op de muur onzichtbaar. Daarbij kan de verf ook goed tegen vocht, wat hem zelfs in een keuken of badkamer toepasbaar maakt.

De glansgraad

Flexa Pure is een productlijn dat zich bruikbaar stelt voor zowel muren en plafonds, als kozijnen en meubels binnenshuis. Dat zorgt voor een grote spreiding in de glansgraad van de productlijn. De glansgraad vertaalt de hoeveelheid licht dat weerkaatst wordt op de verf. Is de glansgraad hoog, dan weerkaatst de verf veel licht. Je ziet dan een reflectie in de verf. De kleur wordt dan subtieler. Is de glansgraad laag, dan is er weinig tot geen reflectie te zien en wordt de kleur intenser. Verven die voor gebruik binnenshuis bestemd zijn, hebben zelden een hoge glansgraad. Een algemeen bekend feit in de verfbranche is dat een weerspiegelende muur een rommelig gevoel geeft, terwijl een gedempte muur een prettig blikveld geeft. Daarom zal de glansgraad van muurverf altijd relatief laag zijn.

Flexa Pure Muurverf kent vier glansgraden: Extra Mat – Kalkmat – Mat – Zijdemat.

De glansgraad van Flexa Pure op hout en kunststof verschilt danig van de glansgraad op de muur. Op meubels, vloeren en betimmeringen wordt vaak gebruik gemaakt van meer glans om de ondergrond goed tot zijn recht te laten komen. Daarom heeft de Flexa Pure lakverf de volgende glansgraden: Mat – Zijdeglans – Hoogglans.

Waarom Flexa Pure bestellen bij Kleuro.nl?

Flexa Pure producten bestellen bij Kleuro.nl brengt vele voordelen met zich mee. Wij proberen onze consumenten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Het is voor belangrijk voor ons dat je kunt profiteren van een zo voordelig mogelijke prijs en een optimale service. Als je producten bestelt bij Kleuro.nl kun je profiteren van de volgende voordelen:

 • Flexa Pure wordt alleen bij verfspeciaalzaken van kwaliteit verkocht vanwege het authentieke karakter. Vraag onze specialisten naar de productspecificaties.
 • Producten die ’s ochtends voor 11:59 uur besteld zijn worden vaak dezelfde dag al bezorgd. Op de webshop kun je zien welke producten wij op voorraad hebben.
 • Zijn de producten ‘s avonds voor 23:59 uur besteld? Dan zorgen wij ervoor dat ze de volgende dag in huis zijn.
 • Ben je niet thuis tijdens de geplande bezorgtijd? Bij Kleuro.nl kun je zelf een ander bezorgmoment kiezen.
 • Bij een besteding vanaf €50 rekenen wij geen verzendkosten binnen Nederland.
 • Je kunt je bestelling ook zelf in de winkel afhalen. Dan betaal je helemaal geen bezorgkosten. Wij zijn elke werkdag én op zaterdag de hele dag open.
 • Andere bekende producten van Flexa zijn: Flexa Creations en Flexa Mooi Makkelijk .
 • Je kan ook een overzicht bekijken van alle Flexa producten op kleuro.nl
Toon filters