menukleuro.nl
inloggen
inloggen
kleuro.nl
 Voor 23:59 uur besteld, volgende dag in huis!*
 Voor 11:00 uur besteld, vandaag nog in huis!*
 Geen verzendkosten vanaf €50

AdviesCustomer ServiceAanbiedingen
verf.nu
 1. Home
 2. >
 3. Merken
 4. >
 5. Sigma
 6. >
 7. Sigma voorstrijk

Sigma Voorstrijk

Filter:
> Inhoudsmaat
> Oplosmiddel
> Kleur
> Dekkend-transparant
> Binnen-buiten
> Ondergrond
> Eigenschappen
> Droogtijd tot overschilderbaar
> Theoretisch verbruik per liter
thuiswinkel.orgtrustpilot4.3 ratingTrustScore 4.3 | 943 reviews
vraagtekenHulp nodig bij uw keuze?
Wij helpen u graag!
FAQEmailContact formulierBel of Whatsapp naar
+31(0)172 - 423 323
LiveChat & telefoon direct bereikbaar:
maandag t/m vrijdag - 09:00 - 17:00 uur
SIGMAFIX UNIVERSALSigma sigmafix universalSigma sigmafix universal

Sigma sigmafix universal is een voorstrijkmiddel voor binnen en buiten, speciaal voor het voorstrijken van zuigende ondergronden en het fixeren van poederende restanten op poreuze ondergronden. Sigmafix Universal zorgt voor goede hechting en voorkomt kleurbontheid. Je kunt Sigmafix Universal overschilderen met diverse muurverven of beplakken met behang. Het verbruik is op normale ondergronden 8 m² per liter waarbij 1 liter verdund product bestaat uit 200 ml Sigmafix Universal en 800 ml leidingwater. Hoe meer de ondergrond zuigend is, hoe minder de voorstrijk verdund moet worden. Verbruik het product daarom op sterk zuigende ondergronden onverdund.

vanaf19,86
bekijk productBekijk product ▸
WALLPRIMSigma wallprimSigma wallprim

Sigma wallprim is een semi-dekkende muurverfprimer ter voorkoming van baanvorming en glansbontheid. Het is geschikt als voorbehandeling bij onderhoudswerk en nieuw pleisterwerk binnen. Het vermindert de zuiging van de ondergrond en verhoogt de open tijd van de afwerklaag. Doordat het gepigmenteerd is kan er meestal met slechts een afwerklaag worden volstaan. Let op: niet dekkend aanbrengen. Bij te hoge laagdikten zal craquelé ontstaan en is er kans op onthechting. Verbruik: ca. 8-10 m² per liter.

vanaf43,52
bekijk productBekijk product ▸
STAINAWAY PRIMERSigma stainaway primerSigma stainaway primer

Sigma stainaway primer is een isolerende, geurarme muurverfprimer voor binnen op basis van kunstharsdispersie. Het is geschikt voor het isoleren van ondergronden die vervuild zijn met doorslaggevoelige verontreinigingen (nicotine-, rook- en roetaanslag, waterkringen en koffie- en theevlekken) en het isoleren van inhoudsstoffen van houtvezelplaten. Het is toepasbaar op minerale ondergronden zoals beton, stucwerk, schuurwerk, gipsplaten en metselwerk en op bestaande goed hechtende (muurverf)lagen, structuurpleisters en afwerkingen met glasweefsel of glasvlies. Het is overschilderbaar na 16 uur. Rendement: 6-8 m² per liter.

vanaf124,85
bekijk productBekijk product ▸
FACADE PRIM AQUASigma facade prim aquaSigma facade prim aqua

Sigma façade primer aqua is een dekkende grondlaag op basis van acrylaatdispersie voor Sigma façade gevelverfsystemen. Het is te gebruiken op licht tot matig zuigende ondergronden en tevens toe te passen op bestaande kunstharsgebonden gevelverven, minerale gevelverven, kunstharsgebonden pleisters en minerale pleisters. Het is overschilderbaar na ca. 12 uur. Rendement: ca. 6-7 m² per liter.

vanaf151,35
bekijk productBekijk product ▸
FACADE PRIM SYNTHETISCHSigma facade prim synthetischSigma facade prim synthetisch

Sigma façade prim synthetisch is een oplosmiddelhoudende gepigmenteerde gevelprimer en fixeermiddel op basis van acrylaathars voor buiten. Het is geschikt voor het fixeren van sterk zuigende en/of poederende ondergronden en bestaande silicaat-afwerkingen. Het is overschilderbaar na ca. 24 uur. Verbruik: ca 5-7 m² per liter.

vanaf207,92
bekijk productBekijk product ▸
SILOXAN PRIM AQUASigma siloxan prim aquaSigma siloxan prim aqua

Sigma siloxan primer is een hoog waterdampdoorlatende, dekkende, watergedragen gevelprimer op basis van siliconenhars emulsie. Het is een grondlaag voor licht tot matig zuigende en draagkrachtige minerale ondergronden. Het is tevens toe te passen op bestaande gevelverven op basis van siliconenharsemulsie, kunstharsdispersie en silicaat. Het is overschilderbaar na 8 uur. Rendement: 5-7 m² per liter.

vanaf168,27
bekijk productBekijk product ▸

Over Sigma Voorstrijk:

Voor een prachtig egaal resultaat is het aan te raden om bij muren en vloeren eerst een voorstrijkmiddel te gebruiken. Bij muren, gevels en vloeren speelt de zuiging een belangrijke rol. Afhankelijk van de ondergrond kan de zuiging licht tot sterk zijn. Een verschil in zuiging kan een verschil in dekking, kleur en glans geven. Vooral bij minerale ondergronden, beton, stucwerk, gisplaten en metselwerk kan dit van toepassing zijn. Met het gebruik van een voorstrijkmiddel kun je dit voorkomen, voor een mooi streeploos en egaal resultaat. Daarnaast kunnen primers voor muren en gevels vaak ook waterdampdoorlatende en weersbestendige eigenschappen bevatten. Voor vloeren heeft een primer juist goede impregnerende eigenschappen en kan het verharding van het oppervlak realiseren. Door het gebruiken van een primer of voorstrijk op muren, gevels en vloeren kan een optimale hechting met een zeer duurzaam resultaat worden behaald.

Sigma Voorstrijk Producten:

Op muren en gevels heb je keuze uit meerdere producten om de ondergrond voor te behandelen. Vaak maken deze voorstrijkmiddelen deel uit van een compleet verfsysteem, te zien aan de naam. Een op zichzelf staand product hierin is Sigmafix Universal. Dit universele voorstrijkmiddel voor binnen en buiten is speciaal voor het voorstrijken van zuigende ondergronden en het fixeren van poreuze ondergronden. De behandelde ondergrond is daarna te beschilderen of te behangen. Nog zo’n op zichzelf staand product is Sigma Wallprim. Echter is dit product uitsluitend geschikt voor ondergronden binnen. Met deze semi-dekkende muurverfprimer heb je minder kans op baanvorming en glansbontheid. Daarnaast verhoogt het de open tijd van de daaropvolgende verflaag.

Als onderdeel van het Sigma Siloxan verfsysteem kun je als primer kiezen voor Siloxan Prim Aqua. Gebruik deze watergedragen primer, op basis van siliconenhars emulsie, op buitengevels. Dankzij de waterdampdoorlatende, hechting bevorderende, alkaliresistente eigenschappen kun je de ondergrond voorzien van een verminderde zuiging en een uitstekende dekking. Op steenachtige, poreuze, normaal zuigende, minerale ondergronden kun je ook kiezen voor Siloxan Fix. Dit watergedragen voorstrijkmiddel is tevens op basis van siliconenhars emulsie en kan binnen en buiten toegepast worden. Voor sterk zuigende ondergronden buiten is Siloxan Synfix een goede keuze. Je kunt met deze primer ook bestaande silicaat- afwerkingen voorstrijken.

Wanneer je op zoekt bent naar een isolerende primer voor binnenmuren kun je kiezen voor Sigma Stainaway Primer. Deze primer is specifiek geschikt voor wanneer je te maken hebt met doorslaggevoelige vlekken, zoals nicotine-, rook-, roetaanslag, waterkringen en koffie- en theevlekken. Je kunt deze primer ook gebruiken voor het isoleren van inhoudsstoffen bij houtvezelplaten.

Binnen het Sigma Façade verfsysteem heb je keuze uit meerdere primers. Sigma Façade is specifiek geschikt om toe te passen op buitengevels. Om gevels voor te behandelen kun je bijvoorbeeld kiezen voor Sigma Façade Prim Aqua. De watergedragen primer op basis van acrylaatdispersie heeft een zeer hoog vullend vermogen en een uitstekende dekking. Veelal kan met één afwerklaag een dekkend resultaat worden behaald. Sigma Façade Prim Syn is daarentegen een oplosmiddelhoudende gevelprimer en fixeermiddel. Deze kan een diepe indringing realiseren, de hechting verhogen en de levensduur van het verfsysteem verlengen.

Op muren én vloeren kun je kiezen voor Sigma Mortar Primer 2K EP. Deze 2-componenten, oplosmiddelvrije primer op basis van epoxy heeft een zeer goed indringend vermogen en uitstekende kleefkracht. Dankzij het thixotrope karakter van de primer heb je minimale kans op zakneiging.

Speciaal voor vloeren kun je als onderdeel van het Sigmafloor verfsysteem kiezen voor Sigmafloor Impregnating Primer 2K EP. Deze oplosmiddelvrije, 2-componenten primer heeft sterk impregnerende eigenschappen. Daardoor is het mogelijk om een uitstekende hechting te bieden en tevens een verharding van het oppervlak. In combinatie met de andere Sigmafloor producten ben je zo voorzien van een langdurig hoog belastbaar eindresultaat.

BESTEL Sigma voorstrijk BIJ KLEURO:

Bij Kleuro vinden wij het belangrijk dat je kunt profiteren van een zo’n voordelig mogelijke service. Wij bieden de snelste levering in de markt! Twijfel niet langer en maak gebruik van de vele voordelen die Kleuro.nl te bieden heeft.

Als je Sigma Voorstrijk producten bestelt bij Kleuro.nl kun je profiteren van de volgende voordelen:

 • Met het gebruik van Sigma Voorstrijk is je ondergrond voorzien van een optimale basis voor de daaropvolgende verflaag. Zo kun je altijd uitgaan van een zeer hoogkwalitatief eindresultaat met een prachtige kleurintensiteit.
 • Afhankelijk van het soort product is Sigma Voorstrijk verkrijgbaar in wit of in een lichte kleur via het Sigma mengsysteem. Alle kleuren worden bij ons gemengd met originele Sigma Kleurpasta’s, zodat de kleur ook exact is wat je ervan verwacht.
 • Voor meerdere ondergronden en voor vele wensen heeft Sigma wel een voorstrijkmiddel in het assortiment.
 • Producten die ’s ochtends voor 11:59 uur besteld zijn worden vaak dezelfde dag al bezorgd.
 • Is het product voor 23:59 uur besteld? Dan zorgen wij ervoor dat het de volgende dag in huis is.
 • Bij een besteding vanaf €50 rekenen wij geen verzendkosten. Voor het buitenland gelden andere tarieven, maar ook daar kun je korting krijgen.
 • Ben je niet thuis tijdens de geplande bezorgtijd? Bij Kleuro.nl kun je zelf een ander bezorgmoment kiezen.
 • Bestellingen zijn in de winkel af te halen. In dit geval betaal je dan helemaal geen bezorgkosten.
 • Nadat je je ondergrond behandeld hebt met voorstrijk, kun je een Sigma Muurverf uitkiezen waarmee je je klus af kunt maken.
SIGMAFIX UNIVERSALSigma sigmafix universalSigma sigmafix universal

Sigma sigmafix universal is een voorstrijkmiddel voor binnen en buiten, speciaal voor het voorstrijken van zuigende ondergronden en het fixeren van poederende restanten op poreuze ondergronden. Sigmafix Universal zorgt voor goede hechting en voorkomt kleurbontheid. Je kunt Sigmafix Universal overschilderen met diverse muurverven of beplakken met behang. Het verbruik is op normale ondergronden 8 m² per liter waarbij 1 liter verdund product bestaat uit 200 ml Sigmafix Universal en 800 ml leidingwater. Hoe meer de ondergrond zuigend is, hoe minder de voorstrijk verdund moet worden. Verbruik het product daarom op sterk zuigende ondergronden onverdund.

vanaf19,86
bekijk productBekijk product ▸
WALLPRIMSigma wallprimSigma wallprim

Sigma wallprim is een semi-dekkende muurverfprimer ter voorkoming van baanvorming en glansbontheid. Het is geschikt als voorbehandeling bij onderhoudswerk en nieuw pleisterwerk binnen. Het vermindert de zuiging van de ondergrond en verhoogt de open tijd van de afwerklaag. Doordat het gepigmenteerd is kan er meestal met slechts een afwerklaag worden volstaan. Let op: niet dekkend aanbrengen. Bij te hoge laagdikten zal craquelé ontstaan en is er kans op onthechting. Verbruik: ca. 8-10 m² per liter.

vanaf43,52
bekijk productBekijk product ▸
STAINAWAY PRIMERSigma stainaway primerSigma stainaway primer

Sigma stainaway primer is een isolerende, geurarme muurverfprimer voor binnen op basis van kunstharsdispersie. Het is geschikt voor het isoleren van ondergronden die vervuild zijn met doorslaggevoelige verontreinigingen (nicotine-, rook- en roetaanslag, waterkringen en koffie- en theevlekken) en het isoleren van inhoudsstoffen van houtvezelplaten. Het is toepasbaar op minerale ondergronden zoals beton, stucwerk, schuurwerk, gipsplaten en metselwerk en op bestaande goed hechtende (muurverf)lagen, structuurpleisters en afwerkingen met glasweefsel of glasvlies. Het is overschilderbaar na 16 uur. Rendement: 6-8 m² per liter.

vanaf124,85
bekijk productBekijk product ▸
FACADE PRIM AQUASigma facade prim aquaSigma facade prim aqua

Sigma façade primer aqua is een dekkende grondlaag op basis van acrylaatdispersie voor Sigma façade gevelverfsystemen. Het is te gebruiken op licht tot matig zuigende ondergronden en tevens toe te passen op bestaande kunstharsgebonden gevelverven, minerale gevelverven, kunstharsgebonden pleisters en minerale pleisters. Het is overschilderbaar na ca. 12 uur. Rendement: ca. 6-7 m² per liter.

vanaf151,35
bekijk productBekijk product ▸
FACADE PRIM SYNTHETISCHSigma facade prim synthetischSigma facade prim synthetisch

Sigma façade prim synthetisch is een oplosmiddelhoudende gepigmenteerde gevelprimer en fixeermiddel op basis van acrylaathars voor buiten. Het is geschikt voor het fixeren van sterk zuigende en/of poederende ondergronden en bestaande silicaat-afwerkingen. Het is overschilderbaar na ca. 24 uur. Verbruik: ca 5-7 m² per liter.

vanaf207,92
bekijk productBekijk product ▸
SILOXAN PRIM AQUASigma siloxan prim aquaSigma siloxan prim aqua

Sigma siloxan primer is een hoog waterdampdoorlatende, dekkende, watergedragen gevelprimer op basis van siliconenhars emulsie. Het is een grondlaag voor licht tot matig zuigende en draagkrachtige minerale ondergronden. Het is tevens toe te passen op bestaande gevelverven op basis van siliconenharsemulsie, kunstharsdispersie en silicaat. Het is overschilderbaar na 8 uur. Rendement: 5-7 m² per liter.

vanaf168,27
bekijk productBekijk product ▸

Over Sigma Voorstrijk:

Voor een prachtig egaal resultaat is het aan te raden om bij muren en vloeren eerst een voorstrijkmiddel te gebruiken. Bij muren, gevels en vloeren speelt de zuiging een belangrijke rol. Afhankelijk van de ondergrond kan de zuiging licht tot sterk zijn. Een verschil in zuiging kan een verschil in dekking, kleur en glans geven. Vooral bij minerale ondergronden, beton, stucwerk, gisplaten en metselwerk kan dit van toepassing zijn. Met het gebruik van een voorstrijkmiddel kun je dit voorkomen, voor een mooi streeploos en egaal resultaat. Daarnaast kunnen primers voor muren en gevels vaak ook waterdampdoorlatende en weersbestendige eigenschappen bevatten. Voor vloeren heeft een primer juist goede impregnerende eigenschappen en kan het verharding van het oppervlak realiseren. Door het gebruiken van een primer of voorstrijk op muren, gevels en vloeren kan een optimale hechting met een zeer duurzaam resultaat worden behaald.

Sigma Voorstrijk Producten:

Op muren en gevels heb je keuze uit meerdere producten om de ondergrond voor te behandelen. Vaak maken deze voorstrijkmiddelen deel uit van een compleet verfsysteem, te zien aan de naam. Een op zichzelf staand product hierin is Sigmafix Universal. Dit universele voorstrijkmiddel voor binnen en buiten is speciaal voor het voorstrijken van zuigende ondergronden en het fixeren van poreuze ondergronden. De behandelde ondergrond is daarna te beschilderen of te behangen. Nog zo’n op zichzelf staand product is Sigma Wallprim. Echter is dit product uitsluitend geschikt voor ondergronden binnen. Met deze semi-dekkende muurverfprimer heb je minder kans op baanvorming en glansbontheid. Daarnaast verhoogt het de open tijd van de daaropvolgende verflaag.

Als onderdeel van het Sigma Siloxan verfsysteem kun je als primer kiezen voor Siloxan Prim Aqua. Gebruik deze watergedragen primer, op basis van siliconenhars emulsie, op buitengevels. Dankzij de waterdampdoorlatende, hechting bevorderende, alkaliresistente eigenschappen kun je de ondergrond voorzien van een verminderde zuiging en een uitstekende dekking. Op steenachtige, poreuze, normaal zuigende, minerale ondergronden kun je ook kiezen voor Siloxan Fix. Dit watergedragen voorstrijkmiddel is tevens op basis van siliconenhars emulsie en kan binnen en buiten toegepast worden. Voor sterk zuigende ondergronden buiten is Siloxan Synfix een goede keuze. Je kunt met deze primer ook bestaande silicaat- afwerkingen voorstrijken.

Wanneer je op zoekt bent naar een isolerende primer voor binnenmuren kun je kiezen voor Sigma Stainaway Primer. Deze primer is specifiek geschikt voor wanneer je te maken hebt met doorslaggevoelige vlekken, zoals nicotine-, rook-, roetaanslag, waterkringen en koffie- en theevlekken. Je kunt deze primer ook gebruiken voor het isoleren van inhoudsstoffen bij houtvezelplaten.

Binnen het Sigma Façade verfsysteem heb je keuze uit meerdere primers. Sigma Façade is specifiek geschikt om toe te passen op buitengevels. Om gevels voor te behandelen kun je bijvoorbeeld kiezen voor Sigma Façade Prim Aqua. De watergedragen primer op basis van acrylaatdispersie heeft een zeer hoog vullend vermogen en een uitstekende dekking. Veelal kan met één afwerklaag een dekkend resultaat worden behaald. Sigma Façade Prim Syn is daarentegen een oplosmiddelhoudende gevelprimer en fixeermiddel. Deze kan een diepe indringing realiseren, de hechting verhogen en de levensduur van het verfsysteem verlengen.

Op muren én vloeren kun je kiezen voor Sigma Mortar Primer 2K EP. Deze 2-componenten, oplosmiddelvrije primer op basis van epoxy heeft een zeer goed indringend vermogen en uitstekende kleefkracht. Dankzij het thixotrope karakter van de primer heb je minimale kans op zakneiging.

Speciaal voor vloeren kun je als onderdeel van het Sigmafloor verfsysteem kiezen voor Sigmafloor Impregnating Primer 2K EP. Deze oplosmiddelvrije, 2-componenten primer heeft sterk impregnerende eigenschappen. Daardoor is het mogelijk om een uitstekende hechting te bieden en tevens een verharding van het oppervlak. In combinatie met de andere Sigmafloor producten ben je zo voorzien van een langdurig hoog belastbaar eindresultaat.

BESTEL Sigma voorstrijk BIJ KLEURO:

Bij Kleuro vinden wij het belangrijk dat je kunt profiteren van een zo’n voordelig mogelijke service. Wij bieden de snelste levering in de markt! Twijfel niet langer en maak gebruik van de vele voordelen die Kleuro.nl te bieden heeft.

Als je Sigma Voorstrijk producten bestelt bij Kleuro.nl kun je profiteren van de volgende voordelen:

 • Met het gebruik van Sigma Voorstrijk is je ondergrond voorzien van een optimale basis voor de daaropvolgende verflaag. Zo kun je altijd uitgaan van een zeer hoogkwalitatief eindresultaat met een prachtige kleurintensiteit.
 • Afhankelijk van het soort product is Sigma Voorstrijk verkrijgbaar in wit of in een lichte kleur via het Sigma mengsysteem. Alle kleuren worden bij ons gemengd met originele Sigma Kleurpasta’s, zodat de kleur ook exact is wat je ervan verwacht.
 • Voor meerdere ondergronden en voor vele wensen heeft Sigma wel een voorstrijkmiddel in het assortiment.
 • Producten die ’s ochtends voor 11:59 uur besteld zijn worden vaak dezelfde dag al bezorgd.
 • Is het product voor 23:59 uur besteld? Dan zorgen wij ervoor dat het de volgende dag in huis is.
 • Bij een besteding vanaf €50 rekenen wij geen verzendkosten. Voor het buitenland gelden andere tarieven, maar ook daar kun je korting krijgen.
 • Ben je niet thuis tijdens de geplande bezorgtijd? Bij Kleuro.nl kun je zelf een ander bezorgmoment kiezen.
 • Bestellingen zijn in de winkel af te halen. In dit geval betaal je dan helemaal geen bezorgkosten.
 • Nadat je je ondergrond behandeld hebt met voorstrijk, kun je een Sigma Muurverf uitkiezen waarmee je je klus af kunt maken.
FILTER
FILTER
> Inhoudsmaat
> Oplosmiddel
> Kleur
> Dekkend-transparant
> Binnen-buiten
> Ondergrond
> Eigenschappen
> Droogtijd tot overschilderbaar
> Theoretisch verbruik per liter