menukleuro.nl
inloggen
inloggen
kleuro.nl
 Voor 23:59 uur besteld, volgende dag in huis!*
 Voor 11:00 uur besteld, vandaag nog in huis!*
 Geen verzendkosten vanaf €50

AdviesCustomer ServiceAanbiedingen
verf.nu
 1. Home
 2. >
 3. Merken
 4. >
 5. Sikkens
 6. >
 7. Sikkens lak

Sikkens Lak

Filter:
> Inhoudsmaat
> Glansgraad
> Oplosmiddel
> Kleur
> Dekkend-transparant
> Binnen-buiten
> Ondergrond
> Eigenschappen
> (buiten)duurzaamheid
> Droogtijd tot overschilderbaar
> Theoretisch verbruik per liter
thuiswinkel.orgtrustpilot4.3 ratingTrustScore 4.3 | 939 reviews
vraagtekenHulp nodig bij uw keuze?
Wij helpen u graag!
FAQEmailContact formulierBel of Whatsapp naar
+31(0)172 - 423 323
LiveChat & telefoon direct bereikbaar:
maandag t/m vrijdag - 09:00 - 17:00 uur
RUBBOL SBSikkens rubbol sbSikkens rubbol sb

Sikkens rubbol sb (voorheen sb plus) is een hoogglans aflak voor buiten op basis van siliconal. Het is geschikt voor het aflakken van hout, staal, (non-ferro) metalen en diverse kunstoffen, volgens de voorschriften voorbehandeld. Het kan tevens aangebracht worden over intacte (oude) alkydhars verflagen. Buitenduurzaamheid: ca. 7-8 jaar. Verbruik: ca. 16-17 m per liter.

vanaf31,87
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL XD HIGH GLOSSSikkens rubbol xd high glossSikkens rubbol xd high gloss

Sikkens rubbol xd high gloss (voorheen xd gloss) is een extreem duurzame, uv-bestendige hoogglans aflak voor buiten. Het is geschikt voor het aflakken van hout, metaal en diverse kunststoffen, volgens de voorschriften voorbehandeld. Het kan tevens aangebracht worden over intacte (oude) alkydhars verflagen. Buitenduurzaamheid: ca. 8-10 jaar. Theoretisch verbruik: ca. 14-16 m per liter.

vanaf36,24
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL XD SEMI-GLOSSSikkens rubbol xd semi-glossSikkens rubbol xd semi-gloss

Sikkens rubbol xd semi-gloss is een extreem duurzame, halfglanzende, uv-beschermende buitenlak. Het is geschikt voor het aflakken van hout, metaal en diverse kunststoffen, volgens de voorschriften voorbehandeld. Buitenduurzaamheid: ca. 8-10 jaar. Verbruik: ca. 12-14 m per liter.

vanaf66,87
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL AZSikkens rubbol azSikkens rubbol az

Sikkens rubbol az is een hoogglans aflak voor buiten op basis van low solvent alkydhars. Het is geschikt voor het aflakken van hout, staal, non-ferro metalen en diverse kunststoffen, die volgens de voorschriften zijn voorbehandeld. Het kan tevens aangebracht worden over intacte (oude) alkydhars verflagen. De buitenduurzaamheid is ongeveer 5 jaar. Verbruik: ca. 16 m per liter.

vanaf25,93
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL BL MAGURASikkens rubbol bl maguraSikkens rubbol bl magura

Sikkens rubbol bl magura is een kras- en slijtvaste, matte, watergedragen, goed afwasbare aflak voor binnen op basis van polyurethan-bindmiddel. Het kan aangebracht worden over rubbol bl primer en intacte lagen rubbol bl magura. Theoretisch rendement: ca. 12-14 m per liter.

vanaf125,00
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL BL REZISTO HIGH GLOSSSikkens rubbol bl rezisto high glossSikkens rubbol bl rezisto high gloss

Sikkens rubbol bl rezisto high hloss is een extreem sterke binnenlak op basis van watergedragen alkydemulsie. Het is geschikt voor de afwerking van o.a. hout, hard pvc, beton en pleisterwerk na toepassing van rubbol bl (rezisto) primer of over intacte alkydhars of watergedragen verflagen. Voor buitentoepassing dient altijd eerst een laag Sikkens rubbol bl primer te worden aangebracht. Verbruik: ca. 10 m per liter.

vanaf31,55
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL BL REZISTO SATINSikkens rubbol bl rezisto satinSikkens rubbol bl rezisto satin

Sikkens rubbol bl rezisto satin is een zijdeglanzende, watergedragen, huidvetresistente, krasvaste lak voor binnen op basis van crosslinking acrylaatdispersie. Het is geschikt voor toepassing op hout, hard pvc, beton en pleisterwerk over rubbol bl (rezisto) primer en/of intacte alkydhars of watergedragen verflagen. Verbruik: ca. 11 m per liter.

vanaf31,55
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL BL REZISTO SEMI-GLOSSSikkens rubbol bl rezisto semi-glossSikkens rubbol bl rezisto semi-gloss

Sikkens rubbol bl rezisto semi-gloss is een halfglanzende, watergedragen, huidvetresistente, krasvaste lak voor binnen op basis van crosslinking acrylaatdispersie. Het is geschikt voor o.a. de binnenafwerking van hout, hard pvc, beton en pleisterwerk na aanbrenging van rubbol bl (rezisto) primer. Het is tevens geschikt voor het overschilderen van intacte alkydhars of watergedragen verflagen. Verbruik: ca. 10 m per liter.

vanaf31,55
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL EPSSikkens rubbol epsSikkens rubbol eps

Sikkens rubbol eps is een vochtregulerende, halfglanzende overgrond- en aflak voor buiten op basis van low solvent alkydhars. Het is geschikt voor het overgronden en aflakken van geveltimmerwerk, staal, non-ferro metalen en diverse kunststoffen, die volgens de voorschriften zijn voorbehandeld. Het kan tevens aangebracht worden over intacte (oude) alkydhars verflagen. Buitenduurzaamheid: ca. 4-5 jaar. Verbruik: ca. 15 m per liter.

vanaf23,74
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL EPS THIXSikkens rubbol eps thixSikkens rubbol eps thix

Sikkens rubbol eps thix is een halfglanzende, thixotrope grond- en aflak voor buiten op basis van alkydhars. Het is geschikt voor het overgronden en afschilderen van geveltimmerwerk en speciaal voor houtrijke projecten en projecten waar kleurveranderingen worden toegepast. Verbruik: ca. 14-16 m per liter.

vanaf46,55
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL FINURA HIGH GLOSSSikkens rubbol finura high glossSikkens rubbol finura high gloss

Sikkens rubbol finura high gloss is een kras- en slijtvaste, weervaste, hoogglans aflak voor buiten en binnen op basis van gemodificeerde traditionele alkydhars met geringe donkervergeling. Het is geschikt voor het aflakken van hout, staal, non-ferro metalen en diverse kunststoffen, volgens de voorschriften voorbehandeld. Het kan tevens aangebracht worden over intacte (oude) alkydhars verflagen. Buitenduurzaamheid: ca. 4-5 jaar. Verbruik: ca. 12-14 m per liter.

vanaf25,93
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL FINURA SATINSikkens rubbol finura satinSikkens rubbol finura satin

Sikkens rubbol finura satin is een kras- en slijtvaste, zijdeglans aflak voor buiten en binnen op basis van gemodificeerde traditionele alkydhars met geringe donkervergeling. Het is geschikt voor het aflakken van hout, staal, non-ferro metalen en diverse kunststoffen, volgens de voorschriften voorbehandeld. Het kan tevens aangebracht worden over intacte (oude) alkydhars verflagen. Buitenduurzaamheid: ca. 4-5 jaar. Verbruik: ca. 12-14 m per liter.

vanaf25,93
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL BL AZURASikkens rubbol bl azuraSikkens rubbol bl azura

Sikkens rubbol bl azura is een hoogglanzende, krasvaste, watergedragen aflak voor binnen en buiten op basis van polyurethan-alkydemulsie. Het is geschikt voor de afwerking van o.a. hout, hard pvc, beton en pleisterwerk na aanbrenging van bijvoorbeeld rubbol bl primer. Het is tevens toepasbaar over intacte alkydharsverflagen. Buitenduurzaamheid: ca. 3-4 jaar. Verbruik: ca. 10 m per liter.

vanaf116,61
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL BL SAFIRASikkens rubbol bl safiraSikkens rubbol bl safira

Sikkens rubbol bl safira is een halfglanzende, watergedragen, pu-versterkte aflak voor binnen en buiten op basis van watergedragen polyurethanbindmiddel. Dit product is zeer makkelijker verwerkbaar (vrijwel identiek aan alkydharsverf) en zeer goed kras- en slijtvast. Het is geschikt voor de afwerking van o.a. hout, hard pvc, beton en pleisterwerk. Het is ook toepasbaar op gereinigde en geschuurde alkydharsverflagen. De buitenduurzaamheid is ca. 4-5 jaar. Verbruik: ca. 12-14 m per liter.

vanaf59,37
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL BL SATURASikkens rubbol bl saturaSikkens rubbol bl satura

Sikkens rubbol bl satura is een kras- en slijtvaste, zijdeglanzende, watergedragen aflak voor binnen en buiten op basis van polyurethan-bindmiddel. Het is geschikt voor de afwerking van o.a. hout, hard pvc, beton en pleisterwerk na toepassing van rubbol bl primer en/of over intacte lagen rubbol bl satura. Buitenduurzaamheid: ca. 4-5 jaar. Verbruik: ca. 12-14 m per liter.

vanaf59,05
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL EXPRESS HIGH GLOSSSikkens rubbol express high glossSikkens rubbol express high gloss

Sikkens rubbol express high gloss is een sneldrogende hoogglanslak voor buiten op basis van alkydhars. Het is geschikt voor het aflakken van hout, staal, non-ferro metalen en diverse kunststoffen, volgens de voorschriften voorbehandeld. Het droogt snel en goed door (bij 15C stofdroog na ca. 2 uur) en is zeer geschikt voor gebruik bij lagere temperaturen (aanbevolen temperatuur: 0-15C). Het vloeit zeer goed en heeft een hoge dekkracht. Buitenduurzaamheid: ca. 6 jaar. Verbruik: ca. 12-14 m per liter.

vanaf60,30
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL SATURASikkens rubbol saturaSikkens rubbol satura

Sikkens rubbol satura (voorheen satura plus) is een kras- en slijtvaste, zijdeglans aflak voor buiten op basis van low solvent alkydhars. Het is geschikt voor het afwerken van hout en metaal, dat volgens de voorschriften is voorbehandeld. Het kan tevens aangebracht worden over intacte (oude) alkydhars verflagen. Buitenduurzaamheid: ca. 3-4 jaar. Verbruik: ca. 16 m per liter.

vanaf27,18
bekijk productBekijk product ▸
CETOL TGL SATIN PLUSSikkens cetol tgl satin plusSikkens cetol tgl satin plus

Sikkens cetol tgl satin plus is een zijdeglanzende, transparante houtafwerking voor buiten op basis van alkydhars. Het is geschikt voor o.a. geveltimmerwerk van loof- en naaldhout zoals kozijnen, ramen en deuren. Het kan ook aangebracht worden over oude intacte transparante beitsen en cetol novatech. Bij nieuw hout wordt geadviseerd eerst 2 lagen cetol novatech aan te brengen. Het is zeer goed bestand tegen uv-straling, waardoor een permanente elasticiteit is gewaarborgd, en optimaal houtbeschermend. De houtstructuur blijft zichtbaar en wordt, afhankelijk van de houtsoort, geaccentueerd. Buitenduurzaamheid: ca. 4-5 jaar (bij niet-houtkleuren ca. 3-4 jaar). Verbruik: ca. 15 m per liter.

vanaf43,43
bekijk productBekijk product ▸
CETOL TGX GLOSSSikkens cetol tgx glossSikkens cetol tgx gloss

Sikkens cetol tgx gloss is een hoogglanzende, zeer duurzame, uv-bestendige en weervaste transparante houtafwerking voor buiten op basis van alkydhars. Het is zeer geschikt voor toepassing op maatvaste constructies zoals kozijnen, ramen en deuren. Het is geschikt voor geveltimmerwerk van loof- en naaldhout en over oude intacte transparante beitsen en cetol novatech. Bij nieuw hout wordt geadviseerd eerst 2 lagen cetol novatech aan te brengen. Buitenduurzaamheid: ca. 6-7 jaar in een 4-lagensysteem (bij niet-houtkleuren ca. 5-6 jaar). Verbruik: ca. 13 m per liter.

vanaf48,74
bekijk productBekijk product ▸
REDOX PUR FINISH HIGH GLOSSSikkens redox pur finish high glossSikkens redox pur finish high gloss

Sikkens redox pur finish gloss is een 2-componenten, hoogglanzende, niet-vergelende polyurethandekverf voor afwerking in epoxy-/polyurethan-systemen. Het heeft een uitstekende buitenduurzaamheid, een hoge mechanische en chemische bestendigheid en is niet vergelend. In combinatie met Sikkens redox ep multi primer biedt het uitstekende bescherming tegen corrosie. Het heeft een potlife van 2 uur. Verbruik: ca. 14-16 m per liter.

vanaf49,03
bekijk productBekijk product ▸
REDOX PUR FINISH SATINSikkens redox pur finish satinSikkens redox pur finish satin

Sikkens redox pur finish satin is een 2-componenten, zijdeglanzende polyurethandekverf voor de afwerking in epoxy-/polyurethansystemen. Het is extreem weerbestendig, heeft een hoge chemische en mechanische duurzaamheid en is niet vergelend. Het biedt in combinatie met Redox EP Multi Primer uitstekende bescherming tegen corrosie. Verbruik: ca. 14-16 m per liter.

vanaf49,03
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL BL EASY SPRAY GLOSSSikkens rubbol bl easy spray glossSikkens rubbol bl easy spray gloss

Sikkens rubbol bl easy spray gloss is een watergedragen lak, geschikt voor het op de bouwplaats afwerken van nieuwe bouwdelen door middel van spuiten. Het is in het onderhoud ook toepasbaar over gereinigde en geschuurde bestaande verflagen. Het is bijzonder geschikt voor objecten met veel identieke bouwdelen. Op metalen en kunststof (geen PP of PE) ondergronden moet eerst een geschikte primer zoals de Sikkens redox bl multi primer aangebracht worden. Theoretisch verbruik: ca. 4-6 m per liter.

vanaf104,22
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL BL VENTURA SATINSikkens rubbol bl ventura satinSikkens rubbol bl ventura satin

Sikkens rubbol bl ventura satin is een zijdeglanzend, ademend eenpotlaksysteem op waterbasis, bijzonder geschikt voor de bescherming en verfraaiing van o.a. geveltimmerwerk (zowel loof- als naaldhout), multiplex boeiboorden en luifels buiten. Verbruik: ca. 11 m per liter.

vanaf47,18
bekijk productBekijk product ▸
BINNENLAK HOOGGLANS MENGMACHINESikkens binnenlak hoogglans mengmachineSikkens binnenlak hoogglans mengmachine

Sikkens binnenlak hoogglans is een hoogglanzende aflak voor binnen op basis van alkydemulsie. Het is maximal kras- en slijtvast en bestand tegen vlekken. Het is geschikt als afwerking op voorbehandeld hout en op goed geschuurde bestaande terpentineverdunbare en watergedragen verflagen binnen. Het is ook geschikt voor goed voorbehandelde ondergronden zoals metaal en harde kunststof. Rendement: 12 m per liter.

vanaf38,79
bekijk productBekijk product ▸
BINNENLAK HOOGGLANS READY MIXEDSikkens binnenlak hoogglans ready mixedSikkens binnenlak hoogglans ready mixed

Sikkens binnenlak hoogglans is een hoogglanzende aflak voor binnen op basis van alkydemulsie. Het is maximaal kras- en slijtvast en bestand tegen vlekken. Het is geschikt als afwerking op voorbehandeld hout en op goed geschuurde bestaande terpentineverdunbare en watergedragen verflagen binnen. Het is ook geschikt voor goed voorbehandelde ondergronden zoals metaal en harde kunststof. Rendement: 12 m per liter.

vanaf39,99
bekijk productBekijk product ▸
BINNENLAK ZIJDEGLANS READY MIXEDSikkens binnenlak zijdeglans ready mixedSikkens binnenlak zijdeglans ready mixed

Sikkens binnenlak zijdeglans is een zijdeglanzende aflak voor binnen op basis van acrylaathars. Het is maximaal kras- en slijtvast, is bestand tegen vlekken en vergeelt niet. Het is geschikt als afwerking op voorbehandeld hout en op goed geschuurde bestaande terpentineverdunbare en watergedragen verflagen binnen. Het is ook geschikt voor goed voorbehandelde ondergronden zoals metaal en harde kunststof. Rendement: 12 m per liter.

vanaf39,99
bekijk productBekijk product ▸
BINNENLAK ZIJDEGLANS MENGMACHINESikkens binnenlak zijdeglans mengmachineSikkens binnenlak zijdeglans mengmachine

Sikkens binnenlak zijdeglans is een zijdeglanzende aflak voor binnen op basis van acrylaathars. Het is maximaal kras- en slijtvast, is bestand tegen vlekken en vergeelt niet. Het is geschikt als afwerking op voorbehandeld hout en op goed geschuurde bestaande terpentineverdunbare en watergedragen verflagen binnen. Het is ook geschikt voor goed voorbehandelde ondergronden zoals metaal en harde kunststof. Rendement: 12 m per liter.

vanaf38,79
bekijk productBekijk product ▸
BUITENLAK HOOGGLANSSikkens buitenlak hoogglansSikkens buitenlak hoogglans

Sikkens buitenlak hoogglans op basis van alkydhars is geschikt voor het aflakken van hout, staal, non-ferro metalen en diverse kunststoffen, mits voorzien van de juiste grondverf. Het biedt een uitstekend glansbehoud en heeft een zeer goede vloeiing. Buitenduurzaamheid: tot 8 jaar. Rendement: ca. 16 m per liter.

vanaf41,19
bekijk productBekijk product ▸
BUITENLAK HOOGGLANS MENGMACHINESikkens buitenlak hoogglans mengmachineSikkens buitenlak hoogglans mengmachine

Sikkens buitenlak hoogglans op basis van alkydhars is geschikt voor het aflakken van hout, staal, non-ferro metalen en diverse kunststoffen, mits voorzien van de juiste grondverf. Het biedt een uitstekend glansbehoud en heeft een zeer goede vloeiing. Buitenduurzaamheid: tot 8 jaar. Rendement: ca. 16 m per liter.

vanaf53,59
bekijk productBekijk product ▸
BUITENLAK TRANSPARANT HOOGGLANSSikkens buitenlak transparant hoogglansSikkens buitenlak transparant hoogglans

Sikkens buitenlak transparant hoogglans is een hoogglans aflak op basis van alkydhars voor buiten. Het is geschikt voor het aflakken van houten deuren, kozijnen en gevelbetimmeringen. Het beschermt tegen uv-straling en andere weersinvloeden. Hierdoor wordt een duurzaamheid tot 7 jaar bereikt. Het verfraait het hout en zorgt dat de houtstructuur zichtbaar wordt en afhankelijk van de houtsoort zelfs accentueert. Rendement: 14 m per liter.

vanaf41,19
bekijk productBekijk product ▸
BUITENLAK TRANSPARANT ZIJDEGLANSSikkens buitenlak transparant zijdeglansSikkens buitenlak transparant zijdeglans

Sikkens buitenlak transparant zijdeglans is een zijdeglans aflak op basis van alkydhars voor buiten. Het is geschikt voor het aflakken van houten deuren, kozijnen en gevelbetimmeringen. Het beschermt tegen uv-straling en andere weersinvloeden. Hierdoor wordt een duurzaamheid tot 7 jaar bereikt. Het verfraait het hout en zorgt dat de houtstructuur zichtbaar wordt en afhankelijk van de houtsoort zelfs accentueert. Rendement: 14 m per liter.

vanaf41,19
bekijk productBekijk product ▸
BUITENLAK ZIJDEGLANSSikkens buitenlak zijdeglansSikkens buitenlak zijdeglans

Sikkens buitenlak zijdeglans is een aflak voor buiten op basis van alkydhars die goed weervast en vochtregulerend is. Het is gemakkelijk verwerkbaar door de goede vulling en uitstekende vloeiing. Het kan worden toegepast op hout en dekkende terpentine verdunbare verf- of beitslagen buiten. Het is ook geschikt voor o.a. goed voorbehandeld metaal, harde kunststof en gevelbetimmeringen. Buitenduurzaamheid: tot 8 jaar. Dekvermogen: ca. 15 m per liter.

vanaf41,19
bekijk productBekijk product ▸
BUITENLAK ZIJDEGLANS MENGMACHINESikkens buitenlak zijdeglans mengmachineSikkens buitenlak zijdeglans mengmachine

Sikkens buitenlak zijdeglans op basis van alkydhars is geschikt voor het aflakken van hout, staal, non-ferro metalen en diverse kunststoffen, mits voorzien van de juiste grondverf. Het biedt een uitstekend glansbehoud en heeft een zeer goede vloeiing. Buitenduurzaamheid: tot 8 jaar. Rendement: ca. 16 m per liter.

vanaf53,59
bekijk productBekijk product ▸

Over Sikkens Lak:

Sikkens is n van de oudste verffabrikanten van Nederland en levert al sinds 1792 hoogkwalitatieve lakverven. Ooit begonnen in een poortje van de stadswallen te Groningen ontwikkelde Wiert Willemszoon Sikkens de allereerste lakverven. Op deze traditie is Sikkens doorgegaan. Als onderdeel van AkzoNobel worden alle lakken uit de beste ingredinten samengesteld om het meest hoogkwalitatieve eindresultaat te behalen. Naast prachtige uitstraling is bij Sikkens ook ultieme bescherming van groot belang. Sikkens staat voor eeuwenoude ervaring met vooruitstrevende innovatie voor blijvende perfectie. Deze kwaliteit zie je uitstekend terug in de grote collectie lakverven.

Voor een dekkend of transparant resultaat heeft Sikkens voor houten, (non-ferro)metalen, stalen of kunststof ondergronden vele lakverven in verscheidene glansgraden. Met de duurzame watergedragen of terpentinegedragen lakverven van Sikkens voor binnen- en/of buitengebruik kun je uitgaan van een prachtige glans met een sterke kleurintensiteit. Dankzij de excellente samenstelling zijn Sikkens lakverven prettig te verwerken en is er zeer gemakkelijk een mooi egaal resultaat te behalen. Sikkens lakverven bieden superieure bescherming tegen stoten en krassen, maar zijn ook zeer weersbestendig. Daarnaast zijn Sikkens producten in oneindig veel kleuren verkrijgbaar en worden alle lakverven bij ons gemengd met originele Sikkens Kleurpastas.

Dankzij de voortreffelijke eigenschappen en vele voordelen lever je professioneel werk en kun je jarenlang nagenieten van de duurzame kwaliteit.

Sikkens Lak Producten:

Dekkende Sikkens Lak:

Sikkens heeft vele producten wanneer je als professioneel or particulier op zoek bent naar een lakverf met een dekkend resultaat. Deze binnen- en buitenlakverven zijn er in vele glansgraden voor je houten ondergrond. Met het correcte primersysteem kunnen sommige van deze lakken ook op (non-ferro)metalen, stalen of kunststof ondergronden toegepast worden. Sikkens lakverven bieden een hoogkwalitatief eindresultaat met perfecte verfraaiing en optimale bescherming van de ondergrond.

Sikkens Rubbol AZ is de oudste lakverf van Sikkens en is nog steeds in het assortiment te vinden. De universele hoogglans lakverf heeft zijn kwaliteit al veelvuldig bewezen. De buitenlak verwerkt namelijk zeer makkelijk en heeft een uitstekende dekking en vloei. De buitenduurzaamheid van Sikkens Rubbol AZ is ongeveer 5 jaar. Daarentegen heeft Sikkens Rubbol SB met 8 jaar een hogere buitenduurzaamheid. Daarnaast is deze flexibele hoogglans buitenlak makkelijk te verwerken in alle seizoenen. Voor een sneldrogende buitenlak is Sikkens Rubbol Express een goede optie. Deze lak kan zlfs bij lage temperaturen een uitstekende doorharding realiseren. Wanneer ultieme buitenduurzaamheid een vereiste is kun je kiezen voor Sikkens Rubbol XD. De levensduur van 10 jaar maakt deze lakverf een uitstekende verf om toe te passen op ondergronden die onderhevig zijn aan heftige weersinvloeden. Een lakverf met een meer vochtregulerende werking is Sikkens Rubbol EPS . De halfglanzende overgrond- en aflak kun je uitstekend op geveltimmerwerk toepassen.

De watergedragen lakverven van Sikkens kun je, naast binnen, ook buiten toepassen. Bij buitengebruik is de duurzaamheid van deze lakken echter wel een stuk minder, namelijk 3 tot 4 jaar. Een watergedragen lak specifiek voor buitengebruik is de Sikkens Rubbol BL Ventura. Deze lakverf kan als n-pot-systeem ultieme weersbestendigheid bieden op loofhouten, naaldhouten en multiplex ondergronden.

Buiten is de weersbestendigheid belangrijk, maar binnen is juist de bescherming tegen krassen, stoten en veelvuldige aanraking een belangrijk vereiste. Sikkens heeft meerdere watergedragen lakverven om ondergronden optimaal te beschermen en te voorzien van een prachtig uiterlijk. Als ideale universele watergedragen lakverf is Sikkens Rubbol BL verkrijgbaar in meerdere glansgraden. De lakken hebben een perfecte vloei en zijn zeer kras- en stootvast. Voor ondergronden die veelvuldig in contact komen met handen is Sikkens Rubbol BL Rezisto een goede keuze. Naast sublieme kras- en stootvastheid is deze watergedragen lakverf k nog eens huidvetbestendig. Wanneer je deze lakverf op binnendeuren gebruikt zal de lak veel minder snel slijten rondom de deurklinken.

Transparante Sikkens Lak:

Voor een transparante afwerking van houten ondergronden heeft Sikkens meerdere lakken onder de naam Sikkens Cetol. Met transparante houtlakken kun je natuurlijke nerf van het hout prachtig accentueren. Alle lakken zijn verkrijgbaar in volledig transparant of in een transparante kleur. De watergedragen lakken zijn te herkennen aan Sikkens Cetol BL en bevatten, dankzij de basis van urethaandispersie, minder schadelijke stoffen. Alle Cetol BL lakken kunnen als voorgrond, voorlak en aflak gebruikt worden op houten ondergronden binnen. Sikkens Cetol BL Varnish Mat is een matte beschermlak en kan ook eventueel als individuele toplaag over bestaande houtlaklagen gebruikt worden. Voor een zijdeglanzend resultaat is Sikkens Cetol BL Decor een goede keuze. Beide lakken zijn kras- en slijtvast, makkelijk verwerkbaar en drogen snel. Voor buitengebruik heeft Sikkens als ecologisch verantwoorde optie ook een watergedragen lak, namelijk Sikkens Cetol BL Xpro. Dankzij de lichte filmvorming bevat de houtlak vochtregulerende eigenschappen en kan er goede bescherming tegen weersinvloeden geboden worden.

Voor het beschermen en verfraaien van houten ondergronden buiten heeft Sikkens Cetol ook meerdere transparante houtlakken op basis van alkydhars. Door weersinvloeden kunnen houten ondergronden verkleuren, vergrijzen, uiteenzetten, krimpen, scheuren en door vocht vatbaar worden voor insecten en zwammen. Sikkens Cetol buitenlakken zijn zo samengesteld dat zij het hout optimaal beschermen zonder af te doen aan de prachtige natuurlijke eigenschappen. Met het kiezen van een lak in een transparante kleur kan het hout ng meer verfraaid worden. Sikkens Cetol Novatech heeft hierin meer dekking en biedt een sterk inkleurend vermogen. Hierdoor kan Cetol Novatech uitstekend toegepast worden als grondlaag onder Cetol TGL Satin Plus en Cetol TGX Gloss. Daarnaast is Sikkens Cetol Novatech ook nog eens vochtregulerend, maar heeft dankzij de semi-filmvorming ook genoeg bescherming tegen de weersinvloeden. Een volledig filmvormende lak met een zijdeglanzende finish is de Sikkens Cetol TGL Satin Plus. Dankzij de hoogkwalitatieve samenstelling is het hout met deze lak zeer goed bestand tegen UV-straling en weersinvloeden. De hoogglanzende Sikkens TGX Gloss heeft dankzij de hoge aanvangsglans een bijzonder hoge buitenduurzaamheid van 6 tot 7 jaar. Een niet filmvormende buitenlak is de Sikkens Cetol HLS Plus. Ondergronden zijn met deze zijdeglanzende lak optimaal beschermd tegen vergrijzen, maar zal door de niet-filmvorming niet gaan bladderen of een craquel effect krijgen.

Bestel Sikkens Lak bij Kleuro:

Bij Kleuro vinden wij het belangrijk dat je kunt profiteren van een zon voordelig mogelijke service. Wij bieden de snelste levering in de markt! Twijfel niet langer en maak gebruik van de vele voordelen die Kleuro.nl te bieden heeft.

Als je Sikkens lakverf producten bestelt bij Kleuro.nl kun je profiteren van de volgende voordelen:

 • Met het gebruik van Sikkens dekkende of transparante lakken voor binnen en buiten is je ondergrond jarenlang beschermd tegen de invloeden van buitenaf.
 • Sikkens lakken zijn beschikbaar in transparant en transparante kleuren, alsmede in dekkend wit en vele andere kleuren via het Sikkens mengsysteem. Alle kleuren worden bij ons gemengd met originele Sikkens Kleurpastas, zodat de kleur ook exact is wat je ervan verwacht.
 • Sikkens heeft lakverven in vele glansgraden en elk met specifieke eigenschappen voor verscheidene ondergronden. Zo is er altijd wel een lakverf voor jouw te schilderen ondergrond.
 • Producten die s ochtends voor 11:59 uur besteld zijn worden vaak dezelfde dag al bezorgd.
 • Is het product voor 23:59 uur besteld? Dan zorgen wij ervoor dat het de volgende dag in huis is.
 • Bij een besteding vanaf 50 rekenen wij geen verzendkosten. Voor het buitenland gelden andere tarieven.
 • Ben je niet thuis tijdens de geplande bezorgtijd? Bij Kleuro.nl kun je zelf een ander bezorgmoment kiezen.
 • Bestellingen zijn in de winkel af te halen. In dit geval betaal je dan helemaal geen bezorgkosten.
RUBBOL SBSikkens rubbol sbSikkens rubbol sb

Sikkens rubbol sb (voorheen sb plus) is een hoogglans aflak voor buiten op basis van siliconal. Het is geschikt voor het aflakken van hout, staal, (non-ferro) metalen en diverse kunstoffen, volgens de voorschriften voorbehandeld. Het kan tevens aangebracht worden over intacte (oude) alkydhars verflagen. Buitenduurzaamheid: ca. 7-8 jaar. Verbruik: ca. 16-17 m per liter.

vanaf31,87
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL XD HIGH GLOSSSikkens rubbol xd high glossSikkens rubbol xd high gloss

Sikkens rubbol xd high gloss (voorheen xd gloss) is een extreem duurzame, uv-bestendige hoogglans aflak voor buiten. Het is geschikt voor het aflakken van hout, metaal en diverse kunststoffen, volgens de voorschriften voorbehandeld. Het kan tevens aangebracht worden over intacte (oude) alkydhars verflagen. Buitenduurzaamheid: ca. 8-10 jaar. Theoretisch verbruik: ca. 14-16 m per liter.

vanaf36,24
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL XD SEMI-GLOSSSikkens rubbol xd semi-glossSikkens rubbol xd semi-gloss

Sikkens rubbol xd semi-gloss is een extreem duurzame, halfglanzende, uv-beschermende buitenlak. Het is geschikt voor het aflakken van hout, metaal en diverse kunststoffen, volgens de voorschriften voorbehandeld. Buitenduurzaamheid: ca. 8-10 jaar. Verbruik: ca. 12-14 m per liter.

vanaf66,87
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL AZSikkens rubbol azSikkens rubbol az

Sikkens rubbol az is een hoogglans aflak voor buiten op basis van low solvent alkydhars. Het is geschikt voor het aflakken van hout, staal, non-ferro metalen en diverse kunststoffen, die volgens de voorschriften zijn voorbehandeld. Het kan tevens aangebracht worden over intacte (oude) alkydhars verflagen. De buitenduurzaamheid is ongeveer 5 jaar. Verbruik: ca. 16 m per liter.

vanaf25,93
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL BL MAGURASikkens rubbol bl maguraSikkens rubbol bl magura

Sikkens rubbol bl magura is een kras- en slijtvaste, matte, watergedragen, goed afwasbare aflak voor binnen op basis van polyurethan-bindmiddel. Het kan aangebracht worden over rubbol bl primer en intacte lagen rubbol bl magura. Theoretisch rendement: ca. 12-14 m per liter.

vanaf125,00
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL BL REZISTO HIGH GLOSSSikkens rubbol bl rezisto high glossSikkens rubbol bl rezisto high gloss

Sikkens rubbol bl rezisto high hloss is een extreem sterke binnenlak op basis van watergedragen alkydemulsie. Het is geschikt voor de afwerking van o.a. hout, hard pvc, beton en pleisterwerk na toepassing van rubbol bl (rezisto) primer of over intacte alkydhars of watergedragen verflagen. Voor buitentoepassing dient altijd eerst een laag Sikkens rubbol bl primer te worden aangebracht. Verbruik: ca. 10 m per liter.

vanaf31,55
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL BL REZISTO SATINSikkens rubbol bl rezisto satinSikkens rubbol bl rezisto satin

Sikkens rubbol bl rezisto satin is een zijdeglanzende, watergedragen, huidvetresistente, krasvaste lak voor binnen op basis van crosslinking acrylaatdispersie. Het is geschikt voor toepassing op hout, hard pvc, beton en pleisterwerk over rubbol bl (rezisto) primer en/of intacte alkydhars of watergedragen verflagen. Verbruik: ca. 11 m per liter.

vanaf31,55
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL BL REZISTO SEMI-GLOSSSikkens rubbol bl rezisto semi-glossSikkens rubbol bl rezisto semi-gloss

Sikkens rubbol bl rezisto semi-gloss is een halfglanzende, watergedragen, huidvetresistente, krasvaste lak voor binnen op basis van crosslinking acrylaatdispersie. Het is geschikt voor o.a. de binnenafwerking van hout, hard pvc, beton en pleisterwerk na aanbrenging van rubbol bl (rezisto) primer. Het is tevens geschikt voor het overschilderen van intacte alkydhars of watergedragen verflagen. Verbruik: ca. 10 m per liter.

vanaf31,55
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL EPSSikkens rubbol epsSikkens rubbol eps

Sikkens rubbol eps is een vochtregulerende, halfglanzende overgrond- en aflak voor buiten op basis van low solvent alkydhars. Het is geschikt voor het overgronden en aflakken van geveltimmerwerk, staal, non-ferro metalen en diverse kunststoffen, die volgens de voorschriften zijn voorbehandeld. Het kan tevens aangebracht worden over intacte (oude) alkydhars verflagen. Buitenduurzaamheid: ca. 4-5 jaar. Verbruik: ca. 15 m per liter.

vanaf23,74
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL EPS THIXSikkens rubbol eps thixSikkens rubbol eps thix

Sikkens rubbol eps thix is een halfglanzende, thixotrope grond- en aflak voor buiten op basis van alkydhars. Het is geschikt voor het overgronden en afschilderen van geveltimmerwerk en speciaal voor houtrijke projecten en projecten waar kleurveranderingen worden toegepast. Verbruik: ca. 14-16 m per liter.

vanaf46,55
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL FINURA HIGH GLOSSSikkens rubbol finura high glossSikkens rubbol finura high gloss

Sikkens rubbol finura high gloss is een kras- en slijtvaste, weervaste, hoogglans aflak voor buiten en binnen op basis van gemodificeerde traditionele alkydhars met geringe donkervergeling. Het is geschikt voor het aflakken van hout, staal, non-ferro metalen en diverse kunststoffen, volgens de voorschriften voorbehandeld. Het kan tevens aangebracht worden over intacte (oude) alkydhars verflagen. Buitenduurzaamheid: ca. 4-5 jaar. Verbruik: ca. 12-14 m per liter.

vanaf25,93
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL FINURA SATINSikkens rubbol finura satinSikkens rubbol finura satin

Sikkens rubbol finura satin is een kras- en slijtvaste, zijdeglans aflak voor buiten en binnen op basis van gemodificeerde traditionele alkydhars met geringe donkervergeling. Het is geschikt voor het aflakken van hout, staal, non-ferro metalen en diverse kunststoffen, volgens de voorschriften voorbehandeld. Het kan tevens aangebracht worden over intacte (oude) alkydhars verflagen. Buitenduurzaamheid: ca. 4-5 jaar. Verbruik: ca. 12-14 m per liter.

vanaf25,93
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL BL AZURASikkens rubbol bl azuraSikkens rubbol bl azura

Sikkens rubbol bl azura is een hoogglanzende, krasvaste, watergedragen aflak voor binnen en buiten op basis van polyurethan-alkydemulsie. Het is geschikt voor de afwerking van o.a. hout, hard pvc, beton en pleisterwerk na aanbrenging van bijvoorbeeld rubbol bl primer. Het is tevens toepasbaar over intacte alkydharsverflagen. Buitenduurzaamheid: ca. 3-4 jaar. Verbruik: ca. 10 m per liter.

vanaf116,61
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL BL SAFIRASikkens rubbol bl safiraSikkens rubbol bl safira

Sikkens rubbol bl safira is een halfglanzende, watergedragen, pu-versterkte aflak voor binnen en buiten op basis van watergedragen polyurethanbindmiddel. Dit product is zeer makkelijker verwerkbaar (vrijwel identiek aan alkydharsverf) en zeer goed kras- en slijtvast. Het is geschikt voor de afwerking van o.a. hout, hard pvc, beton en pleisterwerk. Het is ook toepasbaar op gereinigde en geschuurde alkydharsverflagen. De buitenduurzaamheid is ca. 4-5 jaar. Verbruik: ca. 12-14 m per liter.

vanaf59,37
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL BL SATURASikkens rubbol bl saturaSikkens rubbol bl satura

Sikkens rubbol bl satura is een kras- en slijtvaste, zijdeglanzende, watergedragen aflak voor binnen en buiten op basis van polyurethan-bindmiddel. Het is geschikt voor de afwerking van o.a. hout, hard pvc, beton en pleisterwerk na toepassing van rubbol bl primer en/of over intacte lagen rubbol bl satura. Buitenduurzaamheid: ca. 4-5 jaar. Verbruik: ca. 12-14 m per liter.

vanaf59,05
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL EXPRESS HIGH GLOSSSikkens rubbol express high glossSikkens rubbol express high gloss

Sikkens rubbol express high gloss is een sneldrogende hoogglanslak voor buiten op basis van alkydhars. Het is geschikt voor het aflakken van hout, staal, non-ferro metalen en diverse kunststoffen, volgens de voorschriften voorbehandeld. Het droogt snel en goed door (bij 15C stofdroog na ca. 2 uur) en is zeer geschikt voor gebruik bij lagere temperaturen (aanbevolen temperatuur: 0-15C). Het vloeit zeer goed en heeft een hoge dekkracht. Buitenduurzaamheid: ca. 6 jaar. Verbruik: ca. 12-14 m per liter.

vanaf60,30
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL SATURASikkens rubbol saturaSikkens rubbol satura

Sikkens rubbol satura (voorheen satura plus) is een kras- en slijtvaste, zijdeglans aflak voor buiten op basis van low solvent alkydhars. Het is geschikt voor het afwerken van hout en metaal, dat volgens de voorschriften is voorbehandeld. Het kan tevens aangebracht worden over intacte (oude) alkydhars verflagen. Buitenduurzaamheid: ca. 3-4 jaar. Verbruik: ca. 16 m per liter.

vanaf27,18
bekijk productBekijk product ▸
CETOL TGL SATIN PLUSSikkens cetol tgl satin plusSikkens cetol tgl satin plus

Sikkens cetol tgl satin plus is een zijdeglanzende, transparante houtafwerking voor buiten op basis van alkydhars. Het is geschikt voor o.a. geveltimmerwerk van loof- en naaldhout zoals kozijnen, ramen en deuren. Het kan ook aangebracht worden over oude intacte transparante beitsen en cetol novatech. Bij nieuw hout wordt geadviseerd eerst 2 lagen cetol novatech aan te brengen. Het is zeer goed bestand tegen uv-straling, waardoor een permanente elasticiteit is gewaarborgd, en optimaal houtbeschermend. De houtstructuur blijft zichtbaar en wordt, afhankelijk van de houtsoort, geaccentueerd. Buitenduurzaamheid: ca. 4-5 jaar (bij niet-houtkleuren ca. 3-4 jaar). Verbruik: ca. 15 m per liter.

vanaf43,43
bekijk productBekijk product ▸
CETOL TGX GLOSSSikkens cetol tgx glossSikkens cetol tgx gloss

Sikkens cetol tgx gloss is een hoogglanzende, zeer duurzame, uv-bestendige en weervaste transparante houtafwerking voor buiten op basis van alkydhars. Het is zeer geschikt voor toepassing op maatvaste constructies zoals kozijnen, ramen en deuren. Het is geschikt voor geveltimmerwerk van loof- en naaldhout en over oude intacte transparante beitsen en cetol novatech. Bij nieuw hout wordt geadviseerd eerst 2 lagen cetol novatech aan te brengen. Buitenduurzaamheid: ca. 6-7 jaar in een 4-lagensysteem (bij niet-houtkleuren ca. 5-6 jaar). Verbruik: ca. 13 m per liter.

vanaf48,74
bekijk productBekijk product ▸
REDOX PUR FINISH HIGH GLOSSSikkens redox pur finish high glossSikkens redox pur finish high gloss

Sikkens redox pur finish gloss is een 2-componenten, hoogglanzende, niet-vergelende polyurethandekverf voor afwerking in epoxy-/polyurethan-systemen. Het heeft een uitstekende buitenduurzaamheid, een hoge mechanische en chemische bestendigheid en is niet vergelend. In combinatie met Sikkens redox ep multi primer biedt het uitstekende bescherming tegen corrosie. Het heeft een potlife van 2 uur. Verbruik: ca. 14-16 m per liter.

vanaf49,03
bekijk productBekijk product ▸
REDOX PUR FINISH SATINSikkens redox pur finish satinSikkens redox pur finish satin

Sikkens redox pur finish satin is een 2-componenten, zijdeglanzende polyurethandekverf voor de afwerking in epoxy-/polyurethansystemen. Het is extreem weerbestendig, heeft een hoge chemische en mechanische duurzaamheid en is niet vergelend. Het biedt in combinatie met Redox EP Multi Primer uitstekende bescherming tegen corrosie. Verbruik: ca. 14-16 m per liter.

vanaf49,03
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL BL EASY SPRAY GLOSSSikkens rubbol bl easy spray glossSikkens rubbol bl easy spray gloss

Sikkens rubbol bl easy spray gloss is een watergedragen lak, geschikt voor het op de bouwplaats afwerken van nieuwe bouwdelen door middel van spuiten. Het is in het onderhoud ook toepasbaar over gereinigde en geschuurde bestaande verflagen. Het is bijzonder geschikt voor objecten met veel identieke bouwdelen. Op metalen en kunststof (geen PP of PE) ondergronden moet eerst een geschikte primer zoals de Sikkens redox bl multi primer aangebracht worden. Theoretisch verbruik: ca. 4-6 m per liter.

vanaf104,22
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL BL VENTURA SATINSikkens rubbol bl ventura satinSikkens rubbol bl ventura satin

Sikkens rubbol bl ventura satin is een zijdeglanzend, ademend eenpotlaksysteem op waterbasis, bijzonder geschikt voor de bescherming en verfraaiing van o.a. geveltimmerwerk (zowel loof- als naaldhout), multiplex boeiboorden en luifels buiten. Verbruik: ca. 11 m per liter.

vanaf47,18
bekijk productBekijk product ▸
BINNENLAK HOOGGLANS MENGMACHINESikkens binnenlak hoogglans mengmachineSikkens binnenlak hoogglans mengmachine

Sikkens binnenlak hoogglans is een hoogglanzende aflak voor binnen op basis van alkydemulsie. Het is maximal kras- en slijtvast en bestand tegen vlekken. Het is geschikt als afwerking op voorbehandeld hout en op goed geschuurde bestaande terpentineverdunbare en watergedragen verflagen binnen. Het is ook geschikt voor goed voorbehandelde ondergronden zoals metaal en harde kunststof. Rendement: 12 m per liter.

vanaf38,79
bekijk productBekijk product ▸
BINNENLAK HOOGGLANS READY MIXEDSikkens binnenlak hoogglans ready mixedSikkens binnenlak hoogglans ready mixed

Sikkens binnenlak hoogglans is een hoogglanzende aflak voor binnen op basis van alkydemulsie. Het is maximaal kras- en slijtvast en bestand tegen vlekken. Het is geschikt als afwerking op voorbehandeld hout en op goed geschuurde bestaande terpentineverdunbare en watergedragen verflagen binnen. Het is ook geschikt voor goed voorbehandelde ondergronden zoals metaal en harde kunststof. Rendement: 12 m per liter.

vanaf39,99
bekijk productBekijk product ▸
BINNENLAK ZIJDEGLANS READY MIXEDSikkens binnenlak zijdeglans ready mixedSikkens binnenlak zijdeglans ready mixed

Sikkens binnenlak zijdeglans is een zijdeglanzende aflak voor binnen op basis van acrylaathars. Het is maximaal kras- en slijtvast, is bestand tegen vlekken en vergeelt niet. Het is geschikt als afwerking op voorbehandeld hout en op goed geschuurde bestaande terpentineverdunbare en watergedragen verflagen binnen. Het is ook geschikt voor goed voorbehandelde ondergronden zoals metaal en harde kunststof. Rendement: 12 m per liter.

vanaf39,99
bekijk productBekijk product ▸
BINNENLAK ZIJDEGLANS MENGMACHINESikkens binnenlak zijdeglans mengmachineSikkens binnenlak zijdeglans mengmachine

Sikkens binnenlak zijdeglans is een zijdeglanzende aflak voor binnen op basis van acrylaathars. Het is maximaal kras- en slijtvast, is bestand tegen vlekken en vergeelt niet. Het is geschikt als afwerking op voorbehandeld hout en op goed geschuurde bestaande terpentineverdunbare en watergedragen verflagen binnen. Het is ook geschikt voor goed voorbehandelde ondergronden zoals metaal en harde kunststof. Rendement: 12 m per liter.

vanaf38,79
bekijk productBekijk product ▸
BUITENLAK HOOGGLANSSikkens buitenlak hoogglansSikkens buitenlak hoogglans

Sikkens buitenlak hoogglans op basis van alkydhars is geschikt voor het aflakken van hout, staal, non-ferro metalen en diverse kunststoffen, mits voorzien van de juiste grondverf. Het biedt een uitstekend glansbehoud en heeft een zeer goede vloeiing. Buitenduurzaamheid: tot 8 jaar. Rendement: ca. 16 m per liter.

vanaf41,19
bekijk productBekijk product ▸
BUITENLAK HOOGGLANS MENGMACHINESikkens buitenlak hoogglans mengmachineSikkens buitenlak hoogglans mengmachine

Sikkens buitenlak hoogglans op basis van alkydhars is geschikt voor het aflakken van hout, staal, non-ferro metalen en diverse kunststoffen, mits voorzien van de juiste grondverf. Het biedt een uitstekend glansbehoud en heeft een zeer goede vloeiing. Buitenduurzaamheid: tot 8 jaar. Rendement: ca. 16 m per liter.

vanaf53,59
bekijk productBekijk product ▸
BUITENLAK TRANSPARANT HOOGGLANSSikkens buitenlak transparant hoogglansSikkens buitenlak transparant hoogglans

Sikkens buitenlak transparant hoogglans is een hoogglans aflak op basis van alkydhars voor buiten. Het is geschikt voor het aflakken van houten deuren, kozijnen en gevelbetimmeringen. Het beschermt tegen uv-straling en andere weersinvloeden. Hierdoor wordt een duurzaamheid tot 7 jaar bereikt. Het verfraait het hout en zorgt dat de houtstructuur zichtbaar wordt en afhankelijk van de houtsoort zelfs accentueert. Rendement: 14 m per liter.

vanaf41,19
bekijk productBekijk product ▸
BUITENLAK TRANSPARANT ZIJDEGLANSSikkens buitenlak transparant zijdeglansSikkens buitenlak transparant zijdeglans

Sikkens buitenlak transparant zijdeglans is een zijdeglans aflak op basis van alkydhars voor buiten. Het is geschikt voor het aflakken van houten deuren, kozijnen en gevelbetimmeringen. Het beschermt tegen uv-straling en andere weersinvloeden. Hierdoor wordt een duurzaamheid tot 7 jaar bereikt. Het verfraait het hout en zorgt dat de houtstructuur zichtbaar wordt en afhankelijk van de houtsoort zelfs accentueert. Rendement: 14 m per liter.

vanaf41,19
bekijk productBekijk product ▸
BUITENLAK ZIJDEGLANSSikkens buitenlak zijdeglansSikkens buitenlak zijdeglans

Sikkens buitenlak zijdeglans is een aflak voor buiten op basis van alkydhars die goed weervast en vochtregulerend is. Het is gemakkelijk verwerkbaar door de goede vulling en uitstekende vloeiing. Het kan worden toegepast op hout en dekkende terpentine verdunbare verf- of beitslagen buiten. Het is ook geschikt voor o.a. goed voorbehandeld metaal, harde kunststof en gevelbetimmeringen. Buitenduurzaamheid: tot 8 jaar. Dekvermogen: ca. 15 m per liter.

vanaf41,19
bekijk productBekijk product ▸
BUITENLAK ZIJDEGLANS MENGMACHINESikkens buitenlak zijdeglans mengmachineSikkens buitenlak zijdeglans mengmachine

Sikkens buitenlak zijdeglans op basis van alkydhars is geschikt voor het aflakken van hout, staal, non-ferro metalen en diverse kunststoffen, mits voorzien van de juiste grondverf. Het biedt een uitstekend glansbehoud en heeft een zeer goede vloeiing. Buitenduurzaamheid: tot 8 jaar. Rendement: ca. 16 m per liter.

vanaf53,59
bekijk productBekijk product ▸

Over Sikkens Lak:

Sikkens is n van de oudste verffabrikanten van Nederland en levert al sinds 1792 hoogkwalitatieve lakverven. Ooit begonnen in een poortje van de stadswallen te Groningen ontwikkelde Wiert Willemszoon Sikkens de allereerste lakverven. Op deze traditie is Sikkens doorgegaan. Als onderdeel van AkzoNobel worden alle lakken uit de beste ingredinten samengesteld om het meest hoogkwalitatieve eindresultaat te behalen. Naast prachtige uitstraling is bij Sikkens ook ultieme bescherming van groot belang. Sikkens staat voor eeuwenoude ervaring met vooruitstrevende innovatie voor blijvende perfectie. Deze kwaliteit zie je uitstekend terug in de grote collectie lakverven.

Voor een dekkend of transparant resultaat heeft Sikkens voor houten, (non-ferro)metalen, stalen of kunststof ondergronden vele lakverven in verscheidene glansgraden. Met de duurzame watergedragen of terpentinegedragen lakverven van Sikkens voor binnen- en/of buitengebruik kun je uitgaan van een prachtige glans met een sterke kleurintensiteit. Dankzij de excellente samenstelling zijn Sikkens lakverven prettig te verwerken en is er zeer gemakkelijk een mooi egaal resultaat te behalen. Sikkens lakverven bieden superieure bescherming tegen stoten en krassen, maar zijn ook zeer weersbestendig. Daarnaast zijn Sikkens producten in oneindig veel kleuren verkrijgbaar en worden alle lakverven bij ons gemengd met originele Sikkens Kleurpastas.

Dankzij de voortreffelijke eigenschappen en vele voordelen lever je professioneel werk en kun je jarenlang nagenieten van de duurzame kwaliteit.

Sikkens Lak Producten:

Dekkende Sikkens Lak:

Sikkens heeft vele producten wanneer je als professioneel or particulier op zoek bent naar een lakverf met een dekkend resultaat. Deze binnen- en buitenlakverven zijn er in vele glansgraden voor je houten ondergrond. Met het correcte primersysteem kunnen sommige van deze lakken ook op (non-ferro)metalen, stalen of kunststof ondergronden toegepast worden. Sikkens lakverven bieden een hoogkwalitatief eindresultaat met perfecte verfraaiing en optimale bescherming van de ondergrond.

Sikkens Rubbol AZ is de oudste lakverf van Sikkens en is nog steeds in het assortiment te vinden. De universele hoogglans lakverf heeft zijn kwaliteit al veelvuldig bewezen. De buitenlak verwerkt namelijk zeer makkelijk en heeft een uitstekende dekking en vloei. De buitenduurzaamheid van Sikkens Rubbol AZ is ongeveer 5 jaar. Daarentegen heeft Sikkens Rubbol SB met 8 jaar een hogere buitenduurzaamheid. Daarnaast is deze flexibele hoogglans buitenlak makkelijk te verwerken in alle seizoenen. Voor een sneldrogende buitenlak is Sikkens Rubbol Express een goede optie. Deze lak kan zlfs bij lage temperaturen een uitstekende doorharding realiseren. Wanneer ultieme buitenduurzaamheid een vereiste is kun je kiezen voor Sikkens Rubbol XD. De levensduur van 10 jaar maakt deze lakverf een uitstekende verf om toe te passen op ondergronden die onderhevig zijn aan heftige weersinvloeden. Een lakverf met een meer vochtregulerende werking is Sikkens Rubbol EPS . De halfglanzende overgrond- en aflak kun je uitstekend op geveltimmerwerk toepassen.

De watergedragen lakverven van Sikkens kun je, naast binnen, ook buiten toepassen. Bij buitengebruik is de duurzaamheid van deze lakken echter wel een stuk minder, namelijk 3 tot 4 jaar. Een watergedragen lak specifiek voor buitengebruik is de Sikkens Rubbol BL Ventura. Deze lakverf kan als n-pot-systeem ultieme weersbestendigheid bieden op loofhouten, naaldhouten en multiplex ondergronden.

Buiten is de weersbestendigheid belangrijk, maar binnen is juist de bescherming tegen krassen, stoten en veelvuldige aanraking een belangrijk vereiste. Sikkens heeft meerdere watergedragen lakverven om ondergronden optimaal te beschermen en te voorzien van een prachtig uiterlijk. Als ideale universele watergedragen lakverf is Sikkens Rubbol BL verkrijgbaar in meerdere glansgraden. De lakken hebben een perfecte vloei en zijn zeer kras- en stootvast. Voor ondergronden die veelvuldig in contact komen met handen is Sikkens Rubbol BL Rezisto een goede keuze. Naast sublieme kras- en stootvastheid is deze watergedragen lakverf k nog eens huidvetbestendig. Wanneer je deze lakverf op binnendeuren gebruikt zal de lak veel minder snel slijten rondom de deurklinken.

Transparante Sikkens Lak:

Voor een transparante afwerking van houten ondergronden heeft Sikkens meerdere lakken onder de naam Sikkens Cetol. Met transparante houtlakken kun je natuurlijke nerf van het hout prachtig accentueren. Alle lakken zijn verkrijgbaar in volledig transparant of in een transparante kleur. De watergedragen lakken zijn te herkennen aan Sikkens Cetol BL en bevatten, dankzij de basis van urethaandispersie, minder schadelijke stoffen. Alle Cetol BL lakken kunnen als voorgrond, voorlak en aflak gebruikt worden op houten ondergronden binnen. Sikkens Cetol BL Varnish Mat is een matte beschermlak en kan ook eventueel als individuele toplaag over bestaande houtlaklagen gebruikt worden. Voor een zijdeglanzend resultaat is Sikkens Cetol BL Decor een goede keuze. Beide lakken zijn kras- en slijtvast, makkelijk verwerkbaar en drogen snel. Voor buitengebruik heeft Sikkens als ecologisch verantwoorde optie ook een watergedragen lak, namelijk Sikkens Cetol BL Xpro. Dankzij de lichte filmvorming bevat de houtlak vochtregulerende eigenschappen en kan er goede bescherming tegen weersinvloeden geboden worden.

Voor het beschermen en verfraaien van houten ondergronden buiten heeft Sikkens Cetol ook meerdere transparante houtlakken op basis van alkydhars. Door weersinvloeden kunnen houten ondergronden verkleuren, vergrijzen, uiteenzetten, krimpen, scheuren en door vocht vatbaar worden voor insecten en zwammen. Sikkens Cetol buitenlakken zijn zo samengesteld dat zij het hout optimaal beschermen zonder af te doen aan de prachtige natuurlijke eigenschappen. Met het kiezen van een lak in een transparante kleur kan het hout ng meer verfraaid worden. Sikkens Cetol Novatech heeft hierin meer dekking en biedt een sterk inkleurend vermogen. Hierdoor kan Cetol Novatech uitstekend toegepast worden als grondlaag onder Cetol TGL Satin Plus en Cetol TGX Gloss. Daarnaast is Sikkens Cetol Novatech ook nog eens vochtregulerend, maar heeft dankzij de semi-filmvorming ook genoeg bescherming tegen de weersinvloeden. Een volledig filmvormende lak met een zijdeglanzende finish is de Sikkens Cetol TGL Satin Plus. Dankzij de hoogkwalitatieve samenstelling is het hout met deze lak zeer goed bestand tegen UV-straling en weersinvloeden. De hoogglanzende Sikkens TGX Gloss heeft dankzij de hoge aanvangsglans een bijzonder hoge buitenduurzaamheid van 6 tot 7 jaar. Een niet filmvormende buitenlak is de Sikkens Cetol HLS Plus. Ondergronden zijn met deze zijdeglanzende lak optimaal beschermd tegen vergrijzen, maar zal door de niet-filmvorming niet gaan bladderen of een craquel effect krijgen.

Bestel Sikkens Lak bij Kleuro:

Bij Kleuro vinden wij het belangrijk dat je kunt profiteren van een zon voordelig mogelijke service. Wij bieden de snelste levering in de markt! Twijfel niet langer en maak gebruik van de vele voordelen die Kleuro.nl te bieden heeft.

Als je Sikkens lakverf producten bestelt bij Kleuro.nl kun je profiteren van de volgende voordelen:

 • Met het gebruik van Sikkens dekkende of transparante lakken voor binnen en buiten is je ondergrond jarenlang beschermd tegen de invloeden van buitenaf.
 • Sikkens lakken zijn beschikbaar in transparant en transparante kleuren, alsmede in dekkend wit en vele andere kleuren via het Sikkens mengsysteem. Alle kleuren worden bij ons gemengd met originele Sikkens Kleurpastas, zodat de kleur ook exact is wat je ervan verwacht.
 • Sikkens heeft lakverven in vele glansgraden en elk met specifieke eigenschappen voor verscheidene ondergronden. Zo is er altijd wel een lakverf voor jouw te schilderen ondergrond.
 • Producten die s ochtends voor 11:59 uur besteld zijn worden vaak dezelfde dag al bezorgd.
 • Is het product voor 23:59 uur besteld? Dan zorgen wij ervoor dat het de volgende dag in huis is.
 • Bij een besteding vanaf 50 rekenen wij geen verzendkosten. Voor het buitenland gelden andere tarieven.
 • Ben je niet thuis tijdens de geplande bezorgtijd? Bij Kleuro.nl kun je zelf een ander bezorgmoment kiezen.
 • Bestellingen zijn in de winkel af te halen. In dit geval betaal je dan helemaal geen bezorgkosten.
FILTER