trustpilot 4.3 rating 956 reviews
 1. Home
 2. >
 3. Merken
 4. >
 5. Epifanes
 6. >
 7. Epifanes primer

Epifanes Primer

Filter:
> Inhoudsmaat
> Oplosmiddel
> Kleur
> Dekkend-transparant
> Binnen-buiten
> Ondergrond
> Eigenschappen
> Droogtijd tot overschilderbaar
> Theoretisch verbruik per liter
thuiswinkel.orgtrustpilot4.3 ratingTrustScore 4.3 | 956 reviews
vraagtekenHulp nodig bij uw keuze?
Wij helpen u graag!
FAQEmailContact formulierBel of Whatsapp naar
+31(0)172 - 423 323
LiveChat & telefoon direct bereikbaar:
maandag t/m vrijdag - 09:00 - 17:00 uur
EPOXY PRIMEREpifanes epoxy primerEpifanes epoxy primer

Epifanes Epoxy Primer is een 2-componenten roestwerende primer op basis van epoxyhars en zinkfosfaat. De primer is goed vullend, goed schuurbaar en zeer geschikt in een 2-componentensysteem op (hecht)hout, polyester of als roestwerende primer in een 2-componentensysteem op staal en aluminium, binnen en buiten, onder en boven de waterlijn. Het is na ca. 12 uur overschilderbaar met alle Epifanes 2-componenten producten. Verbruik: ca. 12 m per liter.

vanaf33,92
bekijk productBekijk product ▸
MULTI MARINE PRIMEREpifanes multi marine primerEpifanes multi marine primer

Epifanes Multi Marine Primer is een universeel toepasbare 1-component "alles-in-een" primer voor boven de waterlijn die alle eigenschappen van afzonderlijke primers voor diverse ondergronden combineert. Het heeft een hoog dekkend vermogen, goed vullende eigenschappen op hout en uitstekende roestwering op staal, is sneldrogend en goed schuurbaar. Het is inzetbaar als basis hechtprimer en tussenprimer boven de waterlijn op hout, staal, polyester en overige harde kunststoffen (PVC), aluminium, zink en verzinkt metaal. Het is ook geschikt als reparatieprimer over bestaande 1- en 2-componenten primers en verven. Het kan tevens over uitgeharde, ontvette en grof geschuurde epoxylagen worden aangebracht. Het is tevens geschikt als schakellaag voor overgang van een 1-component verfsysteem naar een 2-componenten verfsysteem en omgekeerd. Verbruik: 10 m per liter.

vanaf22,02
bekijk productBekijk product ▸
WASHPRIMER AQEpifanes washprimer aqEpifanes washprimer aq

Epifanes Washprimer AQ is een oplosmiddelvrije, watergedragen 1-component hechtprimer met een uitstekende hechting op nieuw aluminium, verzinkte oppervlakken, non-ferro metalen, glas en keramiek. Het is geschikt als hechtprimer op moeilijk hechtende oppervlakken, binnen en buiten, onder en boven de waterlijn. Het is na ca. 2 uur overschilderbaar met alle Epifanes 1- en 2-component producten. Verbruik: 16 m per liter.

vanaf19,47
bekijk productBekijk product ▸

Over Epifanes Primer:

Wanneer je hebt besloten je vaartuig te voorzien van een laklaag of coating wil je natuurlijk het meest hoogkwalitatieve en duurzame resultaat behalen. Deze kwaliteit en duurzaamheid is voor een groot deel afhankelijk van een goed primersysteem. Een primer heeft namelijk zeer veel voordelen. Een goed primersysteem optimaliseert de hechting van de daaropvolgende verflagen. Daarnaast heeft het een vullend vermogen en kan het ultieme bescherming bieden. Deze bescherming is zeer belangrijk. Zeker wanneer je te maken hebt met ondergronden die onder invloed staan van het water en het weer. Onder invloed van het water en het weer is je vaartuig extra vatbaar voor houtrot, aangroei, roest en osmose.

Epifanes heeft vele primers die boven of onder de waterlijn toegepast kunnen worden op vele materialen. Denk maar aan hout, staal, polyester en aluminium. Zo heeft Epifanes 1-component en 2-componenten primers met zo elk hun eigen voordelen. Sommige kunnen dienen als een schakellaag wanneer je van een 1-component naar een 2-componenten verfsystemen wilt gaan of andersom. Anderen zijn daarentegen juist heel erg geschikt als eerste hechtlaag of als basis in een antifouling behandeling. Voor elk soort vaartuig en voor vele wensen heeft Epifanes wel een primer om een perfecte basis te bieden voor de daaropvolgende verflagen.

Epifanes Primer Producten:

Afhankelijk van je vaartuig, ondergrond, atmosferische invloeden en je wensen biedt Epifanes vele primers waar je uit kunt kiezen. Een primer die vele eigenschappen van afzonderlijke primers voor diverse ondergronden combineert is Epifanes Multi Marine Primer. Deze universeel toepasbare 1-component primer is geschikt voor boven de waterlijn en heeft een zeer hoog dekkend vermogen. Daarnaast heeft het uitstekend vullende eigenschappen op hout en biedt het roestwering op staal. Bovendien droogt het snel en kun je het na ongeveer 6 uur schuren voor de daaropvolgende laag. Naast het feit dat het op kale ondergronden toegepast kan worden, kun je het ook gebruiken als reparatieprimer over bestaande 1- en 2-component(en) primers en verven. Je kunt het ook toepassen op uitgeharde en ontvette, grofgeschuurde epoxylagen of als schakellaag tussen 1-component en 2-componenten systemen en omgekeerd.

Nog zon breed toepasbare primer is Epifanes Interimcoat. Dit 2-componenten product kan als primer en intermediate coat op vele ondergronden boven n onder de watergrens toegepast worden. Het kan als hechtprimer dienen voor diverse antifoulings op polyster of als afsluitende hechtlaag over epoxysystemen. Epifanes Interimcoat bevat een basis van epoxy- en vinylhars en kan na toepassing overgeschilderd worden met alle typen 1- en 2-component(en) verfproducten.

Een 2-componenten primer, zoals de Epifanes Poly-Urethane Primer, is zeer geschikt voor polyester boven de waterlijn. Het heeft de mogelijkheid om kleine oneffenheden en pinholes te vullen. Dankzij deze goed vullende eigenschappen kun je uitstekend een zeer gladde basislaag creren voor de daaropvolgende Epifanes Poly-Urethane Jachtlak. Naast polyester ondergronden kan het ook toegepast worden op bestaande poly-urethane systemen, epoxyverven en hars.

Voor stalen ondergronden is juist Epifanes Epoxy Primer een uitstekende keuze, aangezien deze primer anticorrosieve eigenschappen heeft. Deze 2-componenten primer is op basis van epoxyhars en zinkfosfaat en kan naast staal eventueel ook op hout, polyester en aluminium toegepast worden. Het is namelijk ook zeer vullend, goed schuurbaar en kan boven n onder de waterlijn toegepast worden. Na toepassing kan het overgeschilderd worden met Epifanes Poly-Urethane, Epoxy Primer, Epoxy HB Coat, Interimcoat en Epoxy Fillers.

Een andere 2-componenten primer met uitstekende roestwerende kwaliteiten is de Epifanes Epoxy HB Coat. Deze oplosmiddelarme, conserverende coating is op basis van een gemodificeerde epoxyhars en kan een snelle droging bieden en een hoge vastestofgehalte. Hierdoor is het mogelijk om snel laagdikte op te bouwen en daarmee snel een water- en dampdichte laag te realiseren. Deze primer kan eventueel ook toegepast worden als bescherming tegen osmose of de reparatie daarvan op polyester.

Specifiek voor aluminium ondergronden kun je voor boven en onder de waterlijn kiezen voor Epifanes Washprimer AQ. Naast aluminium kan deze oplossmiddelvrije 1-component primer uitstekende hechting bieden op verzinkte oppervlakken, (non)ferro metalen, glas en keramiek. Deze hechtprimer kan goede hechting bieden op lastig hechtende ondergronden en kan daarna overgeschilderd worden met alle Epifanes 1- en 2-component(en) producten.

Onder de waterlijn krijgen vaartuigen last van aangroei. Deze aangroei heeft nadelige invloeden voor de wendbaarheid en brandstofverbruik van je vaartuig. Bovendien kan het ook schade geven aan je vaartuig. Dit proces kun je vertragen door gebruik te maken van een Epifanes Antifouling. De werkbaarheid en duurzaamheid van een antifouling wordt mede bepaald door een goede antifouling primer, zoals Epifanes CR Antifouling Primer. Dit is een universele onderwater- en antifouling hechtprimer op basis van chloorrubber. Het kan bij meerdere lagen roestwerend en conserverend werken, maar biedt dankzij de hoogkwalitatieve samenstelling alsnog genoeg elasticiteit en taaiheid bieden om eventuele werking in de ondergrond op te vangen. Na toepassing werkt het uitstekend als schakelprimer van bestaande antifouling en teerhoudende systemen naar een harde of zelfslijpende antifouling.

Bestel Epifanes bij Kleuro:

Bij Kleuro vinden wij het belangrijk dat je kunt profiteren van een zon voordelig mogelijke service. Wij bieden de snelste levering in de markt! Twijfel niet langer en maak gebruik van de vele voordelen die Kleuro.nl te bieden heeft.

Als je Epifanes producten bestelt bij Kleuro.nl kun je profiteren van de volgende voordelen:

 • Met het gebruik van Epifanes Primer je ondergrond voorzien van een perfectie basis voor de daaropvolgende coatings.
 • Voor vele wensen heeft Epifanes meerdere primers voor ondergronden binnen en buiten en voor boven en onder de waterlijn.
 • Aflakken boven de waterlijn kan bijvoorbeeld met Epifanes bootlak
 • Producten die s ochtends voor 11:59 uur besteld zijn worden vaak dezelfde dag al bezorgd.
 • Is het product voor 23:59 uur besteld? Dan zorgen wij ervoor dat het de volgende dag in huis is.
 • Bij een besteding vanaf 50 rekenen wij geen verzendkosten. Voor het buitenland gelden andere tarieven, maar ook daar kun je korting krijgen.
 • Ben je niet thuis tijdens de geplande bezorgtijd? Bij Kleuro.nl kun je zelf een ander bezorgmoment kiezen.
 • Bestellingen zijn in de winkel af te halen. In dit geval betaal je dan helemaal geen bezorgkosten.
EPOXY PRIMEREpifanes epoxy primerEpifanes epoxy primer

Epifanes Epoxy Primer is een 2-componenten roestwerende primer op basis van epoxyhars en zinkfosfaat. De primer is goed vullend, goed schuurbaar en zeer geschikt in een 2-componentensysteem op (hecht)hout, polyester of als roestwerende primer in een 2-componentensysteem op staal en aluminium, binnen en buiten, onder en boven de waterlijn. Het is na ca. 12 uur overschilderbaar met alle Epifanes 2-componenten producten. Verbruik: ca. 12 m per liter.

vanaf33,92
bekijk productBekijk product ▸
MULTI MARINE PRIMEREpifanes multi marine primerEpifanes multi marine primer

Epifanes Multi Marine Primer is een universeel toepasbare 1-component "alles-in-een" primer voor boven de waterlijn die alle eigenschappen van afzonderlijke primers voor diverse ondergronden combineert. Het heeft een hoog dekkend vermogen, goed vullende eigenschappen op hout en uitstekende roestwering op staal, is sneldrogend en goed schuurbaar. Het is inzetbaar als basis hechtprimer en tussenprimer boven de waterlijn op hout, staal, polyester en overige harde kunststoffen (PVC), aluminium, zink en verzinkt metaal. Het is ook geschikt als reparatieprimer over bestaande 1- en 2-componenten primers en verven. Het kan tevens over uitgeharde, ontvette en grof geschuurde epoxylagen worden aangebracht. Het is tevens geschikt als schakellaag voor overgang van een 1-component verfsysteem naar een 2-componenten verfsysteem en omgekeerd. Verbruik: 10 m per liter.

vanaf22,02
bekijk productBekijk product ▸
WASHPRIMER AQEpifanes washprimer aqEpifanes washprimer aq

Epifanes Washprimer AQ is een oplosmiddelvrije, watergedragen 1-component hechtprimer met een uitstekende hechting op nieuw aluminium, verzinkte oppervlakken, non-ferro metalen, glas en keramiek. Het is geschikt als hechtprimer op moeilijk hechtende oppervlakken, binnen en buiten, onder en boven de waterlijn. Het is na ca. 2 uur overschilderbaar met alle Epifanes 1- en 2-component producten. Verbruik: 16 m per liter.

vanaf19,47
bekijk productBekijk product ▸

Over Epifanes Primer:

Wanneer je hebt besloten je vaartuig te voorzien van een laklaag of coating wil je natuurlijk het meest hoogkwalitatieve en duurzame resultaat behalen. Deze kwaliteit en duurzaamheid is voor een groot deel afhankelijk van een goed primersysteem. Een primer heeft namelijk zeer veel voordelen. Een goed primersysteem optimaliseert de hechting van de daaropvolgende verflagen. Daarnaast heeft het een vullend vermogen en kan het ultieme bescherming bieden. Deze bescherming is zeer belangrijk. Zeker wanneer je te maken hebt met ondergronden die onder invloed staan van het water en het weer. Onder invloed van het water en het weer is je vaartuig extra vatbaar voor houtrot, aangroei, roest en osmose.

Epifanes heeft vele primers die boven of onder de waterlijn toegepast kunnen worden op vele materialen. Denk maar aan hout, staal, polyester en aluminium. Zo heeft Epifanes 1-component en 2-componenten primers met zo elk hun eigen voordelen. Sommige kunnen dienen als een schakellaag wanneer je van een 1-component naar een 2-componenten verfsystemen wilt gaan of andersom. Anderen zijn daarentegen juist heel erg geschikt als eerste hechtlaag of als basis in een antifouling behandeling. Voor elk soort vaartuig en voor vele wensen heeft Epifanes wel een primer om een perfecte basis te bieden voor de daaropvolgende verflagen.

Epifanes Primer Producten:

Afhankelijk van je vaartuig, ondergrond, atmosferische invloeden en je wensen biedt Epifanes vele primers waar je uit kunt kiezen. Een primer die vele eigenschappen van afzonderlijke primers voor diverse ondergronden combineert is Epifanes Multi Marine Primer. Deze universeel toepasbare 1-component primer is geschikt voor boven de waterlijn en heeft een zeer hoog dekkend vermogen. Daarnaast heeft het uitstekend vullende eigenschappen op hout en biedt het roestwering op staal. Bovendien droogt het snel en kun je het na ongeveer 6 uur schuren voor de daaropvolgende laag. Naast het feit dat het op kale ondergronden toegepast kan worden, kun je het ook gebruiken als reparatieprimer over bestaande 1- en 2-component(en) primers en verven. Je kunt het ook toepassen op uitgeharde en ontvette, grofgeschuurde epoxylagen of als schakellaag tussen 1-component en 2-componenten systemen en omgekeerd.

Nog zon breed toepasbare primer is Epifanes Interimcoat. Dit 2-componenten product kan als primer en intermediate coat op vele ondergronden boven n onder de watergrens toegepast worden. Het kan als hechtprimer dienen voor diverse antifoulings op polyster of als afsluitende hechtlaag over epoxysystemen. Epifanes Interimcoat bevat een basis van epoxy- en vinylhars en kan na toepassing overgeschilderd worden met alle typen 1- en 2-component(en) verfproducten.

Een 2-componenten primer, zoals de Epifanes Poly-Urethane Primer, is zeer geschikt voor polyester boven de waterlijn. Het heeft de mogelijkheid om kleine oneffenheden en pinholes te vullen. Dankzij deze goed vullende eigenschappen kun je uitstekend een zeer gladde basislaag creren voor de daaropvolgende Epifanes Poly-Urethane Jachtlak. Naast polyester ondergronden kan het ook toegepast worden op bestaande poly-urethane systemen, epoxyverven en hars.

Voor stalen ondergronden is juist Epifanes Epoxy Primer een uitstekende keuze, aangezien deze primer anticorrosieve eigenschappen heeft. Deze 2-componenten primer is op basis van epoxyhars en zinkfosfaat en kan naast staal eventueel ook op hout, polyester en aluminium toegepast worden. Het is namelijk ook zeer vullend, goed schuurbaar en kan boven n onder de waterlijn toegepast worden. Na toepassing kan het overgeschilderd worden met Epifanes Poly-Urethane, Epoxy Primer, Epoxy HB Coat, Interimcoat en Epoxy Fillers.

Een andere 2-componenten primer met uitstekende roestwerende kwaliteiten is de Epifanes Epoxy HB Coat. Deze oplosmiddelarme, conserverende coating is op basis van een gemodificeerde epoxyhars en kan een snelle droging bieden en een hoge vastestofgehalte. Hierdoor is het mogelijk om snel laagdikte op te bouwen en daarmee snel een water- en dampdichte laag te realiseren. Deze primer kan eventueel ook toegepast worden als bescherming tegen osmose of de reparatie daarvan op polyester.

Specifiek voor aluminium ondergronden kun je voor boven en onder de waterlijn kiezen voor Epifanes Washprimer AQ. Naast aluminium kan deze oplossmiddelvrije 1-component primer uitstekende hechting bieden op verzinkte oppervlakken, (non)ferro metalen, glas en keramiek. Deze hechtprimer kan goede hechting bieden op lastig hechtende ondergronden en kan daarna overgeschilderd worden met alle Epifanes 1- en 2-component(en) producten.

Onder de waterlijn krijgen vaartuigen last van aangroei. Deze aangroei heeft nadelige invloeden voor de wendbaarheid en brandstofverbruik van je vaartuig. Bovendien kan het ook schade geven aan je vaartuig. Dit proces kun je vertragen door gebruik te maken van een Epifanes Antifouling. De werkbaarheid en duurzaamheid van een antifouling wordt mede bepaald door een goede antifouling primer, zoals Epifanes CR Antifouling Primer. Dit is een universele onderwater- en antifouling hechtprimer op basis van chloorrubber. Het kan bij meerdere lagen roestwerend en conserverend werken, maar biedt dankzij de hoogkwalitatieve samenstelling alsnog genoeg elasticiteit en taaiheid bieden om eventuele werking in de ondergrond op te vangen. Na toepassing werkt het uitstekend als schakelprimer van bestaande antifouling en teerhoudende systemen naar een harde of zelfslijpende antifouling.

Bestel Epifanes bij Kleuro:

Bij Kleuro vinden wij het belangrijk dat je kunt profiteren van een zon voordelig mogelijke service. Wij bieden de snelste levering in de markt! Twijfel niet langer en maak gebruik van de vele voordelen die Kleuro.nl te bieden heeft.

Als je Epifanes producten bestelt bij Kleuro.nl kun je profiteren van de volgende voordelen:

 • Met het gebruik van Epifanes Primer je ondergrond voorzien van een perfectie basis voor de daaropvolgende coatings.
 • Voor vele wensen heeft Epifanes meerdere primers voor ondergronden binnen en buiten en voor boven en onder de waterlijn.
 • Aflakken boven de waterlijn kan bijvoorbeeld met Epifanes bootlak
 • Producten die s ochtends voor 11:59 uur besteld zijn worden vaak dezelfde dag al bezorgd.
 • Is het product voor 23:59 uur besteld? Dan zorgen wij ervoor dat het de volgende dag in huis is.
 • Bij een besteding vanaf 50 rekenen wij geen verzendkosten. Voor het buitenland gelden andere tarieven, maar ook daar kun je korting krijgen.
 • Ben je niet thuis tijdens de geplande bezorgtijd? Bij Kleuro.nl kun je zelf een ander bezorgmoment kiezen.
 • Bestellingen zijn in de winkel af te halen. In dit geval betaal je dan helemaal geen bezorgkosten.
FILTER
FILTER
> Inhoudsmaat
> Oplosmiddel
> Kleur
> Dekkend-transparant
> Binnen-buiten
> Ondergrond
> Eigenschappen
> Droogtijd tot overschilderbaar
> Theoretisch verbruik per liter