menukleuro.nl
inloggen
inloggen
kleuro.nl
 Voor 23:59 uur besteld, volgende dag in huis!*
 Voor 11:00 uur besteld, vandaag nog in huis!*
 Geen verzendkosten vanaf €50

AdviesCustomer ServiceAanbiedingen
verf.nu
 1. Home
 2. >
 3. Merken
 4. >
 5. Sikkens
 6. >
 7. Sikkens rubbol

Sikkens Rubbol

Filter:
> Inhoudsmaat
> Glansgraad
> Oplosmiddel
> Kleur
> Binnen-buiten
> Ondergrond
> Eigenschappen
> (buiten)duurzaamheid
> Droogtijd tot overschilderbaar
> Theoretisch verbruik per liter
thuiswinkel.orgtrustpilot4.3 ratingTrustScore 4.3 | 943 reviews
vraagtekenHulp nodig bij uw keuze?
Wij helpen u graag!
FAQEmailContact formulierBel of Whatsapp naar
+31(0)172 - 423 323
LiveChat & telefoon direct bereikbaar:
maandag t/m vrijdag - 09:00 - 17:00 uur
RUBBOL PRIMERSikkens rubbol primerSikkens rubbol primer

Sikkens rubbol primer (voorheen primer plus) is een weervaste, vochtregulerende grondverf voor binnen en buiten op basis van alkydhars. Het hecht uitstekend op (nieuw) hout en gereinigde en goed geschuurde oude laklagen en primers. Het is na ca. 18 uur uitstekend overschilderbaar met alkydharsverven zoals rubbol az, rubbol satura, rubbol eps, rubbol sb en rubbol xd. Theoretisch verbruik: ca. 14 m per liter, afhankelijk van de ondergrond.

vanaf22,49
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL SBSikkens rubbol sbSikkens rubbol sb

Sikkens rubbol sb (voorheen sb plus) is een hoogglans aflak voor buiten op basis van siliconal. Het is geschikt voor het aflakken van hout, staal, (non-ferro) metalen en diverse kunstoffen, volgens de voorschriften voorbehandeld. Het kan tevens aangebracht worden over intacte (oude) alkydhars verflagen. Buitenduurzaamheid: ca. 7-8 jaar. Verbruik: ca. 16-17 m per liter.

vanaf31,87
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL XD HIGH GLOSSSikkens rubbol xd high glossSikkens rubbol xd high gloss

Sikkens rubbol xd high gloss (voorheen xd gloss) is een extreem duurzame, uv-bestendige hoogglans aflak voor buiten. Het is geschikt voor het aflakken van hout, metaal en diverse kunststoffen, volgens de voorschriften voorbehandeld. Het kan tevens aangebracht worden over intacte (oude) alkydhars verflagen. Buitenduurzaamheid: ca. 8-10 jaar. Theoretisch verbruik: ca. 14-16 m per liter.

vanaf36,24
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL AZSikkens rubbol azSikkens rubbol az

Sikkens rubbol az is een hoogglans aflak voor buiten op basis van low solvent alkydhars. Het is geschikt voor het aflakken van hout, staal, non-ferro metalen en diverse kunststoffen, die volgens de voorschriften zijn voorbehandeld. Het kan tevens aangebracht worden over intacte (oude) alkydhars verflagen. De buitenduurzaamheid is ongeveer 5 jaar. Verbruik: ca. 16 m per liter.

vanaf25,93
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL BL REZISTO HIGH GLOSSSikkens rubbol bl rezisto high glossSikkens rubbol bl rezisto high gloss

Sikkens rubbol bl rezisto high hloss is een extreem sterke binnenlak op basis van watergedragen alkydemulsie. Het is geschikt voor de afwerking van o.a. hout, hard pvc, beton en pleisterwerk na toepassing van rubbol bl (rezisto) primer of over intacte alkydhars of watergedragen verflagen. Voor buitentoepassing dient altijd eerst een laag Sikkens rubbol bl primer te worden aangebracht. Verbruik: ca. 10 m per liter.

vanaf31,55
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL BL REZISTO PRIMERSikkens rubbol bl rezisto primerSikkens rubbol bl rezisto primer

Sikkens rubbol bl rezisto primer is een huidvetresistente primer voor binnen op basis van alkydgemodificeerde acrylaathars. Het hecht uitstekend op (nieuw) hout en gereinigde en goed geschuurde oude (alkydhars) laklagen en primers. Het is na ca. 6 uur uitstekend overschilderbaar met de diverse rubbol bl lakken. Verbruik: ca. 10 m per liter.

vanaf43,75
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL BL REZISTO SATINSikkens rubbol bl rezisto satinSikkens rubbol bl rezisto satin

Sikkens rubbol bl rezisto satin is een zijdeglanzende, watergedragen, huidvetresistente, krasvaste lak voor binnen op basis van crosslinking acrylaatdispersie. Het is geschikt voor toepassing op hout, hard pvc, beton en pleisterwerk over rubbol bl (rezisto) primer en/of intacte alkydhars of watergedragen verflagen. Verbruik: ca. 11 m per liter.

vanaf31,55
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL BL REZISTO SEMI-GLOSSSikkens rubbol bl rezisto semi-glossSikkens rubbol bl rezisto semi-gloss

Sikkens rubbol bl rezisto semi-gloss is een halfglanzende, watergedragen, huidvetresistente, krasvaste lak voor binnen op basis van crosslinking acrylaatdispersie. Het is geschikt voor o.a. de binnenafwerking van hout, hard pvc, beton en pleisterwerk na aanbrenging van rubbol bl (rezisto) primer. Het is tevens geschikt voor het overschilderen van intacte alkydhars of watergedragen verflagen. Verbruik: ca. 10 m per liter.

vanaf31,55
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL BL SATURASikkens rubbol bl saturaSikkens rubbol bl satura

Sikkens rubbol bl satura is een kras- en slijtvaste, zijdeglanzende, watergedragen aflak voor binnen en buiten op basis van polyurethan-bindmiddel. Het is geschikt voor de afwerking van o.a. hout, hard pvc, beton en pleisterwerk na toepassing van rubbol bl primer en/of over intacte lagen rubbol bl satura. Buitenduurzaamheid: ca. 4-5 jaar. Verbruik: ca. 12-14 m per liter.

vanaf59,05
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL FINURA HIGH GLOSSSikkens rubbol finura high glossSikkens rubbol finura high gloss

Sikkens rubbol finura high gloss is een kras- en slijtvaste, weervaste, hoogglans aflak voor buiten en binnen op basis van gemodificeerde traditionele alkydhars met geringe donkervergeling. Het is geschikt voor het aflakken van hout, staal, non-ferro metalen en diverse kunststoffen, volgens de voorschriften voorbehandeld. Het kan tevens aangebracht worden over intacte (oude) alkydhars verflagen. Buitenduurzaamheid: ca. 4-5 jaar. Verbruik: ca. 12-14 m per liter.

vanaf25,93
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL FINURA SATINSikkens rubbol finura satinSikkens rubbol finura satin

Sikkens rubbol finura satin is een kras- en slijtvaste, zijdeglans aflak voor buiten en binnen op basis van gemodificeerde traditionele alkydhars met geringe donkervergeling. Het is geschikt voor het aflakken van hout, staal, non-ferro metalen en diverse kunststoffen, volgens de voorschriften voorbehandeld. Het kan tevens aangebracht worden over intacte (oude) alkydhars verflagen. Buitenduurzaamheid: ca. 4-5 jaar. Verbruik: ca. 12-14 m per liter.

vanaf25,93
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL PRIMER EXTRASikkens rubbol primer extraSikkens rubbol primer extra

Sikkens rubbol primer extra is een vochtregulerende grondlak voor buiten op basis van een nieuwe generatie alkydharsen. Dit is de beste basis voor onderhoudsschilderwerk en met name geschikt als grond- en voorlak onder een duurzaam hoogglans systeem op geveltimmerwerk en voor het overgronden van reeds voorbehandelde metalen en kunststoffen. Het is goed schuurbaar, heeft een uitstekende vloei en is gemakkelijk verwerkbaar. Het is overschilderbaar na ca. 18 uur. Verbruik: ca. 13-15 m per liter.

vanaf44,99
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL XD SEMI-GLOSSSikkens rubbol xd semi-glossSikkens rubbol xd semi-gloss

Sikkens rubbol xd semi-gloss is een extreem duurzame, halfglanzende, uv-beschermende buitenlak. Het is geschikt voor het aflakken van hout, metaal en diverse kunststoffen, volgens de voorschriften voorbehandeld. Buitenduurzaamheid: ca. 8-10 jaar. Verbruik: ca. 12-14 m per liter.

vanaf66,87
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL BL PRIMERSikkens rubbol bl primerSikkens rubbol bl primer

Sikkens rubbol bl primer is een watergedragen, pu-versterkte, vochtregulerende grondverf voor binnen en buiten. Het hecht uitstekend op (nieuw) hout, pvc, harde kunststoffen, beton, pleisterwerk en gereinigde en goed geschuurde oude (alkydhars) laklagen en primers. Het is na ca. 5 uur uitstekend overschilderbaar met rubbol bl aflakken. Verbruik: ca. 12-14 m per liter.

vanaf43,43
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL BL SAFIRASikkens rubbol bl safiraSikkens rubbol bl safira

Sikkens rubbol bl safira is een halfglanzende, watergedragen, pu-versterkte aflak voor binnen en buiten op basis van watergedragen polyurethanbindmiddel. Dit product is zeer makkelijker verwerkbaar (vrijwel identiek aan alkydharsverf) en zeer goed kras- en slijtvast. Het is geschikt voor de afwerking van o.a. hout, hard pvc, beton en pleisterwerk. Het is ook toepasbaar op gereinigde en geschuurde alkydharsverflagen. De buitenduurzaamheid is ca. 4-5 jaar. Verbruik: ca. 12-14 m per liter.

vanaf59,37
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL EPSSikkens rubbol epsSikkens rubbol eps

Sikkens rubbol eps is een vochtregulerende, halfglanzende overgrond- en aflak voor buiten op basis van low solvent alkydhars. Het is geschikt voor het overgronden en aflakken van geveltimmerwerk, staal, non-ferro metalen en diverse kunststoffen, die volgens de voorschriften zijn voorbehandeld. Het kan tevens aangebracht worden over intacte (oude) alkydhars verflagen. Buitenduurzaamheid: ca. 4-5 jaar. Verbruik: ca. 15 m per liter.

vanaf23,74
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL PRIMER EXPRESSSikkens rubbol primer expressSikkens rubbol primer express

Sikkens rubbol primer express is een sneldrogende, vochtregulerende, weervaste grondverf voor buiten op basis van alkydhars. Het is geschikt voor het gronden en overgronden van kaal of eerder gelakt geveltimmerwerk. Het is na ca. 3 uur overschilderbaar. Verbruik: ca. 14 m per liter.

vanaf42,18
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL SATURASikkens rubbol saturaSikkens rubbol satura

Sikkens rubbol satura (voorheen satura plus) is een kras- en slijtvaste, zijdeglans aflak voor buiten op basis van low solvent alkydhars. Het is geschikt voor het afwerken van hout en metaal, dat volgens de voorschriften is voorbehandeld. Het kan tevens aangebracht worden over intacte (oude) alkydhars verflagen. Buitenduurzaamheid: ca. 3-4 jaar. Verbruik: ca. 16 m per liter.

vanaf27,18
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL BL AZURASikkens rubbol bl azuraSikkens rubbol bl azura

Sikkens rubbol bl azura is een hoogglanzende, krasvaste, watergedragen aflak voor binnen en buiten op basis van polyurethan-alkydemulsie. Het is geschikt voor de afwerking van o.a. hout, hard pvc, beton en pleisterwerk na aanbrenging van bijvoorbeeld rubbol bl primer. Het is tevens toepasbaar over intacte alkydharsverflagen. Buitenduurzaamheid: ca. 3-4 jaar. Verbruik: ca. 10 m per liter.

vanaf116,61
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL BL VENTURA SATINSikkens rubbol bl ventura satinSikkens rubbol bl ventura satin

Sikkens rubbol bl ventura satin is een zijdeglanzend, ademend eenpotlaksysteem op waterbasis, bijzonder geschikt voor de bescherming en verfraaiing van o.a. geveltimmerwerk (zowel loof- als naaldhout), multiplex boeiboorden en luifels buiten. Verbruik: ca. 11 m per liter.

vanaf47,18
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL DSA THIXSikkens rubbol dsa thixSikkens rubbol dsa thix

Sikkens rubbol dsa thix is een zijdeglanzende, thixotrope beitsverf voor buiten op basis van alkydhars. Het is bijzonder geschikt voor de bescherming en verfraaiing van o.a. geveltimmerwerk (zowel loof- als naaldhout), multiplex boeiboorden en luifels. Door het thixotrope karakter kent het product zeer goede applicatie-eigenschappen en is het zeer gemakkelijk te verwerken. Verbruik: ca. 12,5-14,5 m per liter.

vanaf45,62
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL EPS THIXSikkens rubbol eps thixSikkens rubbol eps thix

Sikkens rubbol eps thix is een halfglanzende, thixotrope grond- en aflak voor buiten op basis van alkydhars. Het is geschikt voor het overgronden en afschilderen van geveltimmerwerk en speciaal voor houtrijke projecten en projecten waar kleurveranderingen worden toegepast. Verbruik: ca. 14-16 m per liter.

vanaf46,55
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL EXPRESS HIGH GLOSSSikkens rubbol express high glossSikkens rubbol express high gloss

Sikkens rubbol express high gloss is een sneldrogende hoogglanslak voor buiten op basis van alkydhars. Het is geschikt voor het aflakken van hout, staal, non-ferro metalen en diverse kunststoffen, volgens de voorschriften voorbehandeld. Het droogt snel en goed door (bij 15C stofdroog na ca. 2 uur) en is zeer geschikt voor gebruik bij lagere temperaturen (aanbevolen temperatuur: 0-15C). Het vloeit zeer goed en heeft een hoge dekkracht. Buitenduurzaamheid: ca. 6 jaar. Verbruik: ca. 12-14 m per liter.

vanaf60,30
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL BL EASY SPRAY GLOSSSikkens rubbol bl easy spray glossSikkens rubbol bl easy spray gloss

Sikkens rubbol bl easy spray gloss is een watergedragen lak, geschikt voor het op de bouwplaats afwerken van nieuwe bouwdelen door middel van spuiten. Het is in het onderhoud ook toepasbaar over gereinigde en geschuurde bestaande verflagen. Het is bijzonder geschikt voor objecten met veel identieke bouwdelen. Op metalen en kunststof (geen PP of PE) ondergronden moet eerst een geschikte primer zoals de Sikkens redox bl multi primer aangebracht worden. Theoretisch verbruik: ca. 4-6 m per liter.

vanaf104,22
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL BL ISOPRIMERSikkens rubbol bl isoprimerSikkens rubbol bl isoprimer

Sikkens rubbol bl isoprimer is een watergedragen, isolerende, vochtregulerende grondverf voor binnen en buiten. Het is geschikt als isolerende grondverf op kaal hout om verkleuring van verflagen door inhoudstoffen tegen te gaan. Het is ook toepasbaar op gereinigde en geschuurde alkydharsverflagen. Het voorkomt doorbloeden van de meeste houtsoorten en heeft een zeer goede hechting op kaal hout en oude verflagen. Het is overschilderbaar na ongeveer 6 uur. Verbruik: ca. 14 m per liter.

vanaf44,99
bekijk productBekijk product ▸

Over Sikkens Rubbol:

Sikkens is n van de oudste verffabrikanten van Nederland en hun hoogkwalitatieve verf is een veelgebruikte keus voor professionele schilders. Dankzij de uitstekende kwaliteit en makkelijke verwerkbaarheid is Sikkens ook een zeer goede keus voor particulieren.

Sikkens heeft meerdere lakken voor binnen en buiten onder de naam van Sikkens Rubbol. Deze lakken en de bijbehorende primers zijn uit zeer hoogkwalitatieve grondstoffen samengesteld. Hierdoor ben je verzekerd van een duurzame lakverf die zijn glans en kleur lang blijft behouden.

Binnen de Sikkens Rubbol collectie zijn er meerdere lijnen met elk zo hun eigen voordelen. Het belangrijkste onderscheid is te maken in watergedragen en terpentinegedragen lakverven en primers. De watergedragen lakverven zijn voornamelijk geschikt voor binnen en de terpentinegedragen lakverven zijn voornamelijk geschikt voor buiten.

De voordelen waar alle lakken en primers binnen de Sikkens Rubbol collectie aan voldoen zijn dat deze allen minimaal vergelen, zeer goed dekken, en lang hun glans- en kleurvaste eigenschappen behouden. Door deze minimale vergeling ontstaan er geen kleurverschillen tussen delen die wel en niet in de zon komen. Dankzij de verdere hoogkwalitatieve eigenschappen is snel een zeer mooi egaal en dekkend resultaat te behalen. Het rendement is afhankelijk van meerdere factoren, maar het verbruik is ongeveer 10-12 m2 per liter. Sikkens Rubbol is vaak al met 6 uur droog en na 24 uur volledig uitgehard en overschilderbaar.

Met al deze vele voordelen en hoogkwalitatieve eigenschappen lever je professioneel werk en kun je jarenlang nagenieten van de kwaliteit.

Sikkens Rubbol producten:

Watergedragen Sikkens Rubbol:

Wanneer je een lakverf zoekt voor je schilderklus binnen heeft Sikkens meerdere watergedragen lakverven. Alle lakken en primers van Sikkens Rubbol waar BL achter staat zijn watergedragen. Deze kun je bijvoorbeeld uitstekend gebruiken voor het aflakken van binnendeuren, kozijnen, trappen, vloeren en meubels. Eigenlijk is elke houten, stalen, (non-ferro) metalen en kunststof ondergrond geschikt, mits deze op de juiste manier is voorgegrond. In sommige gevallen kun je deze lakken ook voor buiten gebruiken, indien je graag buiten een watergedragen verf gebruikt. Echter is voor buiten de duurzaamheid hiervan iets minder sterk en heb je daardoor sneller onderhoud.

Sikkens Rubbol BL is een watergedragen lakverf en heeft een perfecte vloei en is zeer kras- en stootvast. Sikkens Rubbol BL Azura hoogglanzend, Rubbol BL Safira is zijdeglanzend, Rubbol BL Magura is mat en Rubbol BL Satura is zijdemat. De Rubbol BL Magura is alleen voor binnen geschikt, echter kun je de andere Rubbol BL lakverven wel buiten toepassen. Indien je Rubbol BL kiest voor je onderhoudssystemen buiten, met het correcte primersysteem, is de duurzaamheid ongeveer 3 tot 4 jaar.

Sikkens Rubbol BL Rezisto heeft als bijkomend voordeel dat deze watergedragen lakverf k nog eens huidvetbestendig is. Daarnaast is de kras- en stootvastheid van deze lak zeer hoog, waardoor de Rubbol BL Rezisto lijn zeer geschikt is voor huizen waarin wordt geleefd. Vooral voor binnendeuren is dit d verf, aangezien het veel minder snel zal slijten rondom de deurklinken. Sikkens Rubbol BL Rezisto is verkrijgbaar in High Gloss, Semi-Gloss en Satin. Voor buitengebruik is, met het correcte primersysteem, de duurzaamheid ongeveer 4 5 jaar.

Sikkens Rubbol BL Ventura is een watergedragen, zijdeglanzende lak geschikt voor buitengebruik. Door de watergedragen eigenschappen is dit een milieuvriendelijke keuze voor je buitenschilderwerk. Deze lakverf is als overgrondverf, voorlak en aflak te gebruiken. Het is uitstekend geschikt voor houten geveltimmerwerk, tuinhuisjes, luifels en boeiboorden. Met het gebruik van Sikkens Rubbol BL Ventura zijn loofhouten, naaldhouten en multiplex ondergronden jarenlang beschermd tegen weersinvloeden.

Terpentinegedragen Sikkens Rubbol:

Indien je een lakverf zoekt voor je buitenschilderwerk heeft Sikkens binnen de Sikkens Rubbol collectie vele lijnen met elk zo hun eigen voordelen. Al deze lakverven zijn terpentinegedragen en op basis van alkydhars. Hierdoor ben je verzekerd van een lange duurzaamheid en heb je minder snel onderhoud. Het voordeel is dat de ondergrond op deze manier ook beschermd is tegen de weersinvloeden van buitenaf. Deze lakken zijn uitstekend te gebruiken op geveltimmerwerk, kozijnen, buitendeuren, schuren, hekken en tuinmeubels. In sommige gevallen zijn enkele lakverven op terpentinebasis ook geschikt voor het schilderen van ondergronden binnen die goed bestand moeten zijn tegen vocht.

Sikkens Rubbol Finura is een sterke stootvaste terpentinegedragen lakverf op basis van PU Alkydhars voor buiten en binnen. Bij weinig licht is de vergeling met het gebruik bij lichte kleuren minimaal. Daarnaast is de Sikkens Rubbol Finura slijtvast en weerbestendig. Je kunt dit gebruiken op je geveltimmerwerk buiten, maar kan door deze eigenschappen ook uitstekend gebruikt worden op kozijnen, tappen en keukenkastjes binnen. Het is verkrijgbaar in High Gloss en Satin. De buitenduurzaamheid is 4 5 jaar.

Sikkens Rubbol SB is een hoogglans buitenlak op terpentinebasis met siliconal. Door deze toegevoegde siliconen aan de bestaande bindmiddelen heeft Sikkens Rubbol SB ijzersterke, doch elastische eigenschappen en is de duurzaamheid van deze lakverf ng hoger. Hierdoor is je buitenschilderwerk tot wel 8 jaar beschermd tegen weersinvloeden. Het heeft een diepe hoogglans die lang blijft behouden.

Sikkens Rubbol XD High Glossis de meest duurzame buitenlak van Sikkens. Deze extreem weersbestendige, UV-beschermende, kleur- en glansvaste buitenlak op terpentinebasis heeft een buitenduurzaamheid tot maar liefst 10 jaar. Dankzij deze kwaliteiten is de Sikkens Rubbol XD uitstekend geschikt voor kustgebieden. Deze lak is ook verkrijgbaar in Semi-Gloss.

Sikkens Rubbol AZ is een terpentinegedragen hoogglans lakverf voor buiten op basis van low solvent alkydhars. Deze lak wordt erg hard en heeft hierdoor een uitstekende glansbehoud. De buitenduurzaamheid is ongeveer 5 jaar, maar door de beschermende eigenschappen is deze lakverf ook geschikt voor binnenruimtes waar hout beschermd moet worden tegen vocht. Naast gevelwerk buiten kan de verf dus ook binnen in bijvoorbeeld badkamers toegepast worden.

Sikkens Rubbol EPS is een halfglanzende low-solvent alkydhars overgrondverf, voorlak en aflak in n. Dit is een zeer geschikte optie wanneer je hout wilt schilderen wat al reeds is behandeld met een primer. De lakverf dekt zeer goed, is vochtregulerend en goed bestand tegen weersinvloeden. De buitenduurzaamheid is 4 5 jaar.

Sikkens Rubbol Express is een zeer sneldrogende, hoogglanzende lakverf voor buiten. Door deze drogende eigenschappen kan zelfs bij lage temperaturen een goede doordroging gegarandeerd worden. Daarnaast heeft deze lakverf een hoge dekkracht, kleurvastheid en goede weersbestendigheid. Houtwerk buiten is met het gebruik van de juiste primer en deze lakverf tot wel 6 jaar beschermd.

Sikkens Rubbol Satura is een zijdeglanzende low-solvent alkydhars op terpentinebasis voor buitengebruik. Deze lakverf is kras- en slijtvast, heeft uitstekende vloei en is gemakkelijk verwerkbaar. De buitenduurzaamheid is 3 tot 4 jaar.

Sikkens Rubbol Primers:

Daarnaast heeft Sikkens Rubbol verscheidene primers voor een betere hechting, beter resultaat en hogere duurzaamheid van de lakverf die je daarover kiest te gebruiken. Elke primer heeft zo zijn toegevoegde voordelen. De Sikkens Rubbol Primer kan uitstekend toegepast worden op nieuw en/of kaal hout. De Sikkens Rubbol Extra Primer is daarentegen weer zeer goed te gebruiken voor het behandelen van kale plekken bij bestaande alkydharsverflagen. Deze primer is op basis van alkydhars en is vochtregulerend. Daardoor kun je de primer ook zeer goed gebruiken voor ondergronden die beschermd moeten worden tegen vocht. De Sikkens Rubbol BL Primer is geschikt om te gebruiken in combinatie met de Sikkens Rubbol BL-lijn. Deze primer is watergedragen, PU- versterkend en vochtregulerend. De Sikkens Rubbol BL Rezisto primer is daarnaast ook nog eens huidvetresistent en uitstekend te gebruiken met de Sikkens Rubbol BL Rezisto lijn. Verder hebben we een extreem sneldrogende primer, namelijk de Sikkens Primer Express. Deze is al na 3 uur overschilderbaar en is zeer goed te gebruiken in combinatie met de Sikkens Rubbol Express High Gloss sneldrogende, hoogglanzende lakverf.

Sikkens Rubbol Primer is een weervaste, vochtregulerende grondverf voor binnen en buiten op basis van alkydhars. Het hecht uitstekend op (nieuw) hout en op gereinigde en goed geschuurde oude laklagen en primers. Het is na ca. 18 uur uitstekend overschilderbaar.

Sikkens Rubbol Primer Extra is een duurzame, hoogglanzende buitenlak op basis van alkydhars. De primer is uitstekend toe te passen op geveltimmerwerk, maar ook op metalen en kunststof ondergronden. De ondergrond is na 18 uur overschilderbaar met verscheidene Sikkens Rubbol buitenlakken.

Sikkens Rubbol BL Primer is een watergedragen PU-versterkte, vochtregulerende grondverf voor binnen en buiten. Na toepassing is na 5 uur de ondergrond uitstekend over te schilderen met de Sikkens Rubbol BL lakverven. Deze primer is zeer goed toepasbaar op hout, kunststof, beton, pleisterwerk en op ondergronden met oude alkydharsverflagen.

Sikkens Rubbol BL Rezisto Primer is een watergedragen, zijdeglanzende grondverf met als bijkomend voordeel dat deze ook huidvet isolerend is. Deze primer is voor zowel binnen als buiten te gebruiken en hecht uitstekend op hout en oude alkydharsverflagen. Na 6 uur is de ondergrond over te lakken met diverse Sikkens Rubbol BL lakken en in het bijzonder met de Sikkens Rubbol BL Rezisto lakken. De Sikkens Rubbol BL Rezisto lakken zijn net als de primer huidvetresistent.

Sikkens Rubbol Primer Express is een zeer sneldrogende, vochtregulerende, weersbestendige grondverf voor buiten op basis van alkydhars. Deze is na 3 uur al over te schilderen met de Sikkens Rubbol Express High Gloss.

Bestel Sikkens Rubbol bij Kleuro:

Bij Kleuro vinden wij het belangrijk dat je kunt profiteren van een zon voordelig mogelijke service. Wij bieden de snelste levering in de markt! Twijfel niet langer en maak gebruik van de vele voordelen die Kleuro.nl te bieden heeft.

Als je Sikkens Rubbol producten bestelt bij Kleuro.nl kun je profiteren van de volgende voordelen:

 • Met het gebruik van Sikkens Rubbol zeer hoogkwalitatieve systeem van primers en lakken voor binnen en buiten is je ondergrond jarenlang beschermd tegen de invloeden van buitenaf.
 • Sikkens Rubbol lakken en primers zijn beschikbaar in wit en vele kleuren via het Sikkens mengsysteem. Alle kleuren worden bij ons gemengd met originele Sikkens Kleurpastas, zodat de kleur ook exact is wat je ervan verwacht.
 • Sikkens Rubbol heeft lakverven en primers in vele glansgraden en elk met specifieke eigenschappen voor verscheidene ondergronden. Zo is er altijd wel een lakverf voor jouw te schilderen ondergrond.
 • Producten die s ochtends voor 11:59 uur besteld zijn worden vaak dezelfde dag al bezorgd.
 • Is het product voor 23:59 uur besteld? Dan zorgen wij ervoor dat het de volgende dag in huis is.
 • Bij een besteding vanaf 50 rekenen wij geen verzendkosten. Voor het buitenland gelden andere tarieven.
 • Ben je niet thuis tijdens de geplande bezorgtijd? Bij Kleuro.nl kun je zelf een ander bezorgmoment kiezen.
 • Bestellingen zijn in de winkel af te halen. In dit geval betaal je dan helemaal geen bezorgkosten.
RUBBOL PRIMERSikkens rubbol primerSikkens rubbol primer

Sikkens rubbol primer (voorheen primer plus) is een weervaste, vochtregulerende grondverf voor binnen en buiten op basis van alkydhars. Het hecht uitstekend op (nieuw) hout en gereinigde en goed geschuurde oude laklagen en primers. Het is na ca. 18 uur uitstekend overschilderbaar met alkydharsverven zoals rubbol az, rubbol satura, rubbol eps, rubbol sb en rubbol xd. Theoretisch verbruik: ca. 14 m per liter, afhankelijk van de ondergrond.

vanaf22,49
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL SBSikkens rubbol sbSikkens rubbol sb

Sikkens rubbol sb (voorheen sb plus) is een hoogglans aflak voor buiten op basis van siliconal. Het is geschikt voor het aflakken van hout, staal, (non-ferro) metalen en diverse kunstoffen, volgens de voorschriften voorbehandeld. Het kan tevens aangebracht worden over intacte (oude) alkydhars verflagen. Buitenduurzaamheid: ca. 7-8 jaar. Verbruik: ca. 16-17 m per liter.

vanaf31,87
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL XD HIGH GLOSSSikkens rubbol xd high glossSikkens rubbol xd high gloss

Sikkens rubbol xd high gloss (voorheen xd gloss) is een extreem duurzame, uv-bestendige hoogglans aflak voor buiten. Het is geschikt voor het aflakken van hout, metaal en diverse kunststoffen, volgens de voorschriften voorbehandeld. Het kan tevens aangebracht worden over intacte (oude) alkydhars verflagen. Buitenduurzaamheid: ca. 8-10 jaar. Theoretisch verbruik: ca. 14-16 m per liter.

vanaf36,24
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL AZSikkens rubbol azSikkens rubbol az

Sikkens rubbol az is een hoogglans aflak voor buiten op basis van low solvent alkydhars. Het is geschikt voor het aflakken van hout, staal, non-ferro metalen en diverse kunststoffen, die volgens de voorschriften zijn voorbehandeld. Het kan tevens aangebracht worden over intacte (oude) alkydhars verflagen. De buitenduurzaamheid is ongeveer 5 jaar. Verbruik: ca. 16 m per liter.

vanaf25,93
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL BL REZISTO HIGH GLOSSSikkens rubbol bl rezisto high glossSikkens rubbol bl rezisto high gloss

Sikkens rubbol bl rezisto high hloss is een extreem sterke binnenlak op basis van watergedragen alkydemulsie. Het is geschikt voor de afwerking van o.a. hout, hard pvc, beton en pleisterwerk na toepassing van rubbol bl (rezisto) primer of over intacte alkydhars of watergedragen verflagen. Voor buitentoepassing dient altijd eerst een laag Sikkens rubbol bl primer te worden aangebracht. Verbruik: ca. 10 m per liter.

vanaf31,55
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL BL REZISTO PRIMERSikkens rubbol bl rezisto primerSikkens rubbol bl rezisto primer

Sikkens rubbol bl rezisto primer is een huidvetresistente primer voor binnen op basis van alkydgemodificeerde acrylaathars. Het hecht uitstekend op (nieuw) hout en gereinigde en goed geschuurde oude (alkydhars) laklagen en primers. Het is na ca. 6 uur uitstekend overschilderbaar met de diverse rubbol bl lakken. Verbruik: ca. 10 m per liter.

vanaf43,75
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL BL REZISTO SATINSikkens rubbol bl rezisto satinSikkens rubbol bl rezisto satin

Sikkens rubbol bl rezisto satin is een zijdeglanzende, watergedragen, huidvetresistente, krasvaste lak voor binnen op basis van crosslinking acrylaatdispersie. Het is geschikt voor toepassing op hout, hard pvc, beton en pleisterwerk over rubbol bl (rezisto) primer en/of intacte alkydhars of watergedragen verflagen. Verbruik: ca. 11 m per liter.

vanaf31,55
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL BL REZISTO SEMI-GLOSSSikkens rubbol bl rezisto semi-glossSikkens rubbol bl rezisto semi-gloss

Sikkens rubbol bl rezisto semi-gloss is een halfglanzende, watergedragen, huidvetresistente, krasvaste lak voor binnen op basis van crosslinking acrylaatdispersie. Het is geschikt voor o.a. de binnenafwerking van hout, hard pvc, beton en pleisterwerk na aanbrenging van rubbol bl (rezisto) primer. Het is tevens geschikt voor het overschilderen van intacte alkydhars of watergedragen verflagen. Verbruik: ca. 10 m per liter.

vanaf31,55
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL BL SATURASikkens rubbol bl saturaSikkens rubbol bl satura

Sikkens rubbol bl satura is een kras- en slijtvaste, zijdeglanzende, watergedragen aflak voor binnen en buiten op basis van polyurethan-bindmiddel. Het is geschikt voor de afwerking van o.a. hout, hard pvc, beton en pleisterwerk na toepassing van rubbol bl primer en/of over intacte lagen rubbol bl satura. Buitenduurzaamheid: ca. 4-5 jaar. Verbruik: ca. 12-14 m per liter.

vanaf59,05
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL FINURA HIGH GLOSSSikkens rubbol finura high glossSikkens rubbol finura high gloss

Sikkens rubbol finura high gloss is een kras- en slijtvaste, weervaste, hoogglans aflak voor buiten en binnen op basis van gemodificeerde traditionele alkydhars met geringe donkervergeling. Het is geschikt voor het aflakken van hout, staal, non-ferro metalen en diverse kunststoffen, volgens de voorschriften voorbehandeld. Het kan tevens aangebracht worden over intacte (oude) alkydhars verflagen. Buitenduurzaamheid: ca. 4-5 jaar. Verbruik: ca. 12-14 m per liter.

vanaf25,93
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL FINURA SATINSikkens rubbol finura satinSikkens rubbol finura satin

Sikkens rubbol finura satin is een kras- en slijtvaste, zijdeglans aflak voor buiten en binnen op basis van gemodificeerde traditionele alkydhars met geringe donkervergeling. Het is geschikt voor het aflakken van hout, staal, non-ferro metalen en diverse kunststoffen, volgens de voorschriften voorbehandeld. Het kan tevens aangebracht worden over intacte (oude) alkydhars verflagen. Buitenduurzaamheid: ca. 4-5 jaar. Verbruik: ca. 12-14 m per liter.

vanaf25,93
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL PRIMER EXTRASikkens rubbol primer extraSikkens rubbol primer extra

Sikkens rubbol primer extra is een vochtregulerende grondlak voor buiten op basis van een nieuwe generatie alkydharsen. Dit is de beste basis voor onderhoudsschilderwerk en met name geschikt als grond- en voorlak onder een duurzaam hoogglans systeem op geveltimmerwerk en voor het overgronden van reeds voorbehandelde metalen en kunststoffen. Het is goed schuurbaar, heeft een uitstekende vloei en is gemakkelijk verwerkbaar. Het is overschilderbaar na ca. 18 uur. Verbruik: ca. 13-15 m per liter.

vanaf44,99
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL XD SEMI-GLOSSSikkens rubbol xd semi-glossSikkens rubbol xd semi-gloss

Sikkens rubbol xd semi-gloss is een extreem duurzame, halfglanzende, uv-beschermende buitenlak. Het is geschikt voor het aflakken van hout, metaal en diverse kunststoffen, volgens de voorschriften voorbehandeld. Buitenduurzaamheid: ca. 8-10 jaar. Verbruik: ca. 12-14 m per liter.

vanaf66,87
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL BL PRIMERSikkens rubbol bl primerSikkens rubbol bl primer

Sikkens rubbol bl primer is een watergedragen, pu-versterkte, vochtregulerende grondverf voor binnen en buiten. Het hecht uitstekend op (nieuw) hout, pvc, harde kunststoffen, beton, pleisterwerk en gereinigde en goed geschuurde oude (alkydhars) laklagen en primers. Het is na ca. 5 uur uitstekend overschilderbaar met rubbol bl aflakken. Verbruik: ca. 12-14 m per liter.

vanaf43,43
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL BL SAFIRASikkens rubbol bl safiraSikkens rubbol bl safira

Sikkens rubbol bl safira is een halfglanzende, watergedragen, pu-versterkte aflak voor binnen en buiten op basis van watergedragen polyurethanbindmiddel. Dit product is zeer makkelijker verwerkbaar (vrijwel identiek aan alkydharsverf) en zeer goed kras- en slijtvast. Het is geschikt voor de afwerking van o.a. hout, hard pvc, beton en pleisterwerk. Het is ook toepasbaar op gereinigde en geschuurde alkydharsverflagen. De buitenduurzaamheid is ca. 4-5 jaar. Verbruik: ca. 12-14 m per liter.

vanaf59,37
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL EPSSikkens rubbol epsSikkens rubbol eps

Sikkens rubbol eps is een vochtregulerende, halfglanzende overgrond- en aflak voor buiten op basis van low solvent alkydhars. Het is geschikt voor het overgronden en aflakken van geveltimmerwerk, staal, non-ferro metalen en diverse kunststoffen, die volgens de voorschriften zijn voorbehandeld. Het kan tevens aangebracht worden over intacte (oude) alkydhars verflagen. Buitenduurzaamheid: ca. 4-5 jaar. Verbruik: ca. 15 m per liter.

vanaf23,74
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL PRIMER EXPRESSSikkens rubbol primer expressSikkens rubbol primer express

Sikkens rubbol primer express is een sneldrogende, vochtregulerende, weervaste grondverf voor buiten op basis van alkydhars. Het is geschikt voor het gronden en overgronden van kaal of eerder gelakt geveltimmerwerk. Het is na ca. 3 uur overschilderbaar. Verbruik: ca. 14 m per liter.

vanaf42,18
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL SATURASikkens rubbol saturaSikkens rubbol satura

Sikkens rubbol satura (voorheen satura plus) is een kras- en slijtvaste, zijdeglans aflak voor buiten op basis van low solvent alkydhars. Het is geschikt voor het afwerken van hout en metaal, dat volgens de voorschriften is voorbehandeld. Het kan tevens aangebracht worden over intacte (oude) alkydhars verflagen. Buitenduurzaamheid: ca. 3-4 jaar. Verbruik: ca. 16 m per liter.

vanaf27,18
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL BL AZURASikkens rubbol bl azuraSikkens rubbol bl azura

Sikkens rubbol bl azura is een hoogglanzende, krasvaste, watergedragen aflak voor binnen en buiten op basis van polyurethan-alkydemulsie. Het is geschikt voor de afwerking van o.a. hout, hard pvc, beton en pleisterwerk na aanbrenging van bijvoorbeeld rubbol bl primer. Het is tevens toepasbaar over intacte alkydharsverflagen. Buitenduurzaamheid: ca. 3-4 jaar. Verbruik: ca. 10 m per liter.

vanaf116,61
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL BL VENTURA SATINSikkens rubbol bl ventura satinSikkens rubbol bl ventura satin

Sikkens rubbol bl ventura satin is een zijdeglanzend, ademend eenpotlaksysteem op waterbasis, bijzonder geschikt voor de bescherming en verfraaiing van o.a. geveltimmerwerk (zowel loof- als naaldhout), multiplex boeiboorden en luifels buiten. Verbruik: ca. 11 m per liter.

vanaf47,18
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL DSA THIXSikkens rubbol dsa thixSikkens rubbol dsa thix

Sikkens rubbol dsa thix is een zijdeglanzende, thixotrope beitsverf voor buiten op basis van alkydhars. Het is bijzonder geschikt voor de bescherming en verfraaiing van o.a. geveltimmerwerk (zowel loof- als naaldhout), multiplex boeiboorden en luifels. Door het thixotrope karakter kent het product zeer goede applicatie-eigenschappen en is het zeer gemakkelijk te verwerken. Verbruik: ca. 12,5-14,5 m per liter.

vanaf45,62
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL EPS THIXSikkens rubbol eps thixSikkens rubbol eps thix

Sikkens rubbol eps thix is een halfglanzende, thixotrope grond- en aflak voor buiten op basis van alkydhars. Het is geschikt voor het overgronden en afschilderen van geveltimmerwerk en speciaal voor houtrijke projecten en projecten waar kleurveranderingen worden toegepast. Verbruik: ca. 14-16 m per liter.

vanaf46,55
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL EXPRESS HIGH GLOSSSikkens rubbol express high glossSikkens rubbol express high gloss

Sikkens rubbol express high gloss is een sneldrogende hoogglanslak voor buiten op basis van alkydhars. Het is geschikt voor het aflakken van hout, staal, non-ferro metalen en diverse kunststoffen, volgens de voorschriften voorbehandeld. Het droogt snel en goed door (bij 15C stofdroog na ca. 2 uur) en is zeer geschikt voor gebruik bij lagere temperaturen (aanbevolen temperatuur: 0-15C). Het vloeit zeer goed en heeft een hoge dekkracht. Buitenduurzaamheid: ca. 6 jaar. Verbruik: ca. 12-14 m per liter.

vanaf60,30
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL BL EASY SPRAY GLOSSSikkens rubbol bl easy spray glossSikkens rubbol bl easy spray gloss

Sikkens rubbol bl easy spray gloss is een watergedragen lak, geschikt voor het op de bouwplaats afwerken van nieuwe bouwdelen door middel van spuiten. Het is in het onderhoud ook toepasbaar over gereinigde en geschuurde bestaande verflagen. Het is bijzonder geschikt voor objecten met veel identieke bouwdelen. Op metalen en kunststof (geen PP of PE) ondergronden moet eerst een geschikte primer zoals de Sikkens redox bl multi primer aangebracht worden. Theoretisch verbruik: ca. 4-6 m per liter.

vanaf104,22
bekijk productBekijk product ▸
RUBBOL BL ISOPRIMERSikkens rubbol bl isoprimerSikkens rubbol bl isoprimer

Sikkens rubbol bl isoprimer is een watergedragen, isolerende, vochtregulerende grondverf voor binnen en buiten. Het is geschikt als isolerende grondverf op kaal hout om verkleuring van verflagen door inhoudstoffen tegen te gaan. Het is ook toepasbaar op gereinigde en geschuurde alkydharsverflagen. Het voorkomt doorbloeden van de meeste houtsoorten en heeft een zeer goede hechting op kaal hout en oude verflagen. Het is overschilderbaar na ongeveer 6 uur. Verbruik: ca. 14 m per liter.

vanaf44,99
bekijk productBekijk product ▸

Over Sikkens Rubbol:

Sikkens is n van de oudste verffabrikanten van Nederland en hun hoogkwalitatieve verf is een veelgebruikte keus voor professionele schilders. Dankzij de uitstekende kwaliteit en makkelijke verwerkbaarheid is Sikkens ook een zeer goede keus voor particulieren.

Sikkens heeft meerdere lakken voor binnen en buiten onder de naam van Sikkens Rubbol. Deze lakken en de bijbehorende primers zijn uit zeer hoogkwalitatieve grondstoffen samengesteld. Hierdoor ben je verzekerd van een duurzame lakverf die zijn glans en kleur lang blijft behouden.

Binnen de Sikkens Rubbol collectie zijn er meerdere lijnen met elk zo hun eigen voordelen. Het belangrijkste onderscheid is te maken in watergedragen en terpentinegedragen lakverven en primers. De watergedragen lakverven zijn voornamelijk geschikt voor binnen en de terpentinegedragen lakverven zijn voornamelijk geschikt voor buiten.

De voordelen waar alle lakken en primers binnen de Sikkens Rubbol collectie aan voldoen zijn dat deze allen minimaal vergelen, zeer goed dekken, en lang hun glans- en kleurvaste eigenschappen behouden. Door deze minimale vergeling ontstaan er geen kleurverschillen tussen delen die wel en niet in de zon komen. Dankzij de verdere hoogkwalitatieve eigenschappen is snel een zeer mooi egaal en dekkend resultaat te behalen. Het rendement is afhankelijk van meerdere factoren, maar het verbruik is ongeveer 10-12 m2 per liter. Sikkens Rubbol is vaak al met 6 uur droog en na 24 uur volledig uitgehard en overschilderbaar.

Met al deze vele voordelen en hoogkwalitatieve eigenschappen lever je professioneel werk en kun je jarenlang nagenieten van de kwaliteit.

Sikkens Rubbol producten:

Watergedragen Sikkens Rubbol:

Wanneer je een lakverf zoekt voor je schilderklus binnen heeft Sikkens meerdere watergedragen lakverven. Alle lakken en primers van Sikkens Rubbol waar BL achter staat zijn watergedragen. Deze kun je bijvoorbeeld uitstekend gebruiken voor het aflakken van binnendeuren, kozijnen, trappen, vloeren en meubels. Eigenlijk is elke houten, stalen, (non-ferro) metalen en kunststof ondergrond geschikt, mits deze op de juiste manier is voorgegrond. In sommige gevallen kun je deze lakken ook voor buiten gebruiken, indien je graag buiten een watergedragen verf gebruikt. Echter is voor buiten de duurzaamheid hiervan iets minder sterk en heb je daardoor sneller onderhoud.

Sikkens Rubbol BL is een watergedragen lakverf en heeft een perfecte vloei en is zeer kras- en stootvast. Sikkens Rubbol BL Azura hoogglanzend, Rubbol BL Safira is zijdeglanzend, Rubbol BL Magura is mat en Rubbol BL Satura is zijdemat. De Rubbol BL Magura is alleen voor binnen geschikt, echter kun je de andere Rubbol BL lakverven wel buiten toepassen. Indien je Rubbol BL kiest voor je onderhoudssystemen buiten, met het correcte primersysteem, is de duurzaamheid ongeveer 3 tot 4 jaar.

Sikkens Rubbol BL Rezisto heeft als bijkomend voordeel dat deze watergedragen lakverf k nog eens huidvetbestendig is. Daarnaast is de kras- en stootvastheid van deze lak zeer hoog, waardoor de Rubbol BL Rezisto lijn zeer geschikt is voor huizen waarin wordt geleefd. Vooral voor binnendeuren is dit d verf, aangezien het veel minder snel zal slijten rondom de deurklinken. Sikkens Rubbol BL Rezisto is verkrijgbaar in High Gloss, Semi-Gloss en Satin. Voor buitengebruik is, met het correcte primersysteem, de duurzaamheid ongeveer 4 5 jaar.

Sikkens Rubbol BL Ventura is een watergedragen, zijdeglanzende lak geschikt voor buitengebruik. Door de watergedragen eigenschappen is dit een milieuvriendelijke keuze voor je buitenschilderwerk. Deze lakverf is als overgrondverf, voorlak en aflak te gebruiken. Het is uitstekend geschikt voor houten geveltimmerwerk, tuinhuisjes, luifels en boeiboorden. Met het gebruik van Sikkens Rubbol BL Ventura zijn loofhouten, naaldhouten en multiplex ondergronden jarenlang beschermd tegen weersinvloeden.

Terpentinegedragen Sikkens Rubbol:

Indien je een lakverf zoekt voor je buitenschilderwerk heeft Sikkens binnen de Sikkens Rubbol collectie vele lijnen met elk zo hun eigen voordelen. Al deze lakverven zijn terpentinegedragen en op basis van alkydhars. Hierdoor ben je verzekerd van een lange duurzaamheid en heb je minder snel onderhoud. Het voordeel is dat de ondergrond op deze manier ook beschermd is tegen de weersinvloeden van buitenaf. Deze lakken zijn uitstekend te gebruiken op geveltimmerwerk, kozijnen, buitendeuren, schuren, hekken en tuinmeubels. In sommige gevallen zijn enkele lakverven op terpentinebasis ook geschikt voor het schilderen van ondergronden binnen die goed bestand moeten zijn tegen vocht.

Sikkens Rubbol Finura is een sterke stootvaste terpentinegedragen lakverf op basis van PU Alkydhars voor buiten en binnen. Bij weinig licht is de vergeling met het gebruik bij lichte kleuren minimaal. Daarnaast is de Sikkens Rubbol Finura slijtvast en weerbestendig. Je kunt dit gebruiken op je geveltimmerwerk buiten, maar kan door deze eigenschappen ook uitstekend gebruikt worden op kozijnen, tappen en keukenkastjes binnen. Het is verkrijgbaar in High Gloss en Satin. De buitenduurzaamheid is 4 5 jaar.

Sikkens Rubbol SB is een hoogglans buitenlak op terpentinebasis met siliconal. Door deze toegevoegde siliconen aan de bestaande bindmiddelen heeft Sikkens Rubbol SB ijzersterke, doch elastische eigenschappen en is de duurzaamheid van deze lakverf ng hoger. Hierdoor is je buitenschilderwerk tot wel 8 jaar beschermd tegen weersinvloeden. Het heeft een diepe hoogglans die lang blijft behouden.

Sikkens Rubbol XD High Glossis de meest duurzame buitenlak van Sikkens. Deze extreem weersbestendige, UV-beschermende, kleur- en glansvaste buitenlak op terpentinebasis heeft een buitenduurzaamheid tot maar liefst 10 jaar. Dankzij deze kwaliteiten is de Sikkens Rubbol XD uitstekend geschikt voor kustgebieden. Deze lak is ook verkrijgbaar in Semi-Gloss.

Sikkens Rubbol AZ is een terpentinegedragen hoogglans lakverf voor buiten op basis van low solvent alkydhars. Deze lak wordt erg hard en heeft hierdoor een uitstekende glansbehoud. De buitenduurzaamheid is ongeveer 5 jaar, maar door de beschermende eigenschappen is deze lakverf ook geschikt voor binnenruimtes waar hout beschermd moet worden tegen vocht. Naast gevelwerk buiten kan de verf dus ook binnen in bijvoorbeeld badkamers toegepast worden.

Sikkens Rubbol EPS is een halfglanzende low-solvent alkydhars overgrondverf, voorlak en aflak in n. Dit is een zeer geschikte optie wanneer je hout wilt schilderen wat al reeds is behandeld met een primer. De lakverf dekt zeer goed, is vochtregulerend en goed bestand tegen weersinvloeden. De buitenduurzaamheid is 4 5 jaar.

Sikkens Rubbol Express is een zeer sneldrogende, hoogglanzende lakverf voor buiten. Door deze drogende eigenschappen kan zelfs bij lage temperaturen een goede doordroging gegarandeerd worden. Daarnaast heeft deze lakverf een hoge dekkracht, kleurvastheid en goede weersbestendigheid. Houtwerk buiten is met het gebruik van de juiste primer en deze lakverf tot wel 6 jaar beschermd.

Sikkens Rubbol Satura is een zijdeglanzende low-solvent alkydhars op terpentinebasis voor buitengebruik. Deze lakverf is kras- en slijtvast, heeft uitstekende vloei en is gemakkelijk verwerkbaar. De buitenduurzaamheid is 3 tot 4 jaar.

Sikkens Rubbol Primers:

Daarnaast heeft Sikkens Rubbol verscheidene primers voor een betere hechting, beter resultaat en hogere duurzaamheid van de lakverf die je daarover kiest te gebruiken. Elke primer heeft zo zijn toegevoegde voordelen. De Sikkens Rubbol Primer kan uitstekend toegepast worden op nieuw en/of kaal hout. De Sikkens Rubbol Extra Primer is daarentegen weer zeer goed te gebruiken voor het behandelen van kale plekken bij bestaande alkydharsverflagen. Deze primer is op basis van alkydhars en is vochtregulerend. Daardoor kun je de primer ook zeer goed gebruiken voor ondergronden die beschermd moeten worden tegen vocht. De Sikkens Rubbol BL Primer is geschikt om te gebruiken in combinatie met de Sikkens Rubbol BL-lijn. Deze primer is watergedragen, PU- versterkend en vochtregulerend. De Sikkens Rubbol BL Rezisto primer is daarnaast ook nog eens huidvetresistent en uitstekend te gebruiken met de Sikkens Rubbol BL Rezisto lijn. Verder hebben we een extreem sneldrogende primer, namelijk de Sikkens Primer Express. Deze is al na 3 uur overschilderbaar en is zeer goed te gebruiken in combinatie met de Sikkens Rubbol Express High Gloss sneldrogende, hoogglanzende lakverf.

Sikkens Rubbol Primer is een weervaste, vochtregulerende grondverf voor binnen en buiten op basis van alkydhars. Het hecht uitstekend op (nieuw) hout en op gereinigde en goed geschuurde oude laklagen en primers. Het is na ca. 18 uur uitstekend overschilderbaar.

Sikkens Rubbol Primer Extra is een duurzame, hoogglanzende buitenlak op basis van alkydhars. De primer is uitstekend toe te passen op geveltimmerwerk, maar ook op metalen en kunststof ondergronden. De ondergrond is na 18 uur overschilderbaar met verscheidene Sikkens Rubbol buitenlakken.

Sikkens Rubbol BL Primer is een watergedragen PU-versterkte, vochtregulerende grondverf voor binnen en buiten. Na toepassing is na 5 uur de ondergrond uitstekend over te schilderen met de Sikkens Rubbol BL lakverven. Deze primer is zeer goed toepasbaar op hout, kunststof, beton, pleisterwerk en op ondergronden met oude alkydharsverflagen.

Sikkens Rubbol BL Rezisto Primer is een watergedragen, zijdeglanzende grondverf met als bijkomend voordeel dat deze ook huidvet isolerend is. Deze primer is voor zowel binnen als buiten te gebruiken en hecht uitstekend op hout en oude alkydharsverflagen. Na 6 uur is de ondergrond over te lakken met diverse Sikkens Rubbol BL lakken en in het bijzonder met de Sikkens Rubbol BL Rezisto lakken. De Sikkens Rubbol BL Rezisto lakken zijn net als de primer huidvetresistent.

Sikkens Rubbol Primer Express is een zeer sneldrogende, vochtregulerende, weersbestendige grondverf voor buiten op basis van alkydhars. Deze is na 3 uur al over te schilderen met de Sikkens Rubbol Express High Gloss.

Bestel Sikkens Rubbol bij Kleuro:

Bij Kleuro vinden wij het belangrijk dat je kunt profiteren van een zon voordelig mogelijke service. Wij bieden de snelste levering in de markt! Twijfel niet langer en maak gebruik van de vele voordelen die Kleuro.nl te bieden heeft.

Als je Sikkens Rubbol producten bestelt bij Kleuro.nl kun je profiteren van de volgende voordelen:

 • Met het gebruik van Sikkens Rubbol zeer hoogkwalitatieve systeem van primers en lakken voor binnen en buiten is je ondergrond jarenlang beschermd tegen de invloeden van buitenaf.
 • Sikkens Rubbol lakken en primers zijn beschikbaar in wit en vele kleuren via het Sikkens mengsysteem. Alle kleuren worden bij ons gemengd met originele Sikkens Kleurpastas, zodat de kleur ook exact is wat je ervan verwacht.
 • Sikkens Rubbol heeft lakverven en primers in vele glansgraden en elk met specifieke eigenschappen voor verscheidene ondergronden. Zo is er altijd wel een lakverf voor jouw te schilderen ondergrond.
 • Producten die s ochtends voor 11:59 uur besteld zijn worden vaak dezelfde dag al bezorgd.
 • Is het product voor 23:59 uur besteld? Dan zorgen wij ervoor dat het de volgende dag in huis is.
 • Bij een besteding vanaf 50 rekenen wij geen verzendkosten. Voor het buitenland gelden andere tarieven.
 • Ben je niet thuis tijdens de geplande bezorgtijd? Bij Kleuro.nl kun je zelf een ander bezorgmoment kiezen.
 • Bestellingen zijn in de winkel af te halen. In dit geval betaal je dan helemaal geen bezorgkosten.
FILTER